Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1001 / 1176
(#) pucuka válasza lipovari hozzászólására (») Jan 26, 2021 /

Idézet:
„asszem 100MHz-ig jó”

Jó az 4 GHz -ig is. 4 GHz -en a SWR -je 1,33.
Itt valószínűleg csak a mérete miatt alkalmazták.
(#) granpa hozzászólása Jan 26, 2021 / 2

"Asszem" foltos kétéltű kolléga nem figyel. Vagy csak engem tüntet ki figyelmével?
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2021
(#) lipovari hozzászólása Jan 27, 2021 /

Hmm , pihentek vagytok...

A lényegre térve: 500MHz maximum... 4Ghz csak álom....
Egyébként használtunk ilyeneket tesztberendezésekben, tele kontakt hibával... pláne X éves használat után

https://www.pickeringtest.com/en-us/product/50-725a-511-pci-8x9-rf-...hm-smb
(#) pucuka válasza lipovari hozzászólására (») Jan 27, 2021 /

Az idézett berendezésed leírásában olvasható "Used for switching frequencies up to 500MHz."
Ha 500 MHz frekvenciával kapcsolgatsz valamit, akkor egy ilyen jel viszonylag alakhű átvitele az alapfrekvencia nagyjából 10. harmonikusának átvitelét igényli. Az pedig testvérek között is 5 GHz.
Nagyon nem mindegy, hogy kitől vásárolod a csatlakozót. Tekintsd meg a Radiall termékei között. Ennek a cégnek a termékeit az űrtechnikában is használják, ahol javításra igen csekély az esély. Az ára is ennek megfelelő.
A csatlakozó kiválasztásánál fontos hogy hány csatlakoztatást bír ki az élettartama alatt. Nem mindegy, hogy csak bonthatónak kell lenni, vagy folyamatos használatban van. Az másfajta csatlakozó, olyan is van. Ezt érdemes figyelni egy teszt berendezés tervezésekor.
Bővebben: Link
(#) pucuka válasza pucuka hozzászólására (») Jan 27, 2021 /

A linkelt táblázatból az is kitűnik, hogy a gyártó a paramétereket 500 csatlakoztatásig garantálja. Ez napi 10 csatlakozással számítva is nagyjából fél év. Valószínűleg tovább is használható, de nem kifejezetten hosszúélettartamú, strapabíró csatlakozó gyakori használat mellett.
(#) Egri Frédi hozzászólása Jan 28, 2021 /

Nem találtam olyan topikot, ami ilyesmivel foglalkozna, ezért itt kérdezem meg: Adott egy panelműszer , ami 80 - 300V és 45 - 65Hz ( AC ) méréséig jó. Találkozott/használt már valaki ilyet ? A kérdésem: Hogyan méri a frekvenciát és ki lehetne-e ezt a tartományt bővíteni ? ( A 300V elegendő. )
(#) ferci válasza Egri Frédi hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Szia!
Arra is gondolj, hogy "nem méri", hanem a tulajdonságából adódóan ott "hiteles", már amennyire.
(#) Egri Frédi válasza ferci hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Nem kell "halálpontosan" mérnie ... Egy oszlopos fúróhoz terveztem egy frekvenciaváltót "hozzáépíteni". Alkalmasint nagyobb átmérő "kivágásánál" alacsonyabb fordulat kell, mint amit a tárcsákon be lehet állítani. NYÁK fúrásánál meg jobb lenne sokkal magasabb fordulat is.
Szemre - fülre működik a dolog, de az nem korrekt ...

Az oszlopos fúród motorjának se mindegy, meddig kap alacsony frekvenciájú feszültséget, az az érzésem..- a frekiváltó pedig nem biztos, hogy megfelelően csökkenti a kimenő feszültséget, ha a frekit leviszi alacsonyabbra.
Relatív rövid ideig biztos működik a dolog.
Szerintem a műszeredet egy AC voltmérőhöz hitelesítsd ebben a felállásban, annyit látsz maximum. A frekit meg kíváncsiságból mérheted paralel egy teszt idejére.

Valahol itt kértem segítséget egy frekiváltó beüzemeléséhez - ami sikerült is Átnéztem, kicserélgettem benne a pupos kondikat, stb ... Tesztüzem: ( egy 50 éves NDK -s villanymotoron ) Kb. 2 - 3 óra alacsony fordulaton 2 - 5 fodulat/sec [ kissé melegedett, mert a motor ventilátora ilyenkor nem igazán hűt (ebben még benne az anyag, bírja a gyűrődést )] aztán magasabb [> 50Hz] fordulaton ugyan így. Tökéletes !
Ami nekem jó lenne min. 20 - 25 Hz és max. amennyi lehet (~100Hz) és ehhez kijelzés (úgy nagyjából).
Nem tudom, hogy "csinálják" ezek a frekiváltók, de a "100 éves cuccokal" is jól működnek.

Ha tudsz, tegyél melléje egy ventilátort, ha sokáig megy ilyen alacsony fordulaton - de az se ártana, ha megmérnéd, ténylegesen hány volt jön ki akkor.
A panelmérőd pedig a frekit sehogy se méri, az egyértelmű.
A frekiváltód potiját beskálázod egy frekimérő segítségével, aztán mindig tudod a kb. fordulatot.
(#) aramis hozzászólása Jan 28, 2021 /

Sziasztok! Szeretném kérdezni a fotón látható két alkatrész milyen feladata van egy áram körben?

Egy 1.5 - 2 mm vastag Alu lemezbe egy ∅75 mm -es lyuk "kivésése" max. 2 perc. Ennyi idő alatt nem hevül túl a motor. Egyébként lehet venni ilyen esetekre "kényszerhűtésnek" ventillátort, amit a motorház végére rá lehet szerelni az eredeti lapát helyett.
A panelmérő tegnap délután jött meg, épp csak kipróbáltam. A hét végén majd megbontom ...
(#) uniman válasza aramis hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Áramkorlát...túlfeszültségvédelem... De fotózd le egyesével/olvasható feliratokkal, vagy még jobb, ha idemásolod a felirataikat (...vagy a "google"-ba).
(#) Epu2 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Azt is vedd figyelembe, hogy ha valamit alacsonyabb fordulatszámmal forgácsolsz, igényli a nagyobb nyomatékot is. A nyákfúrást megértem.
(#) SzSzabi hozzászólása Jan 28, 2021 /

Sziasztok!

A csatolt képeken látható, a ‘70-es évek első felében, Amerikában gyártott kondenzátorok fajtáinak és névleges értékeik meghatározásában kérném a segítségeteket - és ha a lenti tippjeim jók akkor megerősítéseket, - mert az akkor gyártott típusok egy részét ma már nem gyártják és a jelölésrendszer is megváltozhatott.
-1. Ez 1µF és a feszültségeik (10V és 35V) biztosak. Én tantálra tippelek, de a stiroflex is hasonlóan nézett ki. Mindegyiknek a pirossal jelölt lábán van a pozitívabb feszültség.
-2. Kerámia és talán 47pF. Remélem, hogy a K már akkor is a tűrést jelölte.
-3. Kerámia és talán 1pF. Ha a Z a tűrés, akkor -20%...+80%.
-4. Tantál. Narancs-sárga-kék. De a kondenzátor színkódok netes leírásainál említett, az első és második csíkok határára festett szorzó hiányzik, helyette ott a hosszú piros csík az egyik lábánál, ami a polaritást és/vagy a feszültséget jelenti.

Esetleg tudtok javasolni egy témába vágó amerikai fórumot? Köszönöm
(#) Egri Frédi válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Mikor teszteltem a frekiváltót - alacsony fordulat mellett - úgy "kínálta" magát a dolog, hogy "megfogom kézzel" Normál fordulaton ép ésszel, ilyet normális ember nem csinál. Próbáltam megfogni. Nem bírtam !!! A főnököm beszélt ezzel kapcsolatban valami kitöltési tényezőről, de nem igazán értettem, hogy is van az. Néhány fordulat/sec mellett is van nyomatéka az asszinkron motornak. Ha csak a fele teljesítményt adja le a motor, fele frekvencián - az nekem elég lesz.
(#) Töröcsik Tibor hozzászólása Jan 28, 2021 /

Sziasztok!!
Ez li-ion akku?Semmi adat nincs rajta...
(#) Rosszmáj válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Fénykép a nem csavaros végiről?
Inkább elko ... kondit már láttam csavarost, de akkut nem.
(#) Töröcsik Tibor válasza Rosszmáj hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

100% hogy akku!Lámpába volt,csak nem tudom milyen lehet!
(#) Bakman válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Ha nagyon régi a lámpa, akkor esélyes, hogy NiCd akku. Fényképezd le az érintkező felöli végét.
(#) Töröcsik Tibor válasza Bakman hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Piaci napelemes vacakban volt
Nem lehetséges,hogy 32650 lifepo?
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2021
(#) yulo5310 válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Akkor kondi,azt töltötte a napelem
(#) Töröcsik Tibor válasza yulo5310 hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Ha ez kondi nyakon szúrom magam!!!!Ilyenben volt
(#) Rosszmáj válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Egy újszülöttnek minden vicc új. Nekem meg a csavaros akku.
Csavarosban a kiflit ismerem
(#) Töröcsik Tibor válasza Rosszmáj hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Ez lesz az!Csak meg született!!
(#) yulo5310 válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Akkor bocsesz! 40 W-nál már a kondi szóba sem jöhet.
(#) uniman válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Itt is említettem az efféle LiFePO4 akkucellákat. 3,2V/5000-6000mAh "papírsszerinti" paramétere...
(#) uniman válasza yulo5310 hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Azért ne nagyon higgyük el azt a 40W-ot...akár pontosan le is mérhetném.
3,2V-ról vannal táplálva a LED panelek....5 Ah-az akku. Számoljuk csak ki, mennyi ideig tudna világítani egy ilyen lámpa, ha a 40W igaz lenne!?

40W.jpg

(#) Töröcsik Tibor válasza uniman hozzászólására (») Jan 28, 2021 /

Csak mese,a laikusok számára.Hamarabb eladják!
Már csak valami töltőt kell hozzá buherálnom,csak Li-ion van itthon,abból egy kazallal...
Következő: »»   1001 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem