Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hát, ha addigra úgy változik a szabály, hogy a 2021-ben elveszett dolog addigra régészeti leletként minősül megtaláláskor, akkor bizony nem. Felveheted, de nem a tiéd, mivel nem volt a tiéd annyi ideig, ameddig már a régészeti jog erősebbé vált a saját jogodnál. Szíveskedtél volna folyamatosan a zsebedben tartani. Akkor folyamatosan a tiéd, és a saját tulajdonod, ami folyamatosan a birtokodban van, az a tiéd marad.
Van ennek hátulütője is. Kérdezd csak meg azt, akinek a házát műemlékké nyilvánították. A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2021
A munkahelyemen egyszer eljátszottunk a gondolattal, mi lenne ha. . .
Arra jutottunk, hogy legjobban jársz, ha visszatemeted, és nem szólsz senkinek, még az asszonynak se. Aztán apránként rájársz, de nagyon óvatosan. Idézet: Akkor hosszabb időre el sem mehetek otthonról, mert visszaérve nem enged be a múzeumőr. Vagy én is műemlékké leszek nyilvánítva. „akinek a házát műemlékké nyilvánították.”
Az egyik gyermekkori barátomék házának a háztetője lett védetté nyilvánítva. A múzeum a végén megfelelő árat kínált a zsindelyes háztetőért, így azt elvitték, a ház helyére meg így lett új ház építve.
Szóval elővásárlási joga volt a múzeumnak és egy darabig egyezkedtek a megoldásig. Valamelyik falumúzeumban máig ott ez a tető egy korhű épületen.
Kedves Fórumtársak!
Békéscsabáról Egerbe milyen útvonalon érdemes menni? Minden évben egyszer arra megyünk, de nagyon változó az utak felújítottsági állapota. Aki nemrégiben járt arra, tudna tanácsot adni? Köszönöm!
Szia, én sokat jártam Békés felé egy időben, igazából elég rosszak az utak egy szakaszon, lehet kisebb kerülőkkel jobb utakra menni (nekem pl. a motoros GPS segített a kocsiban).
Lányomnak, rendelésre. Most lett kész, még meleg.
A lyány találta az eredetijét a neten, csak koppintottam.
Egy ideje bővült a hobbijaim repertoárja. Azt mondják egy férfi nem tud főzni... - dehogynem! :
A másik oldalon meg a lekvárért tüntetnek.
".. Indul a lekvárlobbi: haagyjunk a lekvárba is, haaaagyjunk a lekvárba iiis!" - - by Bödőcs
Bemutatja Kudlik, milyenek a nudlik.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2021
Anno ezt az egy műsort néztük meg a TV-ben, aztán irány a "csűrdöngölő" (Kapás táncklub).
Budapestiek figyelem: 3.kerület Karácsony Sándor utca. Hogy jutok oda tömegközlekedéssel? Az asszonyt felveszem Kelenföldnél. Utána passz hogy jutok oda. A keletiig jöttem de rosszul tettem. Egy szállást foglaltam mára.
Vannak ilyen útvonal tervezők, mint pl a gugli...
Beírod, honnan hova, kiválasztod mivel mész, mikor, és meg is tervezi... Bővebben: Link
Négyes metró Kelenföldre, onnan vissza négyes metró Móricz Zsigmond Körtérig, 41 villamos Batthyány térig, onnan az ötös HÉV.
Kelenföldről 19 villamos Batthány térre, onnan HÉV Csillaghegy megálló, Mátyás király út ( nem a hegy, hanem a Duna felé), jobb oldalon a Tesco oldalán jobbra az első utca.
Az óbudai Karácsony Sándor utcát keresi, feltehetően mobilnetről.
Azt is be lehet ugyan úgy ütni a célhoz... én csak innen kimásoltam azt rányomtam...
Mobilnettel se fogyaszt többet a térkép, mint ide írni, és várni az útvonalat.
Az nem Óbudán van, hanem Csillaghegyen. A III. kerület több városrészből áll, Békásmegyer, Pünkösdfürdő, Csillaghegy csak a nagy Budapest kialakításakor kerültek Budapesthez, az 50 -es évek végén. Azt megelőzően önálló közigazgatású települések voltak. A régi Óbuda is több település részből állt, de azok nem voltak önálló közigazgatásúak. (Újlak, Aquincum, Törökkő, Alhévíz, Felhévíz, Fehéregyház, Mocsáros dűlő, Kaszás dűlő, Filatorigát, Rómaifürdő, Aranyhegy, Testvérhegy)
Elnézést a patriotizmusért A mi társas házunk is az egykori fehéregyházi források helyén áll, ahol a monda szerint Árpád apánk a lovát itatta. Azóta ezek a források elmocsarasodtak, és ennek a feltöltésére épült a társesházunk. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2021
És jól elküldted a város másik felébe. Ejnye!
Ha jól emlékszem, ott volt az Újlaki téglagyár is (1960-ban szünidei munkás voltam ott).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |