Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Már csak a beütő kellene...
Idézet: „Nekem is van egy ZX spectrum-om, dobozában..” "Nemár"! MESÉLJ! Várunk a "Retró számítógépek" topicba!
Szétvág az ideg!
A lépcsőházi ajtóbehúzón szeretnék állítani, de nincsen hozzá szerszámom. Ha jól sejtem, az oldalsó keréken kellene húznom, hogy a behúzás erősségét (NEM A SEBESSÉGÉT!!) állítsam. Alább látható a kép, szerintem valamilyen, flexkulcshoz hasonló (na, az nem jó hozzá!) körmös kulcsra lenne szükségem, de a ...Van Kenobi boltban sem tudtak segíteni. Lehet, hogy kénytelen leszek szerszámot gyártani hozzá? Ötletek? Köszi: A Nagyapó
Én szerintem az ajtón lévő talpat kellene jobb felé odébb tenni.
Laposvas, két furat, két csavar, két anya.
Vagy két csavarhúzót beledugni, harmadikat közéjük feszítve csavarni.
Ilyenem van 3db. De nincs bedobozolva.
Na, ez bukott, mert a "furatmélység" olyan pici (kb. 5-6 mm), hogy nem találtam olyan meggyőző (Home Made) megoldást, amelynek segítségével feszíteni tudnék rajta/vele.
Szerencsére nem kell szétszedned. 0:55-nél magyarázza.
Ha jobbra tolnánk, akkor szerintem még kisebb lenne a behúzó erő.
Ami fontos: eddig működött, tehát az átalakítás valószínűleg indokolatlan.
A Dorma ajtóbehúzókhoz adják a felfúró sablont, azzal szerintem se lehet gond.
A menetes orsóval állítod az erőt és van még a két fék állítási lehetőség. Talán nyelvtudás nélkül is érthető ez a rövid mozi. A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2021
Szia!
Nem, nem akartam sem szétszedni, sem átalakítani, mert eddig remekül működött. Nekem úgy tűnik, hogy mivel a behúzó rugó "kissé elfáradt", feszíteni kellene rajta.
A két fék, - tiszta ügy, szoktam is állítani, amikor a kültéri hőmérséklet változása szükségessé teszi.
Minden (eddig) teljesen jól működött, aztán most (szerintem) a behúzó rugó elkezdett fáradni, tehát az az erő, ami eddig simán becsukta az ajtót, már "nem a régi".
Ha szétpattintod a csuklót, meglátod mennyi az alapfeszítése. Adja magát merre kell tekerned, hogy erősebben zárjon. Kiakasztott állapotban ellenőrizd, könnyen járnak-e az ajtózsanérok! Azok berohadása is nehezítheti a zárást.
Köszi a tippet, ezt meglesem!
A zsanérral szerintem nincs baj, de megnézem, hogy mekkora ez az alapfeszítés (szerintem csökkent!)! A rugó feszítését akkor ezzel a körmös kulccsal kellene állítanom?
A felhasználónak semmi szüksége körmös-kulcsra!
A sárga nyilak szerint szétpattintod a csuklót, a piros nyíl szerinti tekeréssel állítod az erőt.
Ami nekünk volt, abban a fehér nyíllal jelölt ponton volt 2 anya amik fellazítása után tekerhető volt a menetes szár felső (befoglaló) része. Azt kell forgatnod, azaz a burkolatból kilógó menetes szár hosszát kell változtatnod a feszítőerő változásához. Hogy melyik irányba a képből meg nem mondom. Ez lehet hogy mindenféle bontás nélkül is (kéne neki) de ha nem, akkor kiveszed a 2 csavart, vagy kiütöd a tüskét az ajtón lévő talpból és máris elfordul a szár.
Reloop kolléga is ezt ajánlja, remélem, ma lesz időm kísérletezni.
Köszönöm Neked is a tippet!
Mi a kérdés? Mert nagyon nem mindegy hogy egy konvektorban kell hőelemet cserélni, vagy egy nem működő kazánvezérlőben megtalálni a hibát.
Az érdekelne, hogy az Immergas termék milyen minőségi kategóriába sorolható. (kondenzációs kazán)
Sziasztok!
Tudom hogy ez egy elektronika mentes topik, de talán belefér a kérdésem, igazából asztalos kérdés. Szeretnék minőségi dobozt építeni a webrádiómnak, nemes fából, melyik topikban nézzék körül? Előre is köszönöm
Szia!
Ezer hála és köszönet! A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2021
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok van-e valamilyen egyszerű de nagyszerű megoldás a problémára. De néhány, az enyémtől eltérő ötlet is jól jönne. Multimédiás lejátszó nyomógombjai letöredeztek egymásról. Sajnos elég hosszú nyulványokon érik el a panel gombocskáit, pontosan, és elég stabilan kellene rögzíteni őket. Volt már javítva, akkor alkatrészlábakat felmelegítve beleolvasztva a műanyagba, egész ügyesen rögzítették a letörőket. Nem hiszem, hogy ezt reprodukálni tudnám. Amit eddig kiókumuláltam, az valamilyen keményebb szivacsdarab, nem feltétlen a képen lévő fehér, mert ennek elég nagyok a cellái.
Zanthoxylum simulans (kínai tüskéssárgafa, kínai(szecsuáni) borsfa) első éves csemeték elvihetők, van 8-10 db, 10-30 cm magasak.
Üdv. Patkány létszám csökkentő kaját milyen arányban ajánlatos keverni, ami liszt, cukor, gipszből áll. Köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |