Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kültéri hangosítás (hangládatervek és erősítők)
  1. Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
  2. A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
  3. Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot, ami tartalmazza a hangszórót, és a hanglesugárzás javító eszközt, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb)
  4. A hanglesugárzást javító eszköz lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap". Hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Lapozás: OK   15 / 74
(#) sound.man válasza drótbicikli hozzászólására (») Máj 24, 2008 /

Melyiket??
(#) sound.man hozzászólása Jún 23, 2008 /

Van ez a terv (csatoltam). Rajta van hogy hova kell tenni a hangszórót fentről 21,6cm. Az egész lap ahova a hangszóró kerül 41,3... Ebbe épphogy belefér egy 15 colos hangszóró. Biztos nincs elírva az előlap mérete? Ha ott lenne a hangszóró középpontja ahol a rajzon van akkor lent pár mm maradna. Vagy csak én számoltam rosszul? A rajzon pedig a lap amibe a hangszóró van, lent sokkal több hely van mint fent. Pedig így fent lenne több. Most én számoltam el de nagyon vagy valami el van írva a rajzon??

fane15-2.jpg

(#) djjoy hozzászólása Júl 4, 2008 /

Üdv.
Nos nekem az a kérdésem lenne,hogy szeretnék építeni most 2db mélyládát. EW-15H hangszorókkal szerelve.láttam egy tervet amit ajánlotatok már hozzá: http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/d7/d719d1d6b64fbbc514082...83.jpg
Ez tökéletes hozzá?Meg még annyi hogy vab 2db Omnitronic BX 1550 mélyládám,ezhelyett szeretném ezeket,ezek lefogják szólni?Várom mihamarabbi válaszotok!Üdv.
(#) zsoltee0001 válasza djjoy hozzászólására (») Júl 4, 2008 /

Hali
Nem fogja le "szólni", bár az érzékenysége mindkét hangszórónak 97dB, a mélyládának (hihetetlen ) 800 w max terhelhetősége van, tehát az utóbbi nyert.
üdv
(#) sound.man válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 4, 2008 /

Egy tölcséres ládának sokkal nagyobb a hatásfoka mint egy bassreflexnek és a tölcséres láda még dob az érzékenységen is. Szerintem lefogja szólni
(#) Joseppe210 hozzászólása Júl 4, 2008 /

Valaki tudtna nekem segíteno egy kapcsolási rajz beszerzésében. Egy 1980 as évekbeli hitachi ha250 erősítőről lenne szó
(#) shalafi66 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 6, 2008 /

azok az adatok közel sem halálbiztosak
(#) djjoy hozzászólása Júl 9, 2008 /

Na hello ismét.
Lenne ismét egy kérdésem EW-18H hangszoróhoz mien ládát ajánlanátok?Rendes rajz kéne nekem képpel léci küldjetek,van egy de azt EW-15H írták sokan ami ez: http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/d7/d719d1d6b64fbbc514082...83.jpg
Várom mihamarabbi válaszotok Üdv.
(#) sound.man válasza djjoy hozzászólására (») Júl 9, 2008 /

Mi ennek a terv alapján építettük de itt egy srác megrajzolta szépen. Képeket a kész ládáról meg itt találsz.
(#) djjoy válasza sound.man hozzászólására (») Júl 9, 2008 /

Köszi.,de mégis az EW-15H hangszóronál maradok,nincs most +50ezrem a 18H-ra Kiváncsi vagyok h ezek akkor ezzel a tervel mekkorát szólnak,mekkora helyre elég,és hogy leszolják a két gyári Omnitronic BX-1550 mélyeimet,mert az a cél ha tudtok erről vmit írjatok!köszi előre is!
(#) sound.man válasza djjoy hozzászólására (») Júl 9, 2008 /

Baromi nagyot szólnak. Tudom mert már hallottam ilyeneket.
(#) xxxKiller hozzászólása Aug 8, 2008 /

Üdv! Lenne egy olyan kérdésem, hogy ezen a Rutse terven: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_211468.html?highligh...211468

hol van az "I" méret??? A lapméretek közt rajt van, tehát hogy meg kell adni a lapszabászatban, de a terven nem látom sehol. Egyébként mi a véleményetek erről a tervről?
Köszi!
(#) szabi83 válasza xxxKiller hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Az F és G között van vízszintesen az I, csak nincs berajzolva :no: .
(#) kovacsna hozzászólása Aug 8, 2008 /

Hello,

Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki olyan fehér embert, aki megépítette vagy hallotta szólna a '80 évek közepén megjelent RT-ban (sajna nincs pontos szám) közölt mélyládát. Állítólag OMEGA-ék használták először. A méretek kb szél: ~2000mm. mag: 700mm mély: 900 mm. Kétdarab exponenciális tölcsér volt lényegében összehajtva. Kéthangszórós (D: 300mm) láda amúgy. Anno azt írták az akusztikus az erősítése közel 100x . Ja és a kornak megfelelő megjegyzés: Ha nem beszéltük meg a ház bontási tervér a Tanáccsal , akkor 1W-nál ne adjunk nagyobb teljesítményt rá, ha szobában van.

Én anno kiszerkesztettem 1:1 méretben. Brutál!

Szóval érdekelne, hogy valaki hallott-e effelől!
Ha megtalálnám esetleg a rajzot, akkor közkincsé teszem. Of corse

Köszi.
KN.
(#) szabi83 válasza kovacsna hozzászólására (») Aug 8, 2008 /

Erre gontoltál?
(#) xxxKiller válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 9, 2008 /

Ez érdekes, ugyanis az F és G között az én tervemen a "J" van. :no: De ha már itt tartunk, egy újabb érdekesség ezen a terven: A "J" méret, teljes szélessége a rajz szerint 15,7cm. Az összesített méreteknél viszont, a J-nél 15x56,2cm van. Szóval ezt nemtudom mire vélni. Lehet hogy a J és az I helyet cserél? De akkor hol van a J-nek a helye. A probléma egyszerű: Nem látok egy méretet a rajzon. Nincs feltüntetve. Akinek van ötlete, pls segítsen.

Rutse.pdf

(#) xxxKiller hozzászólása Aug 10, 2008 /

Azt is hallottam erről a Rutse tervről, hogy nem fog jól szólni, mert ez a tölcsér váltakozva szélesedik, szűkül, szélesedik, szűkül, szélesedik... Emiatt nem fog jól szólni, mivel egy expo tölcsérnek folyamatosan, egy függvény szerint kell növekedni. Vélemény??? mert már 5-en 6 félét mondtak nekem. Előre is köszi!
(#) sound.man válasza xxxKiller hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Én meg hallottam rutse ládát és kültéren is megállta a helyét.
(#) szamóca válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Te jó ég!
Vajon milyen hangszóróval megy le 22Hz-ig
És hány mázsa egy ilyen?
(#) xxxKiller válasza szamóca hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Én hallottam már ilyet, hawer megcsinálta.Szobában van neki Kipróbáltuk udvaron is, kegyetlen nagyot szólt. Jelenleg SAL SBX4060-as van neki, most akarja kicserélni valami gyilkosra, de ezekkel is óriásit szólt. Hihetetlen... 7-en vittünk be a szobájába. Sztem olyan 300kg simán lehet és még nem is MDF-ből van neki...
(#) szamóca válasza xxxKiller hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Dobnál egy képet majd róla?
Kíváncsivá tettél !
Nyithatnál egy "Önjáró expo láda készítése" topikot!
(#) sound.man válasza xxxKiller hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

A kép engem is érdekel.
(#) szamóca válasza szabi83 hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

szabi83, nincs több infód erről a dobozkáról?
(lapszabászati rajz, h.sz. ajánlás elkészítés menete, stb)
Kb 12m2 -anyag kell hozzá!
(#) sound.man válasza szamóca hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Nekem az is elég lenne ha valaki megmondaná melyik RT-be volt benne.
(#) szabi83 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

nincs
(#) szamóca válasza sound.man hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

kovacsna szerin 83-87 között lehet. Ha megtalálnád sound.man hálás lennék .
(#) DJ_Tacee válasza sound.man hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Szia! RT ÉK 1981, 19-es oldal. Ha kell, beszkennelem nektek a cikket egy az egyben, ha valakinek nem lenne meg/ Nekem itt van mellettem a könyv.
(#) sound.man válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Azt megköszönném.
(#) sound.man válasza sound.man hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Itt megtaláltam. Bővebben: Link
(#) DJ_Tacee válasza sound.man hozzászólására (») Aug 10, 2008 /

Nem zudom rendesen kifordítani a könyvet hogy minden látsszon grrr.... Tönkretenni meg nem akarom. De nem baj, megvan PDF-ben 80-tól az összes évkönyv, ebből a 81-eset elkezdtem feltölteni neked egy tárhelyre, mindjárt adok linket!
Következő: »»   15 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem