Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ahol én élek (Ausztria), szerencsére mások a szabályok, és ha összecsukható, akkor mint poggyász tekintenek rá. Biciklire időbeni korlátozás van a metrón, buszra fel sem szállhatnak vele. E-scooternek mindenhol nyitottak az ajtók.
Én csak annyit láttam, hogy a vonaton kategorizálva vannak a segédeszközök/sporteszközök, amik szállíthatók, legalábbis ingyen.
Nézz utána az ÖBB honlapján a mozgáskorlátozottak utazása oldalon. (nehogy meglepetés legyen) Máshol nem néztem még. A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2020
Természetesen összecsukhatatlan biciklit/rollert buszra nem vesznek fel, vonatra is csak, ha van arra kijelölt rész, és akkor is csak pénzért, jegyet kell ekkor váltani rá.
Azonban ha összecsukható, akkor bármelyik vonatra ingyen felviheted, nejemnek még azt is elnézték, hogy valójában nem is tudta összecsukni. Annyi kényelmetlensége volt, hogy abban az előtérben (nem is tudom, minek híjják) utazott Szolnokig. A budzon is ugyanígy fel szabad az összecsukhatót vinni, azonban arra a(természetes és nagyon is respektálandó) szabályra is oda kell figyelni, ami minden buszon ki van írva, tilos olyan ruházatban és olyan tárggyal utazni, ami az utasok ruházatát beszennyezheti.. Tehát: az összecsukható rollert/biciklit összecsukva(!) a neki készített táskába, zsákba helyezed, máris minden rendben még buszon, metrón is. Hiszen ekkor csak táska, zsák... Maximum távolsági buszon megkérnek, tedd inkább a "bőröndöt" a pggyásztartó rekeszbe, ott oldalt. A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2020
Azt még csak-csak el tudom képzelni, hogy a levegőben figyelik a labda mozgását. Ott vannak bennem a kérdőjelek, honnan tudják mikor ér talajt a labda pontosan. És itt a pontosan az valóban pontos kell legyen, mert éppen ezen múlik, hogy kint vagy bent lesz az ítélet. Ráadásul még össze is nyomódik a labda, tehát egy "elkent" talajérintkezésre számítunk.
A talajérintés előtt és után akár több cm távolságon is csak tizedekre van a talajtól a labda, amit optikailag aligha lehet megbízhatóan lekövetni. A több cm esetleges hiba itt elfogadhatatlan. Nem tudom mi a valós megoldás, de vannak kétségeim a tisztán optikai érzékelés kapcsán. Idézet: .„össze is nyomódik a labda, tehát egy "elkent" talajérintkezésre számítunk” De ha már "nyomódik, elkent", akkor már biztosan talajt ért... És ha elég sok képkockát tud másodpercenként az a kamera, hát az első minimális "behorpadás"-nál megvan a várt, vagy nem annyira szívesen várt eredmény. A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2020
Bővebben: Link
Feltételezem, hasonló módon detektálják a labda mozgását, amiből megállapítható az érkezési pont.
Zseniális a nyíltábla.
Nekem ez sajnos idegenül van, de a képek alapján nem derült ki hogyan érzékeli a mozgó tárgyat az a kör alakú "akármi" (amiből kettő is látszik a videón).
6db 4K-s kamera, lövi a képeket másodpercenként 260-szor infrában. Ebből számolja ki 200ms alatt az érkezés várható helyét, és oda mozgatja a táblát. Vízszintesen egyenes, függőlegesen pedig parabola a lövedék (nyíl pályája).
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2020
Vagy esetleg olyan kamerával figyelik, ami beállítható vonal átlépés figyelésre. Bővebben: Link
És akkor van ez forditva is, például Arthur.
Hogy mi minden van a világon/mit meg nem lehet már csinálni kis "okossággal". A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2020
Bocsi mindenkitől!
A ki mit építetből estem ide a csevejjel. No igen. Eltűnődöm időnként, ha utcán járok a családi házakon, azok falain, hogy mennyi mindent szereltek kívülre, aminek belülről kellene szerelve lenni. Egy emlékem.... Valamikor kezdő autósként egy barátommal, családostul felmentünk világot látni a Kékestetőre, autókkal. Akkoriban divatos volt a CB-s kapcsolattartás. Nekem nem volt gyári mobilantennám, így csak egy tubusba ragasztott hurkapálcára tekert drót volt zsugorcsővel lezárva, a kihangolt antennám, a csomagtartóra rögzítve. Lefele megálltunk egy strandnál. Épp le akartam szerelni, amikor a barátom odajött, és mondja, hagyjad már, kinek kellene egy ilyen vacak…. Mikor kijöttünk a strandról, a kocsihoz érve ott fityegett az antenna letörve. Idézet: „Mikor kijöttünk a strandról, a kocsihoz érve ott fityegett az antenna letörve.” Igaza volt, hiszen nem vitték el.
A nyolcvanas évek végétől sokat "fejlődött" a világ, azonban akkor még szocizmus volt, tele öntudattal, és mégis....
Azt szoktam mondani, aki nem épít, annak rombolni kell, hogy maradjon utána valami....
Bővebben: Youtube
Így működik a sasszem. Ha bekapcsolod az automatikus fordítást, akkor majdnem érthető feliratot kapsz. A lényeg, hogy jó minőségű kamerákat használ képfeldolgozással. A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2020
Nálunk a kapucsengőt lopták le, a 90-es évek elején. Csak azt nem tudom, hogy tudta úgy leszedni, hogy ne szólaljon meg a csengő véletlen.
Lehet, hogy kivárta, még elmennek otthonról, vagy az vitte el aki felszerelte.
Idézet: „ne szólaljon meg a csengő véletlen.” Vagy az volt a véletlen, hogy nem szólalt meg
Nálunk csak a nyomógomb van, csengő nincs belül. Gyereksereg nyomkodja naponta ötször, utána kaján vigyorral elszalad. Én meg vigyorgok, ha látom őket.
Értem. Amiket én látok azok bőven 22 km/h fölött mennek. De legalább minimál térdvédő/sisakba hajtja.
Én nyugdíjas kinézetű mélyvázast hajtok, nos bőven 22 fölött megy. Van táblázat kerék/gumi összeférhetőségre. Kerékpárnál hasznos . De az sem 100% , csak a méret stimmel. Nekem 1 napos gumim nyílt szét pedig márkába szuper, kivitelre sok sok tpi s, táblázatba tökéletes méret, felni nem olcsó fajta . És mégis. Lefordult és bumm. Vettem rá egy kendát hirtelen, és amig nem jött meg a Continental addig hajtottam azt. Kerékpárnál pl az e ready gumik vastagabbak. Megértem jó lenne ez, de nem nőtt fel hozzá sok ember még. Előnyt is értem, de igazából a közlekedő felek 80% a elítéli mert van egy egy "művészlélek" aki az utcát használja sportpályának. Reggel világítás és mindenféle láthatóság nélkül hangtalanul orrom előtt 40-50 el áthúzó delikvens beállít a 80% os táborba. Tényleg nem láttam... Az akku , nos lehet vége a savasaknak. Ilyen helyen biztos. Még indítóba azért elmegy. De az áruk is brutálisat ugrott. Nem a környezetvédelem fogja rávenni az embereket az ólomakkuk kerülésére hanem majd az ár.
Az mondjuk tényleg nagyon zavaró, amikor hangtalanul elsuhan mellettem valaki, a teslat is ezért utálom, meg minden elektromos, hangnélküli autót. Az enyémnek van hangja, észreveszik Lánchajtás, de a motornak is meg van a jellegzetes hangja.
Biciklivel lazán lehet 30km/h felett tekerni. A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2020
Annyi csapadék esett, hogy túlcsordult a kerti csapadékmérő!
Idézet: Pedig az csak a technikák tökéletlensége, hogy hangosak a gépek. Ideális a hangtalan lenne mindenből, csak megszoktuk, hogy minden dübörög, ezért furcsa a hangtalan, a sok zajos gép között egy csendes. Szerintem. „nagyon zavaró, amikor hangtalanul elsuhan mellettem valaki”
Jogos. Viszont akkor a hangtalan de gyors járműveket le kellene zárni a gyalogosoktól. Jelenleg egy helyen mehetnek.
Egy bicikli simán képes 30-40 km/h sebességre, hangja annak se nagyon van...
Teljesen igazad van, ha jelzem hogy izé szeretnék a helyemen menni 2 lehetséges kimenetel van. Az egyik hogy elém ugrik.
Persze most a korlátozások miatt nincsenek sokan a nyaralók. Akik jogosan elengedik magukat ,nyaralnak. De no nem osztott bicikliút, járda is. Persze a sima bicikliútra is letévednek, gyerekestől a vizet nézni. Csak ciki hogy ha bármennyivel megy az ember a patakmedernél ahol a kanyargós bicikli út van... 120 kg megállitása nem fél méter. 5 km/h val is veszélyes. De mindegy. Lehet ahol lehet gyorsan menni.
rapid warning method across cultural and linguistic boundaries
Idézet: „In theater, GLARE lasers have been proven to save lives of both civilians and soldiers by providing a rapid warning method across cultural and linguistic boundaries.” Igazándiból én is abbahagynám a hőzöngést, ha megjelenne a homlokon egy szines pötty (és ez nem nyelv/kultúra függő). A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2020
Idézet: „Igazándiból én is abbahagynám a hőzöngést, ha megjelenne a homlokon egy szines pötty (és ez nem nyelv/kultúra függő).” Ha észreveszed, hogy a homlokod közepén ott egy olyan pötty, ami nem fáj, nem viszket, nem látod, nem melegít, ... Ennyi erővel a hátad közepére is irányíthatnák Ez max. akkor hatásos, ha van veled valaki, aki figyelmeztet rá (persze eddigre neki is ott virítana a pötty a homlokán). Idézet: „neki is ott virítana a pötty a homlokán” Így aztán lassan feltartott kézzel mindketten jelezhetik a másiknak, hogy ideje megállni pihenni egy kicsit |
Bejelentkezés
Hirdetés |