Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Az alábbi alkatrész típusát keresem, hátha valakinek ismerős hogy mi is ez pontosan.
https://hu.rs-online.com/web/p/bipolaris-tranzisztorok/1241316/?cm_...U_HU_Félvezetők_BJT-k%20és%20bipoláris%20tranzisztorok_BMM-_-ON%20Semiconductor%20-%201241316%20-%20FJA13009TU-_-fja13009tu&gclid=EAIaIQobChMIwovtxaLG7wIVFobVCh2YUgcJEAAYASAAEgI8bvD_BwE&gclsrc=aw.ds&kwd-410189557147&matchtype=b
Köszönöm!
Sziasztok!
Van egy régi fényorgonám, még izzókkal. Sajnos a potenciométerek nincsenek fizikailag rögzítve, így az egyik lábánál eltört a forrasztás. Megjavítottam, jól működött. Azonban a panel teljesen tele volt flux-szal, gondoltam, lemosom izopropanollal... Sajnos nem ügyeltem rá, hogy ne menjen bele a mikrofonba, így szerintem tönkrement, mert csak nagy hangerőn kezdenek el villogni a lámpák, és más szerintem nem tud tönkremenni ilyesmitől. Tudnátok segíteni a beazonosításában, vagy tudtok ötletet adni a pótlására? Nincs tapasztalatom az ilyen irányú elektronikákban Köszi! A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2021
Kép alapján sima kapszulás mikrofon, próbáld meg akármilyen vezetékes telefonból kibontani, maximum nem lesz jó.
Sziasztok!
Egy állat tenyésztő telep felújításán a bontott cuccok (szemét) között találtam pár dolgot. Két dologró nem tudom, hogy micsoda esetleg van valami ötletetek?
Helyiségek hőmérséklet szabályzását láthatta el. Alsó-felső határhoz beállítható alarm-jelzések is vannak. A relék fűtést és ventilátorokat kapcsolhattak.
A kis kütyü egy bekapcsolás késleltető.
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, hogy ez mi lehet? Köszönöm Péter
Kvarckristály.
Köszönöm!
Létezhet, hogy ebből folyt ki valami? Ha kicserélném, milyen paraméterűt kellene keresnem? Segítségedet előre is köszönöm! Péter
Kizárt, de a ragasztótól elmászhat, pucold le, főleg a kondikat.
Köszönöm, megpróbálom. Remélem utána elindul a cucc.
Köszönöm még egyszer! Péter
Köszi!
Koszonom szepen!
A bekapcsolas keslelteto alatt mit ertesz? Lagyindito? Vagy milyen felhasznalasi modja lehet?
Hello! A bekapcsolás késleltető, az ami a nevében is szerepel. Megkapja a tápfesz, vagy az indító jelet, és a beállított idő után bekapcsolja a kimentet. Pld. ha két motor egyidőben indulna, a második indítását kissé késleltetve, nem lép fel a kétszeres túláram a hálózaton.
Egyébiránt rá is van írva tisztességesen..
Szervusztok!
Egy 3 lábú izéről semmit nem találok. BD240 nagyságú, kinézetű. Felirata: M 204, alatta T1 820-1. Méregettem; mintha kettős dióda lenne. A csudi teszterem nem ismeri. Ki, mit tud indul. A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2021
Még egy kérdés: sárga, 4N feliratú üvegdióda forma lehet DIAC?
Ha kettősdióda, akkor biztosan schottky és a katódjuk a középső. Ohmmérő...
Van olyan is: SF1004G pl. Ohm-mérővel, meg a mini teszterrel méregetem.
Hát nem ez van ráírva. Megint megnéztem: mintha EC zárlatos tranyó lenne. A 1. láb és másik kettő közt dióda, de a 2. 3. közt 0 Ohm.
Szia! A 4N feliratú diódára írtam,mint lehetőséget.
Üdv! Válogatás közben találtam rá, nincs vele semmi szándékom, csak kíváncsi vagyok hogy "ezmiez"?
Valami ősi ívlámpára gondolok. Mint ma a xenon lámpa.
De lehet, hogy megy valahová.
Fotocella. Gyak. olyasmi mint egy fotoellenállás csak elektroncsőben. Nekem is van.
elektroncso.hu A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2021
Vetítőgépekben a fényhang átalakítására használták a régi időkben. Meg persze egyéb fényérzékelési célra is jó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |