Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Most teszteléskor Egy tápot használok,De ha csak a bemenet van negativon,és csak a VCC van bekötve akkor a csak a led világit.
Idézet: „Ha a GND és a RY-VC van bekötve Akkor led nem világit,de a relé behúz.” Ettől kezdve a modul hibás. Már csak az ok a kérdéses. Ha az arduinó tápról nem húzott, utána a külső tápról húz, akkor két ok lehet, vagy az arduinó táp nem bírta meghúzatni a reléket ( elég esélyes az a kérdés is) és hibás volt a modulod, vagy valamivel tönkretetted ( bár ebben a formában azért elég nehéznek gondolom ) a külső táp ráadásakor. Mindkét esetben új modul, vagy javítás, csak a továbbiak szempontjából nem mindegy a kérdés. Amire esetleg még kíváncsi vagyok, bár nem sok mindent befolyásol, az optok elmenő oldali két lába között hány ohmot mérsz? illetve RY_VCC - GND kapcsok között hány ohm van. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2020
Hát akkor ez rossz. Ahogy proba mondta már csak az a kérdés miért. Ha fordított tápot adtál neki akkor a tranzisztorok esélyesen attól haltak meg, mert gyanítom, hogy azok a rosszak nem az optok, ha az optok lábai között 20k-30k ellenállást mérsz. Ugyanakkor a GND és JD-VVC között mértről még nem nyilatkoztál. Ha tudsz SMD-t forrasztani akkor cseréld ki őket. A neten többféle variávió létezik. S8050-től kezdve BC847-ig. A relé 70-75 mA-t vesz fel 5V-on. A BC847-nek 100mA a maximum kollektor árama, az S8050-nek 500mA, BC817 is 500mA-es. Ennél fogva a két utolsó jobb választás. Viszont szinte a legtöbb NPN tranzisztor jó aminek a paraméterei és lábkiosztása megfelel.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2020
Akkor marad a forrasztási próba Köszönöm nektek a segítséget.
Szia,
Megnéztem az adatlapot nem teljesen egyértelmű számomra, hogy pontosan hogy lehet modbus -on paraméterezni az eszközödet. - A 8. "Table of parameters" fejezetben van egy modbus oszlop. Ha jól értem, akkor ez adja meg az adott paraméter címét, kissé szokatlan módon. 0 - 216 -ig vannak címek. - Vannak csak írható "R" és írható/olvasható "R/W" regiszeterek. Ez rendben van, a modbus -nál az előbbi az input regiszternek felel meg, az utóbbi a holding regiszternek. Más eszközökben ez két teljesen különálló címtartományban szokott lenni, de ha jól tudom a címzésre csak ajánlás van a szabványban, egyébként pedig gyártóspecifikus, hogy mi hol érhető el. Elsőre ezt próbálnám meg: - Valahol láttam a doksiban a default modbus soros porti beállításokat, ezt kell beállítani a PC-n vagy az arduinon a soros portra. ( baud, parity, stop bit) - 04 -es (ha nem megy akkor 03) funkciókóddal megpróbálnék kiolvasni egy értéket. Az ITT található leírásból látod hogy kell összeállítani a keretet. - PL a 0. címről 1 db regiszeter kiolvasása valahogy így nézne ki: [RTU]>Tx > 17:06:01:856 - 01 04 00 00 00 01 31 CA 1. byte a slave címe itt: 0x01, nálad a leírásban megadott gyári érték 2. byte funkciókód itt 0x04 3.4. byte regiszter cím itt: 0x0000 5.6. byte hány db regisztertakarubónk kiolvasni itt: 0x0001 7.8. byte CRC. Erre van példakód a szabványban vagy más egyéb helyen a neten, talán a feljebb linkelt oldalon is. Ha a Qmodmaster programmal próbálkozol, az kiszámolja neked. - Amit nem látok, hogy milyen adattípust ad vissza az eszköz. A paraméterek min. és max értékeiből én 16 bites előjeles integer -re tipplelek. Ha lesz sikeres lekérdezés abból kiderül. - Ha a lekérdezés megy, akkor az írás is rendben lesz. 06 -os funkciókóddal tudod írni a megfelelő regisztert, a linkben van erre is példa. Üdv.
Most látom esetleg megtévesztő lehet:
01 04 00 00 00 01 31 CA Csak ennyi a keret, ami előtte van a PC SW log timestamp. Természetesen nem kell kiírni a portra.
Sziasztok! Szeretném telepíteni a gépemre a CH340-es drivert de driver telepítési hibával feljön egy ablak. Több forrásból próbáltam mindenféle drivert, de mindegyiknek a telepítése végén hibát ír. Valaki tudna erre megoldást? Köszi előre is!
A lap tetején sárga csíkban levő driver sem jó? Milyen oprendszer?
Szia! Win 10 Pro, régebben már használtam, régóta arduinózok. Tudom hogy a klónok ezzel mennek főleg. A csíkban lévő driverrel kezdtem, de a telepítés végén Driver installation failure-t ír. Ki van kapcsolva a vírusírtó.
Megoldottam, Először uninstallra mentem rá utánna az installra és így már megy.
Egy programozástechnikai kérdés.
Egy kétdimenziós tömb teljes sorának értékadását meg tudom oldani a sor elemeinek egyenkénti megadása nélkül? A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2020
Valóban, ezt használom is.
Kissi: Byte-ok. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2020
Idézet: Az jó ! „Byte-ok.” Azért kérdeztem, hogy hátha karakterek és akkor lehetett volna idézőjelek között... A memcpy az egy memóriaterületet másol, ha jól tudom, akkor meg azt kell előtte feltölteni... Nem értem a feladatodat valószínűleg !
Igen, de ahol a memcpy-t használom ott már megvan egy másik tárolóban az adat. Hogy miért is kérdeztem az értékadást azt közben elfelejtettem
Idézet: „Igen, de ahol a memcpy-t használom ott már megvan egy másik tárolóban az adat” Ezt nem láttam az "üveggömbben" ! Idézet: „Hogy miért is kérdeztem az értékadást azt közben elfelejtettem” Van baj!
Jól van na. Párhuzamosan tolom az ESP szoftverrel az android appot is. Már lassan tömbbökkel meg változókkal álmodok.
Én az asszonnyal szoktam ...
Én meg nem álmomban
Vigyázz, mit írsz mert ide is jön a modi ... Semmi malackodás !
..semmi, semmi..
Sziasztok!
A napokban kezdtem megismerkedni a MAX7912 IC-vel meghajtott 8x8-as LED mátrix kijelzővel, illetve ennek a 4 digites modul változatával kezdtek megismerkedni. Egyszerűbb animációkat, betűket már tudok készíteni. Azonban számokat, szám változókat nem sikerül pl. egy adatsorból kiíratni. Tudom a Google a barátom, de őszintén amit talál egy kicsit tömör számomra, ezért szeretnék én írni egy kódot, így talán jobban meg tudnám érteni. Ebben kérném a segítségeteket. Arra gondoltam, hogy készítek egy számlálót, ami 0-9999 számol és ezt megjeleníti a kijelző modulon is. Már elkezdtem írni egy kódot, amit kigondoltam:
Először sikerélménynek az egyes helyértéken szereplő számokat szeretném kiíratni, illetve számoltatni. Ehhez létrehoztam az egyes karaktereket és ezeknek a kijelzőre való kiírását. (megcsináltam a további helyértékek számait is a megadott forráskódban). Arra gondoltam, hogy összehasonlítom az aktuális adat értékét és ha az megegyezik a karakter számértékével, akkor azt megjelenítem kijelzőn. Jelenleg a forráskód hiba nélkül lefut, azonban nem akar számolni,csak 0000-át mutat a kijelző. Hogyan tovább? Köszönöm a segítségeteket!
Hogy hozzá tudjunk szólni a témádhoz, ismernünk kellene a "LedControlMS.h" beszerzési helyét?
Ha pl. beraknád a setupba a: Serial.begin(115200); tudnál hibát keresni!
És ezt a rutinodat kiegészítenéd így:
Láthatnád, hogy mindig 10-et ad vissza. Ezért a hosszú várakozáson kívül, más feladatot nem lát el. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2020
Ahogy kapu48 írta ez a függvény így nem jó. Úgy kezeled mintha hardveres timer lenne ami minden értknövelésnél ad egy megszakítást és növeli az adatot, pedig ez egy szubrutin a mmi meghíváskor végig lefut és a végén kiadja az értéket ami a for ciklus végén 10.
Próbáld így: az adat változót tedd globálissá; az adatok függvényt pedig pl így:
A delay ide nem kell mert a loop-ban már van egy. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2020
Nem tud valaki egy online REST szervert ami mutatja mit küldtem neki? Az ESP32 webserverem POST requestre azt írja üres. A GET megy frankón. Most nem tudom, hogy az Android szoftver a hibás, vagy az ESP webserverrel van a gond. Korábban az ESP8266-al ment simán, de az ESP32-n nem megy. Szóval valami olyan szerver kellene ami nem csak válaszol hanem mutatja is, hogy mi van az üzenetben.
Hogy elég világos legyen, nem a weboldalon akarom megírni a requestet, mert olyat találtam , hanem egy Android appal akarom elküldeni a kérést és azt szeretném megnézni, hogy mit küldött a szervernek. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |