Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3209 / 3604
(#) tbarath válasza Rosszmáj hozzászólására (») Okt 23, 2020 / 1

Illetve ezek a sokplusszos gépek úgy lesznek sokplusszosak, hogy vizet spórolnak, mert ugye se a motorban, se a fűtőszálban nincs annyi "tartalék", amit meg lehetne spórolni. Víz nélkül meg nem igazán lehet mosni...
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Idézet:
„az nem pocsékolás ha kilövik az öregeket.”

De! Minden fegyverre költött fillér pocsékolás.

Amúgy egy rakéta több tízmillióba kerül.
(#) mek-elek válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Akkor is, ha jön a medve?
(#) mnyugger válasza mek-elek hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Az meg úgy is erősebb. Ha jönni akar, az jön.
(Már, ha te is az orosz medvére gondoltál. A medve önfejű állat. Hiába nyalják neki a talpát.)
(#) nagym6 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Az üres hely az áram helye. Rímesebben: ez a hely az áram helye.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Pedig azt hittem a rakétákra gondolsz, a szövegből az jött le.
(#) szs válasza Rosszmáj hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Inkább azt a műanyag izét, ami zörög (amiben a vezérlőgombok meg az a kijelző van) pattintanám le, és belülről kínálnám meg azzal az öntapadós ajtótömítéssel, ott, ahol a körmök feltámaszkodnak az ajtó felőli oldalon. Akkor hátrafelé lenne egy kis "előfeszítés", nem tudna zörömbölni talán.
(#) szs válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 23, 2020 / 3

Idézet:
„Minden fegyverre költött fillér pocsékolás.”

Aham... Ilyent már hallottunk, "nem akarok többé katonát látni" megfogalmazásban. Rá is pacsáltunk, sokkal gyengébb, sőt, addig nem is létező hadak könnyedén megszálltak.
És, ha mindenki komolyan követte volna e fantáziát, hát némelyikünk román, némelyikünk szlovák, szerb, vagy horvát, semmiképp sem magyar lenne. Maximum lélekben, de hát az elég kevés .
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2020
(#) puli122 hozzászólása Okt 23, 2020 /

Sziasztok!

Merre indulnátok el, ha meg kellene határozni egy alkatrészt hőleadását, különböző üzemállapotokban? Más szóval hogyan tudnám megmérni a valós összes disszipált hőt?

Ha ez megvan, modellt akarok alkotni belőle, és majd szimulálni is, de ez még odébb van.

Üdv,
(#) furko válasza puli122 hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Élőszőr megnézném milyen alkatrész, és milyen üzemállapot.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2020
(#) puli122 válasza furko hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Ez egy Li-ion akku cella. Az üzemállapotok különböző töltő és kisütő áramokat jelentenek. A környezeti hőmérsékletet természetesen kikompenzálnám.A végén arra lenne szükségem, hogy megfelelő hőelvonást tudjak biztosítani (a körülmények elég speciálisak) és a gyártó nem ad meg ilyen fajta kalkulációhoz semmi alapot.

Az életciklusa persze befolyásolni fogja, de egyelőre egy nagyságrendi érték is hasznos lenne.
(#) Peter65 válasza puli122 hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Szia!
Ha viszonylag rövid mérésekkel megoldható, akkor a cellának készítenék egy hőszigetelő tokot.
A mérés során mérném a cella hőmérsékletét. A hőmérséklet emelkedésből számolnám vissza a disszipációt. Persze minden mérés előtt vissza kell hűteni a cellát.
Ehhez kell a cella fajhője, vagy legalábbis a hőkapacitása. Ezt úgy próbálnám megmérni, hogy kis hőkapacitású fűtőszállal (rátekernék kapton szalagok között ellenálláshuzalt) melegíteném szintén hőszigetelten, és a szintén mérném a hőmérsékletét. A bemenő villamos munkavégzésből és a hőmérséklet változásból meg van hőkapacitás. A hőmérsékleti mérésének módja, és helye biztosan sarkalatos, hiszen valószínűleg a folyamatok alatt nem lesz homogén a hőmérséklete a cellának. Esetleg a disszipációs szakaszok után mindig várni annyit, hogy legyen idő a cella hőmérsékletének a homogenizálódására.
Nem nagyon értek az akku cellákhoz, de a belső ellenállás ismerete, nem elegendő a disszipáció meghatározásához (vagy legalábbis nagyságrendi meghatározásához)?
(#) Kovidivi válasza puli122 hozzászólására (») Okt 24, 2020 /

Először is itt tilos erről beszélni, keress egy akksis témát. Másodsorban pedig a cellának van egy belső ellenállása, ami elég keveset változik, de mindenféleképpen mérhető (hőmérséklet és töltöttségi szint tudja befolyásolni), így ha tudod az áramot, Ohm törvényével a pontos disszipációt Wattban ki tudod számolni.
(#) simonzsolt04 válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 26, 2020 /

Szia!
Ez a kép ugyebár egy videóból származik? El tudnád küldeni a linkjét?
Előre is köszi!!!
Zsolt
(#) sargarigo válasza simonzsolt04 hozzászólására (») Okt 26, 2020 /

12 évre visszamenőleg?!? Na kíváncsi vagyok
(#) zolee1209 válasza simonzsolt04 hozzászólására (») Okt 26, 2020 / 2

Szia!
Nem, a kép nem videóból van. És videót sem találtam az oldalon így hirtelen... Bővebben: Link
(#) sargarigo válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 26, 2020 /

Elképesztő hogy megvan a forrás!
(#) zolee1209 válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 27, 2020 /

Az kérdéses URL ez volt: http://www.richieburnett.co.uk/indheat.jpg
Ilyenkor az első próbálkozás, hogy a tartománynevet próbálom megnyitni, majd onnan továbbkeresni ami kell, itt bejött. Vagy a google képkeresővel felderíteni a lehetséges forrásokat. Bővebben: Link
(#) Gafly hozzászólása Okt 30, 2020 /

Doorkins was not one of those.
Állitólag volt kis sértődés, amikor a királynő látogatást tett, ő meg csak megnézte, és aludt tovább...
(#) gyerek67 hozzászólása Okt 30, 2020 / 4

Jövő hétfőtől a processzoroknál is betiltják az NMI-t (Nem Maszkolható Megszakítás) és a handlerét is.
A továbbiakban csak maszkolható megszakítások alkalmazhatók.
Mi több, maszk használata a szubrutinok számára is kötelező!
(#) sargarigo válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 30, 2020 /

Egy normális rendszerben a szubrutinok eleve maszkoltak, nem fér senki hozzájuk csakis a megfelelő zsilipelés után! Lásd OOP, egységbe zárás
(#) gyerek67 válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 30, 2020 /

Oksi!
A "normális rendszerekhez" picit sem értek.
80C535-tel játszottam még sok-sok évvel ezelőtt, meg 16F877A-val, akkoriban assemblyben piszkáltam őket éppen.
Ott, ha az ember, ha nem kezeli le az interruptot, akkor fejre áll a világ!
Épp olvasgattam híreket és látom, hogy maszkolás, de "mostmárasztán" mindenhol!
Gondoltam, akkor ez a procikra is vonatkozik....
Hát, így jutott eszembe ez a humormorzsa.....
(#) Ódenka válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 31, 2020 /

Hétfő reggelig lubickolhatsz, aztán... Elvisz preszli...
(#) mek-elek válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 31, 2020 /

Van akinek humorzsa, van akinek ennyi volt, mondjuk év végéig, legalább 3000 öregnek.
(#) mek-elek válasza Ódenka hozzászólására (») Okt 31, 2020 /

Most már majdnem mindegy, eddig kellett volna!
Azt mondod most már még súlyosabban figyelmeztetnek majd, mint eddig?
(#) jani1987 hozzászólása Okt 31, 2020 /

Tudja valaki mennyi az ügyvédi költség egy telek és/vagy ingatlan átiratásnál? A részletek a jövő zenéje.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 31, 2020 /

Öröklés, vagy eladás?
(#) jani1987 válasza TAttila77 hozzászólására (») Okt 31, 2020 /

Azért kérdeztem mert hétköznap általában este 7-re érek haza. Szóval gondoltam hátha valaki már volt ez ügyben.
Gafly: természetesen eladás.
(#) sargarigo válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 31, 2020 /

Egy százas. Kecskeméten. Alsó hangon (ettől csak drágábban találtam). Máshol nem tudom.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2020
(#) TAttila77 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 31, 2020 /

Hát pedig fel kell kerekedni és bemenni a városba és informálódni! Erre időt kell szakítani. Nem lehet el mismásolni, meg vetíteni, hogy igy, meg úgy nincs idő rá. Mihamarabb tessék a végére járni, mert későbbiekben bajod is lehet belőle. (Csak én tudok a városba a környékemen vagy tízet.) Mindnek más a költsége. (Lehet.)
Ne itt kérdezgess, mert lehet teljesen más az ország más pontján a kltsg.. Vedd fel a nyúlcipőt és gó be a varosba. Ha van a telepűlèseteken akkor tessék elbattyogni hozzá. Nem piripócs falván kell kérdezni Gipsz Jakabot, hogy arra mi a csízió. Nem is itteni téma mellesleg. Csak psszt.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2020
Következő: »»   3209 / 3604
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem