Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
Van egy régi hilti ni-cd 36V akkupakk. Van benne egy relés panel amiről képet csatoltam. Nem tudom mi célt szolgált az akkuban. Ami az érdekessége, hogy a negatív van belekötve, és megy ki a relén át rá a csatira, és rá volt kötve a pozitív végpontól 8. cella. Meg volt egy barna vezeték közvetlen kivezetve és egy másik barna amin hő ellenállás volt sorosan a cellák közt, és az szintén a másik mellett ment ki az akkuból. Li-ion cellákra váltás a cél, de nem tudom van-e bármi cálja ebben az esetben ennek az elektronikának. Köszönöm előre is a segítséget!
Még annyit, hogy a közös pont ami a cellák közül van bekötve egy diódán át megy és ez a panelen át direktben megy a kimenetre, és a relé zárja össze a végponti negatívot ezzel az átmenő szállal.
Lehetséges, hogy így oldották meg a két fokozatot, mert ahogy nézem 200 és 750-es fordulat van megadva, és a gép kapcsolja vissza az érintkezőn át ezt a relét. A másik érintkező az ellenállással meg a töltőnek van és figyeli a pakk hőfokát. Lassan összeáll. Kérdés ha így van, akkor litium celláknál is be lehet kötni ezt a köztes pontot?
Ha már ennyire lekövetted az áramutat, le is rajzolhattad volna - úgy könnyebb lenne kigondolni mi volt a cél...
Az én tapasztalataim szerint egy soros akkupakknál kifejezetten káros, ha egy részét külön terheljük, mert a soros töltésnél nehezen - vagy sehogy sem - lehet egyenlő feszültségre feltölteni. (Több kézi mixernél így volt megoldva a két sebességes működés, egy-két éven belül halott lett az akku.) A relé - szemre - egy 12V-os "pucér" autós-relé, régi riasztó paneleken láttam. A Li-Ion akkupakknál - megint csak tapasztalat - még nyűgösebb a soros töltés nehezen állnak be egyenlően a cellafeszültségek - különösen, ha ki akarjuk használni az 1C töltőáram lehetőségét. Láttam egy töltőkapcsolást - talán Praktická Elektronika folyíóiratban - ahol mind a 12 cellával párhuzamos stabilizálással biztosították a feltételeket.
Kis macerával megoldható, hogy egy 2 áramkörös relé az akkupakk két felét sorba vagy párhuzamosan kapcsolja.
Nem tudom. Ha két akkut hirtelen egymással párhuzamosan kötünk, a különbségek azonnal nagy áramot indíthatnak egyikből a másikba, probléma lehet.
Amennyiben jó az akkupakk, sorosan egyformán merül a két fele. Ideális esetben nulla amper folyna át párhuzamosra kapcsoláskor.
Sziasztok.
Az alábbi csatlakozónak mi a neve? Egy érintőképernyős VGA kijelző.
Hello! Ezt Centronics-nak becézték anno, bár én 20 pólusúval nem találkoztam még.
20 pólusú SCSI csatlakozó, ha minden igaz.
Igen, mert mi először a paralel portos printereken láttuk...
Sokan gyártották: Amphenol, AMP, Foxconn. Nálunk az Amphenol a régi EMG szkópokon és a CB- antenna bemeneteként használatos csatlakozóra ragadt rá véglegesen - mint a DIN csatlakozóra a Tuchel, ami szintén a gyártó neve.
Meg az RCA sem kellene, hogy kimaradjon a sorból, többek között.
Köszönöm akkor szerintetek egy ilyen jó lesz hozzá?
SCSI 20 Pin MDR Male A másik meg hogyan lehetne kideríteni a lábkiosztását?
1: Jónak tűnik.
2: Adatlapból vagy szétszeded és követed a vezetősávokat, már ha egyáltalán lehetséges. Esetleg keresel hasonló készüléket és megnézed, annak elérhető-e a kiosztása. Milyen masinán van ez a csatlakozó? Hátha valakinek ismerős vagy tudja, hol lehet hozzá infót találni.
Közben meg lett a gép, és a géptől kap áramot a relé, és akkor kapcsolja rá a teljes pakkot. Ezt úgy lehetne megoldani a litium esetén, hogy teszek bele egy 20A képes dcdc konvertert amit letekerek X voltra, és egy váltó relét kapcsol a gép, ami a relével megkerüli a dcdc-t, így maxon megy. Meg lesz az eredeti működési elv, de nem csak a pakk egy részét meríti. Nem is értem ez hogy működött ilyen formában. Az oké, hogy a 10 cella kap egy 10 cellás BMS-t, de az nicd akkukon nem volt semmi. Így ha nem fúrtak vele max fordulaton, akkor csak a pakk egy része merült le. Érdekes konstrukció.
Amúgy a gépen 36V 9A felirat van, így elég kell legyen a 20A dcdc. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2021
Köszi, az a baj nem találok semmi infót magáról a kábelről. Ez egy 7” VGA autós monitor a típusa: 700Y. Ezt találtam róla: 700Y -- TFT 7" VGA
Köszi, de szerintem valami ilyesmi jeleknek kellene lennie a lábkiosztások között.
Sziasztok!
Nemrég kaptam pár marék alkatrész között a képen láthatókat. Kis tüske a középső érintkezője a dugós végén. Ez van ráírva: RBA 4005 PSA 94120B (vagy 8 ). üdv, ferci
Átvezető kondenzátor, szenzor, vagy fűtőbetét lehet. Guglizni nem próáltam.
Alkatrésztesztered van? Ellenállás, kapacitás mérését próbáltad?
Az alkatrész forrásából nem lehetne következtetni valamire? A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2021
Nincs megnevezett forrás. Túl kényes a csatlakozója, nincs aljazatom hozzá.
Ha valaki felismeri, csak akkor tesztelgetem - nem sürgős.
Ha ezek közül kettő teljesül:
- 4 mm az átmérője - Multiméter dióda vizsgálóval egyik irányban vezet - A "kényes csatlakozóra" ráfogható, hogy nem elektromos, hanem üvegszálhoz való akkor lehet hogy döglött lézer. Ha jó lenne, akkor nem nálad lenne a kukázott alkatrészek között.
Szerintem ez egy mérőszenzor SMB csatlakozóval, RF, vagy HF tesztberendezésből.
Nem, ez egy MAX-20 scanner kártya reed reléje ami 1 be-ki menet lehet . Maga a kártya egy mátrix kártya, tesztberendezésben. A hengerben egy pici reed patron van. Az egész henger (réz) egy mágnestekercsben van, amire a kapcsolófeszt kapva meghúzott a reed relé.
A hengeres kialakítás a koaxiális kivitel miatt ilyen (impedancia) asszem 100MHz-ig jó swr és elválasztási tulajdonságokkal. Üdv Szab
Nyertél!
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2021
Ha tudtad, akkor miért szivatsz bennünket? Undok vagy.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |