Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1237 / 1274
(#) Laci66 válasza Laci66 hozzászólására (») Dec 15, 2020 /

Úgy látom Te is azt találtad amit én, csak máshol.....VESTEL
Hoppá, most látom a másik linkedet, átnézem, KÖSZ!
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2020
(#) kadarist válasza Laci66 hozzászólására (») Dec 15, 2020 /

Ugyan mit találhattam volna mást? Rajzot kértél és megkaptad a török csoda sémáját. Sikeres javítást!
(#) Laci66 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2020 /

Kösz, de ez most tényleg "púp a hátamon", csak a héten leszek szabin és 6-8 elmaradt projektemet terveztem befejezni (aktív bluetooth-os dobozok, 2db erősítő, havernak Vidi rádiósmagnó, 3 utas dobozok, + még egy aktív doboz a főnökömnek, + a műhelyemben rendrakás
stb.
Ha Szerinted a Samsung hosszabb távon életképes lehet, inkább felajánlom, csak ne kelljen most TV-t javítanom!!!!!
Tuti, hogy az Öregem nem véletlenül most vette elő a kütyüt!!! Egy Lelki Terrorista és mindig így éri el hogy a saját dolgaimra már ne maradjon időm!
(#) kadarist válasza Laci66 hozzászólására (») Dec 15, 2020 /

Persze, jó lesz az a Samsung, ne aggódj miatta.
(#) Laci66 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 15, 2020 /

Kösz!
Az Öregnek már mondtam is hogy viheti. Mi volt az első kérdése? --- A távirányító jó?--
Bakker, azt még ki kell pucolnom, (kb. 30 perc), de legalább utána a saját dolgaimmal foglalkozhatok! Először is megnézem hogy a majd egy éve a H2000-től vett szerelt hsz membránok passzolnak-e a Vidi 2050E mélysugárzóimhoz.
Kadarist! Köszönöm a segítséget! Remélem, hogy ha az öreg Hyundi terítékre kerül majd, számíthatok a segítségedre! Tudod én egy "művészlélek" vagyok, ha nincs meg az "IHLET"
akkor nincs siker. Most minden porcikám a hangszórójavításért kiált, azzal foglalkozok inkább.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2020

Vidi.JPG

(#) cloud9 hozzászólása Dec 18, 2020 /

Sziasztok! Samsung lcd tv problémám van. Stand by világit, távirányítóra bekapcsol de az üdvözlő képernyő nem jelenik meg hanem újraindul mindig. Ez lehet táp probléma vagy inkább szoftveres?
Köszi.
(#) kadarist válasza cloud9 hozzászólására (») Dec 18, 2020 /

Szia!
Megsérült a firmware, újra kell írni a flash memóriát.
(#) cloud9 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 18, 2020 /

Ezt egy tv szerviz mennyiért csinálhatja?
(#) fakóló hozzászólása Dec 20, 2020 /

Üdv
Segítséget kérnék egy samsung ue32f5000 led tv javításához. A tv bekapcsolás után folyton kikapcsol majd vissza be. Ha a háttérvilágítást lehúzom a tápról akkor működik a tv, viszont ha visszadugom a háttérvilágítást és a mainboardot húzom le akkor megy a háttérvilágítás. A táp bn44-00605a
(#) kadarist válasza fakóló hozzászólására (») Dec 20, 2020 /

Szia! Egy vagy két áramkörre van szétosztva a LED-es háttérvilágítás?
(#) fakóló válasza kadarist hozzászólására (») Dec 20, 2020 /

Itt a rajz így könnyebb lesz talán.
(#) fakóló válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2020 /

Jól gondolom, hogy a trafó szekunder oldalán az 1-4 kivezetés nem sípolhatna össze (fekete pöttyel jelöltem melyik kivezetésekre gondoltam) és a trafó lehet zárlatos?
(#) ferci válasza fakóló hozzászólására (») Dec 21, 2020 /

Amennyiben a 2 DM.. diódákra menő tekercsekről beszélsz, az alsó dióda zárlata esetén is összesípolhatnak.
(#) fakóló válasza ferci hozzászólására (») Dec 21, 2020 /

A dm 854c és dm851c dioda előtt összesípol viszont a diodák után már nem, a diodák nem zárlatosak.

Oké.. ha a rajz szerint van szerelve a panel és nagyon a trafóra gyanakszol, akkor még annyit tegyél meg, hogy kiemeled mindkét dióda egyik végét és úgy mérd a tekercseket.
Ehhez képest az esetleges trafócsere ( ? ) úgyis komoly meló lenne.

Kipróbálom. Azért gyanakszok a trafóra, mert ha rajta a mainboard és a háttérvilágítás is akkor ül le a táp. Ha csak az eggyiket kell hajtania akkor megy, bár ha csak a háttérvilágítás van rajta akkor is a háttérvilágítás finoman vibrál.

A trafócsere sem lenne gond csak salynos nincs.

Jó, ez az akció nem kerül semmibe sem..- utána már tuti ez a rész.
(#) kadarist válasza fakóló hozzászólására (») Dec 21, 2020 /

Nézd meg a rajzot! Össze van kötve az általad összesípolt két pont a tekercseken keresztül. Ez így jó. Ez a hiba main eredetű lesz.

Mainboard-ra gondolsz?
De ha csak a mainboard van a tápon akkor működik, bekapcsol a tv és működik is (ha megvilágítom van kép)
Ha a tápra csak a háttérvilágítást kötöm akkor az is működik (bár kicsit vibrálva)
Ha mindkettő rajta van csak akkor jelentkezik a folyamatos ki be kapcsolgatás.

A vibrálást nem írtad, ha jól emlékszem. Mérd ki a tápegység elektrolitkondenzátorait egyesével.

Kondik kicserélve, de semmi sem változott, kivéve, hogy a vibrálás megszünt.

A CM880-at is vizsgáld meg...
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2020

A tápegység SNM803-as csatlakozóján van egy ON/OFF pont. Azon milyen feszültség van bekapcsolt helyzetben?

3.5V és 5.2V mérhető a 13-14-es ponton

A 6-os pontot nézd (BLU_ON/OFF), itt kapcsolja a processzor a háttérvilágítást.

Ha lehúzom a mainboardot akkor 4,7V van a 6-os ponton, ha rajta van a mainboard is akkor nem tudom mérni mert folyton ki be kapcsol.

Na, akkor kiderült, hogy a main kapcsolgatja a háttérvilágítást.
Válaszd le ezt a vonalat a main-ről és adj a 6-os pontra fix 5V-ot.

Jól értem, hogy a csatlakozó 6-os helyéről huzzam ki a kábelt és a tápnak adjak a 6-os pontra 5V-ot?

A 6-os pont nem táp ki vagy bemenet, hanem kapcsoló-bemenet. Szakítsd meg az összeköttetést a 6-os pont és a main között, majd a saját tápegységéről köss 5V-ot erre a 6-os pontra.
Következő: »»   1237 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem