Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 280
(#) bigD hozzászólása Máj 11, 2008 /
 
mégvalami!az akkura rámértem megvolt a fesz!
megőrit!!!
(#) bbalazs_ válasza bigD hozzászólására (») Máj 11, 2008 /
 
Nem lehet az, hogy amikor indulni probal, akkor hirtelen leesik a fesz?
Terheles alatt merd, mondjuk akassz ra egy huszwattos halogenizzot es ugy merd le a feszt!
(Az jol belerug az elejen es meg is terheli kb 1.5A-el)

Egyebkent meg rugd seggbe, aki igy hozza vissza!
(#) bigD hozzászólása Máj 12, 2008 /
 
oké,holnap kipróbálom!bár nem hiszem h a fesz leesése miatt lenne mert mikor kihúzom a hálózatot akkor még a led-ek is kialszanak de kitudja

ja,és köszi a gyors válasz
(#) SzervízMacska válasza bigD hozzászólására (») Máj 12, 2008 /
 
Szia!

Azt nem írtad, hogy mekkora feszültséget mértél és mennyi a névleges ill. hány cellás az akku. Én a lithiumos technológiát nem ismerem, de annyit hozzátennék, ha a névleges feszültségnél nagyságrendileg 1 vagy több cellafesz.-gel kevesebbet mérsz, biztosan cellazárlatos. ( Felületes ismereteim szerint 3,6-3,7V / cella. ) És természetesen legalább az üzemi feszültségének megfelelő névleges feszültségű fogyasztóval terheld meg!
(#) bbb válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 12, 2008 /
 
ha lenovo, akkor valószínű, hogy a mellékletben szereplő panasonic cella van benne... és általában 6db cellát pakolnak bele egy akksipakkba. ja és a mellékletek között található varta ugyan az, csak kapható magánszemélyeknek is kb. 3800+fa/db áron!!! (na most ha hozzátesszük, hogy 17k hufért felújítják helyettünk az akksit, akkor egyértelmű, hogy nem szabad magunk vegyük a cellákat, és ezzel foglalkoznunk)
(#) SzervízMacska válasza bbb hozzászólására (») Máj 12, 2008 /
 
Egyetértek! Viszont még az sem biztos, hogy az akksija romlott el. De ha tényleg 6 cellás van benne, akkor 24 voltos fogyasztó kell a terheléshez v. 2 db. 12-es sorosan.
(#) barniby hozzászólása Máj 12, 2008 /
 
Üdvözlet mindenkinek.Az a problémám ,h van egy HP NX6110-es lapitopim,és mostanában elkezdett rosszalkodni.Van h csak 2-3x orra kapcsol be,de van h elsőre.Valamikor boot utánn kikapcsol,de van h elmegy egyész este.Amikor megy, próbáltam rázni,nyitogatni,de semmi.Aztán mikor letettem asztalra kb fél perc azt annyi.Nemtudom mivan vele.Sajna nincs már gari kb 3hónapja Előre is köszi,ha valaki megpróbál segíteni.
(#) bigD hozzászólása Máj 12, 2008 /
 
Hello,

LINK

ez az aksi van benne!sajnos még nem volt alkalmam terhelés alatt mérni (ötleteket várok h pl mivel terheljem!)
(#) bbb válasza barniby hozzászólására (») Máj 12, 2008 /
 
esetleg nem lehet, hogy túlmelegszik?
(#) barniby válasza bbb hozzászólására (») Máj 12, 2008 /
 
Nemigazán,mert valamikor mikor kikapcsol,és visszakapcsolom,bírja egész este.Lehet h szétszedem aztán megnézem,de az biztos h nem szoftveres a probléma,mert valamikor boot előtt kikapcsol.De eztcsinálja csak akksival,v akksi+töltő,v csak töltővel is.
Memoria baja lenne?vagy valami kontakt?
(#) bbb válasza barniby hozzászólására (») Máj 12, 2008 /
 
memóriateszthez a memtest86 programot ajánlom, ha az nem jelzi ki a hibát, akkor valószínűleg a memória teljesen jó.
(#) Angel hozzászólása Máj 15, 2008 /
 
Sziasztok!!
Nekem olyan problémám lenne, hogy a Toshiba laptopomat leöntöttem vízell a jobb oldalát...a bekapcsoló gomb és a billentyűzet is vizes lett!
Amikor víz érte pont be volt kapcsolva....de utánna nem sokkal ki is kapcsolt magától....aztán gyorsan fejjel lefele fordítottam.,majd pár óra mulva bekapcsoltam..akkor működött de hamarosan ismét kikapcsolt!
Elősször azt hittük az aksijával van baj...de aztán egy toshiba szervizben az mondták az alaplap ázott be és a csere kb 80-100 ezer forint lenne....
Viszont azt ajánlották, hogy 12000Ft-ért szétszedik megnézik, kitisztítják és így lehet hogy jó lesz, de lehet hogy nem...még nem kaptam választ.....!
Azt mondták ha nem tudják megcsinálni...akkor kb.10000-20000Ft- ért tudom eladni...!
Az lenne a kérdésem hogy mit tudok vele kezdeni ha még sem lesz jó???? Tényleg csak ennyit érne a 240 000Ft- os laptopom
Segítsetek kérlek ......egyébként kívülről semmi baja..
(#) Slope válasza Angel hozzászólására (») Máj 15, 2008 /
 
Ki kéne deríteni, hogy mi okozza a váratlan lekapcsolást, mert lehet, hogy csak a bekapcsoló gomb környékén kéne egy kis pucolást végezni. Adott esetben egy komplett billentyűzetcsere.
Az meg hogy 10-20-ért el tudod adni ámítás... a szerviz megveszi, és alkatrészenként értékesíti jó pénzért, vagy adott esetben megjavítja és egyben értékesíti.
Végülis a lényeg annyi, hogy ha nem sikerül javítani a problémát, az a legjobb, hogy lebontod alkatrészekre, és külön értékesíted (proci, akksi, TFT panel, memória, opikai meghajtó, vinyó, egyéb kártyák), így egy 60ezret ki lehet hozni belőle.

De én előbb kiszeném a tasztatúrát, és óvatosan kipucolnám a fóliák közötti kontaktusokat... lehetséges hogy csak a száradáskori maradványok okozzák a gondot. Ha meg csak roncsolásal lehet bontani, akkor is nyisd ki, veszteni nem vesztesz, de ha olyan állapotban van ami alapján valószínüsíthető a hiba oka, még mindig vehetsz másik billentyűzetet hozzá (10-15 ezerért).

Amúgy én is jártam már így, csak az IBM-nél gondoltak a magamfajta lúzerekre és a billentyűzet alatt van egy kis gyűjtőtálca amiből egy cső egyenesen a noti aljára vezeti a folyadékot... ott meg egy kis nyíláson távozik kikerülve az alaplapot
(#) Slope válasza barniby hozzászólására (») Máj 15, 2008 /
 
Cserélj BIOS elemet, sajnos a merülése okoz(hat) ilyen kellemetlen tüneteket.
Volt egy ASUS gép a kezeim között, ami többek között váratlanul leállt, hetente felejtette el a hardver konfigot, a végére be sem lehetett kapcsolni.
Érdekes, hogy a noti akkor fél éves volt (egy ilyen kis elem meg akár 10 évig is elmegy). Mindenesetre a csere óta már egy év is eltellt, és nem érkezett panasz a tulajdonostól.
(#) Slope válasza bigD hozzászólására (») Máj 15, 2008 /
 
Gondoltam arra is, hogy a tápcsatlakozóban a bontó érintkező nem zár vissza, de olyan ezekben már nincs (legalábbis az IBM-nél nem emlékszek ilyesmire).

Na ez megint egy olyan hiba, amikor tévedésből egy másik tápot dugnak a notiba. Sajnos rendre ugyanazokat a csatlakozókat teszik a gépekre, de nem azonos feszültséggel. A Lenovo-k 16V-os tápot használnak, míg pl. az ACER 19V-os táppal jön, és mindkettőnek ugyanaz a csatlakozója... Nem is értem miért nem szabványosítják a feszültségszinteket, vagy ha ez nem megy, akkor miért nem alakítanak ki más csatlakozót.
Szóval elszállhatott az akksi tölőelektronikája és feltételezhetően azért ír 100%-ot, mert valójában a táp csak önmagát látja (nem folyik töltőáram).
(#) barniby válasza Slope hozzászólására (») Máj 15, 2008 /
 
Van egy HDDblokk kódom amit még mindíg kér bekapcskor,vagy ezt nem törli a BIOSreset?
Mondjuk nemlenne sok értelme,de mindíg jó helyről bootol,bár még ezt megpróbálom,h mondjuk csak a Optikairól bootoljon és úgyhagyom bekapcsolva,aztán egyszer úgyis kikapcsol
Ésha legközelebb visszaáll alapra akkor ELEM!!!
Remélem ezlesz a baja.
Amúgy köszi h segíteni próbáltok rajtam.
(#) suhanc hozzászólása Máj 17, 2008 /
 
hello!

Olyan gondom lenne hogy a li-ion akku lemerült csutra azt hallotam ha ez megtörténik kuka a dolog(aksi) igaz vagy nem.mert az IBM r40 es laptopomhoz 20e ft egy aksi és hát valahogy nincs rá hirtelen ennyi pénz ha igaz akkor vissza lehet még hozzni ?(amugy az aksi 14,4v os)
Elöre is kösz a válaszokat.
(#) SzervízMacska válasza suhanc hozzászólására (») Máj 18, 2008 /
 
Üdv!

Azt olvastam már több helyen, hogy ezek a Li-Ion akksik pont az ilyen irányú érzékenységük miatt beépített elektronikával készülnek a mélykisütés megakadályozása céljából. Mi a hibajelenség pontosan? Mekkora feszültséget mértél rajta? Ha 0 vagy 10V körüli, akkor valószínűleg 1 cella kakukk. Akkor érdemes azt az 1 cellát kicseréltetni. Ha meg nagyon öreg a cucc, jobban jársz, ha az újat veszed meg, mert kis időn belül másik cella is meghalhat. ( Ha nem jól okoskodtam, majd a többiek kiigazítanak. )
(#) taresz hozzászólása Máj 18, 2008 1 /
 
Sziasztok!

Egy CLEVO M3SW típusú laptophoz keresek 2 db saját hangszórót. Ez egy 25x15mm-es műanyag tokba rejtett 8ohm/1W-os egyszerű lengőtekercses hangszóró.Ha bárki tud beszerzési forrást ill. valamilyen áthidaló megoldást,kérem ossza meg velem!
Köszönöm!

Üdv:Taresz
(#) suhanc válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 24, 2008 /
 
Hát a az aksi kb 2éve nem volt használva de mikor rámérek akkor (hogy nem e szakadt(szakadás mérövel)) és utána megmérem mennyi az áram azt a kevés áramot felveszi amitt a müszer add neki.
(#) SzervízMacska válasza suhanc hozzászólására (») Máj 25, 2008 /
 
2 év pihi elég sok 1 akksinak! Azalatt már a saját önkisülése folytán is simán tönkremehet. Főleg, ha megelőzőleg le volt merülve. Megmérném cellánként a feszültségét, hátha csak az egyik cella van lehervadva. Lehetséges, hogy olyan alacsonyra csökkent a fesz, hogy a töltőelektronika nem is érzékeli a cella jelenlétét. Ha esetleg ez a helyzet, és 1 cella tűnik full kakukknak, végső elkeseredésemben - minden mindegy alapon - megpróbálnám azt a cellát áramkorlátos labortáppal "megbikázni". ( Természetesen az elektronikáról lekötve, és pl. egy 5V-os izzóval sorbakötve ) Ha sikerülne a cella feszültségét a többi szintjére növelni, akkor - visszakötve az eredeti helyére - jó esély volna, hogy már az eredeti töltővel tovább lehet tölteni az akkucsomagot. Az már más kérdés, mennyire tartaná meg a cucc a töltését ill. mennyi lenne a kapacitása.

EZ A MÓDSZER MAXIMÁLISAN NÉLKÜLÖZI A SZAKMAISÁGOT, CSUPÁN SAJÁT, VÉLETLENSZERŰ SIKEREN ALAPULÓ ÖTLET.

Az említett módszer nekem 1x valóban segített, hozzáteszem, hogy ott NiMH akkucsomag + hozzátartozó processzoros töltőkészülék volt az alany. Lényegesen kisebb lett a kapacitás az eredetihez képest, viszont el lehetett odázni a cserét. De tényleg csak végső esetre, saját felelősségre "javaslom" ezt a "bikázásos" eljárást. Alap dolgokkal azért nem árt tisztában lenni: nem biztos, hogy szereti a műszered, ha egy feszültség alatt lévő tápforráson szakadást méregetsz vele!

Ha kipróbálod, előtte várj 1 keveset, hátha valamelyik tapasztaltabb fórumtárs tud adni valami jobb 5letet ( a cserén kívül ).

Sok sikert!
(#) suhanc hozzászólása Júl 5, 2008 /
 
Hát szerintem nagyon ugy tunik kuka de a másik kérdés még mindig az hogy a laptopnak mi baja van .Laptop tünetei: A power led világit a töltést jelzö led is de a kép sötét sehol nincs kép semmeik kimeneten (vga , s-video, lcd)ez történik bekapcsolás után egyépként ez egy Ibm r40 2682-cag tipusu álatka 1,9 ghz 256ram vga 16mb ati stb...
Segítséget köszönöm!Válaszokat várom.
(#) patexati válasza suhanc hozzászólására (») Júl 6, 2008 /
 
Valószínű vga chipsetes!Vagy az a baja mivel én is küzdök a bga chip forrasztása elengedett Nézzétek meg EZT a linket már én is akartam érdeklődni kinek mi a véleménye a módszer hatékonyságáról?
(#) boy23w hozzászólása Júl 6, 2008 /
 
Nekem is van egy Notebook-om model: 2700C. Ez egy INTEL PENTIUM III 866MHz es procival. Sok baja volt és nagyon miszrikre kellett szedni érte, de miután összeraktam kiderült, hogy van egy másik sokkal rosszabb hibája: 10-20 percenként kikapcsol, és alig lehet visszakapcsolni. De a kikapcsolásig hibátlanul működik. Mielőtt szétszedtem azelőtt is csinálta de azt hittem hogy az akksi csatlakozója miatt kapcsol ki, mert az akksi le volt padlóra ülve és a csatlakozója is kontakthibás volt.
Ha bárki javított már hasonló hibával laptopot, és tud nekem segíteni azt nagyon megköszönném
(#) patexati válasza boy23w hozzászólására (») Júl 6, 2008 /
 
Ha be van a hálózati töltő dugva akkor is kikapcsol??
(#) boy23w válasza patexati hozzászólására (») Júl 6, 2008 /
 
Igen, akkor is kikapcsol. de az akksit tölti közben ha be van ha ki van kapcsolva.
(#) patexati válasza boy23w hozzászólására (») Júl 6, 2008 /
 
Akkor más baj van!Nem melegszik??
(#) boy23w válasza patexati hozzászólására (») Júl 6, 2008 /
 
Az áramfelvétele normális és a működése is. Csak annyi hogy néha a procihűtő be be kapcsol de az normális. De amikor nem megy a hűtő akkor is képes kikapcsolni magától. Nem tudom mi lehet a baja, de az érdekes ha telepítem felfele, vagy ha csak simán a BIOS ban serte pertélek akkor is kikapcsol. Mintha egy üzemóra korlát lenne benne hogy 30 percig nehogy használni merjem És persze mindeközben az akksi fel van töltve.
(#) patexati válasza boy23w hozzászólására (») Júl 6, 2008 /
 
Pontosan ugyanannyi az idő még kikapcsol vagy változó?Hogy kapcsol ki szabályosan vagy elmegy minden egyből?
(#) boy23w válasza patexati hozzászólására (») Júl 6, 2008 /
 
Változó az idő. De ha mozgatom tekergetem nem reagál , ugyan úgy működik. De ha nem is nyúlok hozzá akkor is képes leállni. Nem tudom feltelepíteni az XP mert hamarabb kikapcsol és teljesen magától, a telepítés vagy a BIOS nézegetés közepette.
Következő: »»   6 / 280
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem