Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos ezzel is lehet trükközni. Egy cég kb. egy hónapja hozott hozzám vagy 10db Sandisk x300s SSD-t (külföldön felvásárolt, leselejtezett céges HP laptopokban voltak), természetesen le voltak lejelszavazva. Na most a HP gondosan „elfelejtette” a címkén feltüntetni a PSID-t, - ergo, bukott az üzletnek ez a része - semmit nem lehet velük kezdeni. Hiába tudom ennek a típusnak (és sok másiknak is) a firmware-ét újraírni, a titkosítás ezeknél még ezt is megakadályozza!
A Sandforce kontrolleres SSD-knél ez a módszer bevált, de ezeknél a Marvell kontrolleres cuccoknál nem működik - látszólag újraírja a firmware-t, de a titkosítás rajta marad!
Igen ezek még régebbi? olcsóbb? SSD-k, ezen gyárilag nincs psid.
Csak az tudja feloldani aki lejelszavazta. És lehet hogy a HP-nak nem érdeke hogy a gépei szétszedve alkatrészenként kiárusíthatóak legyenek. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2021
A HP mindig is törekedett erre, white listed EFI BIOS-ok a gépeiken, hogy csak engedélyezett WiFi és egyéb PCIe kártyát tudj beletenni, csak saját RAID kártyákkal működő szerverek, stb.
Nos rövid úton a HDD felismertetése a win rendszerrel megbukott. Próbálja telepíteni a hozzávaló drivert ahogy rádugtam a rendszerre, de képtelen felismerni az eszközt.
Innentől kezdve kizárva minden win szoftver. Sajnos a BIOS sem tud információt szerezni róla, csak annyit lát, hogy merevlemezzel lenne dolga. Az AHCI módot kikapcsoltam de a HDD az ATApassword miatt semmit nem hajlandó elárulni magáról. A g-parted live rendszert még megpróbálom később, de a történtek fényében ahhoz sem fűzök túl sok reményt. Innentől fogva azt hiszem ez a merevlemez, az örök vadászmezőkre távozott, nem hinném, hogy volna rá módszer, amivel törni lehetne, vagy hogy megérne e még energiát fektetni ennek felélesztésébe... ![]() Viszont most így a BIOS -ba mászkálva feltűnt, hogy a másik két SSD -ből a régebbi, az OCZ SATAII -es érdekes módon támogatja a Blokk módot, és UDMA-6 -os. A Kingspec ami újabb és SATAIII -as, blokk módot nem támogat és csak UDMA-5 -ös. Hogy van ez??? ![]()
Ha azon a 120G sata wincsin rugózol, dobd ki, adok ajándékba egy (öt darabom viszont nincs
![]() ![]()
Vigyázz, mert villanyipi nagyon harap az ilyen hozzászólásokra..
Rosszul csinálod.
AHCI kell! és azon a lemezre bekapcsolt hot plug is (látszódjon az óra mellett mint az eltávolítható pendriveok). Ha induláskor a bios nyafog akkor induláskor ne dugd rá, csak miután felállt a win. Én is így csinálom. És mutass egy ilyen HDS képet!!! (KÉP)
Pontosan úgy kezdtem, mivel az oprendszer AHCI módba van telepítve, nem is ment volna ha kikapcsolom. Erre írtam, hogy a HDD-t bedugva SATA portra futó rendszer alatt, a win nem ismerte fel. HDS most nincs is feltelepítve hirtelen...
AHCI módban a BIOS szintén nem lát róla semmit, csak azt, hogy van egy harmadik eszköz... A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2021
Idézet: Felismeri. ( hacsak nem döglött meg, de soxor még akkor is)„win nem ismerte fel” De ne a file-kezelőben keresd, hanem a lemez-kezelőben..!
Nyilván nem az explorerben néztem. Az eszközkezelőben nem jelent meg. Próbálta az új eszközt telepíteni, darált vagy két percig, és mivel látszólag nem boldogult vele, újraindítottam, hogy megnézzem mit lát a BIOS.
Most rádugom neked ismét, hagy daráljon akkor még egy sokat...
Akkor a kérdésed valójában nemis létezik és csak a te fejedben volt "HDD password" ?
Idézet: „kérdésem lenne, van e valami módszer a képen szereplő HDD "fejéből" a HDD password -ot kiverni?” Valójában pedig csak döglött..??? ![]() Akkor valóban az első válaszomat kellett volna követned, kár volt foglalkozni vele. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2021
100%, hogy password -os, már régebben is próbálkoztam vele, igaz akkor valami régi vason.
Hirens boot cd -n volt valami eszköz hozzá, amivel állítólag fel lehetett volna nyitni, de már akkor sem sikerült. Az a program mutatta, hogy a HDD jelszóval védett, ezért vagyok biztos benne. Azóta ott áll vagy 10 éve a szekrény tetején, mondjuk azóta lehet kilehelte a lelkét szerencsétlen. Mindenesetre a Win perceken át tartó próbálkozás után kibökte, hogy a telepítés során hiba történt. Nagy nehezen felismerte a win, de ugyan úgy semmit nem lát mint a bios. A HDD LLFT meg panaszkodik, hogy az eszköz nem érhető el, mert kisebb, mint 65535 szektor. ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2021
Mondjuk ha bele gondolok, annak az első 512 bájtnak pont az MBR -nak kellene lennie, nem?
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2021
Figyu - vagy valamit nagyon rosszul csinálsz, vagy tényleg haldoklik az a HDD.
Ha csak símán ATA password volna rajta, abszolut nem így viselkedne. A Hirens boot cd -n pedig az MHDD az a program, ami infót ad róla, nézz rá vele újra.
Melyik? (Link) Nem látok MHDD-t.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2021
Ez már a "reloaded" HBCD PE, ami 64 Bites.
Az eredeti 32 Biteseken van rajta (64 Biten nem is működik).
Itt a lehetőség, hogy kitermelj néhány igen erős mágnest.
![]()
Meg nem mondom most Neked, az biztos, hogy valamelyik 10.x verzió - szóval régi...
Passz - régen használtam már, volt még egy ilyen progi, a HDAT2 - azt jobban szerettem.
De ugye SATA porton próbálgatod, nem USB-n..?
Igen, az is, én meg ráadásul mindig összekeverem a kettőt.
![]()
Jutottál azóta valamire..?
Persze, hogy nem USB-n mint írtam SATA portra dugtam. Ha USB -re tettem volna, a BIOS sem SATA eszközként ismerte volna fel. Tegnap nem voltam, nem foglalkoztam vele, és a game fordítás most nagyobb prioritást élvez, kb 75% -nál tartok. Ha azt befejezem, akkor előveszem megint a HDD -t.
Majd keresek egy 32 bites hirens -t, meg kipróbálom a Gparted live rendszert is, mint írtam. Viszont a héten ha minden igaz, holnap vagy holnap után megjön az új CPU is, át kell szerelni a gépet is, régi alkatrészeket ki, újakat be. A HDD lehet már csak jövő hétre marad. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2021
Én ennyit még kísérleteztem vele:
- az LLFT helyesen detektálja hogy SATA-n vagy USB-n van a lezárt lemez - az LLFT nálam kiírja a helyes méretet is (akárcsak a lemezkezelő) lezárt lemezen is - az LLFT nálam a szériaszámot is helyesen írja ki lezárt lemezen is - még sose láttam driverkeresést (főleg hibára futva) sata porton (akár le volt zárva akár nem) - HDS jól jelzi lezárt lemezen is a smart paramétereket és a 100/100-at.. Hátha ezekből le tudsz vonni következtetést.
Tessék mondani,
tudja valaki Total Commander fájl összehasonlító ablakában a betűméreteket meg lehet növelni? És ha igen, hol? Gondolom a wincmd.ini fájlban talán, legalább is remélem... Mert a beállításokban hiába állítottam át mindhárom részt, nincs rá hatással... A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2021
Inkább használd a WinMerge programot. Ingyenes és jobb.
Jól van pancser vagyok. Ott a BETŰ gomb, majd kiveri a szemem, azzal lehet állítani...
![]()
Hmmm, jó ez se rossz...
Hellóbelló!
Még egy TotalCommanderes kérdés: a másolási ablakban a sebesség mértékegységét át lehet valahogy állítani Mb/s -ra? A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |