Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Subwoofer szűrő
Nagyon necces mivel a TL072-nek +-18V a max tápfesze.
Tényleg jobban jársz ha 7815-7915 stabilizátort raksz bele. m.jocó: Ha búg, akkor valszeg földhurokot csináltál . Vagy a tápfeszvonalon szűrődik be a 100Hz. Próbáld ki elemről, ha jó akkor tápgond, ha nem földhurok.
Üdv!!
Nekem egy olyan ic-re vagy kapcsolásra lenne szükségem mely ben van hangszín szabályozó basszus és magas állitási lehetöséggel van benne loudness funkció és étkapcsolható subwoofer szürö! Ha valaki tud ilyet lécci irjon!! Üdv!!!
küldők rajzot ,nézd át .Erre gondoltál?
Szia!
A cikkek között (azt hiszem) van egy jó leírás az LM1036-os IC-ről. olvasd el, vagy keress róla adatlapot! Egyébként saját topicja is van.
Köszi szépen az infókat!!
Utánanézek és majd irok h mit találtam!! Üdv!!
Heló
Régen megépítettem ezt a szűrőt. Elsőre működött, és működik is most is. Kérésem az lenne, hogy valaki hozzáértő ember nem számolná át az alkatrész értékeket, hogy ne 100Hz-től vágjon, hanem 300-tól? A mélynyomóm 500Hz-ig tud felmenni, és azért gondoltam, hogy emelni kellene a vágási frekvencián, mert így a zenének egy része eltűnne. 100Hz-től még nem mehet a középre, mert annak meg alacsony. (3 erősítőröl fog menni a 3 utas hangfal, így tökéletesen beállítható lesz) Köszönöm
Ilyen amikor elméretezem a nyákot véletlenűl!!!!Amugy szerintetek jo a kapcsolás azon kivűl?csk a potik még hiányoznak rola!Nem raktam rá mivel ugyismaratok egy uj nyákot!!!
Lenne egy kérdésem enél a subfilternél a sztereo poti(lineáris) nekem 6 lábbal tendelkezik de viszont a nyákon 9 helye van milyen valo oda vagy mi a megoldása!
Na meg kiváncsi lenék hogy szerintetek egy aksitőltőről ami 12-13v on megy ki lehet-e probálni!!!!!
Üdv.!
Semmi gond, a nyákon csak azért van 9 furat, hogy másmilyen poti is beforrasztható legyen a nyákba. Azt nem tudom hogy 12-13V-ról lehetne-e járatni az áramkört, mert nem ismerem a kapcsolást, nem tudom milyen elkók vannak benne... Üdv.: Attila
Ismerős volt a kapcsolás és utánanéztem. Nem járathatod 12-13V-ról, mert kettős táp igényű az áramkör. Tehát két akkumulátor-töltő kellene, vagy valami más táp.
12-14 volt kell neki de 50v-os elkokat raktam bele csak jo e neki a aksitőltő 12volt ja!?Na meg azt a 0 át se ártem az elektromos mekőtésénél!!
és mittjelen az a kettős táp!!!???????
2*12V kell neki.
Fogj meg két feszültség-forrást és kösd őket sorba: az egyik "negatívját" kösd a másik "pozitívjához". Ez amit összekötöttél, ez lesz a 0V vagy GND vagy föld, vagy aminek nevezzük. Ehhez képest a két feszültség-forrás másik szabadon maradó végei lesznek a negatív és pozitív pontok, az előbb említett 0V-hoz képest.
Kőszi a választ még anyira nem értem hogy,hogyan tudom megoldani de utánanézrk még!
most erre a számítogép GNDjét használtam de csak zug mint amikor anélkűl probáltam!
én ezt megcsináltam és és kell hozzá 0 análkűl nemműkődik!
ez jo lenne egy akítőltővel meghajtva(műkődne a sub..)feszűltség szimetrizáló
Hali
Ez az áramkör jó lesz neked, viszont a 12V os akkutöltőt elfelejtheted, mert akkor csak 2X6 V-od lenne, az meg kevés, ide 24V kell! Csak vigyázz, hogy ne nagyon menj 2X12 V fölé, a subfilter IC-je ugyan sokat kibír, de melegszik akkor nagyon. üdv
akkor kéne nekem ez elé egy feszűltség kétszerező!Vagy nem?
Van valaki aki kitudná egészíteni ezt a rajzot hogy jo legyen!
Nézd meg:
fesz kétszerező AC. Ehhez kell egy 9VAC-s sima akármilyen trafó, és utána rakod ezt a kapcsolást. Vagy bonyolíthatod is, ha csak akksid van: fesz kétszerező DC.
Az a helyzet hogy én azt a subszűrőt szeretném hajtani rola az autoba aminek kell +,-12volt,és nulla
tehát szerintetek ezzel műkődne(feszkétszerező dc)
igen.
Akkor nagyon kőszőnőm akkor csk egy bajom van félvezetőt nem tudok hozzá szerezni az arvillban szoktam vásárolni és ott nem találom a lapjukon!
(nom egy egy kiszebb hogy kéne egy nyák sajz de ez már részlet kérdés viszont a félvezető az fontos)!!! Kőszi
Kérlek, használj írásjeleket, és mielőtt elküldöd a post-ot, olvasd el többször, hogy ki tudd javítani a hibákat! Szedd össze a gondolataidat, hogy a fórumtársaid könnyebben meg tudják érteni, mit is szeretnél írni!
Ha jól veszem ki, akkor nem tudsz szerezni félvezetőket. Erre van megoldás pl. itt helyben: HESTORE.hu. Minden városban kell lennie elektronikai boltnak! ha nincs, akkor kicsi pénzért postán elküldik az alkatrészeket a boltok bárhová!
Bocs hogy híbásan írtam!
Az lett volna a gondolatom hogy, biztos van valami őtleted mivel tudnám helyetesíteni,mivel erre nincs rálátásom sajnos!Pl:tanzisztornak jo az "2 sa 1013"?!!!
ugorj át a tranzisztor helyettesítése topicba! ott nagyon szívesen segítenek!
Jo rendben kőszi!!!!!
Hello sziasztok valaki meg tudná nézni nekem hogy az előbbi feszűltség kétszerezőhőz készített nyákrajzom műkődőképes-e ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |