Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3174 / 3610
(#) szs válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 18, 2020 /

Á, a tömör gumi a vázat terhelné túl.
Törött vázzal nehezebb tolni, mint lapos gumival
(#) szs válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 18, 2020 /

Egen, pontosan ezt nem imádják. És minél kisebb egy kerék, annál inkább hasonlít egy frontális karambolhoz. Amin egy 28-as kerék még úgy-ahogy árgurul, az egy 12-esnek közel van a tengelyvonalához.
(#) Kovidivi válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 18, 2020 /

Lehet, hogy az egész koncepciót át kell gondolnom. Eddig nem sajnáltam a rollert, 20km/h-val átgurultam a kikövezett, rövidebb részeken, használtam, ahogy kedvem volt. Szívesen hajtanék egy xiaomi m365-öt, kíváncsi vagyok, ennek is vannak hasonló problémái? Ennek csak 8"-os a kereke, levegővel töltött, de sokan lecserélik tömör gumira, 30km/h-t is tud egy firmware cserével, ekkora sebességnél pedig a kisebb bukkanók is kalapácsütéssel érnek fel.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2020
(#) mnyugger hozzászólása Júl 19, 2020 /

Budapestiek!
65 év felett a nyugdíjasok ingyen utazhatnak a tömegközlekedés eszközein.
Kell e valamit kiváltan, hogy igénybe vegyem. Gondolok itt jegyre, bérletre, valamire.
Busz, villamos, HÉV, hajó.
Vagy elég csak a személyit felmutatni?
Köszi.
(#) SALáta válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 19, 2020 /

Gondold át nagyon ezt az e rollert. Lassú, de beáll kerékpár úti forgalomba. Ráadásul halk. Ahol én járok az új kerékpárúton "lenne mit javítani" , egy ilyen rollerrel ez biztos hogy előbb utóbb megütöd magad. Ezekre már protector , sisak a minimum.
Talán csak az "elektromos robogószerű kinézetű bicikli" mint közlekedési eszköz az unszimpatikusabb .
Egy normális rásegítéses bicikli az más, az nagyon jó dolog.
Én tiltanám az e rollert. Főleg mert nem egyszer látom mennyire is semmi szerkezetek, megelőzni nem mertem mert úgy riszált a hátulja mint a kocsonya, és még gyors se volt.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2020
(#) nedudgi válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 19, 2020 / 2

Igény esetén hiteles okmánnyal kell bizonyítanod, hogy elmúltás hatvanöt éves.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 19, 2020 / 1

Ahogyan nedudgi mester is mondja, csak felmutatod a "személyit".
Maszkviselés ugyanakkor kötelező a tömegközlekedésen.
Hivatalos link.
Hacsak nincsen "igaz magyar, vagy hasonló igazolványod"...

nyugi.PNG

(#) Kovidivi válasza SALáta hozzászólására (») Júl 19, 2020 /

Kb. ugyanolyan gyors vagyok, mint egy kerékpár. Nagyon ritkán előznek csak meg. A lánchajtás és a motor hangos, hangosabb mint egy hang nélkül elsuhanó biciklis. A 12"-os bicikli kerék miatt stabil az egész, mint egy bicikli, a súlypontja nagyon jó helyen van. Ahol én megyek, ott két sávos bicikli út van, minősége elfogadható.
Ma reggel, álló helyzetben kidurrant a hátsó kerekem, ez volt az ébresztő...
(#) Gafly válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 19, 2020 /

Idézet:
„Ma reggel, álló helyzetben kidurrant a hátsó kerekem, ez volt az ébresztő...”

(#) szs válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 19, 2020 /

igen
Idézet:
„szálszakadásos, mehet a kukába. Ütni is fog, és váratlan kidurranni.”

és ez volt a jobbik eset. Menet közben kellemetlenebb.
(#) Kovidivi válasza szs hozzászólására (») Júl 19, 2020 /

Így van. Köszi a segítséget az ügyben. Ha mentem is volna vele, ütött volna rendesen.
Van még egy kerék/belső együttesem, felrakom, aztán hajtom. Ez egy "erősített", extra széles darab. Talán többet bír
(#) mek-elek válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 19, 2020 /

Üdv a klubban!

Emlékszem mikor én is alkalmas lettem erre, még szégyenlős is voltam, hogy csak "úgy" utaztam...
Már nem is emlékszem rá, meg örülök, ha ráveszem magamat egy kis "helyváltoztatásra".

Hogy miket nem mutogattam annak idején.....

1.JPG

2.JPG

(#) kameleon2 válasza MajorosL hozzászólására (») Júl 19, 2020 /

R.É.V - Régebbi ÉVjárat. R.É.G. RÉgi Gyártmány. B.É.G. BÉkebeli Gyártmány. Tippként így elsőre.
(#) Jozsó-Bozsó hozzászólása Júl 19, 2020 /

Sziasztok! Tud valaki Amysa magnetic ergometer (90060) használati útmutatót bármilyen európai nyelven. Sajnos eddig sehol nem találtam.
(#) mnyugger válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 19, 2020 /

Köszi! Van személyim.
(#) mnyugger válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 19, 2020 /

Még az 1310-es Daciával álltam a lámpánál. Mire zöldre váltott, hatalmas durranással szállt el a bal első.
A jobb első Frankfurt mellett az autópályán 100-110-es tempónál adta meg magát. Megúsztam. A darabjait évekig őrizetem a garázsban.
(#) mnyugger válasza mek-elek hozzászólására (») Júl 19, 2020 /

A kedvezményessel egyszer sem utaztam.
(#) Imi65 válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 19, 2020 /

A Dacia gomik nekm is elszálltak, Victoria Román ballonok voltak. Barum lett helyettük....
(#) mnyugger válasza Imi65 hozzászólására (») Júl 19, 2020 /

Garanciában azt adták.
4 köpenyt cseréltek. A pótkereket nem volt hajlandó kicserélni.
(#) mek-elek válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 20, 2020 /

Nekünk is volt ilyen autónk. Akkoriban főnyeremény volt, mert például több bili is belefért, a sok más kacat mellett, az utazáshoz, a gyerekeinknek. Unkaöcsém taxizott akkoriban, és értett az autókhoz. Mindig mondta nekem, mért veszel új gumikat, mikor jó minőségű gumikat lehet futózva kapni. Én féltettem a családot, sosem használtam a legolcsóbb gumikat. A keréknyomásra is szántam időt rendszeresen. Akkoriban olyat is láttam a belvárosban akkori újgazdagéknál, hogy márkás autó, márkás futójával úgy parkoltak a járdához, hogy derékszögben az belenyomódott jócskán a kerékbe. Szóval a használt dolgoknál nem tudni az előéletről.
Nekem szerencsémre csak Paksnál volt egy hátsó defektem, mert int kiderült, sikerült valamit felszednem Mohácsról visszafelé az útról. Azonban az említett rokonom mikor Balatonra ment családjával, elengedte magát az egyik futózott hátsója és beszakította a doblemezét is. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden futózott gumi ilyen volt. És különben is az élethez, különösen a közlekedéshez, nem árt a szerencse.
(#) nagym6 válasza mek-elek hozzászólására (») Júl 20, 2020 /

Idézet:
„Mindig mondta nekem, mért veszel új gumikat, mikor jó minőségű gumikat lehet futózva kapni.”
Én vettem futózottakat akkor régen, öt darabból háromnak levált a futófelülete garanciaidőben. Az egyik 120 Km/h -nál, megúsztam sokak bánatára. Ez ilyen gumi volt.
(#) sargarigo válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 20, 2020 /

Idézet:
„Ez ilyen gumi volt.”

Ez egy ilyen világ volt..
(#) Alkotó hozzászólása Júl 20, 2020 /

Tudja valaki milyen technika, milyen elv szerint képes azonnal eldönteni a teniszlabda leesési pontját a vonalhoz képest?
Most hétvégén volt Berlinben egy verseny (egy repülőgép hangárban az érdekesség kedvéért), ahol nem volt humán vonalbíró, csak a technika. Azonnal szólt ha kint volt, elvileg nullához közeli hibázás mellett.
Annyi részlet érdekes lehet, hogy talajszinten a vonalak végén nem volt semmi (láthatóan biztosan nem).
(#) pucuka válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 20, 2020 /

Hol volt akkor téli, meg nyári gumi, örültünk, ha egyáltalán gumi volt. Ma meg büntetnek, ha télen nincs téli gumi.
(#) SALáta válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 20, 2020 /

Akkor 35-40 a tempód. A 12" nekem kevésnek tűnik.
8"os lehetett az előttem menő. Nagyi tempónál már beriszált.
Ezért nem is előztem... Ellenőrizetlen kínai taknyolmányok.
28" 300 w( ennyit bír egy ember) vs 12" engedélyezett 300 w. Szerintem a 28" nyer. Persze ha mer előzni. Az a gond a többség pl engem csak feltart. Még lassítok is mert látom nem az igazi. Jó az e bike a rásegítős. Az e roller nem e bike, köze se lehetne a kerékpárúthoz, de nem is az autósávba való. Szerencsére kezdik tiltani.

Gumi: nos nekem is szállt egy szinte új schwarblee, most comtinental contact 2 van. Még tavaszig bírja majd...
Fontos a felni/gumi összeférhetősége, a tpi szám, a defektvédelem.
Az a baj lehet akár a felni mérethiba is.
(#) tbarath válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 20, 2020 /

Szerintme optika. A vonal fölött egy nagysebességű kamera, ami a labda színére "tüzel". Esetleg egy (több) másik kamera, ami a labda mozgását követi, és triggereli ezt a kamerát igény szerint.
(#) Petyaa hozzászólása Júl 20, 2020 /

Üdv!
Ha ezt a reklámblokkolót szeretném hozzáadni a Firefox-hoz, akkor mindent is tudni szeretne?

hh.jpg

(#) tbarath válasza Petyaa hozzászólására (») Júl 20, 2020 /

A kérdés az, hogy bízol-e benne. A teljes netforgalmad átmegy rajta, szóval ez az alapvető kérdés. Amúgy minden más bővítménynél is érdemes ezen elgondolkodni.
(Off: én amúgy bízok az ublock Origin-ban, persze csakis hivatalos forrásból.
(#) Kovidivi válasza SALáta hozzászólására (») Júl 21, 2020 /

Van sebességmérőm, pontos is, 22km/h a max. tempóm. Gondolom másfajta utakat használunk.
E-rollerből is van sok féle, sőt, sok van, ami nincs is karbantartva, aztán nyeklik mindenfele...
Az e-bike nem rossz, de egy e-scooternek van egy óriási előnye: bármikor, bárhova felszállhatok vele (tömegközlekedés), ha esetleg esne az eső, lemerülne az akksi, defektet kapnék, vagy más okból.
Ez nem verseny, hogy ki nyerne. Előznek meg simán komoly bringások (na persze nem elsuhannak mellettem, mint a forma1-ben, hanem szépen kikerülnek). Én az átlag bringást előzöm meg, aki kényelmesen, nyugodt tempóval hajt, esetleg az emelkedő/szembe szél lelassítja, de ez az előzés sem fordul elő túl sűrűn. Az emelkedő azért velem is kitol

Most cseréltem le az ólmos akksit lithium-polymerre. Ugyan annyi Ah, Wh! A méretkülönbség szembetűnő És persze a kisebb méretű nagyobb áramot tud szolgáltatni.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2020
(#) pucuka válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 21, 2020 /

Idézet:
„de egy e-scooternek van egy óriási előnye: bármikor, bárhova felszállhatok vele (tömegközlekedés), ha esetleg esne az eső”

Sajnos nem így van. sem a Budapesti, sem a helyközi autóbuszokra nem engednek fel a scooterrel, (nemrég vívtam velük) Sajnos, már az üzletszabályzatban is benne van, eddíg csak annyi volt, hogy nem köteles szállítani, de kb januártól egyértelmű a nem.
A villamosra, Metróra (4), vonatra felvesznek, ha bizonyítod, hogy mozgáskorlátozott vagy. Egyébként feladhatod poggyászként.
Következő: »»   3174 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem