Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Témaindító: szabi83, idő: Feb 2, 2006
Nemkell csak egy régi teló annak a rezgetö motor jele van kihozva és az indítja az elektronikát.Megcsörgeted nyit.
Az zsír........ezen még elgondolkodok.......
,de akkor is kell vmi vezérlés az házikészítésü?
ez profizmusra vall.......mennyi összegből lehet kihozni?
ugraszt?Kéne vagy 4-5 ilyen.............
Itt a topikban van kapcsirajz kép róla ! feltettem régebben
De ha érdekel priv megbeszéljük!
Hát majd visszanézem de ha ilyen nyákmaratós meg ilyesmi akkor hozzá se kezdek mert ilyen kis akármiket nemtok beforrasztani meg ha pláne fel kell programozni vagy mitcsinálni a PIc-et ami mai napig nemtom micsoda akkor haggyuk.......
Aki ablaktörlőmotorból dolgozott mérje már meg nagyon kiváncsi lennék hány sec a nyitás! Köszöböm! Én is kisérleteztem ladáéval de az sok volt ,ja és irja már mellé mekkora a kapuszárny!Az enyém Jelenleg már csak a központizárra vár illetve esztétikai finomításokra 25sec alatt nyit.........
Nálam is 25 -30 sec körül volt a nyitási idő de a végállás kapcsolók miatt lecseréltem patabola tolómotorra .
kersesgéltem vmi webáruházat de nem találtam megfelelő forgatómotort és láttam itt lentebb vmi másféle motort........szóva érdekelne ez a motor mert gyengének érzem az akkus fúrós megoldásom kivitelét.... fejlesztenem kell kicsit vagy új motor után nézni ingyér vagy MÉH telepen olcsóért........bár fél téglát elétettem imitálva a szelet vitte........
Bocsi igy már talátam. (tolómotor) és egy ilyennek mennyi a lökete mert specifikációt nem találok? Kb hány N-t tud? És egyenáramu motor van benne?Hány voltos?
Szerintem a parabola motort láttad ! többen is tettünk fel képet róla .
Igazán a nyomatékáról semmit sem tudok de télen eltolta a havat ! nekem 36v -os motorjaim vannak és kb 80vról járatom őket (36v -on nagyon lassú) És van több méretben 300-mm-től-egészen 600ig (én 400ast használok) és 3m es kétszárnyú a kapum
Most nézegetem ha tudom hogy van ilyen nem szopok ezzek az akkus fóróval és nem is olyan nagy az ára kérdés továbbra is az adatai..............?
Lemértem az ajtónyitás-zárás idejét... (kétszárnyu garázsajtó zártszelvény, belül vaslemez, kivül lambéria, nyilásszélesség 2300 mm). 1db TRABANT ablaktörlőmotorral működik kb 6 éve. Nyitás 11 sec - zárás 10,5 sec bár a reflexemért nem vállalok garanciát.
Szinpla táegységet kell hozzá építen egyenirányítóval miegymás ........gondolom.....
De álló motoroknál a táp nem fogyaszt áramot vagy van ami lekapcsolja?
Álló motornál nem mértem de pár száz ma lehet az áramfelvétel nem dobja meg a villanyszámlát!
Most írtam : 300-600 mm-es ig kapható nekem 400mm-es van . az áramellátás 80vos tápegység de az elektronika csak 30 s ig kapcsolja rá a motorra a feszültséget !
Így ha elakad sem ég le.
nagyon király találtam is cpecifikációt angol oldalon........ Köszönöm az infót.........Az a trabantos motor elég király ha ennyi idő alatt nyitja........
Ezekbe a parabola tolómotorokba már van beépített végálláskapcsoló is?Ezek esetleg állíthatók tetszés szerint?
Igen van 2 végállás kapcsoló ami állítható + van egy reed relés mágneses forgás érzékelő .
A hozzá szukséges tápot hol lehet beszerezni?Van esetleg vmi háztartási cikk amiben felleltető ilyesmi?
Én vásárban vett 24v-os trafóból és egy pár padláson találtalkatrészből építettem
Hali
ez a mobil telós nyitás jó módszer, abban az esetben ha egy rakás távirányító kellene, de gondolom a te esetedben ez nem így van, és később tök macerás lessz állandóan hivogatni a kaput, nem akarlak lebeszélni róla. De ugrókódos vevő 5000ft, távirányító hozzá darabja 3000ft, de nem részletezem mert nem az apróhirdetés rovat. És mégiscsak praktikusabb, és nem kell attól tartani, hogy a szolgáltató mikor küld poénbolól egy sms-t az egyenlegedről, hogy aztán egész nap nyitva maradjon a kapud. üdv
Ha viszont van egy (két) "rossz" telefonod, akkor az olcsóbb, mint az ugrókódos távirányító.
(Megjegyzem: a telefonos relé cikkem éppen ilyen célra készült!) Idézet: „nem kell attól tartani, hogy a szolgáltató mikor küld poénbolól egy sms-t az egyenlegedről, hogy aztán egész nap nyitva maradjon a kapud.” Ezt is ki lehet védeni a bejövő hívás korlátozással. Szerintem. :gumicsirke:
Biztos, hogy olcsóbb, meg bizonyos lehetőségekkel bővül a dolog (pl megadom valakinek a számot és az is be tud menni)
viszont a kapunyitónak a lényege a KÉNYELEM, és szerintem zokni_86 1 hét után rá fog érezni, hogy ez a telefonálgatós módszer nem a legjobb, mégegyszer hangsúlyozom vannak előnyei, és isten őrizz, hogy bárkit lebeszéljek ennek az áramkör megépítéséről. Kérdéses, hogy a híváskorlátozás kihat-e a szolgáltató sms-eire. meg az, hogy a híváskorlátozásba hány számot lehet beállítani, ez viszont mobiltelefon függő. üdv
Már le is tettem a telefonos módszerről mivel létségtelenül vannak buktatói, viszont nagy előnye ha pl még 1 utcával hamarabb nyitsz és már nyitott kapu vár.......viszont nincs mindig teló nálam............nekem 3 db távirányítóra van szüségem 2 kocsi és 1 a házba...........
|
Bejelentkezés
Hirdetés |