Fórum témák
» Több friss téma |
Hello
![]() Nagyon amatőr vagyok!!! Van egy a tèma címében is szereplő 4-5 éves Samsung wf60f4e0w0w/le mosógèp. Na most próbáltam már vele elég sok mindent, de már nagyon ötletem sincs ![]() De viszont van rajta egy tesztelős program tst és spn ( azt hiszem mosást centrifugálás) jobbra pörög a dob majd mikor tekerne balra kis kattanás majd 3E hibakód. Mosásnál meg mintha ennél a balra jobbra pörgés váltásnál kattanás aztán mintha letiltana valami és szünetbe rakja magát, a start/pause gomb kétszeri megnyomása után el-el indul de mikor meddig ![]()
az aszony hidegvízben mosott
![]() Nah ez biztos nem fogyasztott ![]()
Egy cég mosógépe ez, nem a miénk.
Nevetni fogsz, de lehet hogy így még gyorsabban melegítette a vizet...
A triac hibás, de most zárcsere is lesz, mert megjött az új. A C és az L pont között 180 ohmot mértem. Az egyébként jó? Triacot és az 1 k ellenállást cseréltem. Ha bekerül az új zár, igen kíváncsi leszek, hogy elindul-e.
A 180 Ohm elég kicsi, annak olyan 1-1,5 kOhm körül kellene lenni szobahőmérsékleten. Nagy eséllyel a zár hibás. 180 Ohm-on a 230V 1,27 ampert jelent!
Üdv, Palkó.
Szia., megtettem,minden forrasztás rendben. Biztonság kedvéért triak kicserélve. Ennek ellenére semmi eredmény. Programkapcsoló körbejár és ennyi. Van még valakinek ötlete? Nekem nincs....
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2020
Elég régen volt màr ez a sztori. A vízszint kapcsolót ellenőrizted? Motorban nincs véletlenül hőkioldó?
Igen, régi a történet, a vízszint kapcsoló működik, tiszta. Hőkioldó, na azt nem tudom, van-e rajta.
A héten ôsszerakom, és kiderül. A zár simán elküldte a kismegszakítót teszt gyanánt. A múltkor jól működött, de most már nem. Egyébként mi az a kis korong benne? Ellenállás? Újat hoztak, belerakom, aztán hajrá.
Ez bizony könnyen lehet, mint mikor a seregben kettő borotvapengével forraltunk vizet. De jártam úgy, hogy a Sógornőm mondja, meleg víz jön a kútjából. Elgondolkodtam, hogyan lehet. A megoldás: A fázis helyett a nullát szakítja meg a kapcsoló, nem leválasztó, csak sima 101-es. Zárlatos lett a test felé, és mivel a védelem sem volt bekötve, a vízen keresztül folyt el az áram. Mire újra locsolt vele, felmelegítette a víz jelentős mennyiségét.
Ez igen! De ha végig gondolom akkor ha locsolás közben megérinti a vizet akkor helloszia van.. Ott még szerencse volt, hogy jó volt a slaggon a szórópisztoly és nem folyatott..
hello
![]() Samsung (wf60f4e0w0w/le)mosógép hiba. Bekapcsolom, program kivalaszt,inditas utan elinditja a beallitott programot majd menet kattanas amikor gondolom forgatna a masik iranyba a dobot kattanas aztan szunetre all ki) csak a pause/start gombokra indul ujra valtozo ideig.
Szia! Összeraktam, elméletileg jó, de most nem kiabálom el. Ha egy hét múlva is működik, akkor majd kezdem elhinni
![]()
Hát igen! Engem biztos megrázott volna, de a tudatlanság nyugalmával Őt nem.
Üdv mindenkinek!
Nagy bajban vagyok. A Bosch WAE24465BY/21 típusú mosógépemben tönkre ment a leeresztő szivattyú. Irány a bolt, eredeti bemutat az eladónak, fizetés, otthon beszerelés. Tökéletesen működik, szivattyúz... egy darabig. Egyszer csak megállt a mosógép, méghozzá úgy, hogy se kép se hang. A kijelző sötét, meg sem nyekken a gép. Szivattyú kiszerel és akkor vettem észre, hogy a boltban 30W-os szivattyú helyett, 40W-osat adtak. Én hülye nem néztem meg. Ma a vezérlő panelt (EPW65871) kibontva láttam, hogy a közepén a kondik lábai és a nyák is kormos egy jelentős részen. Szóval megsült az egész. Szerintetek lehet ezzel valamit kezdeni, vagy kuka az egész. Sajnos az új panelek 50.000,- Ft környékén vannak, így lehet mosógépcsere lesz a vége, mivel 8 éves bármilyen egyéb hibája is előjöhet már. Járt már így valaki, vagy esetleg tud nekem segíteni bármelyikőtök? Ha nem muszáj nem vennék új mosógépet.
Hello! A hibát biztos hogy nem az okozta, hogy a szivattyú nem 30W hanem 40W..
Ha se kép se hang, a táp romlott el. A feketedés általában az idővel összeszívott por-kosz-szénkefe maradék. (Bár rosszul látható.) Javaslom, nézd meg ezt a videót.
Szia! Nézd meg ezt az oldalt, használd a google fordítót. A motor és a dob forgása lehet, hogy akadályoztatva van. Vagy a tacho generátor a tengely végén vagy a szénkefe kopott stb.
![]()
Valószínű a táp IC ment tönkre, legalább is a mienknek az volt a baja ilyen hibánál.
Akkor már érdemes a táp kondikat is megnézni.
Köszönöm a segítséget!
VIM: A se kép, se hang alatt azt értettem, hogy nem kapcsol be a kijelző sem, teljesen sötét. A motor forgott rendesen, csak nem szivattyúzott le. Azért köszönöm. Az oldal nagyon jó, sokat segíthet később is. A gép korábban F18 kóddal állt meg. A lúgszivattyú csak krehácsolt, de nem szivattyúzott, a víz a dobban maradt. Ezért került sor a cseréjére. Az eladó ránézésre tudta, hogy milyen kell hozzá. Ez egy utángyártott kínai szivattyú. Sajnos nem néztem meg a teljesítményét. Kicseréltem. Működött is, kipróbáltam öntöttem a dobba vizet, szép csendesen leszivattyúzta. Indítottam egy 50 perces programot, közben figyeltem. A mosószeres mosás szépen végig ment, a szivattyú leszivattyúzta a vizet. Az öblítési fokozatnál már nem maradtam a gépnél. Amikor újra ránéztem a kijelző teljesen sötét volt. A gépben állt a víz. Nem lehetett elindítani, újraindítani. A szivattyút kiszerelve láttam, hogy a belevaló 30 W-os helyett 40 W-os a szivattyú. Proli007: Azért gondolom, hogy összefüggés lehet a szivattyú és a "se kép, se hang" között, mert a régi (rossz szivattyúval) még minden rendben volt, Azzal is próbálkoztam. Kipucoltam (tele volt a belseje vízkővel), zsíroztam, tömítettem a régit, de nem csinált semmit. A hangja megjavult, de nem szívott. Most az általad javasolt ellenállást, IC-t, kondikat és diódákat kiforrasztottam. Holnap veszek mindent. Remélem lesz minden a híradástechnikai boltban. A szivattyút is megpróbálom 30W-osra cseréltetni. Elnézést a hosszú kommentért és köszönöm az eddigi segítséget! Az eredményekről beszámolok.
Sziasztok! Indesit IWSD 51051 mosógép minden programja leáll úgy, hogy tele a dob vízzel. Mi lehet a gond? Szivattyú? Köszi!
![]()
Szia!
Melyik fázisban áll le? Öblítés előtt? A dob forog? Lényeges lenne, hogy mêgis mikor áll le, de nagy eséllyel az ürítéssel van baj. Nézd meg a szivattyú szűrőjét nincs e benne valami valamint, ha szifonba van kötve azt is, hogy nincs e eldugulva. Üdv, Palkó.
Köszönöm a választ! Megnéztem újra: működik a szivattyú, a szifon is tiszta, kinyomja a vizet. Miközben forgatja a dobot, olyan hangja van, mint ha folyamatosan szikrázna valahol. Centrifugánál ez gyorsul és intenzívebb. Amikor megszűnik a terhelés és lassul a dob, akkor nem hallom. Egyszer már cseréltem szénkefét. Lehet, hogy megint elkopott? Leszedtem és van még belőle 1 cm, de a huzal feszül és nem tud kijjebb bújni.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2020
Igen, akkor ott szénkefe baj lesz. Csere és rendben van.
Nem gondoltam volna, hogy ennyi kefét eszik. 10e HUF az Orczyban házzal
![]()
Sajnos nem jött be az ellenállás, kondi és IC csere. Továbbra is teljes a sötétség. A diódákat megmértem, azok tökéletesek voltak, így visszaforrasztásra kerültek (kár volt kivenni). Egyébként az ellenállás is jó volt, de cseréltem.
Esetleg van valakinek még ötlete. Segítsetek légyszi!
Használj gyantát a forrasztáshoz, valamint pucold meg a forrasztandófelületet. Lényegesen jobb lesz. Na meg azért nem árt, ha van teljesítménye is a pákának
![]()
Első körben mérd meg, hogy a tápegység életben van e, tehát van e 12V és 5V a kimeneteken (nem biztos, hogy ezek az értékek, de 12V-nak lennie kell)
Ha ez okés akkor mehetünk tovább. Úgy emlékszem ezen a panelon van “main relay”-nek nevezett fő relé, amin keresztül kapcsolj az egész gépet. Azt is meg lehet nézni következő lépésként, de először működjön a táp. (Amúgy a szivattyú “inkompatibilitásnak” semmi köze a problémához)
Melyik kimenetet mérjem és hogyan? Nagyon amatőr vagyok, de tanulékony. Ha töltök fel képet az alaplapról segítesz?
Egyébként most jutott a feleségemnek az eszébe, hogy egész szombaton a viharok miatt rövid áramszünetek voltak. Volt, hogy másodpercenként ment el az áram. Ebben az időszakban ment a mosás is. Bár korábban nem volt gond a szünetekkel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |