Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » AEG 56840L kondenzációs szárítógép
AEG 56840L szárítógépem hibajelensége
Nemrég még elindult, időnként mintha egy-egy pillanatra nem kapott volna feszültséget, a motor akadozva ment. Aztán mintha erőlködne, el sem indult. Mára már az erőlködés is elmaradt, nem csinál semmit. A program elindul, fut rendesen, a relék hallhatóan kapcsolnak. Semmi hibakód. Gépet teljesen kitakarítottam, hátha valami apróság okozza, motort bemérettem (motortekercselő műhelyben), segédkondik jók. Ha valakinek van ötlete, kihez forduljak aki segíteni tud, kérem írja meg!
Az, hogy a relék kattognak, még nem jelenti az, hogy zárnak is. Lehet, hogy megégtek az érintkezői és nem zár úgy, ahogy kellene. Tehát a reléket kellene tesztelni első körben, ha már a motor tutira jó.
Gondolom a motor 230 V-os. A motortól visszafelé kell méregetni a feszültségeket, hol van és hol nincs. A van és a nincs között kell keresni a hibát.
Oké, ez eddig rendben, gondolom hosszabb ideig hagytad rajta a műszert. Most kövesd végig a vezetéketket, melyik hova megy. Ahol véget ér a vezeték, ott keresgélj. Ha csatlakozóba megy, akkor a csatlakozó másik felén mérj a műszerrel. Valahol elakad a 230 V.
Hello!
Èrdeklödnék, hogy sikerült-e megjavìtani a panelt? Nàlam is ugyanez a hibajelenség, a reléket màr kicseréltem de nem azokkal volt a baj. Hibakódok: e50,e51,e53,e54.
Ebből a képből nekem még nem egyértelmű, hogy kapcsolóüzemű, vagy soros kondis tápja van. De előszö azt kellene megnézni. Ha az utóbbi, akkor lehet igen egyszerű a javítás. Mérd meg, meg van-e a tápfesz?! Óvatosan, nehogy megrázzon!
Ahh..telefonról néztem..végülis ki tudtam nagyítani... Meg most látom, hogy neked inkább más baja van...neki nem volt hibakódja! A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2015
Hello
A reléknek semmi baja.... Ezeknél a gépeknél ez egy nagyon tipikus hibajelenség, heti szinte 5-6darab befut belőle. A képen, balról a 3. relé felett van egy Triak és mellette egy 47Ohm-os SMD, ezt a két alkatrészt kell cserélni, és helyre jön a probléma. T4-es triak van benne, de jó bele a sima BTA sorozatból is. Am kapcsoló üzemű tápja van, általában LNK304-es IC, de van amibe TNY254 van. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2015
Hello!
Azt elfelejtettem elsönek megírni, hogy a T4-es motorvezérlö triakot is kicseréltem a relékkel együtt. A hibakódok közül valamelyik kettö a relére és a triakra utalt. Holnap megrendelem és kicserèlem a 47ohmos ellenállást,utána jelentkezem. Az LNK304-es IC-t is ki kell cserélni? A legtöbb fòrumon annak a cseréjét is javasoljàk, meg van ahol szinte e fél panelt cseréltetnék.
HA életben van a panel akkor nem kell az LNK-t cserélni.
Hello!
Úgy néz ki, hogy jó lett a szárítógép a triak és az ellenállás cseréjétől. Két hete tesztelem és tökéletesen működik. Köszönöm a segítséget! További szép napot!
Sziasztok.
Volna nekem egy kérdésem.Járt e már úgy valaki hogy AEG 55400-as száritógép működik teljesen normálisan de meleg levegő nincs.Meg néztem a fűtőszálat de nincs rajta elváltozás vagy szakadás. Nincs hiba kód se.Vajon mi lehet a baja. Ha tudd valaki segiteni meg köszönönném.
Sziasztok!
Nekem egy AEG T76280AC szárítógépem lenne, aminek elszállt a paneljén egy 3w-os, 47 ohmos ellenállás. Tud valaki Pest környékén valakit, aki javítja ezeket? Előre is köszönöm!
Esetleg ajánlanám magamat, postai úton
Szia!
Kb mennyi idő alatt tudnád megcsinálni, ha leküldöm postával, bélelt borítékban ?
Sziasztok. Segitséget kérnék . Van egy aeg 5987 kondenz szárítógépem. Az a gond hogy a kijelző sötét vagyis nem mutat semmit, semmire nem reagál. Mi lehet a baj?
sziasztok van egy Privileg szárító ami e 54 hibakódot ír tudja valaki mit jelent a szárítás vége fele írta ki de ha újraindítom akkor már 5 perc után jelentkezik megint a hibakód
Szervusztok!
Az Electrolux EWS 1021 mosógépemen alul kilazult/leesett a leeresztő tömlő a "csöcsnél", folyt a gépből a víz, ezért megdöntöttem, hogy hozzáférjek, visszahelyezhessem a helyére. Újraindításkor E50-es hibakódot, törlésre E51-et ír ki, kattog (a relé?), nem működik. Mit javasoltok, mit tegyek? Valahol írták, hogy hagyjam száradni, mert vizet kaphatott a motor/csatlakozó, vagy elszállt vmi relé...kevés vagyok hozzá. Tudtok valakit ajánlani Pest megye keleti felében (Monor)? Válaszaitokat előre köszönöm!
Sziasztok! Valaki esetleg tudna abban segíteni, hogy az első bejegyzésben látható panelen a balról második relé feletti c29-nek mekkora lehet az értéke? Előre is köszönöm!
Sziasztok! Egy AEG T58870 kondenzációs száritógéppel kapcsolatosan kérnék segitséget. Előtörténet: se kép se hang. LNK304, 47Ohm-os ellenállás cserélve. Funkciók életre keltek, de jött egy újabb hiba, amire nem találtam a web-en eddig megoldást. Jelenség: elinditok a száritógépen egy tetszőleges programot, ami 30 másodperc múlva leáll - az időzitő leugrik 0-ra, motor forgás megszűnik. Hibakódot nem ir ki. Ha bemegyek diagnosztikai módba, akkor a C22-es pozición E32 hibaüzenetet ad. Ezt a hibaüzenetet nem találtam meg a web-en. Teszt - ELE - módban a fűtés működik, kitakaritottam a teljes gépet, motor működik. Leteszteltem a száritótér termosztátot, nem szakadt. Azt tudja valaki, hogy milyen szenzor van beépitve az ajtóhoz közelebbi ventillátor házba? Válaszaitokat előre is köszönöm!
Sziasztok! Űgy néz ki, lezárult a T58870-es gép E32-es projektje, köszönet zoz11 útmutatásának. Ami a legfontosabb az a workshop manual angolul: https://www.how-to-repair.com/help/faqs/workshop-manual-for-condens...nussi/ Egy kicsit zagyva a weblap, kb. a közepén van egy embedded pdf viewer-ben az anyag, amit nem sikerült letölteni, de a viewer használható. Az E32 hiba akkor jön elő, ha a nedvesség szenzor kör szakadt. Két helyen érdemes ellenőrizni: a dob szemből bal aljában van egy szénkefe, ami egy szigetelt dob lemez csikon fut, ill. a dob hátsó tengelyén van szintén egy szénkefe. Nem szabad elfelejteni a szemből jobb tetején lévő betáp zavarszűrőt sem, mert a szenzorkör a készülék testéhez képest mér ellenállást és a kör testelése itt (is) került kialakitásra (kék kábel nálam). Ha a két zavarszűrő felfogató csavar nincs rendesen meghúzva (nem megtépve, lemez csavar), akkor a szenzorkör szakadt lesz. Ennek hibajelensége az, hogy azok a programok, amelyekhez nedvességet kell mérni 30 mp múlva leállnak hibajelzés nélkül. Diagnosztika módban a szenzorkört szakadt és rövidre zárt állapotban lehet tesztelni. Ha a szenzorkör szakadt, akkor a dob rövidre zárásakor elinditott teszt funkció E32-es hibával áll le. Ha a szénkefék mindkét helyen rendben vannak (ohm mérővel könnyű őket kimérni) akkor valószinű, hogy a zavarszűrő felfogató - testelő csavarok lazák. Nálam annyira lazák voltak, hogy bent sem voltak, mert lusta voltam fotózni a szétszedési lépéseket és nem raktam vissza őket. De a lényeg: nem feladni. Elekctrolux-nál telin úgy elhajtottak, mint a szél. A mail-re a választ azóta is szorgalmasan irják. Sebaj. Ők már részben a múlt kövületei, a jelen pedig a weben megosztott információk gazdagsága és annak körültekintő, okos felhasználása és újra megosztása.
mita 12! Ugyanilyen hibakóddal küzdök egy T59840-es hőszivattyúsnál. A zavarszűrőnél létezik, hogy nem azt a kapacitást mérem, mint ami a bekötési rajzán van? Az is lehet hibás?Szénkefék kicserélve, vezetékek kicserélve, lnk ic kicserélve. A felgyújtás is eszembe jutott már...
Kedves Tagok!
Segitsegetek kernem! Egy AEG Protex 56840L szarito vezropaneljevel kuzdok. Bekapcsolas utan a gep nem indul a kijelzon EH0 hiba jelenik meg. Ha esetleg valakinek van otlete , legyen szives ossza meg velem. Elore is koszonom.
Tisztelt fórumtársak.
A segítségeteket szeretném kérni ennek a száritógépnek a panelen lévő J1-es csatlakozó 5-ös pontjáról kijövő R6-os smd ellenállás szakadt ,értéke olvashatatlan. Köszönöm.
Küldök egy pdf file-t abban megtalálod .
Tisztelt fórumtársak.
A segítségeteket szeretném kérni ennek a száritógépnek a panelen lévő J1-es csatlakozó 5-ös pontjáról kijövő R6-os smd ellenállás szakadt ,értéke olvashatatlan. Köszönöm.
Üdv mindenkinek.
AEG Lavatherm T65280AC kondenzációs szárítógép panel javításban kellene segíteni.Olyan szakit keresek akinek postázhatom.EH0 hibakód,relék jók.Asszony eleszi az életemet miatta. Előre is köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |