Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszönöm!
Tanács kellene:
Van egy akváriumi levegő pumpám (RESUN ACO-001). Hogyan tudnám vissza venni a teljesítményét? Nincs szükség annyi levegőre mint amennyit a pumpa tudna, és a fogyasztását sem ártana lejjebb faragni. Gyakorlatilag egy elektromágnes rángat benne egy dugattyút.
Köss vele sorba egy ellenállást. Nagyon szűk tartományban működik.
Ha sorba kötsz vele egy ellenállást, csökkenni fog a felvett teljesítmény és a pumpa sem fog olyan erősen dolgozni. Mekkora a tekercs ellenállása?
Bocsi, az előbb russzul írtam a típust ... ACO-003 a típusa ... azaz 35W a teljesítménye ...
Nem hinném, hogy egy soros ellenállással meg tudom oldani ezt a feladatot. Valami "fekete doboz" is lehet belül, mert a villásdugón próbáltam mérni a tekercs ellenállását, de egyik irányban végtelen, másikban 2,4MOhm-ot mértem.
Van benne egy dióda azért, hogy a tekercs csak egy irányba tudja húzni a tengelyt, a másik irányú mozgást egy rugó biztosítja. Lásd itt: Teardown of a Hailea low pressure air pump. Ugyan más néven fut a videóban de szerintem sok különbség nem lehet.
Ellenállással vagy fázishasításos teljesítményszabályzóval működnie kell. Utóbbi kevesebb veszteséget okoz, fokozatmentesen beállítható.
Szia!
Az óra panelon cseréld a szürke kondenzátort ugyan olyan paraméterűre ami benne van, plusz az elkókat is. A meleg nem tesz jót a kondiknak. Az én készülékem órája a kondenzátorok cseréje után újra működik. sok sikert. Üdv. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2020
Ebben igazad van, ilyen alaposan nem gondoltam bele. Pontosabban azt hittem egy fogyasztód van, és annak tudod mérni a fázisok közti áramát külön-külön. Akkor marad a virtuális null.
A 3 fázis áramaiból is biztosan ki lehet sakkozni, de nem biztos, hogy az lenne az egyszerűbb.
Helló.Samsung tv távirányìtò nem átvezető gumigombjára, tud valaki ajánlani, milyen vezető fóliát ragasszak?Sima alufólia gyenge.Nem használ semilyen tisztìtási és dörzsölési módszer.Csak pár napos javulást hoz és visszajön a hiba ugyanúgy.Vagy tud valaki más megoldást?
Igen hasonló megoldás.Csak ennyit nem ér meg a spray..
Ha idejössz, fújhatsz rá az enyémből.
Próbáltam grafitceruzával.Nem áll meg rajta a grafitréteg.
Sziasztok NagyTudásúak!
Nagyon irigylem minden hozzáértőt és a segítségeteket kérném. Az alany egy porszívó (Philips Performer Pro 2100W). De a hiba a fordulatszám szabályzóban van. Linkelem a típusát. Egyszer bekapcsoltam és utána leállít. Kikötve természetesen már megy full gázon, de szeretném nem kiherélni. Csatolom a képét a nyáknak. Itt Mit elllenőrízzek és hogyan? Multiméter van, alap analítikus képességem szintén. Ha kell vakon cserélem mindet, csak nem akarom a porszívót kukába dobni. Nagyon köszönöm előre is!
A profik a gombon levő vezetőgumi korongot cserélik. Sniccer-el a régit óvatosan vékonyan eltávolítják, az újat pedig rugalmas, általában szilikonos ragasztóval (FBS) a helyére ragasztják.
Az "új" gumi korong ugyanilyen módon kinyerhető egy másik távirányítóból, vagy a javítandó távirányító nem használt gombja alól. De létezik ilyen is.
Ez akkor így néz ki.
Az IC típusát jó lenne tudni, mert ha processzor, azt cserélni értelmetlen. A forrasztási oldalon látható egy félvezető, ennek a típusát jó lenne tudni. Talán ez ment tönkre, de ezt neked kell tesztelni.
A pirossal jelölt helyen a nyák túloldalán van egy triak. Én arra gyanakodnék először.
Köszönöm a gyors választ! Akkor cseréljem vakon vagy van teszt ami elvégezhető előtte?
Bocs, hogy egy évig nem válaszoltam
Kiforrasztva így lehet tesztelni: a Gate-t egy pillanatra a "+"-hoz érintve az izzó kigyullad és égve marad. Ha nem, polaritáscsere. Ha akkor sem, kuka. A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2021
Szia!
"Vakon" először a C3 jelű elkót cserélném ki. Ha nem hoz eredményt, akkor a panel bal alján lévő kettő kék téglatest alakú kondenzátort lehet még mérés nélkül gyanúsítani. Ezek a vezérlő IC tápellátását biztosítják, viszonylag gyakran ezek okozzák a bajt.
Sziasztok!
Arduinoval kellene redőnyt vezérelnem, illetve lámpát dimmelnem. Az alábbi kapcsolás megfelelő hozzá? A redőny maximum 300W-ot vehet majd fel, azt is max 10-15 másodpercig, a lámpa meg maximum 100W-ot ez ugye folyamatos üzem.
Hali!
Kb jó a kapcsolás, de MOC-ból olyat válassz ami nem zéro cross-os (random phase) mert dimmelni csak ilyennel tudsz.
Szia!
Köszi MOC3052 jó lesz? A kontroller és az optó közé nem kell semmi egy ellenálláson kívül, ugye?
MOC3052 jó lesz de a dimmeléshez még kelleni fog egy-két dolog. Nem látom a kapcsolásban a nullátmenet detektort. Lesz ilyen?
Koszonom a valaszokat! Vakon kicserelem akkor az osszes beszerezheto alkatreszt
Sziasztok!
A melléklet képen van az időjárás jelző állomásom, az a baja, hogy (összeszerelve is) ha megmozdítom, megnyomom (bár hol, nem csak az elemeknél), azonnal lenullázódik, újra indul, lehet ezzel valamit kezdeni (ha működik akkor hibátlan)? |
Bejelentkezés
Hirdetés |