Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Ha 1-nél több ember használja egy időben, akkor az már támadás.
Még jó, hogy szóltak.
Nekem a múltkor nem szóltak, pedig az elérhetőségeim rajta voltak a csomagon. Sokat nem kellett fizetnem, de azért az nem volt szép tőlük, hogy nem értesítettek az online fizetés lehetőségéről és mégis kihozták. Most már mindig így kell várni a postást? Ha nem szólnak, tényleg akkor mi van? A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2021
Múltkorában azt gondolhatta bárki, ez egy eltúlzott kitaláció.
Vajon hányan vennék örömmel, ha annyival megúsznák...?
Sziasztok!
Nektek mi a tapasztalatotok a mostanában rendelt csomagokról? Nekem két csomagra is duplán kellett áfát fizetnem... egyszer az ebay-en, utána meg itthon.... Megoldódott már ez a dolog, vagy még mindig duplán kell fizetni?
Egyén és vásárlásfüggő lehet, mert nekem még sosem kellett egy vesszőt sem tennem sehova ha a vétel ár tartalmazta az áfát. Megvettem a posta vagy futár meg idehozta.
Meglepődtem, mert 1 csomag kivételével semmire sem kellett fizetnem, ráadásul mindenem megjött, olyan csomagjaim is, amikre decemberi érkezést prognosztizáltak.
Egyetlen csomagom lebeg valahol a semmiben (már az is az országban van 20-a óta, valahol a vámolás előtt vagy után, mert már itthon egy új, csak számokból álló azonosítót kapott, amiről semmit sem talál semelyik rendszer: az Aliexpress és a Parcelsapp oldala csak annyit látnak, hogy beérkezett az országba, a Cainiao oldalán van egyedül, hogy új trackinget kapott, azt beírva a Parcelsappba is csak ugyanaz van, hogy beérkezett az országba). Remélem nem járok úgy mint mohinger, mert nem rendeltem meg őket duplán.
Sziasztok!
Ti milyen doksit küldtök be a Postának "Számla" címszóval? PayPal-lel fizettem, de onnan sehogyan sem sikerült számlát letölteni, csak nyugtát (amin persze nincs rajta, hogy már megfizettem az ÁFA-t). Az eladó, akitől vettem IOSS-ben regisztrált. Üdv.: Laci
Szia!
Az attól függ, honnan rendelted. Pl aliexpressnél a rendelések között minden egyes rendeléshez ott a letölthető számla.
Nem Aliról rendeltem.
Viszont írtam az eladónak (UK webshop) és már meg is küldte a számlát. Ezt is külön feltöltöttem a Postának, remélem elfogadják, hogy két részletben töltöttem fel a doksikat.
Hali!
A vámkezelést okt 28-án fizettem onlány a postának. Ezután mikor szokott történni "valami" ? Köszi
Lassan. Egy hetet nyugodtan rászámolhatsz és még az is kijöhet, hogy neked kell érte bemenned a postára.
Sziasztok, Farnell UK raktárból most vámolnak vagy futárnál elakad vagy semmi, mi a tapasztalat? Mert az oldaukon az van 15ezer felett ingyen hozzák, és ha tényleg annyinál megáll amit a termék áránál látok az tök jó volna.
Ha van a Mousernél is, akkor onnan rendeld meg! Ők is ráteszik az ÁFÁ-t, de ezen kívül garantáltan semmi mást, ha a 15000Ft-ot eléred. Eddig legalább 5-ször rendeltem tőlük, amióta az új rendszer van. A FEDEX futár a kezedbe nyomja a jelzett időpontban és ennyi.
Sajnos nincs, ez egy "csak náluk multiméter".
Akkor gondosan utána kell járni. A Digikey is ingyenes szállítást ígér 15000Ft fölött, ami igaz is.
De a DHL itthon levámolja az árut, ami után ugyan vámot nem kell fizetni, de 6000Ft+ÁFA vámkezelési díjat és 27%-os ÁFÁ-t igen....
Én még nem fizettem vámot se Digikey se Farnell rendelés esetén (októberi rendelések ill. kiszállítás céges rendelés).
Sziasztok!
Nekem tetszik ez az új rendszer. Október 29-én rendeltem az Aliról 6 féle terméket, 6 különböző kereskedőtől. Figyeletem a szállítás útját. S most találkoztam először a kombinált szállítással. 4 csomagomat összevonták egybe, és egy nagy tasakban tegnap hozta is az E.... One futárszolgálat. Semmit nem kellett fizetnem neki. Kb. 85 $ értékű volt a 4 termék. Ilyen hamar csak az első rendelésem jött meg a bevezetett új szabályok óta. Azt is az említett futár cég hozta ki. Szintén nem kellett fizetni semmit. Kimaradt a Posta a szállításból? Nem tudom mi történt, de ez így jó.
Ha a követésed BE végű, akkor nem kell posta vámkezelést fizetni. Jellemzően ez az Ali saver shipping szállítás
Ez csak szerencse volt. Legközelebb majd az 1$-os csomagra kell fizetned. Én tegnap át se vettem egy csomagot, 55€-t fizettem érte ali-n, postával, Áfával együtt, ahogy kell, a postás pedig szeretett volna plusz majdnem 10€-t elkérni. Mivel a vámhivatallal már régebben leveleztem, és ők és a posta mindent jól csinált, ezért ők nem fognak fizetni, ez biztos, az ali volt a hibás, mert nem tette elérhetővé az adatokat, neki kellene fizetnie. Úgyhogy inkább azt választottam, hogy a csomag visszamegy az eladóhoz... Ha nem muszáj, nem fogok duplán fizetni.
Nekem is, ha olcsót veszek nem vészes az áfa, ha drágát akkor meg nem kell papírozni mint régebben, meg időben megérkeznek a csomagok. Bár volt már meglepetés hogy az áru csehországban volt de rendeléskor valahogy hozzáadódott az áfa (VAT).
Volt, aminek CH végződése volt, de volt aminek semmi, csak egy hosszú számsor. Az összevonás után ezeket áthúzták, s kapott helyette egy tizen-huszon jegyű sima számot.
Az áfát már a vásárláskor kifizettem. Ezt láttam a letőlthető számlán.
Igen. Én is ennek örülök. Nincs utánajárás, időben megérkezik. Nyomkövetés szerint vámolás után a harmadik nap a kezemben volt a csomag.
Az expressone futárszolgálattal nekem is csak jó tapasztalataim vannak, de a posta megint megmutatta, hogyő a begyepesedett nézetei szerint él továbbra is. Még mindig csak az általuk megfelelőnek ítélt számokat nyomkövetik és elhagyják azt a csomagot, amit szerintük nem kell nyomkövetni...
Kiábrándító, hogy a nyomkövetés szerint a postahivatalnál átvehető, az itteni postán nem találják (csak egy laza fél órát túrt utána a hölgy, láttam, hogy nézelődik az elzárt részben és huzogatja ki a fakkokat, meg keresgél). Szóval már kettőnknek ment el rá legalább fél órája (valamivel több, de mindegy), s a posta szuper rendszerében semmi nincs a csomagról. Az eladó persze mutogatja, hogy de ott van, vegyem át, én meg mutogatom a posta nyomkövetőjét, hogy de értsd meg nem találják... Alig várom mit mond erre az Ali és a dispute milyen eredménnyel zárul, mostanában nem vagyok róluk túl jó véleménnyel.
Aliról rendelve egyből hozzáteszi az ÁFA-t ... a beszedett ÁFA-t, majd az Ali utalja "magyarországnak".
Aztán valaki kihozza a csomagot, amit valami úton-módon megkerülve a vámolási eljárást további költségek nélkül megkapok ... tehát nincs is nyoma, hogy vásároltam valamit EU-n kivülről ... Akkor az Ali mit csinál a beszedett ÁFA-val?
"Akkor az Ali mit csinál a beszedett ÁFA-val?"
Biztos az EU-s ÁFA rendszert megkerülő rendszerük fejlesztésére fordítják. Biztos...
Nem így működik a rendszer. Ali beszedi az Áfát. Feladja a csomagokat. Amit a posta átenged ingyen, az átcsusszant a kezük között (kisebb csomagok, EU-n belüli feladó, stb). A többit ugyanúgy "megbírságolják". Megkapod a csomagot, kifizetsz mindent, majd rákérdezel a vámhivatalra, miért fizettél duplán. Ők elmagyarázzák neked, hogy minden rendben ment, kérdezd a postát. A posta válaszra sem méltat, vagy azt válaszolja, hogy az Aliexpress nem adta át az adatokat időben, így ők nem tudták, hogy te már fizettél Áfát. Tanácsolják, hogy kérd vissza a pénzed az Aliexpress-től. Mikor őket kérdezed, ők sem fognak segíteni. Így működik ez a rendszer!
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2021
Nos, meglepő (vagy a hazai viszonyokat figyelembe véve nem is annyira meglepő) fordulatot vett a 20-a óta lebegő Alis csomagom története: elunván a várakozást, Csütörtökön felhívtam a Cainiao oldalán megadott telefonszámot (3337777), ami a Magyar Posta telefonszáma volt, és ahol semmiről sem tudtak, de adtak egy másik telefonszámot (4217235) ahol szintén semmit sem tudtak, csak azt, hogy a Magyar Posta nem áll szerződésben a Cainiao-val. Azt mondták, várjak türelemmel. Másnap, Pénteken este találtam egy értesítőt a postaládában, hogy "közönséges küldeményem érkezett" (mint megtudtam, ez azt jelenti, hogy nem nyomon követett küldemény). Tegnap bementem a postára és egy levél méretű, bubis borítékban végre átvehettem a két kijelzőt.
A csomag egyébként 2x lett átmatricázva és Frankfurtban került be az EU-ba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |