Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3268 / 3606
(#) Udvari Zsombor válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /

Ezzel az egy kábellel nem tudtam a másik ablakszárnyon keresztül kerülni, mert rövidebb. A szúnyoghálót nem lyukasztottam ki, csupán azt használtam ki, hogy az eddigi évek alatt egy helyen picit kijött a szúnyogháló alja, ugyanis nálam amúgy sem olyan könnyű beakasztani a szúnyoghálót, mivel bent asztal van az ablak előtt, kívül pedig a bejárati lépcső alacsonysága nehezíti a hozzáférést az ablakpárkányhoz.
(#) Bakman hozzászólása Ápr 26, 2021 /

Napot!

Próbált már valaki időpontot foglalni NAV ügyintézéshez? Én csak eddig jutok el, nem jelennek meg a kipipálható négyzetek (checkbox), lásd melléklet.
(#) Ge Lee válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /

Könnyen lehet hogy egy két (három) héttel tovább kell lapozni, vagy eleve nincs is személyes ügyintézés most. Pl. okmányirodásba 3 hetet kellett előrelapozni mire volt ikszelhető időpont. NAV-ot nem tudom, náluk mindent online intézek.
(#) Bakman válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /

Mindegy, hova lapozok. Ráadásul akkor is zöld mezőket jelöl a weblap, amikor nincs is ügyfélfogadás...

Nekem simán engedte, holnap reggel 9-re pipáltam is egyet.

nav.jpg

Milyen böngésző, milyen oprendszer? Firefox Mac OS, Firefox Windows vagy Android alatt nem működik.

W10 és Chrome.
(#) kaqkk válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /

Két csavart kihajtok és kicsit meghúzom kifelé a keretet , akár 10 cm-t is lehet mozdítani rajta ,kis ügyességgel ....

Úgy tűnik, csak ilyen kombinációval működik. Linux alatt most nem tudom tesztelni. ***, hogy egy ilyen egyszerű oldalt nem tudnak normálisan megcsinálni.

Én sem járok ilyen helyekre szívesen de ezt másként nem tudjuk elintézni, személyes jelenlét kell.

Ejnye!
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2021
Moderátor által szerkesztve

Én meg azon be... , hogy manapság, amikor már nem is kapni újban ócska hardvert, akkor minek ilyen vackokkal nyűglődni mint a linux meg a többi amik semmire nem valók. Pár éve volt egy gyengébb netbookom, ajánlották itt nekem többen hogy linuxot köll rátenni oszt majd megtáltosodik. Kár hogy a géppel ezt nem beszélte meg senki... Semmivel nem lett gyorsabb, ráadásul az alap dolgokon kívül semmire nem lehetett használni a gépet, úgyhogy azzal a lendülettel le is töröltem róla.
(#) sargarigo válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /

Namost kinek a pap, és kinek a paplan mint tudjuk.. Attól hogy neked nem tetszik (jogod van hozzá), még nem kellene lefikázni egy rendszert, aminek megvan a maga létjogosultsága! Ez olyan mint a Suzuki-Opel szájkarate. Mindkettő az utakat rója rendületlenül, és nem akarnak kikopni a közlekedésből. Nyilván oka van ennek (megjegyzem opelos vagyok).
A linux nem csak gyengébb gépekre való, ez tévhit! Szokták felhozni hogy nem mennek a játékok rajta, én egyedül erre használok windózt (jogtisztát). Minden másra tökéletes nekem a linux. És nem próbál meggyőzni hogy mit akarjak csinálni, csak teszi amit én akarok tőle. Ugrik mint a bolha, és a legmélyebb bugyraiba is le tudok menni ha akarok (nem akarok, már nincs miért). Nekem bejött, és ahogy olvasom mások is vannak így ezzel. Ettől még jónak tartom a windózt is (játékra).
Ha nem adsz vasat alá, akkor semmilyen rendszer nem fog menni. Kivétel a puppy-linux és társai, amik direkt erre vannak, de ezek nem életszerű rendszerek már.
(#) bbb válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /

Vigyázz, ne akarj miért sz* a linux/windows/dos/os2/macos/android/beos/... vitát kirobbantani! Én használok elég sok oprendszert, s mindre tudnék köpködni, s mindet tudnám dícsérni is.

Egy az igazán közös ezekben a rendszerekben, s főleg a vitaindító gyülölködő beszédekben:
a nem kellő alapossággal megismerni vágyás és az eleve ellenérzéssel való hozzáállás.

Én kíváncsiságból kipróbáltam az IBM OS2/warp5 rendszert, mert azt mondták az milyen szuper dolog. Nem tudtam normálisan használni, de beláttam ez az én hibám volt, s el is engedtem. De nem mondok rá rosszat, mert biztos szuper rendszer volt a maga idejében és aki tudta termelésre használni, annak kiváló volt a stabilitása és megbízhatósága.
Kipróbáltam a Suse linux rendszert a 2000-es évek elején, kinyírta a merevlemezem, megutáltam. Most viszont mi van kormányzati szinten a Windows mellett ahol lehet? Persze Suse linux... Továbbra is a nemszeretem kategória nálam, de használom, mert kell. Viszont szeretem a Debian linux rendszerben a robosztusságot, hogy egyszer bekonfigurálom, s utána nem is kell piszkálnom, de ha mégis hozzá kell nyúlni, majdnem parancsról parancsra megtalálom mit kell csinálni.

Netbookra én megpróbáltam több oprendszert is, netezni és e-mailt olvasni volt a cél. Ez egy Asus eee2G gép volt, amiben az MMC háttértár volt 2GB, hozzá 512MB memóriával. XP-t elég jól vitte, miután mindent kigyomláltam belőle, de rémálom volt karbantartani. Ubuntu körberöhögött, a telepítéshez minimum 3GB háttértár kell neki (ez már tizenéve is a telepítőbe beégetett korlát volt, meg kerülni nehézkes lett volna). Debian erre a célra nem volt elég látványos (nem magamnak kellett), végül valami minimáldisztribúciót raktam fel, amihez nekem kellett külön kiegészítőt írni, hogy egyáltalán kezelje az akkut, s alacsony szintnél figyelmeztessen, majd menjen el aludni. A gép ezzel a linux rendszerrel valóban táltos volt, s a célját elérte - lehetett vele böngészgetni. Ha kicsit hozzáértőbb a gazdája, akkor másra is tudta volna használni, de itt ez nem volt fontos.

Amit ki akartam hozni a dologból, hogy személye és felhasználás válogatja mire kell a dolog, s általánosan nem illendő kijelenteni, hogy ez, vagy az a rendszer sz* (még ha valóban az is a mi szemszögünkből, lehet, hogy más simán tudja használni arra, amire való).

Egyébként a legdurvább eddig talán a TempleOS volt, érdemes egy pillantást vetni rá...
(#) Udvari Zsombor válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 27, 2021 /

Be kell vallani, hogy Linuxra alig fejlesztenek valamit, Windowshoz való dolgokkal pedig szinte el van tömítve az internet is, nyilván ez is hozzájárul ahhoz, hogy Linux rendszerekben alig lehet valamit csinálni...
(#) Topi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 27, 2021 / 1

Idézet:
„Be kell vallani, hogy Linuxra alig fejlesztenek valamit”

Ennél nagyobbat aligha tévedhettél volna, de ezt megszoktuk már, hogy saját véleményedet általánosságként hirdeted. Mókás, hogy ezt a kijelentést egy linux gépeken hostolt oldalon teszed

Javaslom, hogy tájékozódj, mielőtt "általános" kijelentéseket teszel. Nem gond ha lelkes vagy, mert fiatal vagy, de szokj le a véleményed tényként hirdetéséről, mert az esetek 99%-ban még tévedsz.

Illetve mindazonáltal kérlek Titeket, hogy ne induljon egy linux-windows vita szál megint, főleg ne az OFF topikban. Aki mindegyik rendszert használja napi szinten (desktop-ra is), az tudja pontosan, hogy mire való és mire nem való a linuxok desktop verziója. Szerintem senkit nem kell meggyőzni semmiről.
(#) Gafly válasza Topi hozzászólására (») Ápr 27, 2021 / 1

Majdnem (bővebben) hozzászóltam, de igaza van Topi-nak, mert ebből csak óriáskigyó méretű hitvita lehet.
Sok oprendszer van, és a profi felhasználók is többfélét használnak. Aztán főhet a feje a profi applikációt szállitónak (lásd csatolmány).
(#) mateatek válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 27, 2021 /

Hatalmas tévedésben vagy. Olyan a kettő közötti különbség, mint mondjuk amikor megveszel készen egy elektronikai modult és használod, vagy ha te tervezed az áramkört, maratod a nyákot, forrasztod és éleszted.
Az elkészült áramköröd tud nagyon rossz, de nagyon jó is lenni. Attól függ, hogy mennyire értesz hozzá.
(#) SALáta hozzászólása Ápr 27, 2021 / 1

Cégnél win7 2 gépen, win xp a kiegédzítő kártyán, dos viszi a cnc t. Semmivel semmi gond. Hiába minden jogtiszta én a netdugót kihúztam, nem kell. Azóta minden tökéletes.
Nem kell net, így nincs probléma.
(#) Szárnyas válasza moltam hozzászólására (») Ápr 27, 2021 /

Valószínűleg nem aktuális már a kérdésed, de tegnap megkérdeztem erről a gázszerelőt egy szintén Mora gáztűzhely kapcsán és azt mondta, hogy ennek a csavarnak olyan szerepe van, hogy ha a csavar vége belelóg a diffúzortérbe, akkor ott a gáz áramlását turbulenssé teszi, megkeveri kissé az áramló közeget.
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 27, 2021 /

Csak egyetlen példa: Az Eagle nyáktervező programot elég sokan ismerik és használják. Le lehet tölteni/telepíteni windowsra és többféle linux-ra is....
(#) kameleon2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 27, 2021 /

Perjelet használsz egy böngészőben vagy backslasht? Tudod miért per jel? Nézz utána, mielőtt egy ilyen vitába kezdesz! A VHS sem azért terjedt el annak idején, mert az volt a legjobb technológia. Amúgy milyen telefonod van? Iphone vagy Android (Linux!)? Tudtad, hogy a MAC OS X FreeBSD alapú volt? Nekem módomban volt (van jelenleg is), hogy többféle rendszert használjak az első BASIC-es "PC"-ktől a DOS-on át az OS2, Windows, Linuxon át a QNX-ig, MAC OS, BE OS. Mindnek van előnye, hátránya. Évekig dolgoztam Linuxon gond nélkül. Egy tény. A linux nem szőke nőknek készült. De hogy ne lenne professzionális, vagy fejlett? évtizedekkel ezelőtt volt 3D desktopom Linuxon (Beryl 2007!) Olyan grafikus felületei vannak, amiről windowson álmodni sem lehetett, amikor már javában használtam napi szinten. Apropó! azt tudtad, hogy a Microsoft is nyomul Linux fronton?
(#) Moderátor hozzászólása Ápr 28, 2021

Most már valóban vessünk véget a különféle operációs rendszerek összehasonlítgatásának!
(#) moltam válasza Szárnyas hozzászólására (») Ápr 28, 2021 /

Az a tűzhely már azt sem tudom hol van, talán odaadtuk valakinek, de mostmár legalább tudom ezt is, köszi
(#) sany válasza Szárnyas hozzászólására (») Ápr 28, 2021 /

Idézet:
„... a gáz áramlását turbulenssé teszi...”

Laikus kérdés.
Szerintetek vagyon miért jó, ha megkeveri? Ezért szokták a fúvóka előtt is megtekerni, illetve csigaszerűen feltekerni a kisebb alumínium csövet a gázkészülékekben? Pl. régebbi FÉG vízmelegítőkben, az őrláng bekötő csövét a fúvóka előtt? Vagy annak más az oka?
Nálunk máskor a gázszerelő azt kiegyenesítette. Jó van az úgy alapon.
(#) moltam válasza sany hozzászólására (») Ápr 28, 2021 /

Jobb az égés. Nem csak a gáz levegő határán ég hanem nagyobb felületen.
(#) bbalazs_ válasza sany hozzászólására (») Ápr 28, 2021 /

Szerintem a szerelhetőség miatt. Az alu nagyon könnyen törik a hajlítgatásra, így feltekerve valamelyest rugalmasabb lehet. Mint régen az alukábellel szerelt lakásoknál a fali aljzatokban is mindig volt egy jókora plusz darab körbehajlítva, hogy a ki-be szerelés miatti kábeltörés minimalizálható legyen.
(#) Szárnyas válasza sany hozzászólására (») Ápr 28, 2021 /

Ahogy @moltam is írta, jobban elkeveredik a diffúzorba áramló gáz és levegő egymással és ezáltal tökéletesebb lesz az égés. De egyébként a mi gáztűzhelyünknél nem lógnak be a csavarvégek a diffúzorba, úgy látszik, enélkül is megfelelő a keveredés.
A te kérdésedre nem tudom a választ, viszont szerintem attól, hogy a cső fel van tekerve, benne az áramlás nem változik meg, hacsaknem túl kis sugárban törik meg a cső.
(#) Szárnyas válasza moltam hozzászólására (») Ápr 28, 2021 / 1

Gondoltam, hogy nem aktuális már a dolog, de leírtam, mert az ilyenekből is lehet tanulni valamit.
(#) gyerek67 hozzászólása Ápr 28, 2021 / 1

Van a házunk közelében egy hím feketerigó, "akit" én csak "pimasz, piszkoscsőrűnek" hívok.
Idézet a "repertoárjából" (reggel ötkor, amikor megyek dolgozni, és este különösen aktív):
- Kivagy, kivagy?
- Hülyegyerek, hülyegyerek, hülyegyerek!
- Fiúk, fiúk!
- Hülyevagy, hülyevagy, hülyevagy!
- Guminő, guminő, guminő!
- Kiscipő, kiscipő! (Ezt persze loptad fiam, ez plágium és valahol felsír egy cinke... )
(#) Dióda hozzászólása Ápr 28, 2021 /

Lehet érdekes lessz a kérdésem de hátha tudtok rá mondani valami infót.
Argon palack nyakán lévő beütésekből honnan lehet megtudni hogy érvényes-e még a nyomáspróbája?
Vagy két éve már a műhelyben ácsingózik csórikám és nem akarnék cserekor beleszaladni hogy nem jó.
Valahol ezekben amiket fotóztam kell hogy legyen de nem tudok rájönni melyik az.
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 28, 2021 /

Amint túl leszek a föld eladáson a költözésen fogok gondolkodni Esztergom megyében. A jófogáson és a faces csoportokon kívül hol fogok tudni olyan házat nézni, ahol nincs az ár a közvetítői díjjal terhelve?
Következő: »»   3268 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem