Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Hozzám került egy mosógép azzal a hibával, hogy állítólag lecsapta az autómatát, és azóta nem indul, csak hibát jelez. Nem találok semmit ami rossz lehet a programkapcsolóba. Mindenesetre a motorvezérlő triacot cseréltem, de nem csinál semmit, csak indításkor pirossan villog.
Electrolux EWB 105205 W A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2020
Moderátor által szerkesztve
Szia! Zárlatot az ajtókapcsoló szokott okozni ha oda víz kerül. Igaz, hogy nekem Whirlpool géppel volt ilyen dolgom de talán ezt lehetne először megvizslatni, hogy nem e ez okozta a zárlatot ha a fűtűszálat már lemérted test zárlatra. ITT olvashatsz róla, hogy mi is történt vagy, hogy maga a kapcsoló az milyen felépítésű.
... de ugyan olyan. A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2020
Próbáltad resetelni, hibakódot "lehívni", kiolvasni? A doksijában le vannak írva ez a procedúra, vagy nem lehet semmit sem kieszközölni? Nem villog a piros LED később zölden, vagy nem is várod meg ezt?
Ajtókapcsoló cseréve megoldódott a probléma. Köszönöm a segítségeteket.
Tisztelt Szakik!
Adott egy AWE 7419 Whirlpool felültöltős mosógép, ami bekapcsoláskor nem reagál, semmit a bekapcsoló gomb és a program kiválasztása után sem világit egyetlen led sem rajta. A tápja szállhatott el? A vezérlő panelen hol helyezkedik el a táp? Tudnátok nekem segíteni? Üdv: FERI
Szia!
Itt a két kép a panelről látszólag nem látni semmi hibát, Így is lehetséges a táp hiba? Nem okozhat mondjuk motor székefe kopás, vagy ajtózár probléma ilyet? De azért nagyon szépen köszönöm! Üdv: Feri
Szia!
Itt a két kép a panelről látszólag nem látni semmi hibát, Így is lehetséges a táp hiba? Nem okozhat mondjuk motor székefe kopás, vagy ajtózár probléma ilyet? De azért nagyon szépen köszönöm! Üdv: Feri
Szia! Mérd meg az R020 ellenállást és az L003 induktivitást szakadtak-e.
Problémát okozhat még a DZ06 dióda zárlata is. Üdv.: Feri
Ellenőrizd ezeket, ha nem mérsz szakadást...továbbléphetünk.: R020, L003
Sziasztok!
Köszönöm a tanácsot! Megnézem Őket! Üdv: Feri
Szia!
Köszönöm a segítséget sikerült megoldani a cserékkel a problémát, a mosógép elindult, de rövid idő múlva kiállt F-23 hibára, a vizszintszabályzót ellenőriztem, de minden rendben jól működik, és mégis marad az F 23 hibakód, mi lehet a gond? Tudtok segíteni, köszönöm szépen. M.Feri
Szia! Ellenőrizd le a fűtési áramkört 25Ω-nak kell lennie a fűtőszál ellenállásának.
A fűtőbetêtet ellenőrizd “testzárlatra”. Pár 100kOhm már okoz ilyen problémát. Ha mutat a műszer bármit is a föld és a betêt csatlakozói között, akkor az csere.
Üdv, Palkó.
Oké, rendben!
De ha lehuztam a csatlakozót a fűtőszálról akkor is ezt jelzi ki ! Ez normális, vagy csak a pontos 25.Ohm illetve 100kohm fölötti értékre nem reagál a F-23 hibára! Köszönöm előre válaszotokat. M.Feri
Ha lehúzod, az olyan, mintha szakadt lenne a betét. Szakadàst és testzárlatot figyel az elektronika.
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek hátha van valakinek tapasztalata ebben! Adott egy gorenje wa65205 típusú mosógép! Mivel kijelző hibás volt így kerestem hozzá egy másik működő kijelzőt + elektronikát amivel összerakva tökéletessen működött is de kb 2 bekapcsolásig! Most bekapcsol, kijelző világít de semmit nem reagál a masina az érintésre! Esetleg nem lehet ezeket a gépeket resetelni? Segítségeteket előre is köszönöm
Sziasztok!
Adott egy Indesit IWC-71251 ECO mosógép. Ennek javításában kérnék egy kis segítséget. Hiba: Nem kapcsol be. Ha sokáig nyomom a bekapcsológombot, akkor bekapcsolt állapotba kerül, de csak a gombnyomás időtartamára. Main boardon a tápkörben cseréltem a vezérlő IC-t (merthogy nem tudtam fesz.mentes állapotban hibára akadni) Control boardon 12V és helyben előállított 5V megvan, nem szőrös, nem tüskés. Fura a dolog, mert ha nyomom a bekapcsolót, csak akkor jön meg a táp a Main boardról a Control boardra. Ha elengedem, elveszi a tápot, s csak a bekapcs gombon van (soft) 12V. Valamiért a helyi uPC is figyeli a bekapcsoló gombot (ha az lehúzódik, akkor a uPC 5V ra húzott lába is lemegy. Persze egy dióda van az 5V és 12V felhúzók között) Érdekesség: Cont.boardot betápoltam kivülről 12V-tal, miközben be volt dugva hálózatra a gép. Bekapcsolt (nem emlékszem,h kellett-e gombot nyomni, de az biztos,h lekapcsolni nem tudtam utána). Start gomb nyomásra program indul (nem tudom mi,mert kivettem az előlapból, de katta a relé --> C.B ről a Main boardra megy a kommunikáció) Control boardon összes bélyegzett ellenállást mértem. Kondenzátorokat átforrasztottam (ha repedt, hát essen szét), egyik sem volt zárlatos. Hol lehet a probléma? Hogyan kommunikálnak ezek az egységek? Kapcsolási rajzot természetesen nem találtam, pedig 1-2$ -t még fizetnék is érte. A segítséget előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2020
Szia!
Akkor nagy eséllyel a control boardon van a hiba. Standby állapotban megvan mindenhol minden feszültség 12V,5V? Vissza kellene követni, hogy a bekapcsoló gomb mit és hová kapcsol. Teháthogy direktbe a procinak ad felfutó vagy lefutó jelet, vagy a kettő között van e valami elem vagy áramkör. Nyomógombot csekkoltad, hogy nem azzal van e gond!? Üdv, Palkó.
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Ismeri valaki ezt a panelt, esetleg lenne valakinél elfekvőben egy? Van rajta egy TNY266-os Ic, aminek a Drain kimenetén volt egy elégett ellenállás. Ennek az ellenállásnak az értéke érdekelne engem. Az IC adatlapján,illetve a róla található rajzokon ez az ellenállás fel sincs tüntetve. Ideiglenesen egy vékony vezetékkel átkötöttem és működik is a panel, de jó lenne eredeti helyzetbe vissza állítani. Előre is köszönöm.
Ha így megy, akkor ha tippelnem kellene 0-ás lehetett, olyan mint egy biztosíték.
Erre én is gondoltam,de nem voltam biztos benne, ezért is kérdeztem rá. Köszi.
Sziasztok,
Egy Bosch Classixx elöltöltős géppel van probléma. A mosást rendben megcsinálja, és kb. akkor áll meg, amikor engedné le a vizet, az öblítés ciklus előtt. 30 perces mosásnál kb. 15 percnél, 40-60 fokosnál 35-40 percnél, 90 fokosnál kb. 60 percnél. Ha ilyenkor öblítésre van téve, akkor leengedi a vizet, elkezdi öblítő vízzel feltölteni a dobot, majd leáll. Centrifugálásnál leengedi a vizet, elkezdi forgatni a dobot, aztán ahogy egyre magasabb fordulatra vált, egyszer csak kikapcsol. De olyan is van, mikor rendben végigmegy a centrifuga, viszont olyan is, amikor egyáltalán el sem indul. Pár napja olvasom itt a fórumot, így vannak dolgok amin már túl vagyok. - Minden szűrő, cső, tartály kitisztítva (de nem is volt semmi különösen koszos vagy eldugult) - Lúgszivattyú rendben, lapát sem lötyög - Nyomáskapcsolónál befújásra kattan a membrán, zárnak az érintkezők - Fűtőszál mosás közben rendesen felmelegíti a vizet. Az ellenállása 28 ohm. A test felé szakadás, nincs zárlat. - Motor kiszedve és kitisztítva, de alig volt szénkefe por. Kommutátor megcsiszolva, megpucolva. Szénkefék egyenlő hosszúak, több mint 2,5 centisek, még az eredeti gyáriak. - Tacho kimeneten kézi forgatásra 1,4 V-ig megy fel a feszültség. Ellenállása alapból 15 ohm, forgatásnál ugrálnak az értékek fel-le, a legmagasabb érték kb. 40 ohm. A mágnest nem tudom megnézni, hogy elmozdult-e, mert nem tudom, ezen a motoron hol lehet. (csatoltam egy képet a motor hátuljáról) - Vezetékek kimérve, csatlakozók tiszták, sérülés vagy égés nincs - Vezérlőpanel kiszedve, kontaktok jók. TNY264 táp IC, védőellenállás, diódák rendben. Relé lábaknál sem látszik semmi, de azért át lettek forrasztva. Hűtőbordán lévő BTB16-600 motorvezérlő triac lábai is átforrasztva. Multiméterrel mérve mind a két szélső láb 70-et mutat. Egyelőre idáig jutottam. Segítsetek légy szíves. Köszönöm.
Szia!
Úgy érted, hogy "megáll", hogy ki is kapcsol teljesen? Azt írtad, hogy centrinél ahogy emeli a fordulatot kikapcsol. Ilyenkor megszűnik minden fény minden aktivitás? A táp elkoit csekkoltad? Úgy tűnik, amikor nagyobb terhelést kap a táp, akkor összecsuklik. Ez így az első tippem. Nézd meg a tápeységben az elkok állapotát, szükség esetén cseréld. Üdv, Palkó.
Igen, minden fény kialszik. Kb. 1 perc múlva kattan az ajtókapcsoló, és ki lehet nyitni. Aztán egy fél perc után újra lehet indítani bármilyen ciklust.
Két elko van a tápban. Egy 10µF 400V, és egy 470µF 25V-os. Esr mérőm nincs, multiméterrel meg nem lehet őket megmérni. De akkor veszek, és kicserélem őket. Azért nem gyanakodtam rá, mert a mosás rész rendben van, és gondoltam olyankor is annyira igénybe veszi a tápot. Mert a motor olyankor alacsonyabb fordulaton dolgozik, de viszont ott még hozzájön a fűtés. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
Sziasztok !
Szeretnék segítséget kérni. Van e a BOSCH Classixx6 mosógépen gyerekzár ?? Ha igen, hogy lehet be/ki kapcsolni? Előre is köszönöm.
Candy mosógép miért csinálja azt a mosás végén centrifugálás után hogy fél pohár vizet még beenged a dobba?
Szia!
Úgy tudom nincs, de pontosabb típus alapján lehetne megnézni. A classixx6- on belül sok típus van. A gépen bal hátul alul van egy címke azon van a típusa WAA.... vagy valami hasonló. De elvileg nincs benne gyerekzár. Üdv, Palkó.
Szia!
Érdekes program lefolyásokat lehet tapasztalni különféle gépeknél. Van olyan gép, ami szakaszosan szivattyúzik, van ami folyamatosan. Mások úgy indítják a programot, hogy vesz egy fél liter vizet, azt kinyomja és úgy kezdi feltölteni a gépet. Ezek különféle megfontolások miatt vannak így. Ez utóbbi például, hogy ha "belebüdösödött" volna az a fél liter víz a gépbe, akkor ne azzal mosson, stb... Ez is valami hasonló megfontolás lehet, hogy biztosan legyen alul a golyós zárban annyi víz, ami elzárja a "bűzt". Láttam már olyat is (azt hiszem LG gépekre igaz), hogy centrifugálás közben mindig enged be egy kevés vizet. Sok fura vezérlés és elmélet van, mai szerint írják a szoftvereket. Leginkább mosogatógépeknél vannak viszonylag jó megoldások, olykor eszméletlen baromságok. Üdv, Palkó. |
Bejelentkezés
Hirdetés |