Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Orosz tranzisztorok helyettesítése
Hasznos link:
Tranzisztor ábrák (radioaktiv.ru)
Szívesen. Eltartott egy ideig.
Én egyébként félreraknám, és Toshiba, vagy Hitachi feliratú tasakjaimban keresgélnék, de csak a veszélyhelyzet után.
Neked is van Hitachi meg Toshiba tasakod? Azok aranyat érnek.
Közben előkerült. Elnézést hogy rossz topicba raktam.
Szóval ha valaki A144 A114 C144 C114 keresne Bővebben: Link a megoldás.
Nem tartom valószínűnek, hogy egy erősítőben digitális tranzisztorokat használnának.
Bizony használnak, nem erősítés, hanem kapcsolgatási céllal.
Nem tranzisztor, de félvezető ...
Van egy doboz orosz IC -m, de nem tudom beazonositani őket. Lenne valakinek egy táblázata, melyik-minek felel meg ?
Tessék, szemezgess..
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
Hátha ez jó lesz...
Köszi mindenkinek ...
Sziasztok!
Van egy kis orosz szkópom, de a tegnapi bekapcsoláskor megadta magát. Az egyik tönkrement bipoláris tranyó a KT605 (NPN), TO126 tokkal. A másik a KT209B (PNP) TO-92 tokkal. Sajnos egyikre sem találtam biztos helyettesítő adatokra. Bár a KT605 helyett vettem egy MPS-A42G jelűt, amelyik tudja azokat az adatokat, de érdekes módon ez a TO126 tok helyett TO-92 tokba van szerelve. Jó lehet? Vagy tud valaki konkrét helyettesítőt? Az orosz adatait ismerem. Köszi.
Szia,
biztos nem KT605, KT605AM vagy KT605BM lehet, a KT605A és B fém tokozású. Utánanézek...
Az MPS404 elég ritkának tűnik, szerintem a KT209B helyett csaknem bármilyen TO-92 tokos PNP tranzisztor megfelel, pl BC212
Köszi, akkor a KT209B megoldva. A másikban teljesen igazad van, alatta van még egy BM 83 felirat is (fotó melléklet). Köszönöm, ezt lehagytam, nem gondoltam arra, hogy ez is fontos lehet.
Amit írtál, a BF471, nem találtam rá vásárlási lehetőséget. Megpróbáljam bekapcsolni a már megvett MPS-A 42G-vel?
Illetve az ebay-n találtam, de postával kicsit sok lenne (1.600.-), nem ér annyit a szkóp.
https://kontel.hu/spd/330255/BF471-TRANZISZTOR-NPN-TO-126
Az MPSA42G szerintem nem fogja bírni, kicsi az eldisszipálható (Pd) teljesítménye. Esetleg 3db. párhuzamosan, 2Ohm körüli emitter ellenállássokkal hűtőbordán működhet. A régi TV-k képcsőpaneljein hasonló tranzisztorok vannak (RGB végerősítő) Ha nagyon nem találsz, valamit előkaparhatok...
Nekem talán van otthon mindkét szovjet tranzisztor. Este megnézem, írok.
Köszönöm mindkettőtöknek! Én szegedi vagyok. Nem a közelben van valamelyikőtök esetleg?
Hát... Az én adatlapomból kiderül, hogy nem...
Elnézést, de addig nem jutottam el. Viszont nagyon köszönöm a felajánlott segítségeket, de úgy néz ki, nem lesz rá szükség. Ugyanis beépítettem az MPS-A 42G-t, meg a javasolt BC212-t, és jó lett. Már több, mint 2 órája be van kapcsolva, és hibátlan. A KT209B max collektor árama 0,1 Amper, míg a TO-92 tokú MPS-A42G 0,5 Amper.
Még egyszer köszönöm a segítségeteket! Üdv
Nem a kollektor árammal van gond, hanem a maximális disszipációval (gondoltam), de én néztem el...
Valamiért 1,3W-ra emlékeztem a KT209B-nél... Újra megnéztem. Pd KT209B = 400mW Pd MPSA42 = 625mW
Akkor szuper! Amúgy KT605BM-et találtam...
Köszi a megerősítést! Össze is dobozoltam.
Köszi, jó lesz az még! Lehet, hogy egyszer majd még jelentkezem?
Sziasztok!
Érdekelne hogy p210a germánium tranzisztort lehet valami megbízhatóbb modernnel helyettesíteni? Egy 2.5 voltos tápban van, és sajnos néha néha meghalnak a feszültség megugrik a készülék a végén tönkremegy
Most látom először, köszi a linket, bármelyik szilícium mehet a helyére ha paramétereiben megfelel?
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |