Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 280
(#) patexati válasza boy23w hozzászólására (») Júl 6, 2008 /
 
Az bga kontakt lesz szerintem!Át kell melegíteni a lapot mint a linkben az talán megjavul!
(#) boy23w válasza patexati hozzászólására (») Júl 6, 2008 /
 
Hiszek neked, csak ...huh...még sosem csináltam ilyent Lehet még szétszedem egyszer és megpróbálom felderíteni a hibát, de ha tényleg BGA akkor nem csinálom meg:S
(#) patexati válasza boy23w hozzászólására (») Júl 8, 2008 /
 
Most hajtottam végre a HP nx 6110-es alaplapon a hőlégfúvós "javítást" úgy néz ki sikeres a beavatkozás több más egyéb hibám is megszűnt a fagyáson kívül mit szoftveresnek gondoltam!Aki nekiáll nagyon óvatosan mert lefúja a smd,bga alkatrészeket a penelról ha túlmelegszik ELÉG 2MÁSODPERC és leolvad ha közel van!Elötte lehet gyakorolni rossz mobilon és alaplapon,hogy a hőlégfúvó mit tud.Szűkítőt ne tegyen rá ki megpróbálja így kb 15-20 cm távról folyamatosan mozgatva melegítem fel a lapot (először az alját) és egyre messzebb tartva hűtöm vissza lényeges ne hüljön le gyorsan!Nem kell a forrasztásnak megolvadni mert akkor nem fog menni többet!
(#) chotubunny hozzászólása Júl 23, 2008 /
 
Sziasztok!
Fujitsu Siemens Amilo Pa1510-es laptopom van, és valami gond van a töltéssel. Ha csak simán bedugom, nem tölt... úgy kell beleerőltetni, amitől persze tönkre megy a dugó. A töltőnek amúgy semmi baja, másikkal is ugyanezt csinálja.
Szerintetek mit lehet vele csinálni?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Chotu
(#) patexati válasza chotubunny hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Átforrasztani az alaplapon a dugalj lábait de szerintem cserélni kéne a dugaljt mert elégett kopott stb!5-6 ezer körül van bele egy.
(#) chotubunny válasza patexati hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Köszönöm
(#) patexati válasza chotubunny hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
De pillanatpákával eszedbe ne jusson! Csak hőfokszabályzós!És kell némi tapasztalat a szétszedéshez és főleg a kiforrasztáshoz mert könnyen sérülhet az alaplap és egy új alaplap nem olcsó!
(#) Pizzus hozzászólása Aug 5, 2008 /
 
Sziasztok

Laptop kijelzőjének az inverterével kapcsolatban kérek segítséget. Bekapcsoláskor felvillantja a csövet, aztán rögtön lekapcsol és úgy is marad.
Egyébb inverterrel próbálva a cső működik. Próbáltam, hogy lekapcsoltam a kijelzőt majd vissza, de akkor már nem villant fel.
Mértem a feszt a csatlakozó lábain, és 5.4V-ról megy az inverter. Egy OZ962G ic-vel dolgozik.
Valakinek van valami tippje, hogy hol kezdjek a hibakereséshez?
(#) chotubunny válasza patexati hozzászólására (») Aug 5, 2008 /
 
Igen, inkább szakemberre bíztam.... Holnap lesz kész... kiváncsi vagyok... az árára is
(#) Pizzus hozzászólása Aug 7, 2008 /
 
Üdv

Még mindig az inverterrel kapcsolatban. Olvastam előző hozzászólásokban, hogy 12V-ot kell hogy kapjon az inverter. Namármost nekem egyik lábon sem kap, elképzelhető, hogy celéh az 5V vagy akkor nekem is a gép belsejében kéne kutakodnom, hogy azon az egy lábon miért nincs semmi?
(#) scooby_ hozzászólása Aug 21, 2008 /
 
Hello!

Nemrég kaptam egy sony vaio PCG-745-ös laptopot,elsősorban az érdekelne,hogylehet e benne procit cserélni(nem ekerom szétszedni) illetve hogy hol tudok olcsón tápot kapni hozzá(eredetit,vagy univerzálisat).

Köszi a segítséget!
(#) elektroboy hozzászólása Aug 23, 2008 /
 
Üdv!

Van egy ACER TravelMate 8200 as gépem a kijelzöje üzem közben elhalványodott . bekapcsoláskor elmosodott képet mutatt volt szervízben és addigra megjavult de megint csinálja néha minden rendben vele de akkor is akadozik a kép és horizontális csikok villanak fel és fagy a képernyő. Mi lehet a baja inverter vagy szalagkábel?[kép]

Nokia(51).jpg
    
(#) kobold válasza elektroboy hozzászólására (») Aug 23, 2008 /
 
Én a szalagkábelre tippelnék, nálam egy NEC kijelzőjének a halála pont így kezdődött... Először csak elrepedt a kábel széle, majd rohamosan megszakadt vagy négy szál benne
(#) elektroboy válasza kobold hozzászólására (») Aug 23, 2008 /
 
De javítható volt?
Visszaküldöm a szervizbe !
(#) kobold válasza elektroboy hozzászólására (») Aug 23, 2008 /
 
Nem javítható, 8 miles vezetékek szaladnak egymás mellett, és mire felszedem a fóliát, hogy átforrasszam, elszakad a szál még jobban. Ráadásul ősrégi, utánpótlás nincs (Kínában találtam, de annyit nem ér).
Ráérő időmben rézfóliából vagdosok csíkokat, fólia hordozóra műgyantázom, és ha kész lesz az összes sáv, átforrasztom rá a csatlakozókat, aztán hátha...
(#) Slope válasza elektroboy hozzászólására (») Aug 23, 2008 /
 
Nemrégiben küzdöttem egy ilyen géppel. A végén visszaadtam a tulajnak, hogy értékesítse a működő alkatrészeket. Az konkrétan GPU hibás volt, pillanatok alatt felforrósodott a hűtője, és már a BIOS-ban lépkedve is eltűnt a kép, vagy szétesett.
Azért írtam mert hasonlóak a tünetek... ez konkrétan milyen GPU-val van szerelve?

Megj. ebben a gépben nem szalagkábel van, hanem hajszálnyi vezetékek, teflonszigeteléssel.
(#) breuer.peter hozzászólása Aug 24, 2008 /
 
Jóvolna ötlet erre a jelenségre. A kijelző rendszeresen elhal, vagy nem is mutat képet. A vas: IBM Thinkpad 390x. Eleinte mozgatásra feszegetésre még elő lehetett varázsolni a képet, most kevésbé. /tudom kontakt, vagy vezetékszakadás/ Kérdés először, másodszor hol keressem. Az operációval elérhrtő madzadokat megmozgattam, rá se kukk. Viszont félig operált helyzetben meg meg indul. Képek mellékelve. Előre is thaksz. Kép: Hivatkozás
(#) timea60 hozzászólása Aug 28, 2008 /
 
Sziasztok. Én is segítséget kérek a tőlem okosabbaktól. Az IBM Thinkpad A20P laptopom néha rendesen működik néha pedig a setup-ig sem jut el. Az akku jó, a töltő is és a vinyója is. Az LCD kijelző is működik amikor elindul. Ha nem idul el akkor azért a DVD romot teszteli, még a winchester is töltöget. Az érdekessége az, hogy a főkapcsolóval mindig ki lehet kapcsolni. A kis gomakku nélkül is próbáltam már, de az sem vezetett eredményes induláshoz. Teljesen véletlenszerű időpontokban indul el. Van amikor 2-3 szor egymás után elindul és van amikor 2-3 hét állás után sem indul el. Van amikor 5-6 órai munka után kikapcsolva majd elindítva is elindul. Mit érdemes még megnézni benne ? Egy nyomtatóportra csatlakozó tester kártya milyen segítséget tud adni ehhez a problémához ? Köszönök minden segítséget.
(#) breuer.peter válasza timea60 hozzászólására (») Aug 28, 2008 /
 
Gyanus a wincsid.
Próbáld meg többször egy BOOT-os cd-vel.
(pl: Hiren's boot CD, vagy akármilyen boot-os cd.)
Ja és a litium elemet ellenőrizd kb 3volt.
(#) titi válasza timea60 hozzászólására (») Aug 29, 2008 /
 
Hali!
Esetleg meg lehet nézni még a memóriát is...
(Hp-nál találkoztam hasonló jelenséggel.)
(#) timea60 hozzászólása Aug 29, 2008 /
 
Sziasztok. A lítium elemet már ellenőriztem, az is jó. A Winchestert asztali PC-ben teszteltem, hibamentes. Memóriát ki fogom próbálni. 2 db 128MB-os modul van benne, remélem a kettő nem egyszerre ment tönkre. Este vagy holnap jelenkezem. Köszök minden segítséget.
(#) timea60 hozzászólása Aug 29, 2008 /
 
Bocs lemaradt. A nyomtató portra csatlakozó laptop tester kártyával kapcsolatban van valakinek tapasztalata ?
(#) Prometheus01 hozzászólása Aug 29, 2008 /
 
Üdv emberek,
van egy Acer Acernote 355-es P1 gépem. A probléma a következő: mikor megkaptam, romokban volt. burkolat szanaszét volt törve, lcd nincs, stb. Átraktam egy 350-ös gép gép házába, működött is pár napig, noha nem LCD-n (nyilván a 350-es és a 355- ös lcd nem kompatibilis). Aztán alig akart bekapcsolni, mostmár sekép sehang. Bekapcs gombra minden led kivillan, utána csak a power világít. Tölteni tölt. Merre keressem a gondot?
(#) scooby_ hozzászólása Aug 30, 2008 /
 
Hello!

nemrég kaptam egy Panasonic CF-L1A laptopot,betegen.

Nem volt hozzá töltőm,15,5V-al működik,én 19-et tettem rá,azr mondták nem lessz tőle semmi baja,nem is lett,de bios hibajelzések tömbkelege jön belőle:

ti tititi tititi ti

Valami ilyen,a gép eredeti japán,kép nem jelenik meg rajta ,mi lehet a baja???
(#) bbb válasza scooby_ hozzászólására (») Aug 30, 2008 /
 
millióegy gondja lehet. elsőként dugj rá egy külső monitort, hátha azon lesz kép. illetve azt is érdemes megpróbálnod, hogy a funkcióbillentyűt, és a monitorhoz tartozót egyszerre nyomkodod, hátha csak át van kapcsolva külső monitorra a laptop. ha már képed van, akkor elkezdhetsz hibát keresni, addig nagyon nehéz (egyébként meg beledughatsz egy postkód kártyát, és az így kijelzett kódot megkeresheted egy kódtáblázatban, vagy a sípolást is meg lehet keresni egy kódtáblázatban, abból kiderül miért sípol)
(#) scooby_ hozzászólása Aug 30, 2008 /
 
Ezeket mind próbáltam,semmi,nem lehet hogy a vincseszter miatt,hogy rossz/nincs benne?

Van ebben egyájtalán beépített ram?

ezeket én sem tudom

A kódtáblázatokhoz nem értek,ha valaki ért hozzá nézze meg legyen szíves,és mondja el miért is sipákol...

köszönöm!
(#) scooby_ hozzászólása Aug 30, 2008 /
 
Csak hogy keressem ezta kódtáblázatoz,vagy valaki mondja meg mit jelent ez a visszajelzés amit ulyan ügyesen leszormizáltam

1x 3x 3x 1x(ti)

ezt adja le folyamatosan,DE MI AZ ISTEN EZ?

A képernyő eg sem villan,próbáltam a funkció billentyűt,a VGA-t,több kevesebb tápot adtam neki,elindítóttam akkuról.

Meglehet hogy az alaplap rossz,de nem hinném,mert akkor meg sem nyekkenne,én vagy a memóriára,vagy a vinyóra tippelek...

mit tegyek?

Legjobb lenne télleg megfejteni mi is ez a hangjelzés...

Én hülye vagyok ezt megfejteni,reméllem megteszi valaki helyettem!

1x 3x 3x 1x
TI TITITI TITITI TI

Köszönö!!!!

Üdv!
(#) bbalazs_ válasza scooby_ hozzászólására (») Aug 30, 2008 /
 
Ra van irva, milyen BIOS van benne. Ha mashol nem, akkor a belsejeben ott a chipen a matrica.

Aztan fogod a google-t es beirod: BIOS error codes
es az ott lathato bios nevet (mondjuk Phoenix vagy AMI).
Ott lesz minden leirva.

Vinyoval ne foglalkozz, a BIOS mar regen elindult, a video felebredt, mire keresni kezdene. Memoria siman lehet viszont. Erdemes kivenni es radirral meg alkohollal kicsit attorolgetni az aranyreteget.

(#) scooby_ hozzászólása Aug 30, 2008 /
 
Ok megnézem...

És ha utána is csinálja?
(#) scooby_ hozzászólása Aug 30, 2008 /
 
ezt jelentené: Your video card isn't working. Make sure it is seated well in the bus. If it still beeps, either the whole card is bad or the memory on it is. Best bet is to install another video card.

Valaki lefordítaná?
Következő: »»   7 / 280
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem