Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Én erre egy saját php "szervert" szoktam használni! Regisztrálsz egy free host-ra, pl ultraweb, és írsz egy kis php programot ami jelen esetben visszaküld mindent amit kap. Kb öt perc mindenestül.
A "LedControlMS.h" innen került letöltésre.
A soros monitoron így is sajnos valamiért 9 értékét adja vissza csak. Ezt meg is jeleníti a kijelzőn. Tehát a kijelzés: 0009.
Igen, 0-9-ig számlál.
Az if-ben írd át a 9-et addig amig szeretnéd, hogy elmenjen. A kód többi részét nem nagyon néztem át, hogy az jó-e, scak a számlálást.
A for ciklusod 10-ig számolt, így gondoltam elég lesz.
Igen, 9-ig elég. Akkor a loop()-ba kell majd nekem egy delay?
Igen, de ott már van egy a kiir.egyes után, az ott jó. Az késlelteti az egészet. Mit szeretnél még késleltetni?
Sziasztok!
Egy nagyon alap kérdéssel fordulok hozzátok. Adott egy antenna forgató projekt. Ennek a forrása elérhető a Gitlab-on. Olyan láma vagyok, hogy nem tudom a könyvtárat beilleszteni az Arduino IDE-be. Így lefordítani sem tudom az ino fájlt... Valamit nem jól csinálok a könyvtár hozzáadásánál. Csak nem jövök rá. Legyek kedvesek és segítsetek nekem ebben. Hálás köszönet.
Nem tudom, hogy hányas verziód van az Arduino program szerkesztőből, de nálam is ezt írja, ettől függetlenül megtalálja a könyvtárat és be is teszi, csak ezt a hiba írja ki. Legalább is XP-n jó ezzel a hibaüzenettel is.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2020
Köszönöm a válaszod. Ezt a hozzászólást egyébként már töröltem. Nem is értem, hogy miért van még itt. Mert azt a problémát megoldottam. Viszont lett egy újabb probléma. Amit már tényleg nem tudok megoldani.
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2020
Lehetséges olyan megoldás hogy az arduino bootloaderét bluetooth-on keresztül töltsük fel?
RX, TX, plusz reset. Vagy esetleg csak adatátvitel, rx, tx.
Hi!
Hogy tudom át másolni vagy át mozgatni WiFi.SSID(i).c_str() értékét ebbe a ssidName.c_str(); ?
Sziasztok. A következő kód egy nagyon egyszerű frekvenciaváltó kódja (1 fázisú) és valamiért nem fordítja le megfelelően a programom.
Valakinek ötlet?
#include-ok nem hányoznak az elejéről?
Mi a hibaüzenet?
Valameddig lefut majd ezt dobja:
Az a gond hogy itt a 4 kimenet 4 lábat vezérel /drivereket/-amik a 4 IGBT-t hajtja.
Ha átírom akkor simán elég megkettőzni a sorokat hogy meglegyen a low-high átírás?
Nem értem a kérdést.
![]() A "digitalWrite" funkció a kimenetet kapcsolja alacsony vagy magas szintre. A zárójelben lévő két adat mondja meg, hogy melyik kimenetet, milyen szintre kapcsolja. A funkciónak mindenképpen két adatra van szüksége, különben nem tudja a program, melyik kimenetet és milyen szintre akarod kapcsolni. szerk.: Mind a négy sort át kell írnod a programban, nem csak azt, amelyiket példának felhoztam. A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2020
Alap esetben (programban fentebb) alacsony szintre állítja, akkor lényegében alul elég ha átírom a zárójeles részben magasra, így elérve hogy aktív legyen a kimenet. De akkor nem lesz mind a 4 egyszerre az?
Ha egy kimenetet átkapcsolsz pl. alacsonyról magasra, akkor az mahas is marad amíg új, ellentétes parancsot nem kap.
Próbáld ki LED-ekkel, mielőtt az IGBT-ket kapcsolgatod. H-híd vezérlés lenne?
Igen egy videón láttam, tetszett az egyszerűsége, és gondoltam tanulni jó lenne, persze mondjuk adok rá kb. 40V~ feszültséget amivel már látványosan működik és azon programozom.
Igen először szkóppal mérném és utána folytatnám ha minden jelet rendben látok,viszont mielőtt ellenőrizhettem volna a jelalakokat hibát dobott feltöltéskor.
Így próbáld:
Milyen meghajtása van az IGBT-knek?
A Gate ellenállások soknak tűnnek első ránézésre, a többi jónak tűnik.
A holtidőt tudod ellenőrizni oszcilloszkóppal. Első lépésként alacsonyabb feszültséggel és áramkorláttal teszteld.
Igen törekszem hogy ne elsőre 230V~t küldjek neki, inkább alacsonyabb feszültséggel tesztelem, aztán kiderül.
![]() Az alkatrészek még úton, viszont már arduino-n lefut a kód így most átvándorolok vele az oszcilloszkóphoz. ![]()
Ne a kontroller kimeneteit ellenőrizd szkóppal, hanem az IGBT lábain a feszültségeket. G és C lábakon egyszerre mérve ellenőrizhető a kikapcsolási idő.
Akkor megvárom még megérkeznek a cuccok, addigis köszönöm a segítséget jelenleg legalább idáig eljutottam.
Később lágyindítás, hőmérséklet figyelés és forgásirány váltást szeretnék majd még beleiktatni. ![]()
Szerintem legelősször készits egy kefés motorhoz fordulatszám szabályzót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |