Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha emlékszel még a környezetismeretórán tanultakra, hát az esővíz az természetes desztilláció. Nagymamád ezért gyűjtött esővizet a mosáshoz. Lágyvízként emlegette, mert nincs tele sókkal, amik megnehezítik a mosószer munkáját. (Nálunk igen kemény a víz. Télen elestem a biciklivel, és púpot növesztett a homlokomon). E kis kitérőt mellőzve: ha logikusan végiggondolod, a kondenzvized ugyanez. Ez a "káros oxigéntartalom" egy nem létező (nemmondomki)
És benne van a használati utasitásban, hogy Ne idd meg!...
Ez egy kísérlet félremagyarázott eredménye (sejteket áztattak desztillált vízben). Hetekig kell ahhoz masszívan egyoldalúan enni és desztillált vizet inni, hogy abból betegség alakuljon ki.
Idézet: Lásd: Desztillált víz; Wikipédia. „Élettani szempontól a desztillált víz fogyasztásnak semmilyen káros következménye nincs, mivel a megfelelően vegyes táplálék bőven elegendő mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat (nátrium, kálium, klorid, kalcium, magnézium, vas stb.).”
Bizony igaz. Anno laborgyakorlaton (több, mint 50 éve) kóstolgattuk rendesen, nem hittük el, hogy nincs íze.
Űrállomáson is ezt isszák, de szerintem én nem ezért nem megyek oda sohasem...
És a pályinkához is desztillált vizet adunk, ha nagyon "fokos"-ra sikerült. (Ami pálinka is egy érdekes desztillált valami) -és semmi bajunk tőle. Sőt, akkor nincs semmi bajunk, ha kapunk a jó pályinkából.
"A fő szabál,y, hogy jót zabálj
Akkor a szesz nem árt A pálinka jól fejbe vág A sörtől rugkapálsz A whiskeytől megszédülsz A konyaktól fejre állsz"
Oroszlány közelében keresek séta repülésre IS alkalmas helyet. Mit tudtok ajánlani?
LSD?
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2021
Hello! Ott van a kecskédi reptér. Hogy mire alkalmas és mire nem, azt nem tudom. Gombaszedésre alkalmas azt tudom, de Oroszlány és Tatabánya a gombamérgezések központja is. Azt tudom mert a nővérem a proszekon dolgozott..
Gondolom ez az ioncserélt vízre vonatkozik igazán, amit sok helyen desztillált víz helyett használnak. Ez gyakorlatilag egy speciális gyantával töltött szűrőn átengedett víz, ami a vízben levő, elektromos vezetőképességet meghatározó ionokat megköti. Gondolom, a benne maradt vegyszer maradványok miatt amúgy nem túl egészséges.
Autó hűtőrendszerbe sosem öntök vizet, ha nagy ritkán után kell tölteni, akkor mindíg csak fagyállót öntök utána, hogy a fagyáspontját semmiképpen se rontsa el. Továbbá a fagyálló folyadékban levő anyagok adják a vízpumpa kenését is, ezért sem célszerű túlságosan felhígítani. Amúgy ha a rendszer jól tömített akkor nem nagyon kell (vagy csak minimális mértékben) utántölteni. Ha fogy a hűtőfolyadék, akkor utána kell nézni, hogy miért.
Ez így helyes. Anno belénk verték: "Hűtőbe fagyállót, akkuba vizet öntünk. Ha kell."
Valamint a hűtőrendszer korrodálásáról se felejtkezzünk el. A fagyálló véd a korrózió ellen, a víz meg ráadásul rozsdát okoz.
Idézet: „csak fagyállót öntök utána, hogy a fagyáspontját semmiképpen se rontsa el.” Hogy az olvasó félre ne értse, pontosan: Fagyálló és (desztillált vagy ioncserélt) víz megfelelő arányú keverékét. Akkor nem rontjuk el a fagyáspontot. Furán hangzik, de igaz: a tömény, hígítatlan fagyálló kocentrátum hamarabb megfagy, mint a hígított. Tömény fagyállóval utántöltve egy darabig növeljük a fagyásállóságot, aztán amikor maghaladjuk a 2 fagyálló 1 víz arányt, akkor már romlik a fagyásállóság. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2021
Ez nem egészen így van. A legtöményebb fagyálló amit kis kiszerelésben kapni lehet -72°C-os fagyáspontú, ami 50% desztillált vízzel keverve -36°C fagyáspontú lesz (a saját műanyagpalackjára legalábbis ez van ráírva), és maximálisan 1:2 hígítást ajánl (-24°C).
Ez alapján nekem az jön le, hogy a hígítással arányos lesz a fagyáspont. Az általánosan kapható fagyállók (nagyáruházak polcain) általában eleve -36°C -ra hígított verziók, kétféle színben van zöldes, és lilás rózsaszín (néha narancsszínbe hajló árnyalattal). Ebből a szín összefügg az összetétellel, a lilás-rózsaszín, elvileg alumínium-barát összetételű, az újabb autókban ez a gyakoribb. Utántöltésre mindig ilyet használok. Állítólag a zöld és a rózsaszínes verziót nem célszerű keverni egymással. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2021
Üdv. Egyszer régebben láttam a tvben ilyen érdekesség videókat. Az egyik arról szólt, hogy volt valami házi tákolmány, valami elektronika, amit ha hozzá tesz közel valamilyen elektronikai cikkhez (konkrétan a videóban telefon - notebook, vagy valamilyen kijelzős cikk volt) attól az eszköz megbolondul.
Nagyon halvány emlékeim vannak róla, nemtudom hogy csak az adott időben bolondítja meg az eszközt, vagy tönkre is teszi. Valamiféle mágneses tért hozhat létre, vagy valami elektrosztatika, nemtudom.. Tehát ezt az eszközt keresem, mi is ez, hogy működik.
Atom bomba. Akkora mágneses impulzust gerjeszt, hogy minden elektronikai készülék berosál.
Az amcsiknak van ilyen fegyverük, (youtube videókon is látható). Általában helikopterre szerelve, pl. autós üldözéseknél vetik be, ha nem tudják másképp leállítani az ámokfutót.
Fölé repül a helikopter, becélozza, kap egy néhány MegaWattos, 90GHz körüli, rövid fókuszált impulzust az autó, és minden elektronika kb. azonnal kinyiffan benne. Az impulzus annyira rövid idejű, hogy a vezetőben nem tesz kárt (bár egy pacemakerre nem tudom hogyan hat...). Néhány youtube videóban látni ilyen bevetést, a becélzott autó szépen kigurulva megáll... Mondjuk egy ősöreg dízelnek küldhetnék az impulzusokat, azt nem igazán hatná meg A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2021
Ami nekem képzik, az talán nem teszi tönkre, csak abban a pillanatban bolonditja meg az elektronikát. Főleg ilyesmi képzik hogy telefonon próbálták ki, és a kijelzon minden hülyeséget mutatott.. Nem tudom hogy kereshetnék rá
Az a baj, hogy az ideiglenesen megbolondul, és a meghibásodik között nagyon keskeny a határ - másként fogalmazva ez veszélyes játék, rosszul is elsülhet a dolog.
Régen, amikor Tesla tekerccsel kísérletezgettem, az is okozott néha ilyen jelenségeket, (pl. fényképezőgép szoftvere lefagyott) de én inkább próbáltam elkerülni, hogy ilyen történjen.
Szerintem te az oroszok magnetronos videóira gondolhatsz. Nem veszélytelen, amit művelnek...
Bővebben: Link
Szerintem nem erre gondolt, ez nem ideiglenesen bolondítja meg a telefonokat.
Nagy térerejű külső zavartól minden elektronikus berendezés meg tud bolondulni. Nem feltétlen hibásodik meg, de azért előfordul. Pl. egy villámcsapás közvetlen hatása tönkre tudja tenni egy rádióvevő bemenetét.
Pályafutásom alatt két zavaros eset is előfordult, NMT rádiótelefon megbolondította a motorvezérlőt, és ebből akár súlyos probléma is adódhatott volna. Mindkét esetben jó nagy csatát kellett vívni a gyári szervizzel, mire elismerték, hogy a motorvezérlő volt a hibás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |