Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Úgy látom Te is azt találtad amit én, csak máshol.....VESTEL
Hoppá, most látom a másik linkedet, átnézem, KÖSZ! A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2020
Ugyan mit találhattam volna mást? Rajzot kértél és megkaptad a török csoda sémáját. Sikeres javítást!
Kösz, de ez most tényleg "púp a hátamon", csak a héten leszek szabin és 6-8 elmaradt projektemet terveztem befejezni (aktív bluetooth-os dobozok, 2db erősítő, havernak Vidi rádiósmagnó, 3 utas dobozok, + még egy aktív doboz a főnökömnek, + a műhelyemben rendrakás
stb. Ha Szerinted a Samsung hosszabb távon életképes lehet, inkább felajánlom, csak ne kelljen most TV-t javítanom!!!!! Tuti, hogy az Öregem nem véletlenül most vette elő a kütyüt!!! Egy Lelki Terrorista és mindig így éri el hogy a saját dolgaimra már ne maradjon időm!
Persze, jó lesz az a Samsung, ne aggódj miatta.
Kösz!
Az Öregnek már mondtam is hogy viheti. Mi volt az első kérdése? --- A távirányító jó?-- Bakker, azt még ki kell pucolnom, (kb. 30 perc), de legalább utána a saját dolgaimmal foglalkozhatok! Először is megnézem hogy a majd egy éve a H2000-től vett szerelt hsz membránok passzolnak-e a Vidi 2050E mélysugárzóimhoz. Kadarist! Köszönöm a segítséget! Remélem, hogy ha az öreg Hyundi terítékre kerül majd, számíthatok a segítségedre! Tudod én egy "művészlélek" vagyok, ha nincs meg az "IHLET" akkor nincs siker. Most minden porcikám a hangszórójavításért kiált, azzal foglalkozok inkább. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2020
Sziasztok! Samsung lcd tv problémám van. Stand by világit, távirányítóra bekapcsol de az üdvözlő képernyő nem jelenik meg hanem újraindul mindig. Ez lehet táp probléma vagy inkább szoftveres?
Köszi.
Szia!
Megsérült a firmware, újra kell írni a flash memóriát.
Ezt egy tv szerviz mennyiért csinálhatja?
Üdv
Segítséget kérnék egy samsung ue32f5000 led tv javításához. A tv bekapcsolás után folyton kikapcsol majd vissza be. Ha a háttérvilágítást lehúzom a tápról akkor működik a tv, viszont ha visszadugom a háttérvilágítást és a mainboardot húzom le akkor megy a háttérvilágítás. A táp bn44-00605a
Szia! Egy vagy két áramkörre van szétosztva a LED-es háttérvilágítás?
Itt a rajz így könnyebb lesz talán.
Jól gondolom, hogy a trafó szekunder oldalán az 1-4 kivezetés nem sípolhatna össze (fekete pöttyel jelöltem melyik kivezetésekre gondoltam) és a trafó lehet zárlatos?
Amennyiben a 2 DM.. diódákra menő tekercsekről beszélsz, az alsó dióda zárlata esetén is összesípolhatnak.
A dm 854c és dm851c dioda előtt összesípol viszont a diodák után már nem, a diodák nem zárlatosak.
Oké.. ha a rajz szerint van szerelve a panel és nagyon a trafóra gyanakszol, akkor még annyit tegyél meg, hogy kiemeled mindkét dióda egyik végét és úgy mérd a tekercseket.
Ehhez képest az esetleges trafócsere ( ? ) úgyis komoly meló lenne.
Kipróbálom. Azért gyanakszok a trafóra, mert ha rajta a mainboard és a háttérvilágítás is akkor ül le a táp. Ha csak az eggyiket kell hajtania akkor megy, bár ha csak a háttérvilágítás van rajta akkor is a háttérvilágítás finoman vibrál.
A trafócsere sem lenne gond csak salynos nincs.
Jó, ez az akció nem kerül semmibe sem..- utána már tuti ez a rész.
Nézd meg a rajzot! Össze van kötve az általad összesípolt két pont a tekercseken keresztül. Ez így jó. Ez a hiba main eredetű lesz.
Mainboard-ra gondolsz?
De ha csak a mainboard van a tápon akkor működik, bekapcsol a tv és működik is (ha megvilágítom van kép) Ha a tápra csak a háttérvilágítást kötöm akkor az is működik (bár kicsit vibrálva) Ha mindkettő rajta van csak akkor jelentkezik a folyamatos ki be kapcsolgatás.
A vibrálást nem írtad, ha jól emlékszem. Mérd ki a tápegység elektrolitkondenzátorait egyesével.
Kondik kicserélve, de semmi sem változott, kivéve, hogy a vibrálás megszünt.
A CM880-at is vizsgáld meg...
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2020
A tápegység SNM803-as csatlakozóján van egy ON/OFF pont. Azon milyen feszültség van bekapcsolt helyzetben?
3.5V és 5.2V mérhető a 13-14-es ponton
A 6-os pontot nézd (BLU_ON/OFF), itt kapcsolja a processzor a háttérvilágítást.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2020
Ha lehúzom a mainboardot akkor 4,7V van a 6-os ponton, ha rajta van a mainboard is akkor nem tudom mérni mert folyton ki be kapcsol.
Na, akkor kiderült, hogy a main kapcsolgatja a háttérvilágítást.
Válaszd le ezt a vonalat a main-ről és adj a 6-os pontra fix 5V-ot. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2020
Jól értem, hogy a csatlakozó 6-os helyéről huzzam ki a kábelt és a tápnak adjak a 6-os pontra 5V-ot?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |