Fórum témák
» Több friss téma |
Nálam is szuperül üzemelnek,van olyan is,ami közel 25. évében van. Egyszerűek,nagyszerűek!
Ha netán jó lenne a vezetékes is... Nálunk van fan-coil termosztát fele ennyiért, de RS-485-ös. Van fehér, fekete, szögletes, kerek és még fém színű is (raktáron). a szelepet és 3 fordulatot tud állítani. Van offset álítási lehetősége is.
Sziasztok!
Van egy olyan gondom, hogy a lakásba be lett szerelve egy inverteres klíma. A klíma villamos ellátása egy külön kismegszakítóval van védve (C16). Ha megy a klíma ez akismegszakító "sípol", ami gondolom az inverter miatt van. Kicseréltem nagyobbra a kismegszakítót (C25), azzal a gondolattal, hogy lehet a tartomány felső harmadában működik, de így sem oldódott meg. Van valakinek esetleg ilyen tapasztalata vagy ötlete, hogy mit lehetne csinálni? Elég zavaró ez a sípolás Előre is köszi a segítséget. Üdv, Palkó.
Néha a legegyszerűbb dolog nem jut eszébe az embernek.
Kiváló ötlet. Köszi szépen.
Inverteres klímákhoz C típus 10 A, vagy 13 A-es jó szokott lenni általában. A gyártó a használati utasításában előírja . Kismegszakítón belül próbálkozz egy másik gyártmánnyal.
Szia!
Ez az aötlet lakóépületben lakásban 1978 tól TILOS! Nem jó tanácsot adtál. Sajna meg kell keresni melyik tipusúkismegszakitó nem" zizeg" ilyen hibával rég találkoztam --a Bakony kismegszakitók voltak hajlamosak erre ...
Nem tudtam, köszönöm a kiegészítést.
Mindig tanul az ember valamit. Úgy gondoltam-ezek szerint tévesen-hogy amennyiben ipari elektronikákban, kapcsolószekrényekben alkalmazható, akkor lakáselosztóban is
Ezt én sem értem, hogy iparban szabad, (Én is találkozok vele nap mint nap) otthon meg nem, számomra is érdekes...
Remélem, ha már így random össze vissza cserélgeted az értékeket, a vezeték keresztmetszetét is hozzá igazítva cserélted...
Próbáld meg ezt a típust. Szerintem ez jó lesz.
Bővebben: Link
Szia!
"Mert az MSZ 447 szerint 25 A-nél kisebb értéknél kismegszakítónak kell lennie a lakások elosztótábláján. Már a 78-as szabványban is ez volt,." A régi lakásokban a "Diazed biztik patkolása " sok tüzet, balesetet okozott. Mig egy műhelynél elvárható, hogy a karbantartó -villanyszerelőnek legyen méretsor szerinti tartalék biztije . (Akár 50-200 db is!) Ez otthon nem működött ! Tulajdonképpen ezért ....
Kapcsolószekrényekben sem szabad akár hova tenni.
Az olvadóbiztosítók csak túlterhelés ellen védenek (az ismert karakterisztikájuk szerint). A zárlat (vezeték- vagy készülék zárlat) esetében nem tudják azt a karakterisztikát nyújtani, amit a szabvány előír pl. a háztartásokban általában előforduló hálózatok esetében (leoldási idő). Azt csak a kismegszakítók tudják.
Köszönöm a hozzászólásod, tisztában vagyok a kismegszakítók és az olvadóbiztosítékok szerepével, működésével.(Ha az aktuális villamos/villanyszerelési szabványokkal nem is )
USA/Angolszász gyártású ipari berendezésekben valamilyen okból mégis az olvadóbiztosítékok vannak többségben a "Circuit Breaker"-ekkel szemben. Persze ez nem tartozik szervesen ide, hiszen nem a klasszikus villanyszerelés, és nem is vitaindításként írtam.
A legelső kérdés talán választ is ad, hogy miért... Bővebben: Link
Üdv!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. A kismegszakító csere után kiderült, hogy nem a kismegszakító, hanem a Fi-relé fütyül, úgyhogy az eredeti kismegszakító is rendben volt. A Fi-relé típusokban nem voltam teljesen biztos (A, AC, F, B) aztán elolvastam egy-két infot róluk, de "fütyülésről" nem írnak sehol. Erre valakinek van ötlete? Előre is köszönöm.
Ha van hangja, akkor lehet, hogy van szivárgóáramod is. Az okot kell megvizsgálni alaposabban. Tán lehet, hogy igaza van és azért szól!
Lazák a tekercsek a belsejében, ezzel nem tudsz mit kezdeni, csak cserélni. AC típus bőven jó otthonra, nem kell túlbonyolítani feleslegesen.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2020
Érdeklődnék, hogy hova lehet felhasználni felhasználni a 385V feszültségű túlfeszültségvédelmi eszközöket kis hazánkban. Kínai barátainknál nézelődök B-C karakterisztikájú eszközt keresve 3fázisra, de csak ilyen feszültségűt találok (OBO V25 "koppintás") Értékelések szerint veszik hazánk fiai is, de nálunk nem 275V-osak a használatosak fázis null között?
A fázis, és a nulla között valóban, de két fázis között általában több szokott lenni, saccra 380V.
Még jó, hogy saccoltam. Igazad van, de egy bizonyos kor felett a hálózati feszültség csak 220V marad.
De ennél a három fázisú eszköznél ez esetben a három fázis "patron" a fázisok és PE közé van kötve. A negyedik betét a PE és a N közé. (az 255V-os is) Ezért nem értem, hogy mire fel a 385V-os Uc feszültség. Néztem az OBO eredeti adatlapján is, ott is létezik 385V-os surge protector elem is. (a szokásos 275V és effélék mellett.) Lehet, hogy 275V-osak a küldött eszközök, "csak" rossz képeket másoltak a kínaiak?
Szia!
Elég valószinű ,hogy rossz a kép- mert a 275V ac /350V dc érték szokásos. itt többet olvashatsz ; https://www.schrack.hu/fileadmin/f/hu/Downloadcenter/T%C3%BAlfesz%C...em.pdf
Szerinted 230 Veff névleges feszültségnek mennyi a csúcsfeszültsége? És még ha hozzáveszed, hogy ± 10% lehet az eltérése?
Sziasztok!
Adott egy új építésű két lakásos épület, mely már megkapta a használatba vételi engedélyt, lakják is. Ennek az áram ellátása aggaszt kissé. Az építkezés során 2019. nyarán az Eon levélben közölte, hogy az épület villamosenergia-vételezés feltételeinek megteremtését 2021. május hónapra vállalja. Az épület a villamos energia ellátását úgy oldották meg, hogy egy fogyasztásmérő van a képek egyikén látható fa oszlopra szerelve, plombával ellátva. Innen a két lakás fogyasztásmérő helyére egy - egy a talajon vezetett kábel csatlakozik. Ez a kábel az egyes lakások szempontjából méretlen fővezeték, mivel a fogyasztásmérő előtt van? A fa oszlopon levő fogyasztásmérő viszont méri az épület össz. fogyasztását. A számlát a kivitelező fizeti az Eon felé, a lakókkal az egyéni fogyasztásmérők (ezeken nincs plomba) alapján számol el. A lakóknak így nincs kapcsolatuk a szolgáltatóval. Az utcai fronton ott a beton oszlop, a trafótól oda fogják kiépíteni a hálózatot, ha tartják az ígéretet. Mi a véleményetek erről? A végleges bekötéskor a szolgáltató beleköthet a jelenlegi állapotba? Bocsánat a hosszú, lehet zavaros szövegért. Válaszotokat köszönöm.
Az már nem méretlen, hanem mért...
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |