Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: Az utánvétes csomagküldésnél nincs ilyen rizikó, a posta vagy futár csak akkor adja át a címzettnek a csomagot, ha fizet. Garantáltan visszahozza a pénzt, vagy ha nem fizet, akkor a csomagot. A feladó rizikója esetleges postaköltség ha nem vették át a csomagot. „Előre utalásnál a vevő járhat pórul, átvétel utáninál meg az eladó.” Idézet: „A másik, hogy van-e jogi biztosításod, mert ha nincs, akkor szerintem lesz költsége mind a feljelentésnek, mind a tárgyalásnak (ha erre sor kerül). Nem hiszem, hogy ingyenes lenne... Ha pedig a feljelentés is "névtelen tettes ellen szól", mivel az internetes vásárlással még nem biztos, hogy meg is lesz a megfelelő személy, ezért rajtad kívül nincs más, aki fizetni tudna. Szóval járj utána ennek, de már a tanácsadás is pénzbe szokott kerülni, és lehetséges, hogy többe, mint a jelenlegi károd.” A feljelentésnek annyi a költsége, hogy elmész a rendőrségre és feljelentést teszel. Ez X idő, de pénzbe nem kerül. Lehet, hogy megpróbálnak lebeszélni róla, ezt nem szabad hagyni, ragaszkodni kell hozzá. A tárgyaláson a részvétel szintén ingyenes, ha tanúként beidéznek akkor az útiköltséget, szállásköltséget, és a munkából kiesett időre is jár költségtérítés. Árnyalja a képet, hogy itt a sértettről beszélünk, aki ugye nem tanú, de ha behívja a bíróság tanúskodni, akkor a fene tudja mi a helyzet. Mindenesetre ha egy illető ellen összegyűlik pár feljelentés, akkor nem hiszem, hogy annyira erőltetné a bíróság ezt a dolgot, de a fene tudja. Illetve a vírushelyzet is beleszólhat. A feljelentést egy ügyben teszik, a nyomozóhatóság pedig először ismeretlen tettes ellen indít eljárást, mivel a tettes - ekkor még - ismeretlen. Mindenesetre ha van itt egy átutalás, akkor van a másik oldalon egy bankszámla, ahhoz tartozik egy személy, szóval van esély arra, hogy az elkövetőnek lesz pár rossz napja. Persze az is lehet, hogy érdemi nyomozás nélkül 30 nap múlva lezárják "ismeretlen tettes" indoklással. Van olyan ügy, ahol nagyon jó szolgálatot tesz, ha van egy profi ügyvéded (pl. több milliós használt autó garanciális problémája), de egy ilyen egyszerű ügyben szerintem ez fölösleges. Nyilván ha valakinek jogi tanácsra van szüksége, az nem lesz ingyen, de itt szerintem nem ez a helyzet.
Ezt tegnap küldték nekem azzal a megjegyzéssel, hogy milyen .... oldal ez a HE, még rendesen Knight Rider-ezni sem lehet a menüsorral.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2021
Szerintem is komoly gondok vannak az oldallal, de ezek nem a működtetés hibái, hanem az oldalon megjelenő tartalom "tartalmatlansága".
Nagy tempóban romlik a színvonal, szinte kivételnek számít ha akad egy-egy olvasnivaló.
Oké. Akkor tégy belé tartalmat.
Mi szoktunk kérdezni, rajtad (is) áll, hogy a válasz tartalmas legyen. Én csak egy-két dologra tudtam még jó választ adni, ennyire tellt. Te minden bizonnyal tartalmat is tudsz. Nosza.
Nem hiszem, hogy Alkotót kellene tartalmas válaszadásra biztatni.
Ismered őt? A fórum egyik ikon alakja. Minden tiszteletet megérdemel. ![]()
Egy Dlink DNS-320 NAS-sal kapcsolatban tud valaki tanácsot adni?
Nem találtam ilyen jellegű topicot, de lehet, hogy érdemes lenne nyitni... Adott egy router, amire csatlakoztattam Ethernet kábellel a NAS-t és a notimat. A noti hálózati sebessége 100 Mb/s-re van állítva. Ennek ellenére gyötrelem lassú az adatátvitel, nem éri el az 4 MB/s-ot. ![]() ![]() Szerintetek mi lehet a baj?
Granpa nagy kedvence volt.
100Mbit az 12,5MB elméleti sebesség, de ennél csak lassabb a gyakorlatban. Főleg ha sok kis file-t mozgatsz.
A NAS tudja a gigabitet, és szerintem a laptopod is. A router a korlát ami miatt nem gigabites a rendszered? Én olyan routert használok, aminek a LAN portjai gigabitesek. Az egész hálózatom gigabites, és nincs sebesség probléma. Igaz nem NAS a tartalomforrás, hanem egy vékony kliens, ami letöltő gép is egyben, 24 órás üzemmel. Alig fogyaszt valamit, és a megosztott mappáit minden családi gép látja.
Szia! Én 11 éve regisztráltam, már nem tudom mi volt akkor az indíték. Talán valamilyen témában volt kérdésem. Azóta csak az elmúlt pár hónapban látogatom sűrűbben a fórumot.
Így nem tudom, hogy milyen volt korábban a légkör, a hangulat, a tartalom felhozatal. De a jelenlegi állapotokat nem tartom vészesnek. Én nem egy tartalom forrásnak tekintem a fórumot, hanem inkább egy közösségi, segítsünk egymásnak gyerekek felületnek, ahol milliónyi témában bármilyen problémával, kérdéssel lehet egymáshoz fordulni. És ebben utolérhetetlen. Legalább is én így látom.
Használd gigás hálón, bírja. A felesleges alkalmazásokat távolítsd el róla, elég, ha csak azok vannak rajta, amiket használsz is. Nézd meg a hálókábelt, ha az hülyéskedik, akkor is lassulhat. Ha sok apró fájlt másolsz, akkor is lehet lassúcska. Fújd ki belőle a port, ha meleg a jószág, szintén tud lassulni. IPv6-ra szerintem nincs szükséged, azt is vedd ki, s ha nem auto felismerésen van a sebessége, hanem fixre állítva, az is segít. Az enyém gigás hálón 40MB/s körül vígan képes másolni...
Nos ezt nem érte, mert az én routerem is gigabites.
A laptop 100 Mb/s (régi kis jószág). Valóban sok kis fájlt mozgatnék, fényképeket. Mindezek ellenére kb. a harmadát sem éri el az átviteli sebesség az elméletinek. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2021
Már nagyon régóta csak gigabites LAN csatolókat építenek be minden laptopba, alaplapokra.
Ellenőrizd, lehet hogy korábban fix 100Mb-re állította valaki. Ha meg csak tényleg 100Mb-et tud, akkor az már olyan matuzsálem, ami csak vitrinbe való.
A sok kis fénykép tipikusan az, ami lassítja az adatátvitelt. Próbálj meg próbaképpen egy 10GB körüli filmet mozgatni. Fel fog menni a sebesség a másolás közben 10MB körüli értékre, vagy még magasabbra is.
Lehet jobban járnál, ha betömörítenéd a sok kis fájlodat és egyben tolnád fel, majd egy másik gépen kitömörítenéd a végleges helyére.
Szerintem a végleges hely pont a NAS lenne. Ha meg ott akarod kitömöríteni ugyanezt a hálózatot használva, akkor az felér egy öngóllal.
![]() Ha van a házban asztali számítógép, akkor laptopból winyó ki. Onnantól két esélyes. Ha a winyó IDE csatolójú, az gáz, akkor egy IDE csatolójú winyót fogadni tudó USB külső keret. Ha a winyó SATA csatolójú, akkor simán betehető az asztali gépbe második, harmadik winyónak. Laptop winyóról átmásolni a képeket az asztali gépre, majd onnan a NAS-ra. Vagy egyből a NAS-ra. Az is járható, hogy a laptopon betömörített file-t átmásolni az asztali gépre, ott kitömöríteni, és úgy a NAS-ra. ( Ha az asztali gép is matuzsálem 100Mb hálókártyával, akkor marad a megőszülés a másolás miatt. ) A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2021
Kivéve ha a laptop winyója tpm-esen kezelt mert akkor csak hálózaton tudja leszedni róla a cuccot vagy esetleg usb tárolóra.
Eddig csak a laptopról írta, hogy 100megás a hálókártya benne. Viszont elvileg a NAS is ki tudja tömöríteni, csak a webes felületén kell kérni, hogy tegye meg...
Igaz, igaz, csak kár, hogy az "adatai védelme fontos nekünk" miatt nem tudom megnézni. Ilyenkor én azonnal kizárok.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2021
Idézet: „Igaz, igaz, csak kár, hogy az "adatai védelme fontos nekünk" miatt nem tudom megnézni. Ilyenkor én azonnal kizárok. ” Akkor itt egy zanza, hogy mit nem tudsz megnézni: Idézet: „102 éves korában elhunyt Miroslav Zikmund világhírű cseh világutazó, aki másodmagával több nagy utazást is tett a huszadik század közepén a Tatra autóival. Az extrém utakról rengeteg cikk, több könyv és dokumentumfilm készült, Zikmundék éveken át tartó útjai pedig óriásit löktek a csehszlovák autóipar ismertségén azokban az években.”
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását!
Megpróbálok összerakni egy asztali gépet, gigabites hálókártyával, remélem sikerül. Ellenkező esetben - úgy tűnik -, marad a megőszülés / maradék hajam elhullása, pedig abból már amúgy is kevés van... Köszi mégegyszer!
Tömörítsd be és tedd át a tömörített fájlt! Megnéztem, vígan megeszi a zip fájlt a NAS. A webfelületére bemész, majd "my files" alkalmazást elindítod, kikeresed a tömörített fájlod, jobb klikk, unzip. Onnantól már a NAS dolga a kitömörítés, és nem kell a hálózaton szüttyögni.
Ha reklamál egy oldal a reklámblokkoló miatt, azt így lehet "kezelni" (nem olyan vészes mint amilyennek elsőre tűnik) : Bővebben: Link
Amit írtál, az alapján a 100 megát se hajtja ki a cucc, nem az a bottleneck, nem hiszem, hogy a gigabit ezen javítana - bár láttam már megannyi csodát.
Inkább az a baj, hogy sok kis apró file-lal dolgozol, ezekkel megszenved a mindkét oldalon a filesystem és a samba is. Ilyen esetben a tömörítés tényleg nagy segítség lehet.
Nekem minden ilyen erőszakos baromsággal -sütik használata, adataim fontosságának védelme, millió reklám, stb.- bajom van. Kitakarja a tartalmat, hogy ne férhessek hozzá, csak a baromságaival. Pusztuljanak! Nem tudok egy hírt, egy videót, akármit megnézni, mert ez a tolakodó gané odarondít.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |