Fórum témák
» Több friss téma |
Ha 3 pólusa van, tejüvegben alkonykapcsoló vagy valami fényérzékeny kapcsoló lehet. Bár azokat nem szokták foglalatba tenni - én legalább is még nem találkoztam olyannal.
Sziasztok! Milyen alkatrész látható a képen? (U6) A47 van ráírva. Egy amd rx560 4GB videokártyán található, pár másodperc alatt tűzforró, a googléval sajnos nem jártam sikerrel. Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2021
Van mellette egy másik ugyanolyan. Az is forró?
Se-se. Még nem mértem semmit. Semmilyen katalógusban nem találom.
Én megkérdeztem a "lámpagyáros" kollégámat.
Lehet nem leszel a választól sokkal boldogabb...
Elég gyenge volt: "autólámpa", ekkora? Mármint bura és foglalat.Ha olyan kedvem lesz, majd mérgetek rajta.
Fet driver a vcoreon, keresek majd típust neked, de van is itthon Bpn. High és low fetet is cseréld vele, 5V tápot is ellenőrizd, illetve ha gigabyte, jó eséllyel ki fog menni újra, akkor a pmic is cserelendő.
Ncp5901 vagy hasonló lesz. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2021
Már miért ne?
De a Te kezedben van...
Látom a méretek felett mindenki lazán elsiklott. Ez min. 4× akkora, mint amit linkeltél.
Mértem: A 2 fenékérintkező között 24 Ω (multival), a tok/nyél a közép; 12-12 Ω. Valamint (írtam) normális izzónál nincs anód-katód jelölés. Tungsram, de még nem bírtam fellelni a katalógusukban. Belesve alul, izzónál bonyolultabb szerkezet látható (már, amennyire látható).
Nem lehet valami dupla vetítő/ fényszóró izzó? Egy kép azért sokat segítene. 24 ohm hideg ellenállásnak azért elég magas, lehet valami speciális stabilizátor cső.
Vetítő biztosan nem, ahhoz túl vékony szerkezet látszik.
Utóbbira hajlok én is. De minek a katalógus, ha ez sincs benne. Régebben már volt ilyen "katalóguson kívüli" esetem.
Vagy felhozza és megszakértjük, vagy lefényképezi és akkor úgy értjük meg szak.
Vagy valaki megtalálja a titkos katalógusban.
Holnap lesz kép, de elég szemléletesen leírtam a fizikai valóját.
Nem csak ez az egy.
A high fetet cseréltem minden fesz megvan, driver nélkül van kép, viszont driverel lila szinnel kifagy, néha fekete képergyővel fagy ki. A fet kicserélése óta nincs zárlat. A régi fet g-s zárlatos volt. Egyébként xfx, "csupaszon" biosig 850mv gpu 850mv mem, driver betöltés közben 1150mv gpu-nál fagy ki, és vissza áll 850mv-ra.Gigabytom van egy másik gépben azzal eddig no problem. "
Ha jársz Bp-n, egy diagnosztikát személyesen futtatok rajta neked. (déli fele, 80+GB a cucc)
Ha az összes fázis megy a magon, akkor valószínűleg a high side zárlat közben a 12V megölte a magot, sajnos megesik, gigán is gyakori. XFXtől nem ismertem ezt a verzióját, de ez a létező legrosszabb megoldás. Illetve ha működik is a kártya, valahogy az áramkorlát és current balancing rész megsérül, mivel a tekercs dc ellenállását használja söntnek a tápic és az érzékelő bemenetek megsérülnek a tüskétől. De ha fogsz egy ledet 1k ellenállással testre rakod és a másik lábát a tekercsek bemenetére rakod és mind világít, akkor az összes fázis jó, és esélyes a mag sérült. Ha nem működik, akkor a fázist kell javítani. De ezek szoktak indulni akkor is, ha hiányzik egy fet pár és a driver is le van szedve, kivéve néha ha a tápic első pwm kimenetére kötött fázis a hibás. De szerintem az a fázis nem működik, ha a gate átüt a feten, az 95% megöli a fet drivert.
Sajnos ritkán járok Pesten. Köszönöm szépen a tanácsot, megvárom még hátha tudja valaki mi a pontos tipusa annak az smdnek.
Amit küldtem, az bőven elég neked, nézd meg az adatlapját, a pinout mindegyiknek azonos.
Amúgy most én sem találom a pontos típust, de van ilyen icm, tehát egyszer találtam adatlapot, az biztos. De amiket írtam, próbáld ki, ezt a fázist leszedve is mennie kéne, meg meg kéne nézni, most működik-e az a fázis. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2021
Leszedtem a meghajtót, mostmár bebootol a win, nincs szinváltás lilára, netezni, youtubeozni lehet, viszont 3D terhelésre kifagy az egész. A ledes tesztet még nem próbáltam.
26 évig dolgoztam a Tungsram (ill. akkor már GE) fényforrásgyárban, de ilyent nem láttam...
Én fotocellára tippelek.
Ez egy kicsit régebbi. Ami Tungsram katalógust láttam, abban nem szerepel.
Valami próba módot kitalálok (nem elrontani), mert amúgy használatlannak látszik. NGY: Ahhoz kevés a "lába".
Nagyon vas-hidrogén cső szaga van. Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2021
Lehetséges, hogy a búra sérült?
A három kivezetés korlátozza a lehetőégeket, így akár egy meghibásodott egyenirányítóval szenvedsz. Elméletileg két-három megoldás lehetséges: - fűtött egyenirányító, esetleg valamilyen szenzor - háromlábú kvarc - félvezető alkatrész. Idézet: „Ahhoz kevés a "lába".” Nem feltétlen. Nézd meg pl. az orosz IN-9 vagy IN-13 csöveket.
Én is erre gyanakszom leginkább. A 4. kép pont ilyen, csak ez tejüveges. Belelesve alulról, kb. ilyesmi krix-krax van benne.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2021
Nagyon úgy néz ki, hogy igazad van. És akkor az első szám a feszültség, a második meg az áram. Azt nem értem miért fehér, de mindegy is...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |