Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Target 3001!
250 alkatrészlábig ingyenes, egy és kétoldalas paneleket lehet készíteni vele. Egy email-címet kell megadni a letöltéshez. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2020
Nem tudom hogy csinálod, engem már az a kereszt is folyamat irritál ami az egér alatt van. Arrébb akarok rakni egy alkatrészt akkor nem fogja meg, csak kijelöli, de akkor persze egyszerre többet is kijelölök, a jobb gombos menü kész katasztrófa. A legfélelmetesebb, hogy az egér görgős nagyítás a görgetés sebességétől függ és összevissza nagyítgatom, mert nincs egy fix mérték.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2020
14 V/3 W. Gyerekkorom karácsonyi fényfüzérjében van. Már nem az eredeti égő, a gyerekeim születésekor cseréltem újakra 74 körül, az eredeti égők sima felületűek voltak. 8 db van sorban, 110 V -ról működnek trafóval.
Ha az égők búrája svéd csavaros, akkor ilyen kellhett...
Ettől még persze nem tudjuk hogy neki milyen van, mert fénykép ugye nincsen (miért is nincsen fénykép a csodaizzóról?) csak netről levadászott hasba akasztás.
De jól elvagyunk vele.
A diptrace megint ugyanaz.. Mem lehet egyszerűen lerakni egy SOL28 tokot és kötözgetni, hanem típust kell keresni, persze nincs benne az amit használok, így kereshetek hasonlót. Az alatt az idő alatt, amíg keresgéltem alkatrészeket, a circadben lerakom az IC-t és a tápot gnd-t bekötözgetem az összes lábra.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2020
Na jó, csak most összeszedem amit már többször is elmondtunk (azért elnézést kérek, hogy külön-külön nem hivatkozom meg, hogy éppen ki mondta).
Azért "rugózunk" a fényképen, hogy lássuk mennyire "speciális" az izzó foglalata és búrája. Ehhez kellene egy fénykép a tényleges izzóról, mellé téve egy olyan tárgy (vonalzó, gyufásdoboz, stb.) ami alapján a méretek becsülhetők lennének. Meg lennék lepve, ha nem "Edison" menetes lenne. Az mindenképpen javasolt, hogy az üzemi feszültséget csökkentsük. Szerintem erre a legegyszerűbb megoldás dióda (1N4007 pont jó erre a célra, és mindenütt kapható) sorbakapcsolása a füzérrel. Ha azt szeretné a kérdező, hogy világitson a teljes izzósor, akkor most is lehet kapni 14V/3W izzót. Ha azt szeretné a kérdező, hogy eredetinek nézzen ki és világitson, akkor próbáljon meg a búra ale belemókolni egy most kapható 12v/3W izzót, az érintésvédelem biztositásával. Ha eredeti kinézetet akar a kérdező, de nem ragaszkodik hogy a "kiégett izzó" világitson, akkor a diódát ide tegye be, a megfelelő érintésvédelmet biztositva. Ha eredeti kinézetet akar a kérdező, de nem ragaszkodik hogy a "kiégett izzó" világitson, zárja rövidre, a megfelelő érintésvédelmet biztositva, és a diódát kivülről, a izzósor előtt helyezze el. Például diódás hosszabbitó. Lehet ezen felül különféle adaptereket késziteni, ha annyira speciális a dolog, valamint Svédországban is van bolhapiac/felteszem börze is. Mi egyebet tudunk még itt segiteni? A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2020
Én is összefoglalom az én nézőpontomból.
Van egy régen, Svédországban gyártott fényfüzér, amiről a polémia elindítója azt hiszi, hogy teljesen egyedi, senki másnak nem lehet ilyenje. Körülnézett, nem vitatom, és levonta a következtetést, hogy kész, ennyi, nem pótolható a kiégett izzó. Ugyebár hidegháború, vasfüggöny, hadd ne soroljam. Mit lehet ilyenkor segíteni? Azt sem tudjuk, mit szeretne pótolni, és milyen módon. Legalább négy-öt kolléga kérte, fényképezze le az a szerencsétlen jószágot, ami fölött vagy elsiklott, jobb esetben, vagy gorombán beszólt. Én is néztem, mint a vett malac, ezt most miért kapom? Svédország nincs túl az Üveghegyen, lehet, hogy Tungsram izzókat használtak benne, vagy NDK gyártmányt. De nem tudunk semmit, csak azt, hogy megvan a számlája.
Sziasztok,
Falból kibontott kapcsoló hátulján láttam olyan jelölést amit eddig még soha. Kimérni sajnos nem tudom. Hogyan működik ez a kapcsoló? A képernyő jobb oldalán lévő rész állandóan vezet és ha billentem a kapcsolót akkor vezet a bal felső terminál felé is? Előre is köszönöm a válaszokat.
Bizonyos kapcsolókban van ilyen. Kisáramú átkötéshez jó, nem kell kötési pontot létesíteni a kapcsoló alatt.
A jobb oldali pontok folyamatos összeköttetésben vannak egymással, a bal felső a billentyű állásától függően kapcsolódik a többiekhez.
Sziasztok! kérdésem lenne a foton látható szivattyumotor jura kávéfőzőben , hány volton működik és egyen vagy váltakozó áramon?
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2020
Nagy valószínűséggel 230V 50 Hz váltófeszültségről.
Durchflussmesser ?
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2020
És ennek ekkora feszültség kell?
Körömnyi kis mágnes motor: A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2020
Valószínűleg 5-24V, mint minden tisztességes Hall szenzornak. Nincs a kezemben, így csak információmorzsákból totózok.
Táp, föld, jelkimenet: három kivezetés A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2020
A kép alapján más is lehet. Mintha több, mint két kivezetése lenne.
Az biztos hogy átfolyás mérő de egyben szivattu is mert a kávéfőző tartály ból nyomja avizet a forralóhoz
itt a kapcsrajz ezen talán aki ért hozzá megtudja hogyan működik és hány volton
Jó szerencsét! Kötési pontot sohasem a 65-ös dobozban kell készíteni, hanem a kötődobozban.
Szerintem a Kávéfőzőgép hiba topikban kellene ezt megbeszélni, kávészem topiktárs biztosan tudja a választ.
Szerk: Nem mindig olvassa a topikot, de ért hozzá. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2020
Már ha van kötődoboz. A villanyszerlők már rég leszoktak a használatáról, helyette mély szerelvénydobozokat használnak és abban készítik el a szüksésges kötéseket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |