Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3178 / 3610
(#) nedudgi válasza szs hozzászólására (») Júl 30, 2020 /

Miért nem lehet? Mert késik tíz percet a vonat?
Két mazsola bármikor összehoz egy pár órás útzárat. Mert nincs elég gyakorlata, egy erőszakos tahó törvényen felülinek képzeli magát, ... ?
(#) szs válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

De hát ezt délután már kivesézték, miért nem lehet vasúton.
Azt pedig pont én hoztam fel a MÁV-ot pozitívan értékelve, hogy míg a közúti baleseti útzárnál senki nem kártérít, miközben a fórumtársnak a saját állítása szerint a MÁV egy baleset miatti késésnél 50% visszatérítést adott.

Persze hogy vannsk erőszakosak, szerencsére kevesen, de ők a látványosabbak, és ők is okoznak sokat. Deca vasutat nem ezért kell (szerintem) beszántani, (szerinted sem ezért kell fenntartani
(#) nedudgi válasza szs hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Mennyivel jobb, hogy árulnak a paradicsomra hajazó, savanyú, vagy ízetlen valamit?
(#) mek-elek válasza szs hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Nem biztos, hogy "erőszak" történt, az is lehet, hogy tudták melyik perselybe kell érmét tenni.
Mert állítólag az élet körforgás.
(#) sargarigo válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Idézet:
„Mennyivel jobb, hogy árulnak a paradicsomra hajazó, savanyú, vagy ízetlen valamit?”

Mennyivel jobb, hogy van min gépelni, van min nézni a hobbielektronikát, és nem tüzekkel kell információt cserélni a legközelebbi "reléállomásig" (vagy füstjelekkel, mindegy)?
A savanyú, íztelen paradicsomszerű valami az nem jó. De az érett narancs igenis jó
(#) granpa válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

A narancsot tán hagyjuk!
(#) sany válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Ha nem lenne,akkor is megértenénk egymást, csak máshogy.
(#) szs válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Ez csak hozzágondolás, olyan mint a békacomb. Sok pénzt fizetnek értr, milyen különleges, és finom is. Valójában a fater már evett békacombpt, sohsem volt finnyás. Megállapította:ízetlen, mint a kiscsirke, az össues ízt a fűszerezés adhatta volna, de nem volt jól megfűszerezve. (nekem nem volt hozzá szerencsém, amikor szeretzem volna, mindig pont nem volt, mára mag finnyás lettem, meg nem ennèm)
Tehát: árulnak paradicsomot, de ha megmondják: spanyol, azt rossznak kell hinned? A magyar görögdinnyét el sem hiszed, hogy a szomszèdom termelte, mert divat azt mondani, hogy külföldről hozott, csaló kereskedők által... Miközben itt termett, a kertem alján, és a nejem szerette.
Nem baj, sőt, előny, hogy bárhonnan hozható, azt vesszük meg, amelyiket megkedveltük. Én személy szerint agyf...t tudok kapni a "kézműves" "bio" szavakkal árult helyi termékektől, pont azt jelenti: nem vigyáztunk rá, azt kapod meg, amit a kártevők meghagytak, és (mivel kézműves) úgy kapod meg, ahogy épp sikerült.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Idézet:
„és (mivel kézműves) úgy kapod meg, ahogy épp sikerült.”
Igaz ott nem tudni, hogy mennyi vegyszer milyen töménységben került bele. A nagyüzeminél sem. Ismerősöm bio (nem vegyszerezett) csemegekukoricát termelt nagyban sok hektáron. Megtámadta valami penész, a megrendelő engedélyével le kellett permetezni. Maradt bio, ami vegyszert nem látott.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Nem. A "kézműves"-nél pont azt nem tudod, hogy a vegyszermentesség okán mennyi fertőzés került bele, és a minőség is esetleges.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Vegyszerezni kénytelen, mert tönkremegy "szüret" előtt.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

No, dehát akkor hová lett a vegyszermentesség?
Ezzel pont azt akarom mondani, hogy bizony a vegyszerekre szükség van. Hogy a "bio" az vagy hazugság, vagy (rosszabb esetben) a hangzatos címszóval ránksózott selejt.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2020
(#) Remci válasza szs hozzászólására (») Júl 31, 2020 / 2

A bio gazda éjjel permetez, mikor már mindenki alszik.
(#) Ódenka válasza Remci hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

... ás ügyel arra, hogy a saját terméséből ne fogyasszon véletlenül se.
(#) nagym6 válasza Ódenka hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Azt hiszi, hogy övé a legmérgezőbb, pedig nem.
(#) mek-elek hozzászólása Aug 1, 2020 /

De Uraim ez már bio, hanem generációs probléma.
(#) Directors hozzászólása Aug 1, 2020 /

Sziasztok!

Szükségem lenne egy kis segítségre. Évek alatt elég sok hulladék rézkábelem keletkezett amit a méh telepen szeretnék leadni. Viszont azt tudom hogy az égetett rezet nem veszik át a sok lopásból származó színesfém miatt, illetve elég környezetszennyező ezeket leégetni. Olvastam hogy átveszik szigeteléssel együtt, viszont elég nyomott áron. 300-400 Ft/kg áron. Az lenne a kérdésem hogyha ezeket a kábeleket leblankolom, lenyúzom akkor azt átveszik ? Vagy csak a vállalkozásoktól veszik át az így megcsupaszított kábeleket ? Erre van valamilyen törvény ? Ezt sajnos nem tudom.
Csak mert van olyan hogy "finomított rézhuzal", ezért 1300-1500Ft-is adnak.
(#) FIGIRI válasza Directors hozzászólására (») Aug 1, 2020 /

Szia! Átveszik, de valamilyen mennyiség felett adózni kell utána. Régebben magánszemélyként havi 10-12 kilókat adtam le, személyi lakcímkárta, adószám megadása mellett, de nem kellett semmit fizetnem utólag állambácsi felé. De ez a múlt ( két évvel ezelőtt) ugyhogy érdemes megkérdezni a közeli átvevőt hogy van e változás.
(#) Directors válasza FIGIRI hozzászólására (») Aug 1, 2020 /

Köszönöm szépen a segítségedet!

Lehet elugrok és rákérdezek. Az a biztos. Tavaly decemberbe pár darab aksit adtam le, és akkor 1-2 ezer forintot le is vontak a kifizetésből adóra. Akkor is át kellett adni a személyi adatokat.

Abban kérhetnék segítséget hogy a csupaszított kábel melyik csoportba tartozhat ? Itt Bővebben: Link
Vagy esetleg itt. Bővebben: Link
(#) granpa válasza Directors hozzászólására (») Aug 1, 2020 /

A nyúzottba tartozik. Azt a levonásról szóló bilétát el kell tenni, és adóelszámoláskor bele kell venni az elszámolásba. Többet vonnak le, mint amennyit adózni kéne, mint jövedelem. Tkp. az összeg többnyire lényegtelen (általában), hanem az elvtelenség a lényeg!
(#) attika válasza Directors hozzászólására (») Aug 1, 2020 /

Heti vagy havi 100 ezerért vihetsz vissza fémhulladékot.
Nem kell utána semmit csinálnod mert átvételkor mindent levonnak az árból.
(#) mhatalyak válasza Directors hozzászólására (») Aug 1, 2020 /

Erre is átveszik (Heves megye) Viszont a vastag kábelek bekötéséből lehulló 1-2 méteres darabok. pll 4x240-es vagy hasonló méretű kábeleket nem elég csak simán felpucolni, hanem a vastag több vékony érből állóakat is darabjára kell bontani.
(#) Directors válasza mhatalyak hozzászólására (») Aug 1, 2020 /

Magyarán semmi szigetelés nem maradhat rajta ha rendes pénzt szeretnék érte kapni. Jòl gondolom ?
Vagy Ti hogy szoktátok ?

Köszönöm mindenki segítségét.
(#) FIGIRI válasza Directors hozzászólására (») Aug 1, 2020 /

Jól gondolod annyi, hogy ami ónozott, meg ami esetleg gumiszigetelésű, amit abból kibontasz azt kezeld külön, mert lehet hogy ök külön kezelik. Főleg ha ami gumikábelbőlett kifejtve, meg van feketedve, mert arra simán rámondják hogy égetve lett... mondjuk nekem villanyszerelői rézként vették át az ipari hűtőből kibontott rézcsöveket is.
(#) szs válasza Directors hozzászólására (») Aug 1, 2020 /

Sajnálatomra közölnöm kell, hogy a közvélekedéssel megint ellenkező tapasztalatom van. Mint ahogy az RCH jövedelmezőségénél is, ahol mem voltam lusta utánanézni a valós adatoknak.
Bizony, a jól megválasztott hulladékátvevő elég jó áron átveszi, ha hazaviszek egy mosogatógépet, mosógépet, hűtőt, tűzhelyt, a számomra használhatoó relék, kapcsolók kiszedése utàn a nejem elég jó fagyipènzt szokott kapni.
(#) Directors válasza FIGIRI hozzászólására (») Aug 1, 2020 /

Ejj,ha . Hát remélem nem lesz gond.Feketedve nincs szerencsére egy sem. Nálam a 90% gumiköpenyes, több eres sodrott kábel. Ónozott részek és a csatlakozók mindről le van vágva.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2020
(#) Gafly hozzászólása Aug 2, 2020 /

(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 2, 2020 /

Mindig azt mondtam, hogy ha bevezetnék az ingyen netet akkor a kevésbé iskolázottak körében drámaian megnőne a facebook használat. Ettől viszont nem hogy okosabbak lennének hanem...
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 2, 2020 1 /

És úgy is lett.
Szinte ingyen van a net a (mobil)telefonelőfizetéshez, és meg is nőtt a facebook-használatuk.
És: szerintük ők nem is interneteznek, az "boloncsák", facebook-oznak
(#) gg630504 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 2, 2020 /

Amatőr. Én először azért propagálnék, hogy kiépítsék, aztán a nagyobb sávszélességgel vele ellene.
Következő: »»   3178 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem