Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3267 / 3606
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Ápr 21, 2021 /

Leírom tapasztalatomat, hogy más már ne eshessen bele ebbe.
HEstore rendelésem leadását követően jöttem rá, hogy valami kimaradt. Mikor hozzáadtam a hiányzó tételeket a rendeléshez, akkor kicsit megugrott a végösszeg, de akkor nem tulajdonítottam annak különösebb jelentőséget. Igen ám, de mint utólag kiderült, a hiányzó tételek hozzáadásával együtt véletlenül minden tétel hozzáadódott +1 alkalommal a listához, így mindenből kettőt kaptam.
Tehát, rendelés módosításakor mindent automatikusan újra kosárba tesz a rendszer, de csak a hiányzó tételeket szabad a kosárban hagyni, nehogy mindent másodszor is hozzáadjon.
(#) Alkotó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 21, 2021 /

A gondod szerintem egyedi. Mivel magam is elég szétszórt vagyok ha rendelésről van szó, ezért rendszeresen szoktam kiegésszítgetni a rendeléseimet, és ameddig a rendszer hagyja ezt, addig minden gond nélkül meg tudtam ezt tenni. Sőt a kiegészítés miatt felmerült összegkülönbözetet is azonnal tudtam rendezni, tehát ezzel sem volt semmilyen anomália.
(#) klausz18 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 21, 2021 /

Nem szeretnélek megbántani, de szerintem Te csináltál teljes értelmetlenséget azzal, hogy a rendelésedet újra kosárba helyezted bővítés helyett.

Mindig hozzáfűzök az utolsó rendelésemhez amíg lehet, ahogy Alkotó is. Talán egy vagy két hónapja van kékes üzenet is (régebben ha jól emlékszem nem volt). Ezt is figyelmen kívül hagyni elég nehéz.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Ápr 23, 2021 /

Üdv!

Lenne egy ide illő kérdésem, fűkaszához rendelnék alkatrészt, meg is van a lista csak egy alkatrészből van több is, mellette van a sorszám hogy kell értelmezni?
Az a sor felül REMARKS /SERIAL NO. megnevezéssel van, ami pl -E519999 az eddig a sorozatszámig bezárólag?

A saját gép sorszáma: E510002

Még a boltos sem tudta megmondani...

serial.jpg

(#) Rosszmáj válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Ápr 23, 2021 / 1

Az első. Nullától ... 51002 ... 51999-ig.
(#) mnyugger hozzászólása Ápr 23, 2021 /

(#) jani1987 válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 23, 2021 /

Na de uram.
(#) nedudgi válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 23, 2021 / 1

Egy ilyen link ellenkezik a Fórumszabályzattal. A karosszériajavítók reklámja a biztosítók által szponzorálva. Be kellene vezetni a shariát.
(#) mnyugger válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /

"Elektronika, és politikamentes "
Nos akkor elköszönök a társaságtól. Befejezem elektronikai tevékenységemet. (No meg úgyis ki leszek innen rúgva)

"sharia"
No ez már politika és vallás és ........
(#) nedudgi válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /

Ha ennyi humorérzéked sincs, akkor gondolkozz el azon, hogy a reklám is tiltott ezen a fórumon.
(#) nedudgi válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 24, 2021 / 1

A shariát pedig azért emlegettem, mert ilyesmi tiltott egy muszlim/mohamedán társdalomban. Egészséges, hímnemű embereket ez zavar a koncentrálásban. Ez pedig karosszériásoknak munkát ad, a biztosítótársaságok haszna pedig növekszik, mert a szerencsétlen vezetők a bonus/malus rendszerben rosszabb besorolásba kerülnek. Magyarázzam még?
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2021
(#) Petyaa hozzászólása Ápr 24, 2021 /

Üdv mindenkinek!

Szoba felújítás során a régi fűrészporos tapéta eltávolítása után a falat lecsiszoltam, a régi vakolat a tapéta alatt jól porzott, most sima viszont egy két helyen pár tenyérnyi részen a régi régi cementes vakolat folytonossági hibákat mutat. Maximum fél cm mélységben illetve van jó pár régi tipliknek fúrás helyük és ilyen apróságok.

A falat ilyenkor elég alapozó festékkel kezelni, a sérült részeket pedig gipszes vakolattal, vagy mindent telibe gipsszel, és utána rá az alapozó festék, majd a rendes festék?

Köszönöm előre is
(#) Ge Lee válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 24, 2021 / 1

A telibe gipsszel dolgot semmiképpen nem javaslom mert később visszaüt, de már száradás közben is zsugorodik. Ha repedezős a fal, a szerkezete miatt, vagy amiatt hogy út közelében van a ház és a kamionok, teherautók folyton rezegtetik a talajt akkor a tuti megoldás ha vékonyan hálóval telibe vakolod az egészet. A háló később nem engedi olyan könnyen repedni a vakolatot. Van akinél ez sem jött be (továbbra is repedt a teherautók miatt) ő gipszkartonozott.
(#) Petyaa válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /

Társasház, téglából készült, ezt elfelejtettem hozzáírni. A falak egyébként szerencsére nem repedtek sehol sem.

Nekem ne! Magadnak! Ez egy beteges hozzáállás.
(#) BarnaPili válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 24, 2021 / 3

Ezt a bicajos csoportot ooyan nehéz megelőzni.
(#) zolika60 válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 24, 2021 / 1

Csak a szükséges helyeken gipszelnék a helyedben az alapozás után. Aztán jöhet a festés.
(#) Ódenka hozzászólása Ápr 24, 2021 /

A napokban Leslie Nielsen életéről olvastam sorokat.
Kiderült, amin én és nyilván sokan "szénné röhögtük" magunkat a "Nagyon különleges ügyosztály" az első 4 rész után befuccsolt az US-ban. Miért? No ezért találták ki sokak szerint az "aláröhögést", gyengébbek kedvéért mutatva, hol kell nevetni. Lényeges volt abban és a többi komédiás filmben, halálos komolyan kellett előadni. Ha valaki csak felületesen nézegette, nem is értette a tized részét se a poénoknak. Az értők is többször megnézték, mai napokig, mert hátha van egy eddig nem értékelt kis gyűszűnyi poén.
A Csupasz pisztolyok, Top secret, Airplane, de említem a Monthy Python filmeket, Brian élete, Gyalog-galopp, mind-mind fantasztikus humorforrás az értőknek.
Írásban a humoros bejegyzéseknél az alánevetés megfelelője a szmájli...
(#) Petyaa válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /

Akkor is, ha lehelet vékony rétegben kenném fel? Ez egy rokonom háza, a miénk beton panel, itt telibe lett gipszelve ( glettelve ) a csupasz betonra. Csak mivel az tégla nem tudom van e különbség hőtágulás stb.
(#) Bakman válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 24, 2021 / 1

Manapság minden belső szabadon hagyott (értsd: nincs burkolva) falat glettelnek. Szoktak mélyalapozót is hazsnálni de hogy az hova kerül, passzolok. Glett alá, két réteg közé vagy festés előtt?
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 24, 2021 / 2

A mélyalapozó a nyers (öreg), vakolt falra kerül, hogy a vakolat mállását megakadályozza. Utána jön minden egyéb.
(#) Petyaa válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /

Találtam olyan videót, ahol először alapoznak, glettelnek, újra alapoznak majd festés.
Valahol pedig csak glettelnek, alapoznak, és festenek, van ahol a fal után egyből tesznek gipszkartont. Na ezt pl nem szeretném, mert mögötte a penész stb szerintem könnyen megtelepedhet.
(#) Gafly válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /

Nálunk vékony vakolattal húzta telibe a festő. Utána csiszolás, majd rá a mészbázisú festék. Kicsit munkaigényes, de szép lett.
Téglafal elé én nem tennék gipszkartont, de mondjuk tetőtér beépitéshez, válaszfalnak jo. Ahogy emlékszem oda nem ment vékonyvakolat. Gyakorlatilag téglafal + vékony vakolat, gipszkarton + tapéta van.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Ápr 25, 2021 1 /

Lehet, hogy nem szép, de legalább célt értem a rovar mentes szellőztethetőség érdekében. A felhúzható szúnyogháló alját nem bírtam beakasztani, mivel egy kábel megy át az ablakon ‒ megoldás: 2× oldható szőlőrögzítő(!) műanyag alkalmatosság.
(#) kaqkk válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /

Gratulálok Ügyes vagy , én inkább fellazítottam volna a keretet és a vezetéket alatta húztam volna át . (kb 2 csavar meglazításával megoldható lenne ...) Kókányolásból jeles !
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2021
(#) Gafly válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /

Idézet:
„mivel egy kábel megy át az ablakon”

4
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /

Képes voltál kilukasztani a feszített szúnyoghálót ahelyett, hogy a kábelt átfűzöd vagy rakod alá? Ha ez az izé átfér alatta, a kábel is átfért volna...
Konkrétan felhúzod, kitekered az egyik sín alsó csavarját és kicsit elhúzva mögé tudod rakni a kábelt...
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2021
(#) sargarigo válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /

"hát szíp, szíp, de haza nem vinném"
(#) Udvari Zsombor válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /

Hogyan bújtatsz át egy keret alatt egy olyan vezetéket, amin "bolha" dugó van? A szőlőrögzítőket még át lehetett fűzni egy laposcsavarhúzóval, inkább nem szedném szét, ha lehet. Lényeg az, hogy a rögzítők nem érnek a redőnyhöz és a szúnyogháló lent marad.
Következő: »»   3267 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem