Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3165 / 3610
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Jún 27, 2020 /

Nem unja meg.
(#) attila1 válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 27, 2020 /

A beton kerítésnél amennyire tudod baltával a gyökereit vagdosd el,aztán a maradékra gázolaj...garantáltan kipusztul tőle.
(#) Bakman válasza attila1 hozzászólására (») Jún 27, 2020 /

Idézet:
„garantáltan kipusztul tőle”
És minden más is, jó időre. Ettől az is jobb, ha totális gyomírtóval végigmész a teljes kerten. De ha egy kicsit is tudatos vagy, akkor a gyomírtót csak a célnövényre adagolod.
(#) jani1987 válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 27, 2020 /

Az öregek gázolajat öntöttek a fára.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 27, 2020 / 1

Elég rosszul tették. A boszorkányokat is megégették, az sem volt helyes.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2020
(#) szs válasza Bakman hozzászólására (») Jún 27, 2020 /

Vannak dolgok, amelyeknek örökre pusztulnia kell.
(#) szs válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 27, 2020 /

Dehogynem volt helyes. Az csak utólagos magyarázat, hogy felmentsenek bűnözőket, világnézeti és hiedelmi okokra hivatkozván, -valójában bűnözők, gyilkosok, legenyhébb esetben szélhámosok voltak.
(#) Bakman válasza szs hozzászólására (») Jún 27, 2020 /

Ez hogyan jön a témához?

Idézet:
„Amit tudtam kiástam, azokkal nem lesz gond majdcsak elfogynak, de a tuskó nevelgeti mindig az újakat. Valahogy ki kellene rohasztani.”

Így.
Kár elfelejteni az eredeti felvetést, csak azért, hogy utólag polkorrektkedjünk...

Már megbocsáss kérlek, de melyik hozzászólást olvastad?

Én a gázolajos módszer ellen szólaltam fel, olvasd el újra, mit írtam.

És a gázolajos pont arra volt válasz, amit idéztem. Csak némi áttéttel.

Az eredeti felvetésből egy részlet:
Idézet:
„A tuskót nem lehet kivenni, mert bent van a betonkerítés alatt, a gyökerei meg szerteszét az udvaron. Szépen jönnek fel a susnyák mindenfelé.”
Szerinted mennyi gázolajat kellene szétlocsolni az udvaron, áttétel?

Amennyit csak szükséges.
Semmivel sem kevesebbet - és semmivel sem többet, ha tudjuk, hol a határ .
(#) nagym6 hozzászólása Jún 27, 2020 /

A törzsbe-gyökérbe kell lukat fúrni ferdén lefelé, és oda bele a tömény gyomirtót. Legkisebb szükséges vegyszermennyiség, környezetszennyezés, legjobb hatékonyság. Mint visszább írta Gafly kolléga is.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 27, 2020 /

Nem jó, gázolaj kell, most olvastam!

A gázolaj a legkíméletesebb módszer...
(#) szalamandra válasza Bakman hozzászólására (») Jún 27, 2020 /

Itt pl. a kettő kombinációját ajánlják:
Bővebben: Link
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Jún 28, 2020 /

A kiírtandó fára nézve is, ez a baj vele. Nálam nem használt, a "Medallon" tömény gyomirtó viszont igen.
(#) Bakman válasza szalamandra hozzászólására (») Jún 28, 2020 / 1

Pipettával nagyon szépen lehet adagolni a felszívódó gyomírtót csak a kellő helyre, bőven elég a levelekre fél csepp. Kis hajtásoknál hatásos, nagyobbaknál, mint ahogy már írták is, bele kell fúrni az ágba/törzsbe, és oda egy-egy csepp.

A vegyszer belátható időn belül lebomlik, a gázolaj már nem annyira. Beszivárog a talajvízbe is, további szennyezéseket okozva.

Nevezett oldal elsősorban értékesítést végez, tehát nem várható el minden esetben a szakszerű tanácsadás. Gázolajat szándékosan kijuttatni a természetbe oltári nagy butaság. Máshol csilliárdokat költenek az ilyen jellegű környezetszennyezés felszámolására, ti meg ezt preferáljátok...
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Jún 28, 2020 /

Idézet:
„Pipettával nagyon szépen lehet adagolni a felszívódó gyomírtó”
Van hasonló elvű gyomirtó gép is -nem nálunk- egy szövettel borított hosszú henger van beitatva gyomirtóval, hasonló elven mint a falfestéshez használt hengerezés. Ezt a föld fölött minimum magasságban traktor húzza, és rákeni a gyomokra a vegyszert, amikor még csak gyom van a földön. Nincs beterítve hatalmas mennyiséggel az egész szántóföld, máshova nem jut, csak a gyomra.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2020
(#) kameleon2 válasza gyerek67 hozzászólására (») Jún 28, 2020 /

A legrosszabb, hogy egyoldalú a dolog. Egy ilyen esetben komoly Kanossza, egyáltalán annak utánanénzni, hogy kinél tehet panaszt az ember, ha mégsem ő volt a hunyó. Isten hozott a Nagy testvér világában! Ez az igazi reality. Nekem bár kicsit más ügyem volt, de 1-2 évbe tellett mire megoldódott - részben. Bevezettek egy olyan rendelkezést, hogy ha egyszer utaltál mondjuk a S.ny Play...-nek, akkor onnan automatikusan vonhatnak le pénzt a számlámról. Azonban ezt letiltani nem állt módomban - ami nonszensz, hiszem további szolgáltatást nem kívántam igénybe venni. Ma már legalább letilthatom az automatikusra állított utalásokat. Azért kíváncsi lennék, vajon a köztes időszakban ez mekkora bevételt hozhatott a csaló cégnek? Ezek hatalmas cégek, de személytelenek. Nagyon nehéz az ügyintézés, vagy mire csak egy felelős embert találnál, aki végre meg is mozdul. Igen - lehet gyenge jelszó az ok, de az vesse rád az első követ... Manapság olyan mennyiségű és bonyolultságú jelszót követelnek meg a felhasználóktól, ami életszerűtlen. Ha mindenhez 10-12 jegyű, betűkből számokból és speciális karakterekből álló jelszót használnánk, mindenkinek zseninek kellene lennie. A legszomorúbb, hogy ez ma már egy nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkező számítógépnek nem kihívás, de az embernek igen. Ezért mondom, hogy életszerűtlen ilyen jelszavak használata. Főként human - machine vonatkozásban.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2020
(#) szalamandra válasza Bakman hozzászólására (») Jún 28, 2020 /

Idézet:
„Nevezett oldal elsősorban értékesítést végez, tehát nem várható el minden esetben a szakszerű tanácsadás. Gázolajat szándékosan kijuttatni a természetbe oltári nagy butaság. Máshol csilliárdokat költenek az ilyen jellegű környezetszennyezés felszámolására, ti meg ezt preferáljátok...”

Gázolajat is értékesít? Mindenesetre érdekes, hogy egy vegyszerek eladásából (is) élő bolt "szakértője" is megemlíti. Talán autentikusabb cseppet, mint jozsi23, az agrárfórumról. Részemről szó sincs preferációról, mindenki azt mond amit akar, és szabadon választ.
(#) Bakman válasza szalamandra hozzászólására (») Jún 28, 2020 / 2

Attól, mert ilyen helyen dolgozik a hozzászóló, még adhat hibás/buta tanácsot, mint a mellékelt ábra (és még sok másik) is mutatja. A "szakértő", idézőjelben, tökéletes jellemzés az ilyenre.

Könnyen lehet, hogy az aki írta (és az olvasó is, miszerint a TV-ben láttam, az INTERNETEN olvastam, biztos hogy igaz/helyes) a régi idők ezermestere. El tudom képzelni, hogy a tudás a sorkatonai szolgálatból való, ugyanis látta, ahol gázolaj van, ott növény nincs. Kb. olyan következtetés mint az, hogy a bolha megsüketül, ha levágjuk az összes lábát.

Mélységes tisztelettel kérném, az ilyen veszélyes és erősen környezetszennyező ötleteket ne terjesszük még akkor sem, ha az öregek így szokták!

Ezzel az erővel, az egész internet a "szakemberek" társasàga. Senki sem a mesterlevele, bizonyítványa melléklésével ad tanácsot, ötletet. Bármi lehet igaz és hamis is. Elbírálni pedig szerintem senkinek nincs joga jelen esetben (sem) a hozzáértését. De mint említettem, engem hidegen hagy, hogy ki mit tanácsol, javasol (a javaslatot sem én tettem, egy linket mutattam) és hogy a saját kertjében mit művel.
(#) Bakman válasza szalamandra hozzászólására (») Jún 28, 2020 /

A probléma azzal van, hogy nyílvánvalóan veszélyes dolgot ajánlott valaki, te pedig ezt tovább osztod. Szerintem ezek után lehet "szakmbernek" nevezni az illetőt.

Nyilvánvalóan. De szerintem egyikünk sem méregkeverő "szakember", így innentől kezdve nem tudhatjuk, hogy az általad javasolt vegyszerekben pl. nincs bármilyen cèllal (hordozó, tapadássegítő, stb.) mondjuk gázolaj. Vagy bármi olyan, ami még annál is veszélyesebb. Ezzel az erővel kérlek ne javasolj semmilyen vegyszert, még pipettàval sem, mert kipusztul a bolygó.
(#) Bakman válasza szalamandra hozzászólására (») Jún 28, 2020 /

Egy korábbi hozzászólásomban már utaltam arra, hogy nem vagyok híve a vegyszereknek sem: Bővebben: Link. Ugyanakkor megvan az esély arra (elvileg 100 %-os), hogy a hivatalosan megvásárolható vegyszer, ésszel használva, a célon kívül nem károsít mást. Az viszont 100 %, hogy a gázolaj abszolute környezetszennyező.

Nem kell ehhez semmilyen méregkeverő szakembernek lenni, csak egy kis józan ésszel gondolkodni. Ezért kértem azt, hogy a biztosan káros dolgokat ne terjesszük még akkor sem, ha nem a te kertedben művelik eme tevékenységet.

Hát amit pipettával kell kimérni ès hatásos, biztos nem mérgező.
Egy linket mutattam...
(#) nagym6 hozzászólása Jún 28, 2020 /

Mai gyomirtózás a szántóföldeken rendszeres évente, amikor az egész földterületet jócskán beterítik vegyszerrel. 3 hónap múlva újra nő a gyom. Ha ugyanezt gázolajjal csinálnák, minimum 3 év múlva nőne először növény ott.
(#) szalamandra válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 28, 2020 /

Idézet:
„3 hónap múlva újra nő a gyom”

Tehát akkor semmit nem ér. Bezzeg a gázolaj.

Srácok, egyetértünk. Nem locsolnék én sem gázolajat, bár vegyszert sem, utálok minden ilyet. Inkább megmechanikáznám a dolgot. Szimplán betettem egy linket, a gázolaj kontra vegyszer vitára, ahol a kettőt együttesen ajánlotta "valaki". Aztàn lett már itt minden.
Következő: »»   3165 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem