Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Értem hogy értenem kellene, de úgy tűnik túl fiatal vagyok ehhez. Mi az a zsírgyertya ami most jól jönne, főleg a körmös?
Idézet: „Jöhet. Hogy akarod ide juttatni?” Az granpán múlik...
Körmös inditás.
Mint köztudott.
Mikor még a nejemnek a kis Maruti volt, kb 25-30 évesen, lestrapált motorral, akkor a -10 fokok környékén simán a hajszárítót dugtuk alá egy negyedórára. Úgy, hogy az olajleeresztő csavar volt a "célpont". Pont elég.
Szegény Maruti már jobblétre szenderült. A hajszárítót ma is használtam. A hajamra A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2021
A Gafly féle videón látható Hofherr volt a "körmös" (eredetileg). A gázégő helyett, faggyú/gépzsír/olaj égett, míg a henger fel nem melegedett.
Vagy a "benzinlámpa" (az járt hozzá). Ami helyett nem gyalázat a gázpörzsölő.
Nem a hengert: a hengerfejet, egész pontosan az izzófejét melegítettük. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2021
Nem a hengert melegitik, hanem az izzófejet.
Szentesen még volt is pont ilyen "inditó" (apám volt traktoros is ), csak senkinek nem kellett, meg nem is tudta senki, hogy mi a bánat ez a hülye alakú benzinlámpa. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2021
Bocsánat, elírtam. A hülye forma égőt is. Hisz' a neve is "izzófejes" volt.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2021
És amíg volt a motorban az a kis kompresszió, addig azzal a két kis kihajtható karral be lehetett indítani a megfelelő izzítás után, No, nem mindig egyből, de annyit nem kellett forgatni, mint a videón (ott már valami segédberendezéssel, valószínűleg villanymotorral forgatják)
Pedig 10-e előtt nem járunk arra, az biztos. De utána valamikor. (még Karácsony előtt)
A hajszárító helyett másik lehetőség: IFA.-s koromban szívesen parkoltunk télen csatorna-szellőző felé. (lásd kép). Könnyebben indul.
Tényleg olyan oldalról vettem az illusztrációt, (innen) ahol csatornarács lopkodásról van szó Ezért mutatták a lebiztosítottat -valószínűleg.
Igen, így már értem! Elindul, nincs azzal semmi baj, csak segítenék neki az üzemmelegségig jutásban.
Nem kell segíteni különösképp. Az első egy-két percnyi járatás után (lefújja belül a párásodást, te pedig kívül lekaparod a jegesedést, lesöpröd a havat) el kell indulni, nem túl nagy, és főleg nem túl kis fordulaton járatva. Úgy vannak kitalálva, hogy ekkor jársz legjobban. Így jutsz el leghamarabb, és a legkevésbé károsítva az üzemmelegségig.
Soha ne töröld a belül szélvédőt semmilyen ronggyal, ott fog visszapárásodni. Ha lehúzod "vízlehúzó" gumival, akkor már csak fújatni kell. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2021
Nekem van egy felesleges, a ventilátora halott, de szereltem mögé egy keretes ventit. Fusi megoldás, de működik.
Simán le lehet flexelni! Csak ahhoz, hogy hozzáférj, előbb el kell állni az IFA-val, aminek a kulcsa beleesett a csatornába...
A nyolcvanas évek közelében egy csehszlovákiai üzemben telepítettünk egy raktárrendszert. Ott a melósoknak, és az irodistáknak külön-külön, kulcsra zárt mellékhelység volt kijelölve. A kulcs gyakran eltűnt, ezért egy hatalmas karika volt rászerelve kulcstartónak, amit üldögélés közben a nyakába akaszthatott az ügyfél. Egy IFA is csak elbír egy ökölnyi valamit kulcstartónak...
Üdv.
Van egy samsung 19 e1920nw monitorom. Sajnos talphiányos szegényke. Akinek van megfelelő talpa szívesen elfogadnám. De ha falra szerelő konzolja van azt sem bánom. Előre is köszönöm.
Tudok adni egy ilyen Fujitsu/Siemens talpat. 100*100 mm. Bp.17.
Sziasztok!
Keresek egy régi AA méretű Ni-cd akku töltőt. Olyan érdekelne amelyiknek nagyobb a doboza, hogy bele tudjak építeni plusz elektronikát mert 1.5V-os szárazelem regenerálóval kísérleteznék. Mellékelek 2 képet is milyenre gondoltam. Ha valakinek lenne hasonlója nagyon megköszönném.Budapesten személyesen érte megyek.
Sziasztok!
A képeken látható, 60-as évek végi Videoton rádiókban levő kapcsolót keresnék Szimfónia de Luxe (R4430) rádió javításához. A csúszka nem fontos, az szerintem jó, de sajnos a felső bakelitszerű lap megszűnt szigetelő lenni, az anódfeszültség felfutásával egyidőben felizzik és szaga is van. A műanyag szélessége 12 mm, hossza 34 mm, lábtávolság a két sor között 7,5 mm, a soron belül 4,5 mm körül van. Amúgy ez a kapcsoló az URH sáv nyomógombja lenne, a második képen jobb szélen látható. Kissé fura módon két teljesen külön darabból van összerakva, és a csúszkákat is csak össze kell akasztani betolás előtt. Valószínűleg a többi hasonló korú (1967-70) URH-s Videotonokban is ez van. (A sima Isostat-nál, amit félvezetős magnókban szoktam látni, annál viszont szélesebb, bár tény, hogy hasonló külsejű.) Esetleg bontott rádió modul, bontásra váró készülék is lehet opció. |
Bejelentkezés
Hirdetés |