Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem nézegesd a "gyári" libraryk mintáiban a httpclient-et
Próbálkozom azzal is, elértem hogy a következőt kapom vissza:
Az alábbi kép a kapcsolódási infót tartalmazza
Az a baja, hogy ő titkosított (https) csatornán várna kérést, te meg titkositatlanul küldöd neki. A trükk ennyi:
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2021
Na meglett.
StreamHttpsClient.h mintapélda és az itten látottak alapján. A Idézet: ötlet jól jött, KÖSZI „httpclient”
Köszönöm a segítséget. Aki még nem csinált ilyent, a következő lett a megoldás:
Így most megkapom azt a vállaszt mint a webböngészőbe. 10 darab SMS = 0,35 euró. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2021
Ez is létezik, csak nagyon lassu, mikor megy mikor nem, és a rendes SMS-ek számát 10 darabra korlátozza egy hónapba
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2021
Elég sok SMS Gateway szolgáltató létezik a világon.
Hali!
Én a Pushbullet-et használom, ez Push üzenetet küld "okos" telefonra, ha jól emlékszem 500 üzi/hó ingyen. Van rá esp8266 mintaprogi. A lakásriasztóm küldözgeti az élesítés/kikapcsolást és a riasztást, napi 4-8 üzenettől nem több nekem. A Pushbullettel is lehet SMS-t küldeni, de az trükkös, neten "szól" a saját mobiltelefonnak hogy küldjön sms-t a megadott számra, ez nem szimpatikus
Hey,
Hát igen, az a bökkenő, a necces dolog bennük, legalábbis a nagy részébe hogy az összekötetés az mind interneten van, ezert nem mindig küldi ki időbe, sokszór késik, vagy majd este beindul és elküldi az egész napi üzenetet. Eddig csak kettőn probáltam, ifttt.com/ és app.smso.ro (Romániába élek). Az első tud rendes SMS-t (10 darab egy honapba, nem lehet többet vásárolni), internetes SMS-t és e-mailt. A második az fizetős, de az eddigi próbálkozásoknál max 3 másodpercen belül megjött a rendes SMS, nem internetes. Megnézem amit te írtál azt is.
99%-ban megkapom a push üzenetet 1-3mp-en belül, ritkán de valóban előfordul hogy nem jön üzenet
Kiprobáltam és tényleg nagyon gyors,
A library nem használt (nekem), de ez igen. Kösz az ötletet ! A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2021
Bővebben: Link
Ha jól csalódok ebből indultam PC-re is lehet telepíteni a puhsbulletet, és beállítani a telefon tükrözését a PC-re, így a telefon "összes" push üzenete egy-egy felugró ablakban megjelenik a monitoron - sms-frissítések-töltés-messenger-viber stb. A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2021
Igen. Körülbelül négy éve csináltam meg. Működik. Miért ne működne?
A legjobb, ha a drótot előre meghajlítod, beónozod, és rendelkezésedre álló legvékonyabb pákaheggyel forrasztod. Egy 280mAh LiFePO4 akkuval félóránként felébredve, 3-4 falon át működik egy hónapig. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2021
És ha egy műanyag dobozba dobozolom akkor sokat veszit a hatósugarábol? Esetleg ha forasztok egy drótot a nyák lapon lévő antennaként szolgáló vezetékre és azt a drótot ki vezetem a dobozból az jó megoldás?
A műanyag doboz nem nagyon hozza zavarba. Az antennához ne nyúlj, csak rosszabb lesz. Viszont használhatsz másik modult, amihez külső antennát lehet csatlakoztatni, például ESP-02.
Sziasztok,
Soros kommunikációt szeretnék egy ES32 és egy ESP8266 között. Két kérdésem lenne, mekkora távolságig lehet ilyet csinálni 4-6 eres riasztó huzalon és hogy ajánlott-e a dedikált SoftwareSerial.h library használata vagy mehet simán a nativ Serial.begin(..) ? Amugy 10-30 masodpercenként szeretném számokat átküldeni egyikből a másikba, ha éppen változtak. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2021
ES32 = ESP32 ? Ha igen akkor miért nem wifin keresztül kommunikálnak?
Valószínűsítem, hogy túlzottan elbonyolítaná a szoftvert. Az is lehetséges, hogy más-más hálózaton vannak.
Az adatmennyiség, és az adatok fontossága is beleszól a dologba. Gyakorlatilag lehetséges a tízméteres nagyságrend is. Ha nem kielégítő az adatátvitel minősége, lehet csökkenteni a sebességet, ellenőrző összeget használni, áramhurkos átvitelt, RS232 csipeket alkalmazni.
Az összekötést nedudgi nagyjából leírta.A risztókábel nem épp soros kommunikációra való de 10m-en belül alkalmas lehet megfelelő sebességre korlátozva.
Az serial pedig attól függ, mik futnak a programban és használod-e debugra vagy sem. A debug a native-ot használja alapból, de meg lehet írni SoftwareSerialra is, csak rajtad múlik. Továbbá, az ESP8266-nak bár 2 hardveres serial portja van ebből 1-et csak adásra lehet használni a flash miatt. Ezért csak 1 rendes serialod van. Ha ezen debuggolni is akarsz akkor meg kell fontolni a fentebb írtakat(Softver vagy hardverserial, debug vagy nem debug) Az ESP32 esetén 3 hardveres serial van, ebből 1-et programozásra, reset, reboot használ, 1-nek a pinjeit a flash foglalja le, 1 szabad. Viszont ESP32-nél harwareSerial libet használva megadhatod máshová is a pineket, így hozzáférhetsz a több serial porthoz is, ha debuggolni is akarsz külön porton. Egy példa. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2021
A 3,3V UART is működhet. Nem minden körülmények között, nem minden sebességen. Próbáld ki, mire képes a hardvered, mielőtt ágyút venné verébvadászatra...
„risztókábel nem épp soros kommunikációra való” (irtad), te milyent ajánlanál ?
Mint nedudgi írta, jó lehet. 10-30 másodpercenkénti adatküldésre nem kell nagy sebesség. Távolságot nem írtál. A risztókábel is jó lehet pár méteren belül akár 3.3V jelszinttel is. Ha 10+ méterre szeretnéd elvinni még akkor is beleférhet ha nincs mellette zavarforrás. Ha igen , vagy 10-15m feletti hossz szükséges, akkor javasolt valami szintátalakító (RS232, RS485, stb)valamint csavart érpár alkalmazása a vezetékezésben. Ha már megvan a riasztókábel akkor próbáld ki. Ha még nincs akkor a szükséglet függvényében vehetsz akár RS485 kábelt, ha belefér az árba. Nem tudom mennyibe kerül, a risztókábel nyilván a legolcsóbb megoldás.
Itt is felteszem a kérdést.
Ebben a topicban eddig juttotunk Bővebben: Link Még mindig nem sikerült feltölteni egy sima üres programot az ESP8266 07-re. ESP-07..........Arduino Uno TX......................TX RX......................RX CH_PD................VCC GPIO0/FLASH.......GND Stabil 3.3V-t kap (nem az arduinorol) Valakinek valami tipp vagy megoldás? ![]()
Reset is kéne...
A menűben a reset method-dal is játszhatsz. De én a soros DTR-t a gpio0-ra, az RTS-t a resetre kötöm. https://content.instructables.com/ORIG/FN6/0C66/IY4QHNH1/FN60C66IY4...rame=1 de a képhez képest "normális" táppal, ahogy említetted is. de a gpio15 is közbeszólhat, ha nincs a panelon lehúzó bekötve , https://raw.githubusercontent.com/esp8266/Arduino/master/doc/ESP_to...al.png meg a gpio2 2 is https://www.forward.com.au/pfod/ESP8266/GPIOpins/index.html A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2021
Már megbocsáss, de szerintem a TX adás, az RX vétel funkciójú kivezetést jelent. Eddigi tapasztalataim szerint a kettőt keresztbe kell kötni. Az Arduino rendszerekkel nem foglalkoztam, így lehet, hogy ott más a szokás.
Az esp-01-et ez alapján programoztam fel.
Nézet kérdése ki mit tüntet fel/ért a csatlakozón...
Ha PC-ről akarod programozi, akkor az usb soros átalakítókon a PC oldali neveket tüntetik fel, és az ESP leírásában is az ESP oldali nevek vannak, így keresztbe kell kötni...tx-rx rx-tx. Vannak ahol a jeleket úgy tüntetik fel, hogy mit kéne odakötni, én megnézném annak az arduinónak a doksijában, hogy azok honnan nézve TX/RX jelek ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |