Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sikerült a mondanivalóm lényegi részére reagálnod. Sebaj. Mint mondottam, mosolygok.
Az alábbi kép egy dobozt mutat. Nem a kínai, egy darabos, 3 $ tesztről van szó. Talán ezáltal elhiszed azt is, hogy napi szinten, országosan találkozok infektológusokkal. Olyanokkal akiket sosem fogsz a tv-ben és egyéb médiákokban látni, hallani, nyilatkozni, viszont több tíz éves a tudományuk. Számomra autentikusabb források, de természetesen mindenkinek lehet magánvéleménye. Terjesztheti is, az internet sokat elbír, lásd gázolajos sztori. Az internet megadja a "névtelenséget". Ezáltal sohasem tudhatod, ki ül a másik oldalon.
Leírom mégegyszer mert úgylátszik ez is elkerülte a figyelmed, mint a korábbi témánál is: értő, figyelmes olvasás.
Akkor nincs jobb tipp mint hogy az emelő alá, alátét a vas, én is ezt írtam, olyan tippek voltak meg hogy kerekék, de annak kicsi, rugokotegbe valami alátét, ahhoz kicsi a lyuk, az emelő tetejére nem lehet tenni, alá lehet, de nincs sok értelme, mert vas a vason csúszik, a felülete meg nem sokkal nagyobb.
Basszus már én is öreg vagyok 50 évesen. A maszkról volna több véleményem, de nincs értelme a lavinát gerjeszteni. Tapasztalat: Nem kapok benne levegőt, 36 fokban embertelen és néha elgondolkodom a facebookos mémen, hogy mennyi igazság is rejlik benne: "A COVID 19 olyan különleges vírus, ami ellen nincs hatásos vakcina. Ellenben egy sima műtősmaszk és a kézmosás képes teljesen elpusztítani." -khmmm. Átéltem egy AIDS katarzist, egy Ebola és egy SARS hisztit. Még itt vagyok. Ellenben sokkal ismerősöm meghalt:
- Leukémiában - Epilepszia és szívroham kombinációjában - Csontrákban - Gégerákban - Éhezve és kisemmizve - Stroke-eredményeként. Ezek nagyságrendekkel több áldozatot szedtek, és még maszkot sem kellett hozzá viselniük. Én eddig egyszer kaptam el nagyon gyorsan egy fertőzést. Még csak a közelében sem voltam a vírushordozónak, csak azt éreztem, hogy megremeg a térdem, le kellett feküdnöm , mert az ájulás kerülgetett, majd 5 percen belül jött a hányifosi - magyar nevén - Calici vírus. Ehhez csak egy autókereskedésbe kellett benéznem, ami nem koncert, nem tömegrendezvény, nem BKK járat, nem iskola. Azaz a fertőzés soha nem onnan jön, ahonnan az ember várja. Ha ez ilyen egyszerű lenne, nem lennének járványok. Az is elég fura a képletben, hogy a kormányok előre, mint a Google naptár, tudják, mikor kell jönnie az első és második hullámnak és meddig fog tartani. Most már csak azért is kíváncsi vagyok a második hullámra. Ha ugyanis igaz, akkor tervezett támadás volt. Ha nem, akkor legjobb esetben csak szimpla hazugság. Nem mellesleg az építőipar nem állt le. Az ukrán és erdélyi komák jöttek - mentek a teljes hiszti alatt. Tegnap a Penny-be beözönlött 20 erdélyi, akiken egyikőjükön sem volt maszk. Hát ennyit az óvatosságról és a szigorról. Mert rám szóltak egyszer, hogy anélkül nincs kiszolgálás - de rájuk nem. A maszk ugyanígy nem ér semmit fél fülre akasztva és az állratéve sem, ahogy sokan viselik - azaz van - de mégsincs.
Szívrohamtól félek én is... Bármikor, bárkinél előfordulhat... Az emberek millió más módon, bármelyik percben meghalhatnak, a korona ehhez képest...
Vasárnap utaztam a családommal a railjet vonaton. A mi vagonunkban csak mi és távolabb plusz 2 fő utazott összesen. A kalauz ránk szólt elég morcosan, hogy hordjuk a maszkot. Oké, felvettük. Amikor visszament a már ellenőrzött vagonba, láttam, hogy visszaszólt és mutatta is a srácnak, hogy a maszkját hordja. Később arra volt dolgom, megszólítottam ezt az embert: "A maszk miatt szólt a kalauz?". Az ember teljesen ki volt akadva, mivel egyedül ült az egész vagonban plusz EVETT, amikor a kalauz hozzá szólt! Olyan jót nevettem ezen... Evés közben az üres vagonban ha egyedül ülsz, hordjál maszkot... A vonat út előtt 1 nappal csináltunk korona tesztet (a rokonságban levő éppen házasodni akaró tagja kért meg), ami természetesen negatív lett... De ez gomdolom a kalauzt nem érdekelte volna, potenciális terrorista mindenki, aki nem hord maszkot. Aztán mikor személyesen találkoztam azzal, aki engem a tesztre rákényszerített, nyújtotta a kezét, hogy lekezeljünk. Néztem furcsán... Azt mondja: "De hiszen teszteltél. Negatív lett." Én erre: "És te mikor teszteltél?". Azt gondolják, ha másik országból jössz (Bécs), akkor vírusos vagy/lehetsz, de ha Győrből jövök Szegedre, akkor nincs gond, hiszen az nem külföld (igaz, csak 100km a távolság Bécs és Győr között)! És azt gondolják, hogy ha van egy negatív teszted, akkor a teszt utáni 10 percben nem kaphatod el a koronát (már ha egyáltalán létezik)? Szánalmas. Várom már a végét ennek az egész korona őrületnek... A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2020
A maszk arra való, hogy ha a viselője fertőzőtt lenne, sokkal kisebb területet tudjon bejárni kilégzéskor a vírus. A többieket védenéd vele. Nyílván nem azért teszik kötelezővé mert ez a szent grál, hanem azért, mert perpillanat nincs jobb eszköz. Látszik, hogy a Facebook-os butaságoknak van táptalaja. Ki állította, hogy a maszk elpusztítja a vírust?
Hihetetlen, hogy felnőtt emberek (beleértve a többieket is) ebben a témában így nyilatkoznak. Úgy látom, ez a téma is felemelkedett a politika, vallás és foci háromszöge közé, mindenki professzornak érzi magát és amit a szakemberek mondanak, az smafu.
Sőt! Nem láttam még sehol egy normális standart leírást, hogy minek is kellene egy maszknak megfelelni. Ettől kezdve nekem zőőőd az egész. Ha elkérem Zorró vagy valami hasonló fazonét akkor az jó? Az is maszk !
Maszk és maszk között van különbség. Mindössze az esélyt csökkenti, hogy továbbadd, semmi több. Az a pofátlanság a dologban, hogy hatszorosára nőtt az ára, amióta igény, kötelezettség van rá.
Nálunk a plexiből készült "pajzs" is elfogadott, sőt, kötelező vagy az, vagy a maszk. Hogy ez a pajzs vajon mit véd, azt nem tudom. Sőt, egy db zsebkendő is elegendő az arc előtt, vagy ha a kézhajlatot a szád elé tartod.
Jani, kérlek...
Én értelek, de ez nemcsak túlzás, de nyílt politizálás, -tényleg.
Természetesen elfogadott, és itt is. Bizonyos szempontokból kényelmesebb, hiszen könnyebb benne lélegezni,stb, amellett, hogy ugyanazt nyújtja, mint a száj(és orr)maszk, nem ráprüszkölöm, köhögöm, lihegem másokra ami bennem lehet.
De a maszk, sál, kendő ha ugyanazt tudja teljesíteni, hát azt bárki be tudja szerezni, ezért ez a minimum elvárás. Ha szkafanderbukiban szaladnék be a "bótba", elfogadható, de nem elvárás, hogy mindenkinek legyen.
Ez a tipikus, nulla, semmitmondó válasz. Univerzálisan alkalmazható ilyen esetekben. Nevetséges.
"mindenki professzornak érzi magát" Beleértve téged is. Végzettséged van ezirányban? Olyan dolgokat nyilatkoztatsz ki, amiket esetleg a tv-ben hallottál. A Medical Channelen. "és amit a szakemberek mondanak, az smafu." Amit bárhol hallasz azt elhiszed? Mert "szakemberek" mondták? Mert bemondta a tv? Ez a szint kb. a 70-80-as évek. Na hagyjuk.
Ha nem láttad, nem is tudom, a Holdon élsz?
A szájat és orrot takaró legyen, ami megakadályozza, hogy a kilégzéseddel, köhögéseddel, tüsszentéseddel elérj közvetlen másokat. Naponta elmondták, leírták. Lehet maszk, lehet kendő, lehet sál, lehet a csador fátyolja, védőplexi ...
De érdekes! Ez a téma pont olyan mint a vírus is! Lecsengett végre az első hullám, és tessék! Itt a következő! Pedig már éppen lehetett volna pihenni
Ne menjetek megint egymás torkának jó? Annyit tényleg nem ér!
Műtőkben mindenki maszkban van, nem csak most. Biztosan van értelme.
Az csak a pánciensek érdekében van. Ha véletlen felébredne, ne ijedjen meg a csúnya "személyzettől".
De a fogorvoson is van. Ha maszkban van a rejdelőben, ha a kocsmában látom maszk nélkül, akkor is rettegek tőle.
Én a vicc kedvéért csináltam mortal kombat féle noob saibot maszkot... Páran meg szoktak bámulni, de legalább közel nem akarnak jönni
Levegőt kapok benne, szénszűrőn keresztül, próbáltam tüdőkapacitásomat keresztülfújni rajta, az elém tartott papírlapot nem bírtam megmozgatni, szóval a céloknak megfelel, s mégse az a dögunalmas izé, amit mindenki visel a torkán.
Na, ez tök jó!
Én sem szeretem az unalmas álarcot, én ilyent csináltam:
Nem tudom, máshol hogyan történt, nálunk ingyen adták, sőt, házhoz hozták. De rossz lepedőből, elszakadt ingből szépen, kétrétegűen akár varrógép nélkül is összeölthető.
Nálunk, Újpesten, lakásonként 1 azaz egy darab eldobhatót küldtek.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2020
Az tényleg gyenge. Akkor tényleg kénytelen vagy venni, vagy varrni. Nálunk kettő járt fejenként, textil, vagy hogy mondjam -az is kevés lett végül, de tudunk csinálni.
Én felébredtem csípő műtét közben.
Igaz epidurálva voltam és bódítva De amikor kificamította a doki a csípőmet, felébredtem. Lehet fájt volna?
Ez itten én vagyok. Tökéletes a védelem.
De! Vigyázni kell. Ne vigyük túlzásba a maszk használatot.
No, ha ebbdn megláglak az utcán, jövök egy sörrel. Abban a pillantáxban.
Mások még? Kezdődjék már az esti bemutató, miért csak mi hárman büszkélkedünk? Idézet: „Lehet maszk, lehet kendő, lehet sál, lehet a csador fátyolja, védőplexi ...” Az FFP maszkok tipikusan a beszívott levegőt szűrik, kifelé nem, ezért is használják pl. poros munkákhoz - szóval az "mást védeni" pont nem alkalmas. A kendő, sál, arcra húzott póló, stb. kategória pont nem jó semmire, de korona ellen hivatalosan elég. A szövetmaszkkal az a baj, hogy nem tudjuk hogy ki csinálta, miből, milyen minta alapján, és hogy mire jó - amiket látok az leginkább semmire. A sebészmaszk a kiköhögött trutyi ellen véd, és rendesen feltéve mondjuk a kilélegzett cuccok egy részét is kiszűri, szóval OK, véded a többieket ha fertőző vagy. De senki se fogja az egész napját maszkban tölteni, és nem fogja a (már csak) 150 Ft-os maszkokat naponta ötösével-tizesével eldobálni (a veszélyes hulladék tárolóba ugye, ha már), és amikor kell akkor fertőtlenített kézzel a steril tárolóból elővéve szakszerűen felrakni, stb., így meg "önvédelni szempontból" kb. többet árt, mint használ. Valamint a maszk az csak az egyik része lenne a vírus elleni védekezésnek, de a többit mintha mindenki elfelejtené. Ugye tele vannak a helyek, tele van a BKV, a boltban 3 centiről lihegnek a nyakadba (akár maszkkal, akár nélküle), stb. A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2020
Ahányszor elmondjuk, mi mért jó, annyiszor visszajön, hogy semmi sem jó, amit azok tanácsoltak, akik értenek hozzá (ha figyeltél, én csak az ő szavaikat ismétlem).
Kit érdekelnek az fpf maszkok, folyamatosan az ellenkezőjéről beszéltünk. Én már unom elismételgetni. A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2020
Én így nyomtam, miután szemészetről mentem a patikába. Volt a szemgolyómon egy árpa, azt fakasztotta ki a doktornő. Érdekes volt egy szemmel vezetni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |