Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   998 / 1176
(#) Bakman válasza killbill hozzászólására (») Jan 11, 2021 /

Jól érted, holnap a második felvonás következik.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Jan 12, 2021 /

Szia, ha van "második lengetés", akkor nagyon informativ lenne, ha azt "nagyjából" ismert távolságból (úgymint tenyér) tennéd. Valamint "gyorsan" és "lassan".
Arra nem emlékeztem, hogy a képeken rajta vannak a beállitások, ez lett volna következő kérés. Meg DC állás (is), ami a szkópolást illeti.
Nagyjából ismerve a távolságot, a környezet hőmérsékletét, feltételezve hogy a tenyered olyan 35 fokos lehet, van valami számszerűsithető támpont. A lengetési időből, meg lehet következtetni a dinamikus viselkedésére a szenzornak.
(#) Gafly válasza Sebi hozzászólására (») Jan 12, 2021 /

Nekem is hasonló jutott az eszembe hajnalban.
Ha a mechanika jobban fekszik Ódenkának mint a processzorral I2C buszon kiolvasni, akkor lehet hogy analóg módon, referencia segitségével is meg lehet oldani.
Ennek bizonyitáshoz kell mondjuk két vasaló.
Az egyik fel van fűtve a célhőmérsékletre, a másik meg hideg, valamint egy mechanika, ami váltogat a kettő között.
Arra számitok, hogy a hideg oldal felfűtése közben egyre kisebb jelet ad az érzékelő. Majd ha egyforma a hűmérsékletük, akkor gyakorlatilag nullává válik.
Optikailag és mechanikusan is sok vacakolás várható mire kiforrja magát, ha egyáltalán használható valami lészen belőle...
(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Jan 12, 2021 /

Az, hogy moderációt kérnek, nem baj, az tragédia. Baj akkor van, ha szankcionálnak miatta.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Jan 12, 2021 /

Most mértem feszültséget. Bekapcsolás után 1 V környékén nyugszik le az érték, majd szép lassan lecsökken 980 mV környékére. Ha kézbe veszem, akkor pár másodperc után ismét beáll az 1 V, majd látszólag azonos sebességgel visszatér 980 mV-ra. A műszer szerint mindegy, hogy hol van, 978 - 983 mV környékén mozog az érték.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Jan 12, 2021 / 1

Akkor ezzel két dolgot is megerősitettél:
- Bekapcsolás után időre van szüksége a beállásra,
- Abszolút hőmérséklet mérésre pont úgy nem alkalmas, mint az elektret mikrofon nyomásmérésre.
(#) Ódenka válasza Gafly hozzászólására (») Jan 12, 2021 /

Idézet:
„Ha a mechanika jobban fekszik Ódenkának mint a processzorral I2C buszon kiolvasni,”

Sajnos szóba se jöhet a processzoros kiolvasás, erre már nem lesz időm, kedvem...
Azonban azt el tudom képzelni, ha találok elfogadható áron olyan készítményt, infra hőmérőt, amin beállítható érték is szerepel, min-max, pontosabban, ha hangjelzést is produkál, akkor a probléma mögékerüléssel megoldható...
Nem valami elegáns módi, de nekem egy járható útnak tűnik a felügyelet nélkül kontrollálható, érintés nélküli méréshez, szabályozáshoz.
Egyszerű és könnyen kezelhető termomérésre alkalmas alkatrészt, megoldást nem találtam továbbra sem.
(#) Gafly válasza Ódenka hozzászólására (») Jan 12, 2021 /

Idézet:
„Egyszerű és könnyen kezelhető termomérésre alkalmas alkatrészt, megoldást nem találtam továbbra sem.”

Mi sem.
(#) boby78 válasza Lamprologus hozzászólására (») Jan 12, 2021 /

Szia!Kaphatnék elérhetőséget privátban?
(#) pipi válasza Ódenka hozzászólására (») Jan 12, 2021 / 1

Hali!
Nem tudom mennyire ismert... Ezek az érintés nélküli hőmérők általában sugárzást mérnek, ami függ az emissziós tényezőtől.
Nem tudom mit szeretnél mérni, de pl fényes alu/réz felületen tök hamis értéket ad....
Ilyenkor meg kell adni az emissziós tényezőt, (már amelyik műszernél meg lehet), vagy pl fekete szigszalagot kell rá ragasztani, és azt kell mérni...
Szóval mielőtt nagyon beleállsz, a használt szenzort/műszert meg kell nézni alkalmas-e neked
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2021
(#) Ódenka válasza pipi hozzászólására (») Jan 12, 2021 /

Villanymotor újratekercselés utáni kifűtésről van szó, a vastest jó lenne, de a lassú hőterjedés miatt a tekercsfej jobb lenne. Egyelőre felmérés, felkészülés miatt kutakodom, aztán lehet füstbe ment az egész, fűtés nélkül is...
(#) Epu2 válasza Ódenka hozzászólására (») Jan 12, 2021 / 1

A hőskórban láttam tekercselt motorok "kiszárítására" alkalmas szerkezetet. Abban infralámpák fűtötték a egy lazábban zárt térben lévő tekercset. Soha nem mértek hőfokot, mert becsapós. Ha a lakk megszáradt, nm kell kiégetni.
(#) Ódenka válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 12, 2021 /

Tanulóként ilyen volt a cégnél. Annyi 250W infra, meg tükrös izzó volt benne, mint 5 karácsonyfán.
A lakk meg 100l-es tartályban volt, abba eregettük csigával, kötéllel a motorokat.
Azok az idők elmúltak...
(#) gkari válasza Ódenka hozzászólására (») Jan 12, 2021 /

Hajdanába' a KŐPORC gyártott un. "gyöngytermisztor" - t, ami néhány mm. átmérőjű üvegtestben foglalt helyet. Hátha valahol a nagyvilágban fellelhető ilyesmi, aztán ez könnyedén bele-applikálható lehetne a tekercselésbe. Ennél jobb, és csekély hőtehetetlenségű megoldás aligha van.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2021
(#) Ódenka válasza gkari hozzászólására (») Jan 12, 2021 /

Egy diódával is lehetne, lábait leszigetelni...De ma már elvileg lehet(ne) korszerűbb is a méricske.
(#) proli007 válasza Ódenka hozzászólására (») Jan 12, 2021 / 2

Hello! Esetleg lehetne mérni a tekercs ellenállásának növekedését. Rézből is vannak hőérzékelők és akkor tényleg a tekercs hőfokát méred.
(#) uniman válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jan 12, 2021 /

Úgy tűnik nem is érdekel annyira ez a téma.
Azért megmutatom a nálam lévő hasonló "panelt"...
"Más célra" felhasználásába "bekavar" az akku és a napelem.
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») Jan 13, 2021 / 1

Ha tudtuk volna hogy mire kell, akkor mást linkelünk.
Mellesleg a réz ellenállását "kifűtésre" is lehet használni.

Azt a részét meg tudom érteni, hogy az asszony (még egyszer) nem engedi meg a családi légkeveréses sütőbe tenni, mert a gyerekek nem eszik az "amperszagú" piskótát.

De bontott/használt/ingyen vihető sütőt azért lehet szerezni.
(#) Egri Frédi válasza Gafly hozzászólására (») Jan 13, 2021 / 1

Idézet:
„... mert a gyerekek nem eszik az "amperszagú" piskótát ...”

De válogatósak azok a gyerekek... Mi, bezzeg a "vasszeget is megettük - volna."
(#) Ódenka válasza Gafly hozzászólására (») Jan 13, 2021 /

Idézet:
„De bontott/használt/ingyen vihető sütőt azért lehet szerezni.”

Mondjuk a 4-10kWos motor jól mutatna benne.
(#) Bakman válasza Ódenka hozzászólására (») Jan 13, 2021 /

Van az a méretű sütő, javítás alkalmával volt ilyenhez szerencsém.
(#) Gobe54 válasza miki79 hozzászólására (») Jan 13, 2021 /

Ha jól tudom (mert csak fél füllel hallottam), a csepeli "szivar"-ral adják a vezérelt villanyóráknak a kapcsoló jelet. "Szivar" = a csepeli 314m-es adóantenna ( Kossuth adó volt középhullámú antennája).
(#) lóri válasza Gobe54 hozzászólására (») Jan 13, 2021 /

Igen, HGA22, de szokták rámodulálni a hálózati fázisra is.
(#) boby78 válasza Lamprologus hozzászólására (») Jan 14, 2021 /

Privát üzenetben küldessz elérhetőséget?
(#) Töröcsik Tibor válasza uniman hozzászólására (») Jan 15, 2021 /

Szia!Horgászni akarom használni,csak a szenzort szeretném máshova helyezni ha lehetne bele tenni.Mert így macerás bedobozolni.
(#) Töröcsik Tibor válasza kadarist hozzászólására (») Jan 15, 2021 /

Van rajta valami érzékelő féleség,ilyet sosem láttam!!
Ez lenne az,a C7-C8-R4 és a Q1 közötti rész.
(#) uniman válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jan 15, 2021 /

Na erre a képre vártam...az enyémen is van! Ez a mozgásérzékelő radar antennája, azaz ebben mikrohullámú mozgásérzékelő van...
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2021

No fene,ezt sem tudtam!Mi alapján érzékel!Köszi!Ahogy nézem a panelom,van neki kialakítva forr hely.Oda nem lehetne berakni egyet?
(#) uniman válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jan 15, 2021 / 1

Ha a panelodon a 3 lyukra gondolsz...akkor az a távirányó IR vevőjének a helye. Az enyém távirányítóval is működik.

Igen arra gondoltam...akkor ez nem kivitelezhető.
Más megoldást kell kitalálnom,érzékeljen.És normálisan belegyen dobozolva.Köszi!
Következő: »»   998 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem