Fórum témák
» Több friss téma |
Hali
Tudtok mondani körülbelüli árakat polyester kondikra? Megnéztem a konrados oldalon ott 100-200ft körüliek átlagban.
Áááá Az ki van csukva!
Hát akkor olyan drága ha Te 630 V-osat akarsz venni! Átlag 10-20 Ft (63 V-ig )
Igazad van! Megvettem őket (nem volt sok) és most sem működik sokkal jobban. Elsőre az, hogy írtózatosan kis jelet kell neki adni egyébként torzít mint állat. A loudness offban a hangerő nem működik a mély és magas sem a magas inkább a hangerő. a Balance úgyahogy működik. Loudness onban a mély működik úgyahogy, a magas itt is a hangerőt akarja állítani, ballance ugyanaz volume itt sem működik.
Mi lehet a baj??
Azt elfelejtettem írni, hogy 43-45k csuszkás potméterekkel és a képen látható kondikkal próbáltam
Juhujjjj...
Bátor vállalkozás... Próbanyák Én is megvettem, mert hogy kezdőknek ez jó, de hamar beleuntam, bonyolult, majd tápnak jó lesz, a greatznak, és akkor hosszában sorkapocs... nem kell elosztogatnom a kábelt, de másra... Nem szeretem
Olcsón akartam megúszni, de lassan bánom...
Van feljebb egy nyákrajz, kinyomtatod, fénymásolás, vasalás egy kis nyákra /ez kb 250ft/ aztán marsz...
Max a peroxid, ami gáz, de azt kérsz valami hisstol, biztos ad annyit, vagy lemarja neked, szerintem ez akárhogy számolom olcsóbb és egyszerűbb is, a siker meg tuti, mert az már tesztelt... Vágj bele...
Hát nemtudom, ez a bajai üzlet nagyon trehány. De ha most megis csinálnám akkor is fenn állna a hiba. Most nem a nyákkal van a gond. Ha ez megoldódik akkor megcsinálom
tud valaki olyan kapcsolast ami egy bizonyos db szint alatti hangokat nem engedi at?
Az előerősítőre visszatérve, van vmi ötletek, hogy miért nem lehet jó?
csinálj neki maratott nyákot, ne így..
Ez a csíkraszteres nyák végülis nem olyan rossz ötlet, és én azt gondolom, hogy ezt is lehet maratni, vagy tévedek? Biztosan lehet rá csinálni egy olyan nyáktervet, hogy egy ilyen húszlábút meg a külső alkatrészeit ha nem is a legkisebb, de elfogadtható helyen, normálisan el lehet helyezni. A furatok meg ugye adottak, ehhez lehet tervezni szerintem, ha nem akarsz "nyers" panellel brusztolni, vagy nincs lehetőséged egyszerű és pontos (más topicban elég jól körüljárt) nyomatot csinálni...szerintem...
Én is próbáltam már ilyen paneleket, csíkraszterest, meg olyat is vettem egyszer, amin a raszterek hármasával voltak összekötve, van többféle. Néha nagyon bele lehet gabalyodni, hogy most melyik csík melyik, föleg ha 3 raszterenként meg van szakítva... de ha kimarod egy terv alapján, akkor sokkal átláthatóbb lesz szerintem...
Tudom, hogy jobb lenne. Megis fogom csinálni, csak elösször működjön a cucc... ha most megcsinálnám a panelt és ott is fenn állna a hiba (nagy valószinűséggel) akkor nehezebb lenne a javítása (gondolom)
Én kész csomagban vettem meg az LM1036-os hangszínt, kaptam hozzá nyákot is, meg potikat, minden vackot. Plusz még egy NE5532-es leválasztó előfokkal is meg volt kombinálva. Szóval tök tuti volt az egész. Aztán mikor összeraktam, kiderültek a problémák. Pl nemes egyszerűséggel a rajzon meg volt cserélve a magas és a balansz potik bekötési helye. Néztem értelmesen, hogy tekergetem a treble-t, és mászkál a hang ide oda a szobában, balance-t tekergetem, akkor meg tompul vagy cincog. Átnéztem ötször, és mindent jól, a rajz szerint kötöttem be. Megcseréltem a potikat, tök jó lett minden. Aztán nekem is torzított, nagy volt a bejövő jel, kellett mindegyik csatorna elé egy fesz-osztót tennem. Nem tudom, hogyan gondolták, mikor tervezték, de még a DIN-jel is sok volt neki, az RCA Line pedig totál berecsegtette az egészet. Úgyhogy még a gyári cuccokban sem bízhatsz meg teljesen, ne keseredj el azon, hogy a házi készítésű elsőre nem jó....
Nem keseredek el, csináltam már pár dolgot ami nem igazán akart működni, aztán csak megcsináltam a végén
Azt a nyákrajzot nem tod lekapni, vagy szkennelni...
Hátha jo valamire...
Az a baj, hogy nincs hozzá nyákrajz, csak maga a nyák volt, meg egy beültetési rajz, ami olvashatatlan, valami xar mátrixnyomtatóval csinálták, aztán kék(!) lapra fénymásolták, és egymásra vannak írkálva rajta az alkatrészek számai.... úgy kellett kitotózni, mi micsoda. A kapcsolási rajz maga meg olyan kicsi, hogy össze van rajta mosódva a szöveg...
Jah, értelek...
Amugy ha elkokat teszek be mindenhova (nem tom még mi lesz), abbol mi baj lehet?
Nem tudom, mi baj lehet, én mindig olyat teszek be, amilyen kell. Elkót és tantált is ahova való. Hogy mi lenne, ha mindenhova elkót tennék, azt nem tudom, nem próbáltam, nincs tapasztalatom...
De már polyester kondikkal van a hiba
Na, azokat meg szinte nem is ismerem.
Hm, akkor új nyákot neki. Mást nem tudok. Abszolút nem üzemel, vagy azért valami jel átjut róla a végfokba?
Egy kicsit feljebb vagy az előző oldalon leírtam, hogy hogyan dolgozik az új kondikkal.
Hát, nem tudom. A nagy bejövő jelet le kell osztani, az meg miért van, hogy a potik nem műxenek rendesen...?
Mivel nem találtam nyák rajzot így megpróbáltam egyet csinálni. Először terveztem ilyesmit szgépen
|
Bejelentkezés
Hirdetés |