Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ez egy sokkal fejlettebb országból jött információ, itt mire bevezetik, még vagy 20év, nem kell aggódnunk (csak vicc)
Már a forditottja is sokszor elöfordult (söt)!, hogy a sok tulbuzgo seggnyalo bátran bevezet olyat is ami máshol örökre megbukott. Söt sokszor keresnek ilyen barmokat, akik itt kiveteleznek olyasmit amit otthon nem is mernek, és az ittenieken röhögnek titokban, hogy milyen pocsolyába jutottak.
Az szerintem tény, hogy 20 évvel lemaradtunk a nyugattól. Észrevettem az utóbbi 2-3 évben, nagy építkezéseken dolgozunk általában, hogy egyre több a vendégmunkás (ukránok, mongolok, románok, szerbek, szlovákok), az ukránokkal van a legtöbb gond, kábeleznek, de nem tudják honnan hova... nem jó ez így. Mongol csajok festettek, tömítővel húzták a padlózás egyenetlenségeit szépen, kertépítészek is Őket alkalmazzák, tolják a talicskát, lapátolnak (fiatal lányok).
A nyugati gazdagság sajnos nagyrészben a rabszolgamunka modern formájábol élt. Ezt a többiek soha nem tudják behozni, mert soha nem voltak sem gyarmatositok, sem akartak nagyon rabszolgává válni. ( habár több politikai csoport a mai napig ezt szeretné). Innen azon társadalmak alapgondja. Egyre kevesebbek hajlandok ilyen munkára - és ujra kényszeritö mechanizmusok indultak el. És egyenesen a legaljasabb pofátlanság egy olyan társadalom részéröl, ahol pl >6,5 millio munkanélkülit fizetnek ( ugyan miböl), de a talicskát mongol lányoknak kell tolni, a spárgát, epret stb. román napszámosoknak kell felszedni vagy a hust román, bolgár meg ukrán hentesek dolgozzák fel ( általában éhbérért), hogy legyen mit ennie a "szegény" német, francia, olasz, spanyol stb. munkanélkülinek ( aki lehet, hogy több pénzt kap, mint a talicskát tologato mongol kislány vagy a hentes!)
Érdekes modon soha ez életben ezt nem mondták el semilyen szemináriumon vagy kongresszuson, hogy a mi társadalmainknak is ilyen munkaeröt kell alkalmaznia ahhoz, hogy utolérje a bezzeg országokat. Az ilyen kizsákmányolás alapelve a mai napig müködik és tesznek meg mindent, hogy legyen mindig valaki, akit igy ki lehet zsákmányolni, mégha ki sem merik mondani ezt a szot! És ráadásul sok állam is alapbol ezt támogatja, a propaganda meg egyre hülyébb modon probálja ezt a szennyet álcázni, takargatni. És megprobálnak mindenkik politikailag lejáratni, aki esetleg egy tükröt állit egy ilyen bezzeg mintaország elé. Ez "a vizet prédikál - bort iszik" mintapéldája, nem biztos, hogy ezt kell követni. A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2020
Gyártatunk Kinában drónokat.
Ingyen postával idehozzák. Örülés (megmentettük a világot).
Azzal nem is lenne baj, csak igy keresik meg a nyugati munkanélküli segély árat: (??)
4 kép, 4 ár ugyanaz a termék. Valoban ez a tisztesśeges gazdaság alapja? A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2020
Melyikkel szedik le a majok helyett a kókuszt a fáról?
Ezekkel nem, de már látom az önkétes sorokat a munkaközvetitö elött, akik thajföldi munkára jelentkeznek leverni a kokuszdiot a fákrol.
A dronnal aligha lehet ezt elvégezni mert a diot alulrol kell leverni. A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2020
Az a különbség, hogy az egyik eredeti termék, a gyártó gyártja, garanciával, az olcsóbbak pedig a gyártótól független utángyártmányok, amiken nem is szerepelhetne az Arduino szó (talán nincs is rajta), mert attól, hogy az Arduino egy nyílt dolog, a termék név még le van védve. Szóval az illegálist hasonlítod össze a legálissal.
A jobb helikopter tud "hanyatt" is repülni.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2020
Ez csak részben igaz és csak az UNOra vonatkozott. De ez lényegtelen, mert honnan tudja a vevö, hogy melyik az eredeti?
Persze, csak a majom nem hülye, és felülröl böki le a kokuszdiot, nehogy a saját fejére essen....
Pl. ha Conrad-ból (vagy más, megbízható elektronikai üzletből) veszed, eredetit kapsz. Ha Ebay-ről rendeled, tizedáron, utángyártottat. Egyszerű mint az 1x1.
Ez igy simán marhaság. Több helyröl vettem már vagy 50 darabot. ( kezdetben europai boltokbol, késöbb Kinábol ( egyiken sem volt rajta semmi jelzés az eredetre vonatkozolag. Az eddig csak az UNOn fordult elö.
Kettőre rá van írva, hogy "compatible". Egyre még az sincs. A vevő innen tudja, -ha akarja. Persze, behazudhatja magának, hogy a "comatible" eredetit jelent, de hát a tárgy gazdájára vonatkozó felelősséget is lefordították objektív felelősségnek, pedig rohadtul nem az. De aki akarja, azt be lehet húzni., ha be akarta magát csapatni, akkor mit tehetünk még érte?
Régen a PC "IBM kompatipilis" volt. Ugye, pont te tudod legjobbsn, hogy az nem azt jelentette, hogy IBM-t vásároltál...
Én meg csak azon gondolkodom, hogy vajon milyen jogon irják rá ( ha ráirják), hogy Made in Italy amikor az egészen talán csak a NYÁK olasz gyártás ( de az sem biztos), minden más alkatrész távolkeleti.
Megmondom öszintén, hogy az 50 NANObol már legalább 15-20 be van épitve és gond nélkül müködik, és soha nem azon töröm a fejem, hogy mi az eredeti meg mi nem, hanem azon, hogy müködik-e vagy sem. Minden más mellékes. A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2020
Hát, vannak ilyen maszlagok, valóban, amikor az ár 51%-át Olaszországban teszik rá, akkor az 51%-ban olaszországi termék -tehát olasz. Tehát Európai... . Még ha Timbuktuban is csinálták...
Ennek Németország az éllovasa A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2020
Azt hiszem még érvényes a vámszabály, hogy egy bizonyos százaléka terméknek a abbol az országbol kell származnia ahhoz, hogy deklarálhassák az eredetet. (és ez nem okvetlenül a végleges ártol függ, hanem a felhasznált anyagok eredetétöl). De lehet, hogy már itt is megtalálták a kiskapukat.
Persze, erről a kiskapuról beszéltem. Hiszen a Malaysiában legyártott termék attól japán, avagy német, hogy a 2 dollárért, avagy euróért legyártott termékre a német, japán ember (papíron persze) 3 dollár/euro értékű munkát fordít. Mi megvesszük 5 dollárért/euróért, 3/2 arányban japán, avagy európai... Tehát a szabályok értelmében. Persze, hogy nem valójában.
Azért drágább az eredeti mert bár az arduino fordító ingyenes de valamin pénzt kell keresni, és ez a hozzá adott panelok. Így nagyon elterjedt az arduino pedig van az avr kontrollerekre jobb fordító is, nem azt mondom hogy a avrstudio, de régebben sokat használtam a bascom fordítót, ez igaz fizetős, kész panelokat sem árul de jobb lett volna ha nem basic nyelven van hanem C szerű mint az arduino, talán jobban elterjedt volna, meg ismeri az összes volt Atmel kontrollert, ha csak egy attiny2313 kellett azt is tudta programozni, de a nagyobb xmega 16 bites kontrollereket is ismeri, és nagyon gyorsan el lehetett vele érni látványos dolgokat. De mint tudjuk nem mindig a legjobb a legsikeresebb.
Massawa nem azt reklamálja hogy miért drága az eredeti. Azt tette szóvá, hogy az utánzat miért tetszeleg az eredeti színeiben. Szerinte nagyon -szerintem kevésbé, de tényleg az eredeti "utánzásáról" beszélünk.
Nem vonta kétségbe az eredeti jóságát
Igy van, nem vontam kétségbe egyiknek sem a funkcionalitását, és valoszinü ez senkinek sem sikerülhet, hiszen mindegyikben ugyanaz az Atmel proci van ( annak a minöségéért meg a Mikrochip felel). Szoval valoban nem tudni mivel magyarázza valaki, hogy a Made In Italy verzio az eredeti? Mégis a 25szörös ár már meröben nem tisztességes, és egy szoval sem irják, hogy eredeti.
Az arduino nano alternatívájaként vettem pár db "blue pill" fantázianevű panelt. Ez méretben és felépítésben hasonló a nanohoz, de egy 32 bites proci van rajta 72MHz órajellel (STM32F103), és ugyanakkor olcsóbb. Szintén programozható az arduino környezetben (is).
Nos ennek ugyan nincs "eredeti" változata, hogy a "blue pill" panelt hamisítani kelljen, de a rajta levő processzort hamisítják. A kínából rendelt paneljeimen nem működik az USB csatlakozó, mint kiderült a paneleken levő chip hibás (az egyiken próbaképpen lecseréltük eredetire a chip-et, és lám megjavult). Ettől eltekintve úgy tűnik, hogy a panelek többi funkciója jól működik. Ezt továbbgondolva a hamis nano panelen akár hamis Atmel proci is lehet. A bluepill paneleket usb-soros átalakítóval programoztam (amíg meg nem jött a hamisított, de jól működő ST-Link programozó). Win7 alatt semmi gond nem is volt, de amikor win10 alatt próbáltam, az USB-soros konverterem nem működött. Kis nyomozás után kiderült, hogy ezen is hamisított chip van (ami egyébként kicsit többet tud mint a gyári) és az eredeti chip gyártója fejlesztett egy olyan drájvert ami felismeri a hamis chipes, és nem engedi használni. A win10 természetesen ezt telepíti a hamis chiphez is, (holott ezzel nem működik) ugyanakkor az egyel régebbi drájvert "rákényszerítve" probléma nélkül használható. Szóval a nemlétező "eredeti arduino verzió" lévén, végülis nem hamis bluepill paneljeimen, a hamisított processzort, egy hamisított USB-soros konverter chippel programoztam fel... Később vettem szintén kínából másik, szintén nagyon olcsó bluepill paneleket. Valószínűleg ezeken is hamis chip van, mert az eredeti proci áránál is sokkal olcsóbb a kész panel, de ezeken már jól működik az USB is! A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2020
Itt a forumon rengeteg hamis alkatrészröl van szo, de én nekem még egyetlenegyhez sem volt szerencsém, pedig már elég öreg roka vagyok a szakmában. Igy nem is igen tudok ehhez semmit mondani. Olyan már volt, hogy ez vagy az nem volt egészen kompatibilis, de hogy azért volt mert hamis, vagy csak azért, mert valaki változtatott valamit valamin azt igen nehéz kibogozni és engem nem is igen érdekel, ha találok megoldást a gondra. ( és eddig általában mindig volt).
Ma éppen a telefonommal meg a fiam Ipadjával szivtam, mert az egyik fontos App nem megy már sem az uj telefonon, sem az uj Ipadon igy elö kellett venni a régit. Sajnos a régi telefon már nem müködik. 5 évet élt a márkás cucc! Ilyenkor mi van? Az App a speciális kameráimat hivatott vezérelni, és nincs sem ujabb verzioja, sem a kamerákat nem akarom kidobni ( meg nincs is ujabb ugyanilyen tudásu). Ilyenkor ki vert át? A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2020
Vagy csak nem vetted észre a hamis IC-t, mert olyan jól sikerült.
Az érdeklődő aligátor
Bővebben: Link
Gondolod, hogy érdekel? Én nem vagyok rendör, vagy hatoság, föleg olyan korban, amikor lassan már senki nem tudja eldönteni mi a hamis meg mi az eredeti, föleg olyankor amikor a "hamis" jobb, mint az eredeti. Ilyennel már volt néhányszor dolgom....
Esetleg. Bővebben: Link Bár ha másik kontrollerrel ment...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |