Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A Kínai tárcsában egyébként sem bíznék, nem hogy összefurkálva.
Remélem nem bánt, hogy milyen a jelenlegi egészséged, hogy azt kockáztatnád bugyuta mód. Én a gépet sem bántanám, hanem megfelelő tárcsát vennék rá!
Az elmúlt 40 év során többszáz tárcsán bővittetünk furatot soha nem volt gond eggyel sem !
/ A tengelyt nem bántanám!/ A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2020
Természetesen nem vitatom, hogy adott dolog nem mindenkinek jó. Ez mindig is így volt.
Azonban, ahogy írtam, ha bonyolulttá teszünk valamit, annak kevésbé fogják betartani. Budapest és sok település forgalmi útjai nem a jelenlegi elképzelések szerint lettek tervezve. És bizonyos kedvtelések lehetőségei bizony nagy költségeket jelentenek, ha a megfelelő infrastruktúrát ki akarják építeni hozzá. Azt hiszem ebben az országban jelenleg nem ezt kellene előtérbe helyezni, hiszen sokkal fontosabb dolgokra is kellenének források. Úgy gondolom, hogy akinek van ereje kerékpározni, az x métert gyalogolni is tud, és a futás, a természetjárás egészségesebb is. Viszont a kisnyugdíjasoknak, csak a nyála folyik boltokban, mert nem telik még gyümölcsvásárlásra sem nekik.
Ahol vállalnak tárcsa élezést, ott furatbővítést is.
Mennyibe került az a tárcsa? Nem hinném, hogy érdemes költeni rá. Innen választhatsz 24 fog hosszába, 44 fog keresztbe vágáshoz. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2020
Én is kötöttem be gáztűzhelyt nálunk, de nem örülnék, vagy ajánlanám a házunkban másnak, nehogy az olykor a tévében látott eredményhez vezessen. A gyógyszerek is mindenkinél eltérő hatásúak lehetnek többé kevésbé, egyedenként.
Szóval, remélem nem haragszol, de én ilyen tanácsokat nem adnék másnak, ismeretlenül, ami az egészségére veszélyes lehet. Persze neked elismerésem, kísérjen továbbra is utadon így, a nagy Manitu.
Szerintem megfelelő gépen rutin feladat a bővités.
Ha a tengelyt bántja az ember, akkor meg az összes többi koronghoz kell illesztőgyűrűt használni, mostantól. Ami szintén vagy kinai (kinaiból is sokféle van ám, gyártanak ám jót is, ha megfizeted, vagy olcsót, ha pont ezt szeretnéd...), vagy kell hozzá megfelelő gép... CIROKL tanácsait szerintem érdemes megfogadni, nekem azon (nem túl sok) ember közé tartozik itt, akinek (majdnem) vakon hiszek.
Tanácsról nem volt szó !
Hol olvastál ilyet? Egyéb iránt otthon azt csinálsz amit akarsz ,meg meg amit tudsz. Viszont én azt irtam hogy csináltunk,tehát ha nem tudsz valamit akkor ne csináld meg ne magyarázd félre! Mi cég vagyunk igy minden kiadott munkáért felelőséget válalunk igy nincs ezen mit ragozni hogy ezt meg azt ne csináld . Szóval ha valamihez nem értesz akkor okosabb lenne ha nem kontráznál itt fölöslegesen,ok meki !
Én sem csak a zajártalom miatt írtam, csak megjegyeztem, hogy engem a zaj jobban zavar, mint a (majdnem) zajtalanság.
Valójában az irigység bújtatott válfajáról írtam, hogy azt már nem mondják, hogy tekerés nélkül mer haladni, csak azt, hogy csendben jön, és ez milyen veszélyes. Ezért hoztam fel a trolit, az is (majdnem) csendben jön...
Adott egy "nagyobb alma" méretű gumilabda. Sajnos mikor megkíséreltem felfújni, akkor a dugó bekerült a labda belsejébe, amit nem tudok onnan kiszedni. Már próbálkoztam, de a labda falának van ellenállása, így hamar fájni kezdtek az ujjaim.
Van-e valami biztos módszer, amivel kiszedhető a labdából a dugó?
Attól függ mekkora a lyuk rajta. A boros üvegekből úgy húztuk ki a dugót, hogy beledugtunk egy madzagból hajtott hurkot, és addig bohóckodtunk vele míg ki tudtuk rántani vele. Lehet hogy neked is bejön.
Így igaz... A palackba bedugni a kettéhajtott madzagot, majd egyik szárat beljebb tolva kialakul egy hurok. Ezután az üveg szájjal lefelé fordításnál a dugó beleesik a hurokba és kihúzható. A labdánál is ezzel kell próbálkozni.
Sajnos igen kicsi a luk, nagyjából 3-4 mm max. Próbáltam bedugni egy csipeszt, de a luk átmérője miatt nem lehet széttárni.
A képen a háttérben látszódó billentyűzet jól érzékelteti a labda méretét. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2020
Fogó a lukba, szétfeszíteni, lefelé fordítani és kiesik a dugó.
Kicsi végű laposfogó?
Inkább zéger fogóval próbálkoznék akkor! Abból van olyan ami akkor nyílik amikor nyomod.
Feldugtam a labda lukjába a laposfogót és jó erősen széttártam. A luktól kiindulva prímán keletkezett egy hasadás a labdán, nem bírta a kiképzést. De legalább a dugót sikerült kiszedni belőle...
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2020
Idézet: „keletkezett egy hasadás a labdán,” Most a hasadást kell kivenni, és oké. Ez kihívás lesz.
Mondták, hogy zéger fogót dugj!
A nőgyógyász is használ fogót a rés tágítására és nem reped tovább. megfelelő célra, megfelelő eszközt! A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2020
Meg van neki (kürett-) kanala, de nem étkezés céljára.
És akkor most a dugót jól elrakni, kellhet még a következő labdába.
Olyanom sajnos nincs. Még a kúpos fogót se találtam, ha egyáltalán van olyanunk.
Hogyhogy nem működött a spárga? Az sincs otthon?
Azt nem is próbáltam, egyből a fogót dungtam fel a lukba.
Idézet: „egyből a fogót dungtam fel a lukba” Na ez az. Majd legközelebb...
Ha valaki nem tudja elképzelni, milyen volt a labda szűzlány korában, íme:
(A kutyától kértem kölcsön.) A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2020
Mutatnál egy képet arról a fűrészgépről, amire 200-as tárcsa kell, és 32-es a tengelye. Ez egy nagyon valószínűtlen kombináció.
Sokkal valószínűbb egy peremes "közdarab", ami jellemzően megfordítható (egyik fele 32 a másik pedig 30 mm-re illeszt). De ha nem is megfordítható, akkor egy másik közdarab segíthet.
Nem teljesen. Az enyém rózsaszín, és fehér "■T■■■Com■" logo van rajta. (Sose adtuk kutyának.) Egyszer régebben osztogatták egy szabadtéri eseménynél.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2020
Az oroszoknál 32 milliméter a marószerszámok furata, és az asztalos marógép tengelye. Nekem is van ilyen lapom.
A marógépek és a a fűrészgépek az két külön gépcsoport. De nem vitázni akarnék, hanem látni szeretném a gép fotóját, különös tekintettel arra részletre ahol látszik a tárcsa és a tengely kapcsolata (lehetőleg tárcsa nélkül). Attól mert én még nem találkoztam olyan fűrészgéppel aminek 32-es a tengelye, létezhet ilyen, de jó eséllyel inkább félreértésre gyanakszom. Éppen ezt a dilemmát szeretném feloldani a fotó segítségével.
Szívesen megnézném a te géped fogóját is.
Azért az csak nem véletlen, hogy a Bosch is gyárt ilyen furattal lapot.
Bővebben: Link Sőt! A Freud is: FR Pro körfűrész D:250x3,5x32 Z=80 (21LP80M005), igaz ez 250-es. A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |