Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1004 / 1176
(#) Fiftike hozzászólása Feb 7, 2021 /

Sziasztok!! Szeretnék segítséget kérni. A képeken látható alkatrész szerintem induktivitás, de nem vagyok biztos benne. Sajnos azt se tudom hogy mivel is tudnám helyettesiteni . Tudna valaki segíteni hogy mi ez és mire tudnám ki cserélni ? Előre is köszönöm.
(#) Bakman válasza Fiftike hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Jól látom, R1 a pozíciószáma? Ha igen, akkor az egy 100 Ω-os ellenállás, valószínűleg 2 W-os. Ha csak az a baja, akkor nagyobb teljesítményűt vegyél bele, már ha elfér, mert az nagyobb méretű is.
(#) Remci válasza Fiftike hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Hát ha az első képet nézem és jól látom a színeket, akkor az szerintem egy 100 Ω-os ellenállás lehet. Legalábbis R1-el van jelölve.

Üdv igen az r1 van fölé irva akor nem induktivitás csak a szine zavart. Köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2021

Valami ötletetek van miért mehetett szét ?
(#) Bakman válasza Fiftike hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Sokezer oka lehet. Pl. az is, hogy amivel sorba van kötve az zárlatos vagy a tervezők alulméretezték. Esetleg semmi baja, csak elszineződött és máshol kell keresni a gondot. Megmérted az ellenállását?
(#) Patópali válasza Fiftike hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

A C13 kondi púposnak tűnik, ha igen a mellette lévővel cserés.
A diódákat ellenőrizd le, hogy jók -e? D7,9,10,11.
A panel másik oldaláról is tegyél fel képet.
(#) Patópali válasza Fiftike hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

A C13 kondi púposnak tűnik, ha igen a mellette lévővel cserés.

Helyesen: A C13 kondi púposnak tűnik, ha igen a mellette lévővel együtt cserés.
Bocs.

Köszönöm a segitséget!! Meg néztem a kondikat is müködnek. Az elenálas nem volt jó. A nyákon volt egy rész az elenállás és a kondi közott ami fel volt szakadva. Majd csináltam egy hidat 3 réz vezeték egybe forrasztva igy müködik csak nem vagyok biztos benne, hogy hosszú távon használható lessz-e . Van valami jobb ötlettetek ? Képen az el égett rész látható.

Bocs, ha sok a helyesírási hiba.
(#) antiktelefon válasza Fiftike hozzászólására (») Feb 7, 2021 /

Akármiről van szó, a nyákot teljesen pucold le és mindent kaparj ki, ami kicsit is fekete, a szenes nyák nagyon jó vezető, tovább fog égni.
(#) Fiftike hozzászólása Feb 8, 2021 /

Rendben köszönöm. Ki takaritottam forrasztás előtt.
(#) Sebi válasza Fiftike hozzászólására (») Feb 8, 2021 / 1

Ahol a szenesedés látható, ott nedvesség került a panelre és ott kb.350V egyenfeszültség van jelen. Nem lakkozták le a panelt...
Én ilyenkor fogászati maróval teljesen eltávolítom a panel maradványait - megnövelve a kúszóáram útját.

Üdv. Ki pucoltam amenyire tudtam, fogászati maróm sajnos nincs. Azért köszönöm a segítséget.
(#) antiktelefon válasza Fiftike hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Ok, de ugye nem csak a felszínen? Ahol a nyák belseje fekete, azt is ki kell kaparni. Frissen tört sniccerrel is szépen ki lehet szedni, igaz több idő.
(#) Fiftike válasza antiktelefon hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Szia igen ki kapartam anyit amenyit lehetett . Hát ezt most le irom de le het kapok a fejemre. A lyukat fel töltöttem szintetikus olvasztott szigetélő anyaggal, 400 celzius fok az olvadás pontja anyira csak nem fog melegedni a panel gondolom . Ha szerintetek butaság volt akkor ki szedem.
(#) antiktelefon válasza Fiftike hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Nem tudom, mire gondolsz ezalatt, én csak ki szoktam kapirgálni,a levegő elég jó szigetelő ilyen feszültségeknél. Na a szigetelő nem tud vizet beszívni magába, akkor nem okozhatna gondot.
(#) Patópali válasza Fiftike hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Ha végeztél mosd le a forrasztási pontokat nitróval a gyanta eltávolítása miatt.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2021
(#) Fiftike válasza antiktelefon hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Amivel feltöltötem 24 óra száradási víz hatlan szigetelésé válik.
(#) Fiftike válasza Patópali hozzászólására (») Feb 8, 2021 /

Köszönöm a segítséget . Minimális alap ismereteim vannak igy forasztás után mindig takaritok

Még egyszer köszönöm a segitséget mindenkinek !!!
(#) bokonyi001 hozzászólása Feb 8, 2021 /

Sziasztok.
Ez a készülék mi lehet? Gyárinak tűnik, de fogalmam sincs, hogy mire lehet használni.
(#) vargham válasza bokonyi001 hozzászólására (») Feb 9, 2021 / 1

Intel 8048 sorozatú 8 bites mikrokontroller, mellette pár logikai IC. A beégetett programtól függ, hogy mit csinál. Harminc év körüli lehet, a programja pedig nem változtatható meg.
Szerintem leginkább játékra alkalmas. Szoktunk ilyeneket a gyerekekkel visszarajzolni, és próbálkozni, hogy sikerül-e valamit kicsikarni belőlük. Jó móka.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2021
(#) Rosszmáj válasza bokonyi001 hozzászólására (») Feb 9, 2021 /

Hogy mire lehet használni? Például túlméretezett kitűzőnek Animal Cannibals koncertre
(#) granpa válasza bokonyi001 hozzászólására (») Feb 9, 2021 / 2

Szikorának (vagy más mániásnak) ajándékozni, ő szeret ilyenekkel játszani.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2021
(#) Fish hozzászólása Feb 10, 2021 /

Sziasztok

Segítségeteket kérném abban, hogy ez milyen alkatrész, illetve azt még talán tudom is, inkább adatlapot keresnék, de nem találom. Hátha valaki tudja azt is hogy hol található ezeknek az adatlapja. Sajnos semmi típus jelölés nincs rajta. Köszi a segítséget
(#) Sebi válasza Fish hozzászólására (») Feb 10, 2021 /

Mit szeretnél tudni egy léptetős kapcsolóról? Olyan, mint a yaxley (forgatható kapcsoló), csak nem tekergeted, hanem lépteted.
Hogy ennek pont ki a gyártója, azt nem tudom - sokan gyártottak ilyet: pl.: Contraves, Tesla
(#) Fish válasza Sebi hozzászólására (») Feb 10, 2021 /

inkább csak a bekörése érdekelne

Ezt az egyet nem igazán sikerül kimérjem. A többi 3 az sikerült, de azok hexadecimal módban működnek. már arra is gondoltam, hogy szétszedem. De ha valaki tudja a bekötését akkor nem fáradnék vele tovább
(#) Sebi válasza Fish hozzászólására (») Feb 10, 2021 /

Hmm... összesen 9 lába van. Lehet, hogy a 8 a max állás és decimális, tehát mindig egy kivezetést zár a közöshöz. Csak ki lehet mérni egy ilyet pár perc alatt... Vagy rossz.
(#) CheeseE hozzászólása Feb 10, 2021 /

Sziasztok,

A bejelölt kondenzátor milyen típusú lehet? 320nF-ot nem találtam, szóval ugy néz ki, hogy nem standard jelölés.

Köszi
(#) nedudgi válasza CheeseE hozzászólására (») Feb 10, 2021 /

Ez inkább polyfuse-nak tűnik.
Következő: »»   1004 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem