Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Most teszteléskor Egy tápot használok,De ha csak a bemenet van negativon,és csak a VCC van bekötve akkor a csak a led világit.
Idézet: „Ha a GND és a RY-VC van bekötve Akkor led nem világit,de a relé behúz.” Ettől kezdve a modul hibás. Már csak az ok a kérdéses. Ha az arduinó tápról nem húzott, utána a külső tápról húz, akkor két ok lehet, vagy az arduinó táp nem bírta meghúzatni a reléket ( elég esélyes az a kérdés is) és hibás volt a modulod, vagy valamivel tönkretetted ( bár ebben a formában azért elég nehéznek gondolom ) a külső táp ráadásakor. Mindkét esetben új modul, vagy javítás, csak a továbbiak szempontjából nem mindegy a kérdés. Amire esetleg még kíváncsi vagyok, bár nem sok mindent befolyásol, az optok elmenő oldali két lába között hány ohmot mérsz? illetve RY_VCC - GND kapcsok között hány ohm van. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2020
Hát akkor ez rossz. Ahogy proba mondta már csak az a kérdés miért. Ha fordított tápot adtál neki akkor a tranzisztorok esélyesen attól haltak meg, mert gyanítom, hogy azok a rosszak nem az optok, ha az optok lábai között 20k-30k ellenállást mérsz. Ugyanakkor a GND és JD-VVC között mértről még nem nyilatkoztál. Ha tudsz SMD-t forrasztani akkor cseréld ki őket. A neten többféle variávió létezik. S8050-től kezdve BC847-ig. A relé 70-75 mA-t vesz fel 5V-on. A BC847-nek 100mA a maximum kollektor árama, az S8050-nek 500mA, BC817 is 500mA-es. Ennél fogva a két utolsó jobb választás. Viszont szinte a legtöbb NPN tranzisztor jó aminek a paraméterei és lábkiosztása megfelel.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2020
Akkor marad a forrasztási próba
![]()
Szia,
Megnéztem az adatlapot nem teljesen egyértelmű számomra, hogy pontosan hogy lehet modbus -on paraméterezni az eszközödet. - A 8. "Table of parameters" fejezetben van egy modbus oszlop. Ha jól értem, akkor ez adja meg az adott paraméter címét, kissé szokatlan módon. 0 - 216 -ig vannak címek. - Vannak csak írható "R" és írható/olvasható "R/W" regiszeterek. Ez rendben van, a modbus -nál az előbbi az input regiszternek felel meg, az utóbbi a holding regiszternek. Más eszközökben ez két teljesen különálló címtartományban szokott lenni, de ha jól tudom a címzésre csak ajánlás van a szabványban, egyébként pedig gyártóspecifikus, hogy mi hol érhető el. Elsőre ezt próbálnám meg: - Valahol láttam a doksiban a default modbus soros porti beállításokat, ezt kell beállítani a PC-n vagy az arduinon a soros portra. ( baud, parity, stop bit) - 04 -es (ha nem megy akkor 03) funkciókóddal megpróbálnék kiolvasni egy értéket. Az ITT található leírásból látod hogy kell összeállítani a keretet. - PL a 0. címről 1 db regiszeter kiolvasása valahogy így nézne ki: [RTU]>Tx > 17:06:01:856 - 01 04 00 00 00 01 31 CA 1. byte a slave címe itt: 0x01, nálad a leírásban megadott gyári érték 2. byte funkciókód itt 0x04 3.4. byte regiszter cím itt: 0x0000 5.6. byte hány db regisztertakarubónk kiolvasni itt: 0x0001 7.8. byte CRC. Erre van példakód a szabványban vagy más egyéb helyen a neten, talán a feljebb linkelt oldalon is. Ha a Qmodmaster programmal próbálkozol, az kiszámolja neked. - Amit nem látok, hogy milyen adattípust ad vissza az eszköz. A paraméterek min. és max értékeiből én 16 bites előjeles integer -re tipplelek. Ha lesz sikeres lekérdezés abból kiderül. - Ha a lekérdezés megy, akkor az írás is rendben lesz. 06 -os funkciókóddal tudod írni a megfelelő regisztert, a linkben van erre is példa. Üdv.
Most látom esetleg megtévesztő lehet:
01 04 00 00 00 01 31 CA Csak ennyi a keret, ami előtte van a PC SW log timestamp. Természetesen nem kell kiírni a portra.
Sziasztok! Szeretném telepíteni a gépemre a CH340-es drivert de driver telepítési hibával feljön egy ablak. Több forrásból próbáltam mindenféle drivert, de mindegyiknek a telepítése végén hibát ír. Valaki tudna erre megoldást? Köszi előre is!
A lap tetején sárga csíkban levő driver sem jó? Milyen oprendszer?
Szia! Win 10 Pro, régebben már használtam, régóta arduinózok. Tudom hogy a klónok ezzel mennek főleg. A csíkban lévő driverrel kezdtem, de a telepítés végén Driver installation failure-t ír. Ki van kapcsolva a vírusírtó.
Megoldottam, Először uninstallra mentem rá utánna az installra és így már megy.
Egy programozástechnikai kérdés.
Egy kétdimenziós tömb teljes sorának értékadását meg tudom oldani a sor elemeinek egyenkénti megadása nélkül? A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2020
Valóban, ezt használom is.
Kissi: Byte-ok. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2020
Idézet: Az jó „Byte-ok.” ![]() Azért kérdeztem, hogy hátha karakterek és akkor lehetett volna idézőjelek között... A memcpy az egy memóriaterületet másol, ha jól tudom, akkor meg azt kell előtte feltölteni... Nem értem a feladatodat valószínűleg ![]()
Igen, de ahol a memcpy-t használom ott már megvan egy másik tárolóban az adat. Hogy miért is kérdeztem az értékadást azt közben elfelejtettem
![]() Idézet: „Igen, de ahol a memcpy-t használom ott már megvan egy másik tárolóban az adat” Ezt nem láttam az "üveggömbben" ![]() Idézet: „Hogy miért is kérdeztem az értékadást azt közben elfelejtettem” Van baj! ![]()
Jól van na. Párhuzamosan tolom az ESP szoftverrel az android appot is. Már lassan tömbbökkel meg változókkal álmodok.
![]()
Én az asszonnyal szoktam ...
Én meg nem álmomban
![]()
Vigyázz, mit írsz mert ide is jön a modi ... Semmi malackodás !
..semmi, semmi..
Sziasztok!
A napokban kezdtem megismerkedni a MAX7912 IC-vel meghajtott 8x8-as LED mátrix kijelzővel, illetve ennek a 4 digites modul változatával kezdtek megismerkedni. Egyszerűbb animációkat, betűket már tudok készíteni. Azonban számokat, szám változókat nem sikerül pl. egy adatsorból kiíratni. Tudom a Google a barátom, de őszintén amit talál egy kicsit tömör számomra, ezért szeretnék én írni egy kódot, így talán jobban meg tudnám érteni. Ebben kérném a segítségeteket. ![]() Arra gondoltam, hogy készítek egy számlálót, ami 0-9999 számol és ezt megjeleníti a kijelző modulon is. Már elkezdtem írni egy kódot, amit kigondoltam:
Először sikerélménynek az egyes helyértéken szereplő számokat szeretném kiíratni, illetve számoltatni. Ehhez létrehoztam az egyes karaktereket és ezeknek a kijelzőre való kiírását. (megcsináltam a további helyértékek számait is a megadott forráskódban). Arra gondoltam, hogy összehasonlítom az aktuális adat értékét és ha az megegyezik a karakter számértékével, akkor azt megjelenítem kijelzőn. Jelenleg a forráskód hiba nélkül lefut, azonban nem akar számolni,csak 0000-át mutat a kijelző. Hogyan tovább? Köszönöm a segítségeteket!
Hogy hozzá tudjunk szólni a témádhoz, ismernünk kellene a "LedControlMS.h" beszerzési helyét?
Ha pl. beraknád a setupba a: Serial.begin(115200); tudnál hibát keresni!
És ezt a rutinodat kiegészítenéd így:
Láthatnád, hogy mindig 10-et ad vissza. Ezért a hosszú várakozáson kívül, más feladatot nem lát el. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2020
Ahogy kapu48 írta ez a függvény így nem jó. Úgy kezeled mintha hardveres timer lenne ami minden értknövelésnél ad egy megszakítást és növeli az adatot, pedig ez egy szubrutin a mmi meghíváskor végig lefut és a végén kiadja az értéket ami a for ciklus végén 10.
Próbáld így: az adat változót tedd globálissá; az adatok függvényt pedig pl így:
A delay ide nem kell mert a loop-ban már van egy. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2020
Nem tud valaki egy online REST szervert ami mutatja mit küldtem neki? Az ESP32 webserverem POST requestre azt írja üres. A GET megy frankón. Most nem tudom, hogy az Android szoftver a hibás, vagy az ESP webserverrel van a gond. Korábban az ESP8266-al ment simán, de az ESP32-n nem megy. Szóval valami olyan szerver kellene ami nem csak válaszol hanem mutatja is, hogy mi van az üzenetben.
Hogy elég világos legyen, nem a weboldalon akarom megírni a requestet, mert olyat találtam , hanem egy Android appal akarom elküldeni a kérést és azt szeretném megnézni, hogy mit küldött a szervernek. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |