Fórum témák
» Több friss téma |
Mindennel torzít,próbáltam több jellel is.
Az a polaritás független 10µF smd nem kavarhat be?
Természetesen elsőnek fogom kipróbálni elkóval,de nincs itthon most sajnos. A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2020
Bár nem lehetne gond a kerámia kondenzátorral, de típus és állapot miatt nem zárhatjuk ki. A C12 is ilyen kondenzátor?
A C17 és C18 polaritását is ellenőrizd le. Az IC milyen forrásból származik?
Igen a c12 is ilyen.A többit értelemszerűen már leellenőriztem.
Az IC TME-ből lett rendelve.
Milyen a nyomtatott áramkör? Nem oszcillál (gerjed) a kapcsolás? R17 melegedése jelezheti.
Eagle-ben tudom feltenni,ha tudod kezelni
Csak képi formátumok tudok megtekinteni, lehet az maga a panel is, sőt a huzalozás is rejt magában buktatókat. Fotózd le, ha módodban áll!
Lefotóztam
Képből elég nehéz visszafejtenem. Nem találom a MUTE R18-as ellenállását.
Meg lett a hiba.Rosz verziójú nyákterv került legyártásra.Azon fordítva sikeredett a kimenet csatoló kondija.Én meg az alapján ellenőriztem.Hiba volt.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet.
Sziasztok!
Kicseréltem egy kínai panelon a négy kondit: 220µF elkót 470µF elkóra a 104-es fóliát 22µF elkóra, a táplábakra 2-2 100nF-es fóliákat raktam. A hangja jobb lett, viszont most jóval melegebb az IC mint a változtatás előtt. Valamit rosszul csináltam?
A 104-t tedd vissza szerintem az eredetire, az a kimeneti bucherot cella kondija annak nem kellene 100n-nál több kapacitásban
Köszönöm! Megpróbálom, kíváncsi vagyok mi lesz.
Sziasztok!
Lemásoltam az interneten sokfelé kapható LM1875-ös kapcsolást (ld. csatolt kép), de nagyon halk lett (fülre pár wattnak tűnik). Az alkatrészeket megmértem beépítés előtt. Az ellenállások a panelben mérve az értéküknek kb. megfelelők, kivéve az 1Mohm és a 10ohm, mert ezeket egyaránt 5,5ohm körülinek mérem. Feszültségek a kimeneten (csak egy ócska multiméterem van):
AC méréshez 400Hz-es szinuszjelet generáltam számítógéppel (1,8V-ot mértem az RCA csatlakozón). Tápfeszültség: +/-25V. Kisebb tápfeszültség mellett nem végeztem mérést, de zenével +/-12V-ról ugyanolyan hangosnak tűnik, mint +/-25V-ról. Mit ellenőrizzek? (Az itteni kereső és a Google sem segített.) A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2020
Szia! Forraszd ki az 1 M ellenállást és úgy is mérd meg! Vagy az ellenállás nem felel meg az előírt értéknek, vagy a forrpontjai között van rendellenes átvezetés. Mutasd be az általad épített panelt!
Kikötöttem az egyik lábát, megfelelő értékű. Elvégeztem így is a korábbi feszültség-méréseket, és ugyanazokat az értékeket kaptam.
Csatoltam a tervet és egy fotót az egyik panelről.
Az R1 (1M) ellenállást beültetve 5,5 Ω-nak mérted. Mivel az ellenállás jónak bizonyult, a rendkívül alacsony értékre a bemenet felől keresd a választ. Csatlakozóban, jelkábelben, vagy amit a éppen a bemenetre kötöttél zárlat körüli az ellenállás. Vizsgált át ezt a részt!
Köszönöm a segítséget. Megtaláltam a hibát. Fordítva kötöttem be a jelet.
Hajlok arra, hogy nincs meg a 20W. Ha nyolc sorba kötött 1Ω 5W ellenállást rácsatlakoztatok a kimenetre, szinuszjelet adok a bemenetre, és megmérem a kimeneten az AC-t, abból kiszámolhatom a teljesítményt? Jó erre egy olcsó multiméter?
A telefon kimenete nem illeszkedik a bemenethez. A hangkártya vonalkimenetét használva van hangerő.
Értelme nem volt, de azért megcsináltam az előzőleg említett mérést 400 Hz-es szinuszjellel, 8,4Ω-os terhelés mellett. Hangkártyával hajtva 21,5V-ot mértem (55W), telefonnal pedig 2V-ot (0,5W).
Bővebben: Link
Sziasztok A belinkelt weboldalon található LM3886-os kapcsolási rajzról szeretném a véleményeteket kérni.Ha valaki tud esetleg jobbat akkor azt megköszönném.
Előkerült több mint tíz éve készített GC erősítőm. Leporoltam, meghallgattam, nem is rossz.
Nem könnyű, táp erősen túlméretezett dualmono, viszont oldalanként csak 2x 2200u elko van..
A trafók heylét feltölthetted volna kissebb trafókkal és több pufferrel.
Tudatosan kisebb kapacitás van a tápban, ez lényeges hangzás szempontjából.
Valamiféle gitárerősítő és jobban szól rámodulált 100Hz-el?
Lényege basszus lágyabb, gyorsabb kisebb kapacitásokkal. Ez az IC még 220u pufferől is jól teljesít, tápegység kondik méretezésével jól hangolható a kapott hangkép.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2020
Ja értem. Részemről a hangkép hangolását a hangmérnökre bízom inkább.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |