Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Üdv.
Tény hogy színváltásról írok, de itt a kő váltja a színt, aszerint hogy Természetes- vagy Mesterséges Fehér fénynek van kitéve, nem RGB-nek. Piros fényben minden pirosnak látszik (kis túlzással élve). A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2020
Helló!Keresnék Iskravar mig 150 co hegesztő irányitó panel rajzot .Kérem aki tud segitsen.Üdv.K
Nézd meg egy melegfehér fényű LED-es lámpánál a kő színét. Biztosan van a tulaj környezetében ilyen.
Megfogom, még viszek is pár ledet, de legkorábban csak egy hét múlva fogunk újra találkozni.
Jelenleg véget ért a börze, még el kell rendeznie a köveket, leltár stb. Igazat megvallva nekem is van két olcsóbb alexandritom, nyers, termés példányok, de még nem derült ki róluk hogy tudják-e a színváltást. A nagyon drága példányok mindegyike tudja, azért is drágák, az enyéim valódiak, de olcsók voltak, így még nem lehetek biztos benne, hogy a fényforrás hibája, vagy nem tudják egyáltalán. Ma délután egyébként megint voltam kint a börzén, kutakodni e-téren, az egyik kiállító mutatott egy sötétzöld, majdnem fekete nyers példányt. Az ott rendelkezésre álló fényforrásokkal próbálgattuk (főleg fénycsöves lámpatestek, hideg és meleg fényűek), köztük a Lomexes ledjeimmel (95-03-70, CRI80), de végül egy meleg fehér fényű izzószálas reflektorral átvilágítva értük el a kellő hatást.
Hi!
Valamikor a '80-as években építettem egy lapozós órához egy kvarc oszcillátort (32,768 kHz + SAJ 300T) és 220 v-os meghajtó fokozatot. Úgy emlékszem, valamelyik RT számban vagy évkönyvben volt a kapcsolási rajz, de nem találom - esetleg valaki meg tudná adni a forrást, vagy a rajzot? Kösz és üdv, Rukh
Üdv mindenkinek.
Kutakodtam még kicsit a neten, a színváltó kövekkel kapcsolatban. Felhívtam egy drágakő labort, és azt mondták a fluoreszcens fényforrások nem jók, valamint hogy lehet kísérletezni a ledekkel, de amivel célt fogok érni az egy régi 100 Wattos izzó lesz, a folyamatos spektrum miatt. Azt is mondták, hogy a 100 Wattos izzónál kisebb fényforrások nem feltétlenül jók, mert kell a nagy fényintenzitás, hogy a követ rábírjam az ellenkező színre. Persze kipróbálok majd néhány meleg fehér ledet, esetleg keverve a különböző színhőmérsékletűeket, mert nem akarom elhinni hogy 2020-at írunk, és még nem találtak fel olyan ledes fényforrást ami erre a célra megfelelő (a 100 Wattos izzókat meg már nem gyártják).
Ó, itt az a szép új Neolitikum..
"Nem igaz, hogy nincs olyan lézer 2020-ban, amivel az obszidián szakócámat nem lehet jobban megélezni!" De sebaj! "Obszidián hatása: védő, földelő, lelki problémák, méregtelenítés, ízületi problémák, vérkeringés, érelmeszesedés, prosztata, energia.."
Szia! Keress vetítő izzót, például Osram 64627 HLX 12V 100W GZ6,35-t.
Van 300 wattos szép tenyérnyi is hagyományos formában, aztán 250 wattos halogén nagyujjnyi, stb...
Még egyszer kösz! Van még egy gondom: az oszcillátorral egy tranzisztoros fokozatot hajtottam meg, ami biztosította az óra motorja számára a 220 V-os 50 Hz-es jelet. Ha jól emlékszem, volt benne két 555 IC, de sajnos ennek a fokozatnak sincs meg a rajza, fényképem viszont van a panelről. Ezek alapján megkereshető valahol a hálózati rész kapcsolása?
Kösz és üdv, Rukh
Köszönöm, rákeresek.
Tegnap a szervizes barátom kölcsönadta a műterhelését, egy 40 Wattos meleg fehér halogént. Annak ellenére hogy a fényét parabola tükörrel fókuszáltam, a kellő fényintenzitás elérése érdekében, nem vettem észre változást. Tegnap egyébként vettem a Lomexban hideg-, és meleg fehér fényű CRI 80-as ledből 5-5 darabot próbaképpen. Beforrasztottam, kipróbáltam, de nem láttam változást. Töltök fel képeket az első ledes tesztről is.
Még képek.
Ha akad egy prizmád (nekem távcsőből bontott van) megnézheted diszpergál-e a fényforrásod. A LED-hez a szűk spektrum miatt semmi reményt nem fűzök.
A fókuszálás nem tudom elegendő-e. Optikai eszközzel előállított fénynyalábbal próbálkoznék. Félek, akkora OFF-ban vagyunk, hogy törölve lesz ez a beszélgetés.
Rendben, este hazaérek nyitok új témát, gemmológia vagy optikai megoldások néven.
Nem ismerem a lapozós óra áramkörét, 220 v AC szinkronmotorral működik?
Itt nagyon sok óra árkörrel találkozol talán segíthet http://www.next.gr/meter-counter/clock-circuits/ lapozz mert 7 oldal van
Köszönöm, a továbbiakban ott folytatom.
Hali!
Ez nem kapcsolási rajz. Ehhez a TV hez, tudna segíteni valaki egy magyar nyelvű használati leírással.?
Sziasztok!
Vettem egy stromo SW tig-300 hegesztőgépet. Szeretném a gázutánfúvást módosítani. El tudnátok küldeni a kapcsolási rajzát? A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2020
Üdvözlet mindenkinek!
Van egy ősrégi Fujitsu-Siemens 17”-os LCD-s monitorom. Bekapcsolás után a képernyő bevillan, aztán se kép, se hang. Akármilyen régi is, sajnálnám kidobni. Ha ki tudnátok segíteni egy ek. és egy beültetési rajzzal, talán ki tudnám deríteni, hogy hol lehet a probléma. Ilyen feliratok vannak rajta: P 17-2, / s.n.: YEHH161987. Előre is kösz a segítséget, és az esetleges tanácsokat, javaslatokat.
Rajzom nincs, de szinte biztos, hogy az elkókat kell kicserélni a tápban.
Üdvözlet!
C1-55 ös orosz szkóphoz keresek kapcsolási rajzot, de nem arról, aminek a vízszintes erősítője bemenetén tranzisztor van, hanem a nuvisztoros bemenetűről. Köszi!
Sziasztok!
Behringer VMX100 keverő kapcsolási rajzát keresném,leginkább a tápegység részre lenne szükségem. Köszönöm!
Üdv mindenkinek.
Anno készítettem néhány nagyítót, ledes körmegvilágítással, és szeretném kicsit tovább fejleszteni. Egy AVR-es kapcsolásra lenne szükségem, amivel a PDF fájlban leírtakat többé kevésbé meg lehet valósítani, a lehető legkisebb méretben. Amúgy három különböző színhőmérsékletű fehér ledből lenne benne 4-4 darab, színenként párhuzamosan kötve, valamint négy darab UV led, ugyanígy kötve, az egész pedig egy darab 18650-es celláról működne. Programozni ugyan nem tudok, de ismerek valakit aki ért az Arduinohoz, és fel tudja programozni amikor elkészül a kapcsolás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |