Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mi is megtanultuk, hogy illendően ki kell öltözni a díjkiosztásokra.
![]()
Én meg holnap érettségizem angolból meg infóból. Hála az istennek már csak ez a kettő van és jövő héten irány Krakkó.
Igen legalább is a mysql hasonlít rá.
Vannak táblák pl teszt.xls helyett: teszt.myd ebben vannak az adatok, teszt.myi ebben az indexek (e szerint tud gyorsan keresni) és teszt.myf (ha jól emléxem ebben a tábla felépítése, de ennyire nem foglalkoztam ezzel a részével). Minden adatbázis egy-egy könyvtár és minden tábla egy-egy file (nameg a kiegészítők). Ezeket egy külön erre kialakított nyelven tudod elérni módosítani stb... (SQL) A mysql szerver program dolgozza fel az sql parancsokat és a kliens program pedig kapcsolatot tart a szerverrel, hogy valahol be tudd vinni a parancsokat is. Ha bővebben érdekel szívesen segítek. (az oracle és egyéb bonyolultabb db kezelők máshogy működnek, de a feladattól függ mire van szükséged) Vannak olyan adatbázis kezelők is amik 1 nagy fileba tárolnak mindent pl ilyen a Progress is, de az már a nagy cégek rendszere (pl tesco).
kis nosztalgia
![]() Bővebben: Link Azt hiszem, ha most niytnék egy olyan topicot, hogy "5021.-ik topic", olyan warnt kapnék, hogy csak pislognék ![]()
Nálam egyáltalán nem akart működni a FF3
![]() Most se jó nem baj itt van a régi működő verzió...
Jó volt elolvasni az 1-es topicot
![]() Amúgy érdekes, hogy a prog.hu tudástára is teljesen ugyanilyen csak butább hiányzik belőle pár kiegészítés, ezek szerint azt innen vették át?
őőő, megkérdezhetem milyen OP rendszeren próbáltad? (közben elnavigáltam a firefox oldaláról...).
Huhh, ma voltam az István, a király c. rockopera 25 éves jubileumi bemutató koncertjén a Sportarénában...rohadt jó volt!
![]() Esetleg volt még más is innen a HE-ről? ![]() (Mellesleg szerintem egy telt házas koncert, aminek a végén kb 12000 ember felállva tapsol 15 percen keresztül folyamatosan, sikeresnek könyvelhető el... ![]() szerk.: a "ma" az valójában tegnap volt, de csak most látom hogy már elmúlt éjfél ![]()
Szia!
win Xp. Tegnap telepítettem(mármint az op rendszert meg a FF-t is) egyszer elindult raja aztán ennyi volt. köbzolinak:feltettem a FF3mat nem működött, uninstall, vissza a FF2öt. Most is arról írok. Üdv!
Nekem ment az FF3. Csak mikor vissza akartam tenni a régit, hogy működjenek a fejlesztéshez szükséges pluginjaim (firebug, cookie editor) akkor ezer hibaüzenet és Access Violation kíséretében összehalt a régi is.
Uninstallálnom kellett teljesen az FF2 és FF3-at is, hogy aztán vissza tehessem újra az FF2. Jó lesz ez, csak még nem az igazi ![]()
Majd a 3.x.x.x.x verzió már biztos jobb lesz
![]()
A Vicces Mókás -ból, folytatva, mi az IMEI szám?! (olvasgattam kicsitt
![]() A 15 számjegyből álló IMEI (International Mobile Equipment Identity). A mobilkészülék nemzetközi azonosítószáma, amely egyértelműen azonosít egy készüléket a GSM/DCS/PCS hálózatokban. Tartalmazza a készülék típusengedélyének azonosítóját, jelöli a gyártás helyét és sorszámát. Az IMEI számot a mobilkészülék minden bekapcsolást követően és minden kapcsolat felépítésekor automatikusan elküldi a hálózatnak ellenőrzés céljából. IMEI szám felhasználása: Az IMEI szám elsősorban biztonsági célokat szolgál. Minden egyes szolgáltatónál található egy EIR (Equipment ID Register) lista, amely az IMEI számok állapotát tárolja. Az EIR listákat megosztják egymás között az operátorok. Amikor egy készülék fel jelentkezik a hálózatra, elküldi IMEI számát a központnak. A központ ellenőrzi az állapotát, és ennek megfelelő lépéseket tesz. Három állapotot különböztetnek meg: Fekete lista: A készüléket lopottnak minősítették, vagy nem megfelelő a típuskódja (nem felel meg a GSM hálózatokhoz). Ebben az esetben a központ nem engedi a készülék hálózati csatlakozását, tehát nem kezdeményezhet hívást és őt sem hívhatják. Szürke lista: A készülékkel vagy használatával lehetséges problémák adódhatnak, ezért a központ figyeli a használatot. A SIM információkat eltárolja. Fehér lista: Hálózati csatlakozás engedélyezett. IMEI szám lekérdezése: A legtöbb készülék a *#06# kód beírásakor visszaadja az IMEI kódot. Általában minden készüléken fizikailag rajta van, gyakran az akkumlátor alatt helyezkedik el. IMEI szám értelmezése: Az IMEI kód egy 15 jegyű decimális számsor. Gyakran csak az első 14 számjegyet ábrázolják, ekkor lehagyják az utolsó számot, amely általában 0. Logikailag 4 részre bontható az alábbi bontásban: IMEI = TAC + FAC + SNR + SP/CD: Type Approval Code (TAC): Típusengedélyező kód. 6 számjegy hosszú. Az első két számjegy (00-99) az ország kódja. Pl: 49-Németország. Az utolsó négy számjegy (0000-9999) egyértelműen meghatároz egy mobil készülék (ME) típust.
Áruljátok már el nekem, milyen foglalkozás az a "villanymérnök".
Mert olyanról tudok, hogy villamosmérnök, de Djszapi aláírása alapján villanymernok.... rettentően hülyén hangzik.
Én mondtam hogy Spysweeper és hogy spyware-ed vagy adware-ed van.
Szia!
A Flesh Player az egy lejátszóprogram (mint a Winamp) és flesh animációkat játszik le. Szinte minden mozgó dolog a weboldalakon flesh animáció. Minden böngésző ezt telepíti (nem tudom mért nem építik bele autómatikusan). Valamennyire tanuld meg az angolt, másnem használj valamilyen szótárt. Nélküle nehezen boldogulsz. (Még a németek is jól beszélik az angolt) Üdv. Tóbi
Nem is annyira csipetnyi adrenalin kell ehhez
![]()
Nem tudtam hogy hova írjam ezt a hozzászólást úgyhogy gondoltam az off topicba írom.
Itt 377 forint a 160X100-as egyoldalas nyák, az Incomp Budapestnél meg kb. fele ennyibe kerül. Nem átverés ez egy kicsit?
Sziasztok! udvozlok mindenkit amerikabol! jelenleg orlandoban vagyok florida allamban!
![]() udv
Üdv!
Ha nem hadititok, milyen küldetést teljesítesz ott? ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |