Fórum témák
» Több friss téma |
Hello
Nagyon amatőr vagyok!!! Van egy a tèma címében is szereplő 4-5 éves Samsung wf60f4e0w0w/le mosógèp. Na most próbáltam már vele elég sok mindent, de már nagyon ötletem sincs (szénkefe motort szétkaptam darabokra, szivattyút szétkaptam, mágnesszelepet, vezérlőpanelt ránézésre nincs hiba) De viszont van rajta egy tesztelős program tst és spn ( azt hiszem mosást centrifugálás) jobbra pörög a dob majd mikor tekerne balra kis kattanás majd 3E hibakód. Mosásnál meg mintha ennél a balra jobbra pörgés váltásnál kattanás aztán mintha letiltana valami és szünetbe rakja magát, a start/pause gomb kétszeri megnyomása után el-el indul de mikor meddig
az aszony hidegvízben mosott
Nah ez biztos nem fogyasztott
Egy cég mosógépe ez, nem a miénk.
Nevetni fogsz, de lehet hogy így még gyorsabban melegítette a vizet...
A triac hibás, de most zárcsere is lesz, mert megjött az új. A C és az L pont között 180 ohmot mértem. Az egyébként jó? Triacot és az 1 k ellenállást cseréltem. Ha bekerül az új zár, igen kíváncsi leszek, hogy elindul-e.
A 180 Ohm elég kicsi, annak olyan 1-1,5 kOhm körül kellene lenni szobahőmérsékleten. Nagy eséllyel a zár hibás. 180 Ohm-on a 230V 1,27 ampert jelent!
Üdv, Palkó.
Szia., megtettem,minden forrasztás rendben. Biztonság kedvéért triak kicserélve. Ennek ellenére semmi eredmény. Programkapcsoló körbejár és ennyi. Van még valakinek ötlete? Nekem nincs.... Köszi
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2020
Elég régen volt màr ez a sztori. A vízszint kapcsolót ellenőrizted? Motorban nincs véletlenül hőkioldó?
Igen, régi a történet, a vízszint kapcsoló működik, tiszta. Hőkioldó, na azt nem tudom, van-e rajta.
A héten ôsszerakom, és kiderül. A zár simán elküldte a kismegszakítót teszt gyanánt. A múltkor jól működött, de most már nem. Egyébként mi az a kis korong benne? Ellenállás? Újat hoztak, belerakom, aztán hajrá.
Ez bizony könnyen lehet, mint mikor a seregben kettő borotvapengével forraltunk vizet. De jártam úgy, hogy a Sógornőm mondja, meleg víz jön a kútjából. Elgondolkodtam, hogyan lehet. A megoldás: A fázis helyett a nullát szakítja meg a kapcsoló, nem leválasztó, csak sima 101-es. Zárlatos lett a test felé, és mivel a védelem sem volt bekötve, a vízen keresztül folyt el az áram. Mire újra locsolt vele, felmelegítette a víz jelentős mennyiségét.
Ez igen! De ha végig gondolom akkor ha locsolás közben megérinti a vizet akkor helloszia van.. Ott még szerencse volt, hogy jó volt a slaggon a szórópisztoly és nem folyatott..
hello
Samsung (wf60f4e0w0w/le)mosógép hiba. Bekapcsolom, program kivalaszt,inditas utan elinditja a beallitott programot majd menet kattanas amikor gondolom forgatna a masik iranyba a dobot kattanas aztan szunetre all ki) csak a pause/start gombokra indul ujra valtozo ideig.
Szia! Összeraktam, elméletileg jó, de most nem kiabálom el. Ha egy hét múlva is működik, akkor majd kezdem elhinni
Hát igen! Engem biztos megrázott volna, de a tudatlanság nyugalmával Őt nem.
Üdv mindenkinek!
Nagy bajban vagyok. A Bosch WAE24465BY/21 típusú mosógépemben tönkre ment a leeresztő szivattyú. Irány a bolt, eredeti bemutat az eladónak, fizetés, otthon beszerelés. Tökéletesen működik, szivattyúz... egy darabig. Egyszer csak megállt a mosógép, méghozzá úgy, hogy se kép se hang. A kijelző sötét, meg sem nyekken a gép. Szivattyú kiszerel és akkor vettem észre, hogy a boltban 30W-os szivattyú helyett, 40W-osat adtak. Én hülye nem néztem meg. Ma a vezérlő panelt (EPW65871) kibontva láttam, hogy a közepén a kondik lábai és a nyák is kormos egy jelentős részen. Szóval megsült az egész. Szerintetek lehet ezzel valamit kezdeni, vagy kuka az egész. Sajnos az új panelek 50.000,- Ft környékén vannak, így lehet mosógépcsere lesz a vége, mivel 8 éves bármilyen egyéb hibája is előjöhet már. Járt már így valaki, vagy esetleg tud nekem segíteni bármelyikőtök? Ha nem muszáj nem vennék új mosógépet.
Hello! A hibát biztos hogy nem az okozta, hogy a szivattyú nem 30W hanem 40W..
Ha se kép se hang, a táp romlott el. A feketedés általában az idővel összeszívott por-kosz-szénkefe maradék. (Bár rosszul látható.) Javaslom, nézd meg ezt a videót.
Szia! Nézd meg ezt az oldalt, használd a google fordítót. A motor és a dob forgása lehet, hogy akadályoztatva van. Vagy a tacho generátor a tengely végén vagy a szénkefe kopott stb.
Valószínű a táp IC ment tönkre, legalább is a mienknek az volt a baja ilyen hibánál.
Akkor már érdemes a táp kondikat is megnézni.
Köszönöm a segítséget!
VIM: A se kép, se hang alatt azt értettem, hogy nem kapcsol be a kijelző sem, teljesen sötét. A motor forgott rendesen, csak nem szivattyúzott le. Azért köszönöm. Az oldal nagyon jó, sokat segíthet később is. A gép korábban F18 kóddal állt meg. A lúgszivattyú csak krehácsolt, de nem szivattyúzott, a víz a dobban maradt. Ezért került sor a cseréjére. Az eladó ránézésre tudta, hogy milyen kell hozzá. Ez egy utángyártott kínai szivattyú. Sajnos nem néztem meg a teljesítményét. Kicseréltem. Működött is, kipróbáltam öntöttem a dobba vizet, szép csendesen leszivattyúzta. Indítottam egy 50 perces programot, közben figyeltem. A mosószeres mosás szépen végig ment, a szivattyú leszivattyúzta a vizet. Az öblítési fokozatnál már nem maradtam a gépnél. Amikor újra ránéztem a kijelző teljesen sötét volt. A gépben állt a víz. Nem lehetett elindítani, újraindítani. A szivattyút kiszerelve láttam, hogy a belevaló 30 W-os helyett 40 W-os a szivattyú. Proli007: Azért gondolom, hogy összefüggés lehet a szivattyú és a "se kép, se hang" között, mert a régi (rossz szivattyúval) még minden rendben volt, Azzal is próbálkoztam. Kipucoltam (tele volt a belseje vízkővel), zsíroztam, tömítettem a régit, de nem csinált semmit. A hangja megjavult, de nem szívott. Most az általad javasolt ellenállást, IC-t, kondikat és diódákat kiforrasztottam. Holnap veszek mindent. Remélem lesz minden a híradástechnikai boltban. A szivattyút is megpróbálom 30W-osra cseréltetni. Elnézést a hosszú kommentért és köszönöm az eddigi segítséget! Az eredményekről beszámolok.
Sziasztok! Indesit IWSD 51051 mosógép minden programja leáll úgy, hogy tele a dob vízzel. Mi lehet a gond? Szivattyú? Köszi!
Szia!
Melyik fázisban áll le? Öblítés előtt? A dob forog? Lényeges lenne, hogy mêgis mikor áll le, de nagy eséllyel az ürítéssel van baj. Nézd meg a szivattyú szűrőjét nincs e benne valami valamint, ha szifonba van kötve azt is, hogy nincs e eldugulva. Üdv, Palkó.
Köszönöm a választ! Megnéztem újra: működik a szivattyú, a szifon is tiszta, kinyomja a vizet. Miközben forgatja a dobot, olyan hangja van, mint ha folyamatosan szikrázna valahol. Centrifugánál ez gyorsul és intenzívebb. Amikor megszűnik a terhelés és lassul a dob, akkor nem hallom. Egyszer már cseréltem szénkefét. Lehet, hogy megint elkopott? Leszedtem és van még belőle 1 cm, de a huzal feszül és nem tud kijjebb bújni.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2020
Igen, akkor ott szénkefe baj lesz. Csere és rendben van.
Nem gondoltam volna, hogy ennyi kefét eszik. 10e HUF az Orczyban házzal A Népszínház utcában (Bp. VIII.) van egy szénkefés, ott 300 HUF ház nélkül, csak bele kell forrasztani a házba és az nem egyszerű. Nem tudom, milyen ötvözetből van, de nehezen tapad meg rajta a cin. Nagyon köszi a segítséget!
Sajnos nem jött be az ellenállás, kondi és IC csere. Továbbra is teljes a sötétség. A diódákat megmértem, azok tökéletesek voltak, így visszaforrasztásra kerültek (kár volt kivenni). Egyébként az ellenállás is jó volt, de cseréltem.
Esetleg van valakinek még ötlete. Segítsetek légyszi!
Használj gyantát a forrasztáshoz, valamint pucold meg a forrasztandófelületet. Lényegesen jobb lesz. Na meg azért nem árt, ha van teljesítménye is a pákának
Első körben mérd meg, hogy a tápegység életben van e, tehát van e 12V és 5V a kimeneteken (nem biztos, hogy ezek az értékek, de 12V-nak lennie kell)
Ha ez okés akkor mehetünk tovább. Úgy emlékszem ezen a panelon van “main relay”-nek nevezett fő relé, amin keresztül kapcsolj az egész gépet. Azt is meg lehet nézni következő lépésként, de először működjön a táp. (Amúgy a szivattyú “inkompatibilitásnak” semmi köze a problémához)
Melyik kimenetet mérjem és hogyan? Nagyon amatőr vagyok, de tanulékony. Ha töltök fel képet az alaplapról segítesz?
Egyébként most jutott a feleségemnek az eszébe, hogy egész szombaton a viharok miatt rövid áramszünetek voltak. Volt, hogy másodpercenként ment el az áram. Ebben az időszakban ment a mosás is. Bár korábban nem volt gond a szünetekkel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |