Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!! Szeretnék segítséget kérni. A képeken látható alkatrész szerintem induktivitás, de nem vagyok biztos benne. Sajnos azt se tudom hogy mivel is tudnám helyettesiteni . Tudna valaki segíteni hogy mi ez és mire tudnám ki cserélni ? Előre is köszönöm.
Jól látom, R1 a pozíciószáma? Ha igen, akkor az egy 100 Ω-os ellenállás, valószínűleg 2 W-os. Ha csak az a baja, akkor nagyobb teljesítményűt vegyél bele, már ha elfér, mert az nagyobb méretű is.
Hát ha az első képet nézem és jól látom a színeket, akkor az szerintem egy 100 Ω-os ellenállás lehet. Legalábbis R1-el van jelölve.
Üdv igen az r1 van fölé irva akor nem induktivitás csak a szine zavart. Köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2021
Sokezer oka lehet. Pl. az is, hogy amivel sorba van kötve az zárlatos vagy a tervezők alulméretezték. Esetleg semmi baja, csak elszineződött és máshol kell keresni a gondot. Megmérted az ellenállását?
A C13 kondi púposnak tűnik, ha igen a mellette lévővel cserés.
A diódákat ellenőrizd le, hogy jók -e? D7,9,10,11. A panel másik oldaláról is tegyél fel képet. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2021
A C13 kondi púposnak tűnik, ha igen a mellette lévővel cserés.
Helyesen: A C13 kondi púposnak tűnik, ha igen a mellette lévővel együtt cserés. Bocs.
Köszönöm a segitséget!! Meg néztem a kondikat is müködnek. Az elenálas nem volt jó. A nyákon volt egy rész az elenállás és a kondi közott ami fel volt szakadva. Majd csináltam egy hidat 3 réz vezeték egybe forrasztva igy müködik csak nem vagyok biztos benne, hogy hosszú távon használható lessz-e . Van valami jobb ötlettetek ? Képen az el égett rész látható.
Bocs, ha sok a helyesírási hiba. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2021
Akármiről van szó, a nyákot teljesen pucold le és mindent kaparj ki, ami kicsit is fekete, a szenes nyák nagyon jó vezető, tovább fog égni.
Ahol a szenesedés látható, ott nedvesség került a panelre és ott kb.350V egyenfeszültség van jelen. Nem lakkozták le a panelt...
Én ilyenkor fogászati maróval teljesen eltávolítom a panel maradványait - megnövelve a kúszóáram útját.
Üdv. Ki pucoltam amenyire tudtam, fogászati maróm sajnos nincs. Azért köszönöm a segítséget.
Ok, de ugye nem csak a felszínen? Ahol a nyák belseje fekete, azt is ki kell kaparni. Frissen tört sniccerrel is szépen ki lehet szedni, igaz több idő.
Szia igen ki kapartam anyit amenyit lehetett . Hát ezt most le irom de le het kapok a fejemre. A lyukat fel töltöttem szintetikus olvasztott szigetélő anyaggal, 400 celzius fok az olvadás pontja anyira csak nem fog melegedni a panel gondolom . Ha szerintetek butaság volt akkor ki szedem.
Nem tudom, mire gondolsz ezalatt, én csak ki szoktam kapirgálni,a levegő elég jó szigetelő ilyen feszültségeknél. Na a szigetelő nem tud vizet beszívni magába, akkor nem okozhatna gondot.
Ha végeztél mosd le a forrasztási pontokat nitróval a gyanta eltávolítása miatt.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2021
Amivel feltöltötem 24 óra száradási víz hatlan szigetelésé válik.
Köszönöm a segítséget . Minimális alap ismereteim vannak igy forasztás után mindig takaritok
Sziasztok.
Ez a készülék mi lehet? Gyárinak tűnik, de fogalmam sincs, hogy mire lehet használni.
Intel 8048 sorozatú 8 bites mikrokontroller, mellette pár logikai IC. A beégetett programtól függ, hogy mit csinál. Harminc év körüli lehet, a programja pedig nem változtatható meg.
Szerintem leginkább játékra alkalmas. Szoktunk ilyeneket a gyerekekkel visszarajzolni, és próbálkozni, hogy sikerül-e valamit kicsikarni belőlük. Jó móka. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2021
Hogy mire lehet használni? Például túlméretezett kitűzőnek Animal Cannibals koncertre
Szikorának (vagy más mániásnak) ajándékozni, ő szeret ilyenekkel játszani.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2021
Sziasztok
Segítségeteket kérném abban, hogy ez milyen alkatrész, illetve azt még talán tudom is, inkább adatlapot keresnék, de nem találom. Hátha valaki tudja azt is hogy hol található ezeknek az adatlapja. Sajnos semmi típus jelölés nincs rajta. Köszi a segítséget
Mit szeretnél tudni egy léptetős kapcsolóról? Olyan, mint a yaxley (forgatható kapcsoló), csak nem tekergeted, hanem lépteted.
Hogy ennek pont ki a gyártója, azt nem tudom - sokan gyártottak ilyet: pl.: Contraves, Tesla
inkább csak a bekörése érdekelne
Ezt az egyet nem igazán sikerül kimérjem. A többi 3 az sikerült, de azok hexadecimal módban működnek. már arra is gondoltam, hogy szétszedem. De ha valaki tudja a bekötését akkor nem fáradnék vele tovább
Hmm... összesen 9 lába van. Lehet, hogy a 8 a max állás és decimális, tehát mindig egy kivezetést zár a közöshöz. Csak ki lehet mérni egy ilyet pár perc alatt... Vagy rossz.
Sziasztok,
A bejelölt kondenzátor milyen típusú lehet? 320nF-ot nem találtam, szóval ugy néz ki, hogy nem standard jelölés. Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |