Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 230V/400V-os áramfejlesztők
Témaindító: oregharcos, idő: Jún 19, 2007
Témakörök:
Ok, köszönöm, de a "csinálni" megfelelő elektronikát még mindig rosszabbul hangzik, mint egy egyfázisú generátor.
A trafót venni se hangzik jól számomra... De olyan nyitott vagyok már minden újra, hogy le a kalappal. Tehát? Idézet: „A trafót venni se hangzik jól számomra...” Aztán vettem egyet mégis az imént. Olyant, ami bármi másra is jó lehet, szünetmentesben szolgált.
Nem igazán értelek, miért ragaszkodsz egy ilyen idejétmúlt unformer használatához. Javasoltam hálózati szűrő használatát. Nincs forgó, mozgó, kopó, zajos alkatrész, és az eredményt, a kívánatos zaj-, és zavar mentes hálózatot biztosítja.
Annak idején egy rádiótechnikai mérőlabor árnyékolt szobájának tápellátását oldottuk meg ilyennel. Ez annyira jó lett, hogy nagyobb volt az a zavar, amit az árnyékolt szoba ajtajának kilincse vitt be a belső térbe, mint ami a hálózatból átjött. Ebben a szobában vizsgáltuk a műsorvevő, és egyéb rádió készülékek zavar érzékenységét. A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2020
Elállítási leírásnak örülnék inkább - generátor.
Értem, egyelőre függesztve...
Egy ilyen Karesz féle megoldás miért nem jó? Igaz hogy ez nincs 300W talán csak a fele, de meg lehet csinálni nagyobbra is, és még generátor sem kell hozzá.
Ezzel ment "vala" minden gond nélkül a 2x200W/8Ohm-os végfokom, amiben 800VA-es trafó volt és most is erről szól a "földelt kimenetű". 2x130W-nál még nem tilt le a védelme.
A kapcsolási- és nyákrajza több éve ott van Ódenkánál, csak valami miatt nem halad az építés..
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni áramfejlesztő vásárláshoz. Alapvetően áramkimaradás esetén szeretném használni keringető szivattyú, világítás, számítógép meghajtására. Ez kb. 500W. De időnként jó lenne egy 2kW-os aszinkron motor meghajtásához is használni. Valami megbízható, 1 fázisú kellene. Előre is köszi.
Szia!
A fából vaskarika--a lúd legyen kövér stb együtt nem megy. Az aszinkron motorhoz a szinuszus generátor kell. A; az 500W hoz elég lenne a 800-1000 W aggregát. B; a 2kw aszinkron motorhoz a 3,5--4kW minimum szükségeltetik. Ezek már nem az olcsó árkategoriásak ,a "B" meg még húzósabb. A megbizhatóság ? HONDA v valami Taivani. A feszültségszabályzása meg elektronikus.
Hol a kócban laksz, hogy ezzel számolni kell?? Milyen sűrűn és mekkora időre vannak áramszünetek?
Bármelyik tanyán, ami nem pont a település mellett van -előfordul ám. Ha nálunk árambaj van, azt órák alatt oldják meg. És elég sűrűn van áramkimaradás. Érthető, hiszen a szolgáltató a tömeget, a városokat-falvakat teszi előtérbe. Mi a végére maradunk.
Tehát: számolni kell vele.
Szia!
Miskolc Belvárosában is van ilyen klassz hely. A heti áramszünet normális. A hétvégi a rossz mert akkor Egerból jönnek a hibaelháritók. S nincs helyismeretük. de azért ide elég egy szünetmentes ,autóakksival. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2021
Köszi.
Igen bennem is hasonló fogalmazódott meg. Találtam egy 3kW-os szinkron motoros generátort honda motorral, csak vacilálok rajta. Lehet az aszinkron motort kellene másra cserélni vagy keresni hozzá valami lágyindítás megoldást.
Egyelőre nem parás a helyzet, de régóta tervezek beszerezni egyet. Csak próbálom a felmerülő igényeket és lehetőségeket összehozni.
Szép estét kívánok!
A segítségeteket kérném. Vettünk egy Strauss 8500w-os 220/380 aggregátort. A próba során amit először csak egy hosszabbítóval és mtk kábelra szerelt sima égővel végeztünk el. A próba során az égő fénye vibrált. (hosszabbítónál mérve 229-230v-ot mértünk) Ugyan ez a helyzet hosszabbító nélkül is csak az égővel. Kis flex ( nem tudom hány wattos lehet, nem néztem meg) is rá lett csatlakoztatva, ekkor az égő nem volt az aggregátorhoz csatlakoztatva. A flex indításakor nagyon leesett a motor fordulatszáma, majd kb 1-2 sec alatt vissza állt. Kérdésem az lenne,hogy miért vibrál az égő fénye? (szerintem folyamatosan kéne világítania mint a sima hálózatról. ) Merjem így használni hűtők áram ellátásra áramszünet idején, vagy vigyem vissza ahol vettem? Segítségetek előre is köszönöm!
Vidd vissza, vegyél az árából valamilyen hasznos dolgot. Csak a név más, minden másban egyező, katasztrófális minőséget lehet venni ennyiért. Némi infó: Bővebben: Link.
szerk.: A témában nem említettem: nem csak a szénkefetartó képvisel óborzasztó minőséget. A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2021
Vidd vissza,és vegyél egy 1 fázisút. Egy 8500W-os áramfejlesztő súlya 150 kg, nem pedig 30-40 kg, mint az ominózus gép esetében. A te géped jó esetben 7-800W-ot tud fázisonként, 3 fázisú motort meg se próbálj elindítani mert nem fog menni. Veszel egy 1 fázisút, ami pl. 2,5 kW-os, és azt tudni is fogja amíg túl nem terheled.
Vissza vittem ma. Nem volt ott az eladó gyerek, majd kedden lesz. Úgyhogy kedden lesz még egy menetem. de attól tartok,hogy pénzem nem fogom vissza kapni. Csere darab lesz.
Vissza vittem! Eladó nem volt ott. Vissza is hoztam. Milyen az egyfázisú? Sajnos én "sügér" vagyok az elektronika világában.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2021
Áramfejlesztőben létezik 1 fázisú(220V-os az érthetőség kedvéért) és létezik 3 fázisú ami elvileg ipari áramot generál (380V) Amit vettél/visszavittél ez utóbbi kategóriába esik. Az egyfázisú azért jobb, mert azonos teljesítmény mellett lényegesen nagyobb árammal terhelhető, azaz nem hörög le a motor ha kap egy kis terhelést. Mielőtt a szakavatottak megtámadnának a szakmaiatlan megfogalmazásért, nem gondolom hogy -az ő szóhasználatával élve- egy "sügért" szakkifejezésekkel kellene traktálni. Az említett kifejezések(220V;380V) terjedt el a köztudatban, így elsőre megérti a mondandómat az is, aki nem szakavatott . Az eladó bizonyosan tudni fogja hogy neked milyenre lesz szükséged, de semmiképp ne vegyél helyette másik 3 fázisút. Egyébként küllemre erősen hasonlók, az 1 fázisún viszont nincs 5 pólusú dugalj.
Ezt nem teljesen értem. Csak egy eladó van az üzletben? Mindegy is.
Másik ilyet semmiképpen ne hozz el a boltból, inkább vegyél rajta papírzsebkendőt.
Az, hogy "üzletben" lett vásárolva nem látom leírva... Az efféle bóvlikat inkább a piacokon szokás árulni, a "gyerek" meg pont akkor nem volt ott (lehet már többé nem is megy arra).
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2021
Sziasztok.
Sok jó dolgot is olvastam már ezen a fórumon, ezért fordulok hozzátok, egy (számomra) igen érdekes, és egyben zavaró jelenséggel, és ahhoz fűződőkérdéssel. kérdéssel. Kaptam egy használt benzinmotoros aggregátort, amely a jó 235 V feszültség mellett 1.4 kHz körüli frekvenciájú áramot produkál. Ami még meglepő, hogy működik róla egyfázisú motor, kis gépek, hősugárzó,... Csak nem merem üzemeltetni. Gyakorlatilag, már a generátorhoz közelítve a multimétert, elkezdenek a számok szaladgálni több száz Hz-eken, és amikor mérek, 1.4 kHz körül szaladgálnak a számok. Ellenőriztem az eszközt, máshol normális adatokat mutat. A generátor borításához érintve a multiméter érintőjét, 50 Hz-et mutat, viszont a generált áramnál már,... Mitől lehet ez, mi a hiba, és mit lehet tenni ellene? Ha tudtok segítsetek. Előre is köszönöm.
Azért nem ártott volna annak a "csodaműszernek" a típusát leírni (a generátorét szintúgy) !
Szerintem csak mérési hiba lesz. Bezavarja valami a műszert. Erre nagyobb az esély ha az aggregátor újabb fajta inverteres.
Majdnem mindegy. Az 1,4Khz terhelhetősége nagysága fontosabb volna.( az meg multiméterrel segédeszközök nélkül nem mérhető.) A digit multik nagy része zavaros környezetben zavaros adatokat szolgáltat. Szerintem a laikusok jó része a generátorok jó részét mérés nélkül arra használja amire való. Ha nem működik akkor lehet mérni, de legtöbbször az is csak időtöltés részükről.
Én inkább ezt furcsálom: "...közelítve a multimétert"
Ugyan az én multiméterem is méri a frekit, V-AC módban használva mindig ki is írja (persze ez egy komolyabb DMM)...
Terhelés nélkül nem mérés a mérés. Mint ahogy sok más esetben is fals eredményt ad. A zavar pl. produkálhatja a DC gerjesztés szabályzója is, hiszen terhelés nélkül csak szapora kapcsolgatással tudja szabott értéken tartani a kimenő feszültséget. Lehet, hogy egy rezsó már csökkentené a szabályzás frekvenciáját és intenzitását.
Ha minden működik róla, akkor az 1,4kHz csak mérési hiba, valamitől megőrül a műszer.
Üdv Mindenkinek. Keresgéltem hova is tehetném fel a kérdésem remélem jó helyen lesz itt. M.L Tools a generátor. A feszültség mérője 0-400 V-ig ugrál Mi lehet a baja? Vadi új de alakítottam rajta egy kicsit hátha igy tovább bírja. 12 V az nincs de, hogy átverjenek a dizájn az meg van pedig gondoltam akkutöltésre vagy világítani jó lesz. A nem túl vastag vezetékek lógnak össze vissza. A vezetékek gumi kivezetései nincs meg, minek az ha valaki nem orvosolja minél előbb tönkre is megy. A levegő szűrőbe a betét úgy volt bele hajítva, hogy a szívórést nem is takarta. A kipufogó és az aggregátor közzé tettem egy lemezt a kevesebb hő át adás miatt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |