Fórum témák
» Több friss téma |
Ha tennél fel képet ...
Ennél jobbat nem tudtam
A lényeg látszik.
Ezt a panelt a tűzből vetted ki ?
Meg akarod csinálni vagy csak az az egy alkatrész érdekel ? Nincs szétnyílva a hőtől ? Az magyarázhatja a "méretnövekedést".
Működik a panel. Ki volt öntve, a fekete maradványok azért látszanak.
Már a csillogásból is meg lehet mondani, hogy semmi égés nyom nincs, ellenben az imádni való fekete gumiszerű oldhatatlan valami ennyire jött le.
Ettől függetlenül hamarabb lelhető válasz ha inkább az elektronika szerepköre, esetleg feliratok után talán fel lelhető kapcsolási rajzból hamarabb fény derül a típusra!
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy véleményetek szerint mi lehet a csatolt képeken lévő OMRON kapcsolóüzemű táp. Nem mertem eddig rákapcsolni semmit, esetleg nincs ötletek, hogy hogyan tudnám kipróbálni? Köszi előre is! Szép estét! Üdv!
Szerintem az Omron a beültethető relé egyik opciója, nem a táp típusa...
Mivel akku jelölés van rajta valami akkutöltő/ szünetmentes vagy hasonló lehet. De fönt látható 3 csatlakozósor, valaminek kéne oda is mennie.
I/P L = bemenet, fázis
O/P L = kimenet fázis Akku és extra akku kapcsolható rá, ahogy írta antiktelefon, minden bizonnyal szünetmentes tápegység panelje. Első kép, relétől balra lévő tekercs sérültnek tűnik.
Sziasztok!
Rendben, köszönöm a válaszotokat. Ha jól értem, nem sok mindent tudok vele kezdeni. Lehet megpróbálom rákötni a bemenetre a 230V-ot, hátha beindul vezérlés nélkül. Kösz még egyszer! Üdv!
Hasonló áramkörökből rengeteg minden finomság kitermelhető. Teljesítmény FET-ek, tranzisztorok, diódák, relék, kondik, hűtőbordák, optocsatolók, spéci ellenállások, stb.
Én bányának használom őket.
Sziasztok. A csatolt képen pirossal bekarikázott alkatrész egy hangerőszabályzó akar lenni?
Nem egészen, bár lehet, hogy a hangerő változni fog. A FET munkapontját lehet állítani vele, torzítás, erősítés.
1k-s potmétert (mármint nem trimmert) vettem oda, az jó lesz?
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2021
Az eredeti tervezett funkcióhoz nyilván nem. Az 1K az 10*es értéke a tervezettnek, az 1K-s poti egytized mozdulata fedné le a 0-100 Ohm tartományt, vagyis ha kicsit ferdén nézel rá, már ugrott is az érték...
Akkor ha már megvettem az 1k-s potit, tudom azt hangezőszabályzónak használni?
Nem igazán... Ez az egész kapcsolás nagyimpedanciásként lett tervezve, ha a bemenetre (a kondi elé) teszed, akkor hazacsapod a nagy bemenő impedanciát...
Nem egy túl jó megoldás, de használhatod a FET -es erősítő kimenetén, a 100 kΩ Helyén. Jól megterheli a kimenetet, de működni fog. Egy 10 -50 kΩ potméter jobb lenne. (félvezetős erősítőkben a hangerő szabályzásra log, hangszín szabályzásra lin típusú, ilyen szokásos értékű potmétereket lehet használni)
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2021
Mi a jelforrás? Mit akarsz erősíteni ?
Ma lőttem nektek.
Direkt nem kérdeztem meg, igy én sem tudom.
Ez egy fél kész gravigun a Half life-ból áttervezve!
Maradjunk annyiban, hogy Hidetsugu mester biztos rúgott egyet az urna oldalába, amikor meglátta, hogy egy csehszlovák pisztolypáka végére ráhúztak egy sündisznót.
Mellesleg érdekes olvasmány.
Széles ösvényű periodikusan logaritmikus stratégiával.
Kilövéshez: Diósdról. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2021
Sziasztok! Ezt a nyák nyák csatlakozót be tudja azonosítani valaki? Esetleg gyártót? 1,27 osztás két sor M2 menet.
Láttatok már így "szétrobbant" IC -t ? Én még nem ...
A közepén akkora a lyuk, hogy egy műanyag fejű gombostű feje "lötyög" benne ... Lehet, hogy ezért nem ment a tesztelőgép ?
Persze, CRT monitor néhány perc túlhajtott sorfelbontás után. Mert hogy "bírnia kell annak" !!!
Pusztán vizuális teszteléssel is egyből megvolt a hiba. Valahol csak ki kellett jönnie annak a füstnek, ami ugye működteti.
Fejlesztőként dolgozom. Számtalanszor láttam már ilyet.
Mi azért robbantjuk fel, hogy Önnek már ne kelljen.
Nálunk is van például smoke, stb. teszt. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2021
Sziasztok!
Valakinek véletlenül nincs adatlapja a Tungsram 90 AV típusú fotocellához? Az alkatrész gyári dobozában volt egy elég szűkszavú cetli a leglényegesebbekkel (Ht= 150V, I=35 uA, maximum érzékenység ~1000nm), de örülnék valami bővebbnek. Az elektroncso.hu-n sincs sokkal több adat a fotocelláról. Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |