Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy a 2SD882 es tranzisztort mivel lehetne helyettesíteni? Köszönöm előre is a segítséget.
Írd be a fenti "Keresztreferenciák" oldalra.
Szia!
A 2SD882 viszonylag nagy áramú, gyors, és nagy erősítésű tranzisztor. Ha mind a három jellemzője ki van használva, nem egyszerű a kiváltása. Milyen tokozásban van? Milyen funkcióba? Miért nem ezt a típust akarod használni?
Sziasztok!
Elektromos kerékpár motorszabályzó elektronikájában van hét darab ,(én tranzisztornak nézem). Négy darab közülük el van törve. T430 BN7U5L típusúak,de sajnos nem találok ilyen alkatrészt hozzá esetleg mivel lehetne helyettesíteni őket?
Rendelek ebből a tipusból.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
helló csoporttagok!
segítséget szeretnék kérni tőletek Lenne Egy C945 2SC945 tranzisztor mivel lehetne helyettesíteni? Csak kínai oldalakon találtam itthon nem előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy a TIP35C-TIP36C tranzisztort mivel lehetne helyettesíteni? Szeretnék nagyobbat bele tenni ezért kérdezem!
Az adatlapja szerint 60volt-tól 100Volt-ig az áramerősségé 25A 125W ennél nagyobb van? ugyanaz lábkiosztással.? Hogy erősebb dinamikusabb legyen az erősítő.? Köszönöm előre is a segítséget.
Hello!
Az adatlap alapján egy általános tranzisztor. A lábkiosztása ami eltérő az átlagtól. Ilyen lábkiosztása van a BC637 és BC639-nek, ami akár jó is lehet. Ezek kicsit nagyobb áramúak, ezért az áramerősítési tényezőjük alacsonyabb. Ha a lábak átforgatása nem gond, én inkább egy BC546-t tennék be.
Rendben köszönöm!
Elvileg a láb átforgatása megoldható, csak a kérdés hogy a hűtő bordára fel lehet fogatni köszönöm sokat segítettél.
Egy 25 A-es tranzisztor helyére 1 A-es tranzisztort javasolsz, ezt komolyan gondolod? Hanem BC-t írtál volna hanem BD-t, akkor még rendben is lenne a dolog.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2020
Két féle tranzisztort keresett, ez a másik.
Hát én igy kaptam az autós (konic vsr 1005) erősítőt kapcsolási rajzot nem találok sehol sem és azt az alkatrészt írtam a a csoportban ami benne volt nem tudom hogy gyári-e vagy már szervizelték a forrasz pontok több helyen is levannak szakadva ezért vagyok takácstalan ezért is írtam a csoportban
hogy biztos jó ez igy azért akartam lecserélni a 25A-es tranzisztort is mert ott is egy csomó helyen pótolva vannak a lábbak tiszta tákolás az egész de értem miért mert ritka alkatrészek, csak eBay-en lehet okét beszerezni. A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2020
Igen! Tudom De két kérdésem volt ki akarom cserélni a TIP35 nagyobb teljesítményűre ami 150w-kb és azért kérdeztem a 2s945-öt mert ez van benne most gyári vagy nem nem tudom! PL az egyik 2s945-ös fordítva van benne mint a 3-darab de hogy miért nem tudom még mindig az a hiba áll fent hogy bekapcsol az erősítőben a zárlat védelem és ki villan a indikátor Led
Amit találtam helyette az NTE392 ugyan úgy 25A 125w-képes. De még nem találtam ennél nagyobbat ami 150w-ra lenne képes
Keresett egy kistrljesítményűt is: Bővebben: Link
Üdv! A javításhoz itt kérhetsz segítséget.
A TIP végtranzisztorok teljesen megfelelnek ebben az alkalmazásban. Amúgy a túlmelegedéstől szoktak tönkremenni, azon pedig nem segít akárhány wattosak, vagy akárhány amperesek, kár ebben az irányban keresgélned. A teljesítményt a tápfeszültség és a terhelőellenállás határozza meg, a félvezetőtől csak azt várjuk el, hogy elviselje ezt az igénybevételt.
Üdv! köszönöm rendben megfogadom a tanácsod !
De addig is vannak még problémák amire keresem a megfelelő alkatrészt.
Sziasztok. Frekiváltóba szeretnék valami helyettesítőt G30N60A helyére amit hestoreról is meg tudok rendelni.
Szia!
Ez jó lesz helyette. Az eredetit keresd SGW30N60 néven.
Sziasztok.
Ezen tranyók helyetteseit keresem: pn4250, 2n4123, 2n8097. mts105 Ezek egy Crown végfokban pihentek míg ki nem múltak. A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2020
A keresztreferenciában (fejléc) a 2 első helyettesítője megvan, az MTS 105 egy hőszenzor.
Képeket mellékelj; milyenek, hol helyezkednek el. A 2N8097 lehet, hogy FET?
A "q107 q125, pn4250" és a "q108, q126, mts105" valószínű hogy egyedi azonosító és kereskedelemben más jelöléssel létezik.
A Q kezdetű számok csak sorszámok a rajzon. q... számú tranzisztor. A rajz szerint MPS8097 tranzisztor: MPS8097, 60 V 200 mA NPN. Hasonló jellemzővel ezrével találni. A többi is kisteljesítményű, csak a feszültségre kell ügyelni.
Azzal tisztában vagyok hogy a Q120-130 stb csak helyrajzi számok. Azért emeltem ki a q125-107 mert ott található a pn4250. Hogy könnyebb legyen a megkeresése a rajzon.
Sóval még mindig várom a megfejtést a pn4250, és a mts105 re. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2020
Szia! Bármely általános tranzisztor megfelel, az ezeknél szokásos 40 Vce, 100 mA Ic határértékek alatt van jóval az igénybevétel. Amit esetleg figyelembe vennék, az a lábkiosztás, ECB, CBE.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |