Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hali!
Nem véletlen.. gondolj bele, egy irodán belül lehet több is, kell hogy különbözzenek. Régebben még olyanok voltak, hogy (pl elemcsere után) össze lehetett tanítani a sticket az egér/billentyűvel. Manapság már nem divat, gyárilag tanítják össze valahogy, amit nem felejt el. Külön sticket még nem láttam árulni... De nyilván kéne hozzá valami cél szoftver is, esetleg programozó...
Sziasztok.
Bocs az OFF-ért, de hátha valaki hasonló cipőben jár. Fiamat érdeklik a robotok...Megcsináltam neki a klasszikus cipőkefe robotot (ilyesmi, de nem pont ez: keferobot) De ő is szeretne építkezni...ilyesmi használható lenne? Jónak tűnik, moduláris, jópofa. Valakinek van vele tapasztalata? Köszönöm!
Sziasztok! Először itt teszem fel a kérdésemet hátha meglesz a megoldás iránya. Adott egy AKAI AMU-310 erősítő. Minden funkciója működik megfelelően, de egy icipici átnézést talán megérdemelne. Utóbbi időben úgy vettem észre hogy alig hallható gyenge sercegés hallatszik a hangfalakon zenehallgatás közben. Főként a magas és közép hangszórókon. Azért az erősítőre gyanakszom, mert másik hangfapárossal is zajos. Minden tippet, útmutatást megköszönök.
Szia!
Igen én is pont erre gondoltam hogy talán ezért nem működik. Kapható külön Bluetooth stick, de akkor gondolom az nem erre a célra, vagy ha igen akkor vagy működik vagy nem. Akkor szerintem felejtős a dolog, csak nem akartuk egyből kihajítani.
Idézet: „Fiamat érdeklik a robotok...” Ugyan nem válasz a kérdésedre, de közeleg a karácsony, és a nemes ügy érdekében feljánlok egy lánctalpast. Ugyan nem moduláris, meg programozható, de elég robosztus CCCP technika. Tutira jó alap épitésre (és ingyen van). A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2020
Hogy nekem a Pirx pilóta jutott eszembe róla...
Jó sok segítség kéne.
A mellékletben van egy rajz, meg az adatok. A hiányzó értékeket kéne kiszámolni. Úgy értem, hogy képletek kellenének hozzá, mindenféle matekos zsonglőrködés nélkül. A négy alapműveletben vagyok otthon pusztán. Semmi hókuszpókusz az egyenletek környékén. Ebben kéne segítség. Előre is köszönöm, ha szán rá időt valaki.
Pirx-ben salátás tál volt az effect.
Viszont ennek volt "holdjáró" változata is. Hogy én hogy irigykedtem a Lali barátomra miatta. Az egy pinpong labdát tudott lebegtetni. Tényleg. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2020
Hasonló járgányt mentettem ~30 éve a szomszéd szemétdombjáról. Kis rozsdátlanítás, olajzás után működött
A postás ismerőstől kapott 25 m telefonkábellel bekötve a fél udvart be lehetett vele járni a teraszról irányítva ! (természetesen nem elemről - átalakított csengőreduktorról...)
Kovács Zolinak is volt. Én is irigykedtem. Nem PingPong-labdát egyensúlyozott, sokkal kisebbet. A PingPonglabdára azért emlékszel, mert árultak olyasmit külön, egy spirálban ült a PingPong-labda, és egy sarkosan meggörbített szívószálfélén fújtuk. Mivel nem értettük (akkor még), ezért csodaszámba ment. Ha már értjük, akkor csak bűvészet (mi értjük, a nézők nem)
Idézet: „Pirx-ben salátás tál volt az effect” Ó, hát a készítők elhitték azt a majszot, hogy nem kell a filmes látvány, elég a néző fantáziájára alapozni, utalni a mondanivalóra. Csakhát akkor minek csinálunk filmet... A könyvet bárki elolvashatta. Így viszont aki filmet akart nézni, az sem a filmet (mert nem volt látvány), sem a mondanivalót (mert a csapnivaló látványelemek feldolgozása arra már nem hagyott időt) nem tudta feldolgozni. Én azért (mivel szeretem Lem-et, most is vinni fogom a Csillagnaplót) túl tudok lendülni rajta.
Kapcsold ki a Loudnes-t, és a hangszínszabályozókat tekerd középállásba. A helytelen, főleg magasban kiemelt hangzás részben gyilkolja a közép- és magassugárzókat, részben pedig fárasztó hallgatni egy sziszegős erősítőt.
Ha így is sziszeg, akkor lehet belső alkatrész öregedéséből adódó hiba, ami néhány(maréknyi) alkatrész cseréjével javítható. Üdv!
Köszönöm. A beállítások alapból úgy vannak ahogy tanácsoltad, így marad az alkatrész probléma. Nem vagyok szakember, de a látható rendellenességet észre veszem. Alapszinten méricskélni is tudok, kivéve a kondenzátorok kapacitását. A gondot az okozza hogy hol érdemes nekikezdeni?
Sziasztok! Mire való ezen az akksin a T betűvel jelzett csatlakozó a + és a - között? Egy légfúvóhoz való,de nem csatlakozik oda semmi amikor felrakom a légfvúvóra.
Szia!
Azon keresztül kommunikál a töltővel. Üdv.
Sziasztok!
Mostanában kezdtem el ismerkedni a wireless technikákkal. Első projektnek szeretnék készíteni egy időjárás állomást. A szenzor lenne wireless, igazából egy PIC12LF1840T39A és egy BME280 párosra gondoltam. Megoldható e az FSK vagy ASK modulációt használó kommunikációnál az, hogy egyszerre több adóm legyen, de csak egy vevőm? Szeretnék több wireless szenzort használni az állomáshoz, csak azért kérdezem. A ZigBee, Z-Wave és LoRA-t egyenlőre kihagynám.
Elviekben kivitelezhető, mert mindegyik adónak lehet egyedi azonosítója, pl: rádiós kapásjelzők, viszont ha eyszerre adnak abból nem sül ki semmi használható. Meg kell oldani a szoftverban, hogy mindegyik adó más-más időközönként adjon.
Köszi. Én is csak erre tudtam gondolni, viszont így más problémák is felvetődnek.
Az egyszerűbb szinkronizáció érdekében így mindennek adó-vevőnek kellene lennie. Eredetileg a szenzor frissítési ciklusát aszerint szerettem volna szabályozni, hogy milyen gyorsan változik a hőmérséklet, de akkor ez szerintem felejtős lesz.
Szia.A töltő nem oda csatlakozik,hanem a képen látható kerek dugaszhoz ,ott a 3-as csatlakozó felett.
Az nem olyan rossz elgondolás. Ha nem vízmelegítés vagy egyéb közben méred a hőmérsékletet akkor a változás nagyon lassú, csak ott is azt kell megoldani, ha esetleg 2 szenzor ne adj isten egy időben ad akkor mi legyen. Mindkettőt 2-3x el kellene küldeni. Ám a legjobb szinkronizáció valóban az oda-vissza kommunikáció lenne.
Ha tudsz ellenállást mérni a T és a - között például, akkor ott lehet egy ellenállás, vagy termisztor. Ezzel vagy "jelez" az akku a töltőnek, hogy mekkora árammal töltse, vagy az akku hőmérsékletét lehet érzékelni vele. Egyes töltők figyelhetik a hőmérsékletet is töltéskor. De persze lehet "okosabb" is az akku, akkor sok mindent "megbeszélhet" a töltővel, vagy a szerszámmal.
Nincs ehhez az akkuhoz másfajta töltő is? Régen pl. a kézirádiókhoz gyártottak normál, meg gyorstöltőket is. A gyorstöltők működtek hőmérséklet figyeléssel (plusz deltaU figyeléssel).
Szia!
A töltésnél van jelentősége. Üdv.
Az nem T. Fordíts rajta 180 fokot. Lehet GND, középleágazás +- feszhez. Valószínűleg ez az akku töbfajta készülékhez is jó és van olyan amelyiknek kell. Lehet pl behajtóhoz visszafelé forgáshoz, stb. Mérd meg a feszültésget a középső és a két szélső pont között. Valószínűleg ugyanannyi plusban és minuszban.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2020
El kellene dobnom 1-1.5V-ot max.3A áram mellett egy 13.8V-os trafós asztali tápegység kimenetéről, hogy 12V körül maradjon, diódával tenném az egyszerűség kedvéért, de nincs kéznél csak kis áramú.
Viszont van kéznél egy 10A diódahidam KBPC1010, mivel ez igazából 4 dióda, használhatnám-e 2 lábát egy diódának? Melyiket? Mindegy? Középpen vagy egy furat, amire gondolom hűtőbordát tudok rakni h a 3A melege el tudjon menekülni
Csak azért gondoltam erre a megoldásra, mert a szenzor ugye elemes lesz, a legnagyobb fogyasztó pedig a Transmitter, aztán ha nem muszáj, akkor ne zabálja nekem az elemet.
Valamit megpróbálok kitalálni, erre a kommunikációs problémára. :-/
Hello! Használhatod. Ha a - pontra kötöd a táp + kimentét, akkor a + lábán jön ki az áram. Két soros dióda lesz és ebből a másik ág is párhuzamosan.
Használhatnád, sőt 2 lábon át mind a 4 diódáját egyszerre
Így a fesz.esés is 1,5V körül alakulna, és a diódák is jobban örülnének az egyenlő tehernek...
Szia. A plusz és a "T" között nincs feszültség. A plusz és a mínusz között jelen pillanatban 19 V, a mínusz és a T között pedig 17 V.
Amint említettem a töltő nem itt csatlakozik, hanem a mellette levő kerek , két vezetékes dugaszon. Aliexpressról rendeltem. Állítólag Makita behajtóhoz is jó az akku. |
Bejelentkezés
Hirdetés |